Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ambitieuze Wijndal geeft droomclub niet op: ‘Geloof dat ik de kwaliteiten heb’

Laatste update:

Royal Antwerp-huurling Owen Wijndal hoopt er nog altijd op om ooit voor Real Madrid te spelen. Dat zegt de 23-jarige linksback in gesprek met Het Belang van Limburg. Dave Peters, journalist van de Belgische krant, sprak de verhuurde Ajacied in de rubriek Not so frequently asked questions.

Peters confronteert Wijndal met de ultieme droom die hij ooit uitsprak. De linksbenige Zaandammer ontkent het niet. “Dat heb ik weleens geroepen, ja. Maar goed, een carrière verloopt nooit in één rechte lijn natuurlijk.”

Wijndal weet dat het de afgelopen jaren niet vanzelf is gegaan in zijn carrière. “Ik ging van AZ naar Ajax, dat momenteel in een erg lastig periode zit. Ik ben officieel ook nog altijd onderdeel van de club en ik heb er geen spijt van dat ik die stap toen gemaakt heb.” De elfvoudig international van Oranje ligt in Amsterdam nog tot medio 2027 vast.

Dat een dienstverband in Madrid nog ver weg is, weet Wijndal goed. “Om bij een club als Real te spelen, moet je alle aspecten van het voetbal beheersen. De beste spelers van de wereld zitten er. Dat niveau, daar zit ik nu best ver van, dat besef ik wel.” Met Antwerp verloor Wijndal de eerste vier groepswedstrijden in de Champions League. De Belgische topclub is toevalligerwijs ingedeeld in een poule met FC Barcelona, de aartsrivaal van zijn droomclub.

Wijndal heeft zijn droom om voor Real te spelen nog altijd niet opgegeven. “Ik geloof dat ik intrinsiek de kwaliteiten heb om het ooit te bereiken. Alleen, er is ook een beetje geluk nodig. De wedstrijden in de Champions League zijn op dat vlak cruciaal, want dan kijkt de hele voetbalwereld mee.”

De vleugelverdediger speelde dit seizoen 204 minuten voor Ajax, verdeeld over 4 optredens. Al snel werd echter duidelijk dat de inmiddels ontslagen Maurice Steijn het niet in Wijndal zag zitten. Voormalig technisch directeur Marc Overmars bood uiteindelijk een uitweg voor de Nederlandse recordkampioen.

Ajax liet Wijndal op huurbasis naar Antwerpen vertrekken, waar hij zijn basisplaats inmiddels is kwijtgeraakt aan de 34-jarige Ritchie De Laet, normaliter rechtsback van beroep. Wijndals eigenlijke concurrent, linksback Sam Vines, ligt momenteel uit de roulatie met een blessure. In de afgelopen 5 wedstrijden kwam Wijndal slechts 67 minuten in actie.

Geloof jij dat Wijndal ooit voor Real Madrid gaat spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Wijndal heeft een beste klap van de molen gekregen! Als je dit soort onzin uitkraamt dan ben je de realiteitszin compleet verloren.

22 november 2023 om 16:18

"dat niveau, daar zit ik nu best ver van, dat besef ik wel.”

Moah volgens mij is hij zich er wel van bewust dat hij er nog heel ver vanaf zit. Op zich niet verkeerd om een voorkeursclub te hebben of een wens. Denk niet dat hij het ooit in vervulling ziet gaan. Met de intrinsieke kwaliteiten bedoeld hij natuurlijk verdedigende en aanvallende kwaliteiten. Die heeft hij in zekere zin wel. Alleen bij lange na niet tot het niveau van Real.

22 november 2023 om 16:28

Om voor Real te spelen moet je in België op 23 jarige leeftijd toch wel een basisplek kunnen veroveren wat Wijndal dus al niet voor elkaar krijgt.
Die jongen overschat zichzelf echt gruwelijk, het is eigenlijk ongelofelijk want bij AZ leek het er wel in te zitten.

Het gaat eerder de kant op van Ricardo van Rhijn dan dat het een van Bronckhorst word.

22 november 2023 om 16:36

Dan kan je toch wel een absoluut doel/ wens/ droom hebben? Elk jongetje op de basisschool droomde ook van een profcontract. Ik ken er uiteindelijk niet 1 die het ook geworden is

22 november 2023 om 17:52

Ik vind het vooral heel raar dat je dit soort interviews geeft op zo’n moment. Kun je dan niet beter eerst eens je voeten laten spreken? Zelfde dat met de beste linkerkant van Nederland of mogelijk Europa.

Sommige dingen kun je beter iemand anders laten zeggen

22 november 2023 om 19:42

Dat had hij al vorig jaar toen hij zichzelf als een van de beste spelers van Europa zag die aan de linkerkant van een elftal uit de voeten kan.

Tsja, het blijft vreemd dat de beste linksback van Europa maar bij Antwerp speelt. Die jongen zou met zijn instelling, drive en kwaliteiten allang de gehele linkerflank van de Bernabeu en andere Spaanse stadions zijn eigen hadden moeten maken.

Vreemde wereld waarbij men kwaliteit niet kan beoordelen. Blijkbaar.

23 november 2023 om 03:27

Speelde die maar ja…, zoals vermeld zelfs door Ritchie de Laet voorbij gestreefd, dat is geen goed teken.

Tja maar de mentaliteit en werklust ontbreekt dan weer volledig. Heeft op dit moment niet eens een basisplek bij Royal Antwerp. Daar zetten ze liever een rechtsback neer op die plaats dan Wijndal zelf. Dat zegt volgens mij genoeg. Bij Ajax al een regelrechte ramp en dit seizoen ook niet echt indrukwekkend. Ben bang dat Ajax gewoon 10 miljoen heeft weggegooid met deze gozer...

Pffff Wijndal jonge. Zeg dit soort dingen niet.

22 november 2023 om 18:01

Peters confronteert Wijndal met de ultieme droom die hij ooit uitsprak. De linksbenige Zaandammer ontkent het niet. “Dat heb ik weleens geroepen, ja. Maar goed, een carrière verloopt nooit in één rechte lijn natuurlijk.”

Zou er nou niemand binnen de selectie, club of vriendenkring zoiets zeggen van " Owen, je bent een prima voetballer op het huidige niveau, maar zo ver als de echte top ga je het echt niet schoppen" ?

Je moet wel echt een gigantisch bord voor je kop hebben als je zoiets zegt.

23 november 2023 om 02:35

Zijn concurrent is langdurig geblesseerd en Mark kiest nu voor een van origine rechtsback in plaats van Owen. Dan functioneer je dus ook niet op dit niveau.

Wat is er toch met deze jongen gebeurd? Van een aardige back met misschien wat potentie naar helemaal niks? Bij Ajax heeft hij niks maar dan ook niks laten zien en dan toch praten over de absolute top.

22 november 2023 om 15:51

Ik denk dat hij het mentaal gewoon niet aankan en dit zelfvertrouwen ook acteert. In elke situatie is Ajax gewoon even hele andere koek dan AZ. Niets ten nadele van AZ natuurlijk, maar de randvoorwaarden om bij een club als Ajax te presteren zijn gewoon veel lastiger, ook als het goed gaat met Ajax.

23 november 2023 om 09:46

Nou idd vroeg ik me net af, waar gaat het mis met deze jongen.

Praatjes dat heeft deze beste jongen wel genoeg van, daar zouden er nog veel van kunnen leren. Dat is dan ook het eingie wat hij heeft want sjonge zeg hij heeft wel aan neeld voor z'n kop zeg.
Als je momentele uit de basis wordt gespeeld door de 34 jarige Ritchie de Laet wat eigenlijk een rechtsback is zou ik maar heel gauw jezelf laten zien op het trainignsveld.

Heeft hij trouwens al 11 interlands? Dat vind ik nog aardig veel moet ik zeggen.

Geloof in jezelf en zelfvertrouwen is belangrijk, maar een gezonde dosis zelfreflectie ook. Die jongen komt enorm tekort voor de absolute top, zowel qua mentaal vermogen als in talent. Je zou denken dat hij er inmiddels wel achter is dat praatjes geen gaatjes vullen en dat je niet op geluk kunt gokken als je bij zo'n club terecht wilt komen.

Verder kun je je slechte vorm wijten aan de situatie bij Ajax, maar je kunt het ook omdraaien door te stellen dat het juist minder gaat met Ajax omdat het spelers als Wijndal gehaald heeft. Die jongen moet eerst zorgen dat hij aan weet te haken bij Ajax, want ook in Belgie gaat het allemaal niet geweldig met hem. Hij speelt enigszins regelmatig, maar daar is ook alles mee gezegd.

22 november 2023 om 16:33

Nee je kunt niet je slechte vorm verwijten aan Ajax, je kunt nog altijd als linksback je mannetje staan daar heeft het team verder niks mee te maken.
Het probleem van Wijndal is dat die opeens op een amateurvoetballer lijkt die had het lastig tegen elke vleugelaanvaller en dat heeft met zijn eigen kwaliteiten te maken.

Ook bij Antwerp hoe makkelijk die jongen eruit word gelopen is lachwekkend voor iemand die onder contract staat bij Ajax. Die tegenstanders denken ook van wat moet Ajax met zo jongen?

23 november 2023 om 16:15

Hij oogt gewoon als een verkapte aanvaller. Je merkt gewoon aan alles dat hij is begonnen als aanvaller en op een gegeven moment gebruikt is als back. Zo oogt zijn manier van spelen in ieder geval. Hij heeft echt totaal geen verdedigende kwaliteiten en z'n aanvallende kwaliteiten zijn niet goed genoeg om dat te kunnen compenseren.

Onder bepaalde omstandigheden rendeert hij wel, maar die omstandigheden kom je niet vaak tegen. Die had hij bij AZ waar hij volledig in zijn kracht kon spelen, maar bij Ajax kunnen de middenvelders en aanvallers dat ook gewoon. Dan moet je meer kwaliteiten hebben of in ieder geval een stuk verder zijn.

Owen droomt en wordt maar niet wakker. Bankt bij Antwerp ook.

Deze kan genoteerd worden voor het lijstje: De onzinnige uitspraken van Owen Wijndal.

You go little rockstar. Al zou op dit moment een klein beetje pas op de plaats wel goed zijn. Je kan zeggen dat Real je droom is en je hoopt daar ooit te kunnen spelen. Maar hij zegt letterlijk dat hij denkt dat hij de kwaliteiten heeft. Dat is dan weer wat veel van het goede.

"dat niveau, daar zit ik nu best ver van, dat besef ik wel.”

Vat het wat dat betreft nog wel goed samen.

23 november 2023 om 16:19

@westend - Ik vind het nog steeds getuigen van weinig zelfreflectie. Die jongen is geen 18 meer. Hij is 23 jaar en heeft misschien 1 redelijke wedstrijd voor Ajax gespeeld. Dan kun je onmogelijk zeggen dat je de kwaliteiten hebt, want zijn niveau is de opsomming van zijn kwaliteiten. Puur qua techniek gaat hij niet heel veel beter meer worden, hooguit verstandiger vanwege ervaring en wellicht mentaal sterker.

Ik mis spelers die gewoon zeggen: "ik wil het maximale uit mijn potentieel en kwaliteiten halen, want ik heb het gevoel dat ik dat tot nog toe veel te weinig gedaan heb." Dat is veel minder concreet, maar minstens zo duidelijk. Wat Wijndal hier zegt, is inmiddels bijna onrealistisch te noemen. Die moet op gaan passen dat Ajax hem niet afserveert.

Hij is geen slechte voetballer, maar Real Madrid.kom op, zelfs in een zwak Ajax is hij niet eens de absolute eerste keuze...

Je vormt over twee jaar gewoon weer “de beste linkerflank” met je partner Bergwijn ergens in Saudie Arabië of de VS.

OK, nou eerst maar eens zorgen dat Ajax je nog terug in het elftal wil. Dan nog bij Ajax het laten zien. En dan misschien naar rea... Ooh nee, en toen ging de wekker af en werd owentje weer wakker in Antwerpen!



Heb echt even op adem moeten komen alvorens hier een reactie te plaatsen. Hardop gelachen. Dacht eerst dat hij het met een knipoog zei, maar dit ventje is niet meer te redden. Wel bewonderenswaardig hoe zelfverzekerd hij is. Niet eens de beste Nederlandse linksback of zelfs de Eredivisie. Wat betreft zijn praatjes paste hij perfect in Amsterdam, alleen maakt hij het niet waar.
Bij Wijndal moet ik altijd aan een quote uit Top Gun denken: "your ego is writing checks your body can't cash"

Haha Realmadrid,!! ?? Als cornervlag.

Eigenlijk is het al knap als hij over 2 a 3 jaar nog in de Eredivisie speelt, typische speler voor een Engelse 3e klasser ofzo. Bij Ajax verloor hij de concurrentiestrijd van 2 spelers die niet eens echt linksback zijn en bij Antwerp is hij inmiddels gepasseerd voor een 34(?) jarige speler.

Ik denk dat de kans groter is dat ik op mijn 36e debuteer bij Feyenoord.

Compleet van de pot gerukt,

komt in alles te kort, zelfs voor top eredivisie

Misschien moet hij fifa gaan spelen kan hij zichzelf bij real madrid zetten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren