Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Andreas Brehme (63), Duitse held van het WK 1990, plotseling overleden

Laatste update:

Andreas Brehme is dinsdag op 63-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartaanval, zo bevestigt zijn partner aan het Duitse persbureau DPA. De voormalig verdediger van die Mannschaft is een held in Duitsland vanwege het winnende doelpunt in de WK-finale tegen Argentinië in 1990.

Brehme schoot in de finale in het Stadio Olimpico in Rome enkele minuten voor het einde raak vanaf de strafschopstip. Hierdoor veroverde Duitsland in 1990 voor de derde keer in de geschiedenis de wereldtitel. 24 jaar later werd het WK voor de vierde en tot nu toe laatste keer gewonnen door de Duitsers.

De 86-voudig international van Duitsland, in 1960 geboren in Hamburg, kwam tijdens zijn loopbaan uit voor achtereenvolgens 1. FC Saarbrücken, 1. FC Kaiserslautern, Bayern München, Inter, Real Zaragoza en nogmaals Kaiserslautern. Brehme sloot zijn carrière in 1998 op 37-jarige leeftijd af.

Brehme veroverde de landstitel met Bayern, Inter en Kaiserslautern. Met laatstgenoemde club promoveerde hij in de nadagen van zijn loopbaan naar de Bundesliga, om vervolgens tot ieders verrassing kampioen te worden. Hij veroverde met Inter ook de UEFA Cup, de voorloper van de Europa League.

De voormalig wereldkampioen kreeg als trainer niet echt voet aan de grond. Hij werkte als coach kort bij Kaiserslautern en Unterhaching en assisteerde Giovanni Trappatoni in het seizoen 2005/06 bij VfB Stuttgart. Nadien volgde geen avontuur meer als trainer. Brehme was de laatste jaren voornamelijk actief als ambassadeur van de Duitse voetbalbond.

Onder meer Bayern en Inter reageren via de social media-kanalen geschokt op het plotselinge overlijden van Brehme. "Een geweldige speler en een groot Inter-fan. Tot ziens Andy, eeuwige legende", brengen de Italianen een ode aan Brehme, die tussen 1988 en 1992 actief was in Milaan.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Duitsland wordt geconfronteerd met het overlijden van een WK-legende. Franz Beckenbauer overleed begin januari namelijk op 78-jarige leeftijd. Der Kaiser loodste Duitsland in 1990 naar de wereldtitel, met Brehme dus als held in de finale.

Brehme was vorige maand nog aanwezig bij de massaal bezochte uitvaart van Beckenbauer in de Allianz Arena, de thuishaven van Bayern.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De zoveelste Duitse held die in korte tijd overleden is. Een van de beste linksbacks aller tijden, RIP legende!

21 februari 2024 om 22:31

Inderdaad. Vervelend dat er weer een grote voetballer op zo'n jonge leeftijd is overleden. Ik gun zijn familie alle liefde toe. Rest in peace!

Wow da's wel erg jong!!!

OFF: getuigt wel van grootheidswaanzin dat een club over zichzelf twittert: "de Duitse recordkampioen....".

20 februari 2024 om 11:11

Dat is al jaar en dag hun bijnaam, zo worden ze aangesproken. Persoonlijk vind ik het in dit soort berichten ook niet helemaal nodig.

20 februari 2024 om 11:35

Ik weet dat ze zo genoemd worden, maar om jezelf zo te profileren???

Maar goed, da's in dit geval niet belangrijk.

20 februari 2024 om 12:52

Nee ja absoluut mee eens!

20 februari 2024 om 12:53

Ze hadden zichzelf natuurlijk ook gewoon kunnen afficheren als FC Hollywood maar dat geeft toch een iets negatievere lading dan Rekordmeister in mijn beleving.


Brehme was een bijzondere voetballer is. Vooral het jaar met Kaiserlautern was bijzonder, promoveren en direct kampioen was bijzonder (iedere zaterdag weer Sportschau kijken). Inter had destijds een fameus Duis drietal met Brehme, Matthäus and Klinsmann.

(overigens: Een van de beste spelers ooit op de Nederlandse velden is overleden (speelde notabene bij vier clubs in Nederland) en dat is geen bericht waard en dit staat meteen bovenaan. Beetje jammer (dit zal wel weer verwijderd worden, vanwege niet relevant, maar ik heb mijn hart even gelucht)).

20 februari 2024 om 12:02

Op welke speler doel je?

20 februari 2024 om 12:08

Het gaat over Jan Sorensen die voor Twente, Feyenoord, Excelsior en Ajax heeft gepseeld. Hij is op 16 februari overleden.

20 februari 2024 om 18:08

Heeft volgens mij wel een bericht van op gestaan hoor, of ik zag het voetbalprimeur.

Riposa in pace.

Heeft veel indruk gemaakt in Italië, Duitsland en daarbuiten. Juventus' Bremer is naar hem vernoemd.

20 februari 2024 om 15:50

Dat klopt inderdaad, Bremer heeft zonet ook een eerbetoon geplaatst op zijn sociale media kanalen over deze voetballer.

En nog een Duitse legende... Woow gaat sowieso de laatste paar jaar in rap tempo met grootheden. Wat een talent had deze vent toch.

Jong gestorven. Goede speler, perfecte techniek. Toen hij stopte voor die Mannschaft nam HP Briegel volgens mij het stokje over. Totaal geen vergelijking Brehme was sierlijker en technischer en dat voor een linksback. Een beetje Daley Blind versus Hartman.
Nou maar hopen dat ik me niet vergis da Briegel, die mij nooit kon bekoren inderdaad de opvolger was
Rust zacht

20 februari 2024 om 11:25

Zijn opvolger op linksback was Christian Ziege dat was best een goede linksback trouwens. Brehme speelde die laatste 2 seizoen bij kaiserslautern niet veel meer overigens . Maar dit is wel echt de eerste moderne back ooit , en tweebenig . Echt geweldig .

20 februari 2024 om 13:49

Ik bedoelde als international. Maar misschien was Ziege zijn opvolger als international. Zijn naam zegt mij niets

Vond die pingel zo indrukwekkend in 1990.
Zo zuiver met zoveel druk. En het duurde belachelijk lang voor die genomen werd.

Gek hoe je als kind toch wel gestuurd werd door de oudere Nederlanders automatisch een hekel de hebben aan al die Duitsers oa bij het Duitse team en ook bij inter en juve.
Dat is later helemaal verdwenen.

Dit overlijden voelt bijzonder vreemd aan. Hij is bekend van het doelpunt in de finale van WK 1990. Bondscoach was Beckenbauer destijds. Zelfs Maradona speelde deze finale als tegenstander

20 februari 2024 om 12:55

Zo zullen de aankomende jaren alle grootheden die speelden in de tijd van Beckenbauer een keer komen te overlijden, wordt er nu al verdrietig om.

Brehme valt hier niet onder, die is gewoon veel te vroeg van ons heen gegaan

Hij schoot die pingel tegen de Argentijnen in met z'n 'chocolade been'. Leuk detail.

20 februari 2024 om 13:37

en de goal tegen NL ook. Perfect tweebenig Andy Brehme

Ik denk bij Brehme toch vooral aan het EK van 1988. Ik was 9 en heb dat toernooi erg bewust meegemaakt. Tot die tijd was ik zo'n kind dat op voetbal zat omdat in het dorp nou eenmaal alle jongens op voetbal gingen, en dat wel eens een flard van een wedstrijd zag omdat mijn vader veel voetbal keek, maar gedurende dat toernooi is voetbal voor mij echt een obsessie geworden.

Ik denk dat het voor mensen die dat toernooi niet bewust mee hebben gemaakt moeilijk is om te beseffen hoe episch de halve finale tussen Nederland en West-Duitsland in 1988 was. Er leefden toen nog heel veel mensen die de Oorlog bewust mee hadden gemaakt en die nog een hartgrondige hekel aan Duitsers hadden. En de verloren WK-finale van 1974 was nog maar 14 jaar geleden. Daar kwam bij dat de Duitsers met o.a. Matthaus, Voller, Kohler en Immel een aantal echte smeerlappen had. En om dan in het hol van de leeuw met 1-0 achter te komen en toch nog met 1-2 te winnen, dat was wel wat...

En later ging de rivaliteit vrolijk weer door in Milaan, toen AC Milan met Van Basten, Gullit en Rijkaard de drie grote Nederlanders had, en Inter met Brehme, Matthaus en Klinsmann de drie grote Duitsers.

RIP Andi Brehme.

20 februari 2024 om 17:39

Haha herken je verhaal, ben heel iets jonger dan jij.
Maar overal merkte je toch wel dat anti Duitse sentiment. Zelfs de leraren op school staken het niet onder de stoelen en banken.
Was ook absoluut niet voor niets dat Michels achteraf in zijn speech zei dat de halve finale eigenlijk de finale was.

God wat was dat mooi.
Op de bmx naar de a2 waar de bus van Eindhoven naar Amsterdam ging.
Wij in Utrecht zwaaien/groeten 😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren