Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als je me morgen niet meer ziet, weet je in elk geval hoe het komt’

Laatste update:

Steve Olfers heeft inmiddels onderdak gevonden bij Excelsior, maar het afgelopen jaar zat de 31-jarige verdediger zonder club thuis. Dat was niet vrijwillig, maar enige tijd om bij te komen van zijn periode in Azerbeidzjan kon de routinier wel gebruiken. De mandekker kijkt terug op wat hij zoal meemaakte in de corrupte Azerbeidzjaanse competitie en is blij dat hij weer in Nederland is.

Olfers werd door voormalig Arsenal-speler Tony Adams naar Qabala FK gehaald, maar kwam er al snel achter dat voetballen in Azerbeidzjan niet zaligmakend is. De verdediger zag dan ook af van de kans om na afloop van zijn contract, in mei 2012, langer te blijven. “Er zijn veel maffiapraktijken, bij spelers en scheidsrechters”, doet Olfers uit de doeken in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De Nederlander had de indruk dat het tijdens sommige wedstrijden simpelweg onmogelijk was om te winnen. Olfers vraagt zich af of hij problemen zal krijgen met zijn ontboezeming, maar ziet nog wel de humor in van zij tijd bij Qabala. “Ik weet niet of ze heel erg blij zijn dat ik dit vertel. Als je me morgen niet meer ziet, weet je in elk geval hoe het komt”, lacht de verdediger.

Denk je dat het Azerbeidzjaanse voetbal corrupt is?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Snap wel dat je een leuk avontuur wilt, maar ga dan naar een club in Amerika of Australie ofzo. Ik kan me niet voorstellen dat je hogere verwachtingen bij Azerbeidjan hebt.

14 maart 2013 om 13:08

Dit soort spelers hebben vaak niet echt een keuze waar ze gaan spelen. Het is of naar zo'n competitie of werkeloos thuis zitten.

En ja, als je gewoon een goed salaris krijgt, en je kunt voetballen dan kan ik me voorstellen dat je daar gaat voetballen. Zeker als je op voorhand niet weet dat dit soort praktijken daar zo erg voor komen.

14 maart 2013 om 20:15

Spelers waaien over heel de wereld uit. Het is dus niet meer dan logisch dat een Nederlandse speler ooit in die competitie terecht zou komen. Ze komen toch ook terecht in Griekenland? Dat is het meest corrupte land van de Europese Unie. Net nog op het journaal. Ze komen terecht in Cyprus, Bulgarije en Afrika waar ook dingen gebeurd zijn die in Nederland niet zouden kunnen gebeuren. Het kan allemaal. Daarnaast zal zo'n speler dit gewoon als avontuur gezien hebben. Goed betaalt denk ook nog. Die Brard van Feyenoord heeft niet voor niets een aanbieding uit dat land gekregen. Daar zal geld zitten.

Haha, maffia-praktijken! Hoe moet ik me dat voorstellen? Omkoping/corruptie/blackmailing? Wel erg triest natuurlijk dat dit mogelijk is maar gebeurt vast niet alleen in Azerbeidzjan.

Nu lacht hij nog maar als ze er echt mee zitten dan ligt hij binnenkort echt tussen 6 planken. Denk dat enige voorzichtigheid geboden is. Je weet nooit wat ze gaan doen. Misschien is het allemaal wel broodje aap maar ik vertrouw het nooit zo met dat soort landen.

Waarom zou je ook in godsnaam in zo een
corrupt land voetballen.. Daar bestaan geen
Wederzijdsrespect, maar alleen macht.

14 maart 2013 om 13:09

Omdat er brood op de plank moet komen misschien?

Goed dat ie er is weggegaan, als je sommiger verhalen leest is het echt bizar.
Maarja als hy ff een ton in ze zak on steken door in ze eigen goal te scoren...
jammer dat t zo gaat in t voetbal, laten we hopen dat er in nederland niet teveel wedstrijden de dupe zijn van criminelen

Dat google ads werkt ook goed. In dit maffia bericht staat meteen een ad van onlinegame Maffiaway.

Verder nogal naief als je verbaasd bent dat je in azerbeidjan onzuivere praktijken tegenkomt. Teveel disney films gekeken.

14 maart 2013 om 18:19

dat corrupte gedoe zit dieper dan mensen denken. het is daadwerkelijk in bijna elke comp. om niet te spreken over platini.

geld verkracht teveel mooie dingen in het leven, sterker nog, geld verkracht levens

Olfers heeft helemaal geen 'onderdak gevonden' bij Excelsior. In feite zit hij nog steeds zonder club en traint hij (op eigen verzoek) alleen maar mee bij Excelsior. Ze gaan kijken of hij misschien volgend seizoen een contract kan krijgen.

Het is niet dat hij z'n contract niet wou verlengen, maar hij is samen met andere spelers weg gestuurd bij de club.

Het kan waar zijn, het kan niet waar zijn.. Maar dit soort ongefundeerde uitspraken zonder enige vorm van bewijsvoering vind ik zeer kwalijk. Dit is typisch in Nederland. Ik kan me nog herinneren dat Youri Mulder ook zulke uitspraken deed in een liveuitzending van Nos na de championsleague wedstrijd van Dinamo Zagreb tegen Lyon. Je kan niet zulke uitspraken doen zonder dat er bewijzen zijn, daarmee doe je een ander club en land heel erg tekort en mensen gaan je napraten. Pas als er bewijzen zijn moet je het zwaar afkeuren..

14 maart 2013 om 13:33

Typisch in Nederland. In andere landen doet nooit iemand ongefundeerde uitspraken.

En dat was sarcasme, in andere landen doen mensen dat net zo goed. Een gemiddeld rondje nu.nl levert een partij aan ongefundeerde uitspraken wereldwijd op, daar krijgt een paard de hik van.

14 maart 2013 om 15:35

@bjkkartal: Ga nou ff niet de moraalridder uithangen. Die jongen heeft daar gespeeld en heeft dat gewoon op die manier ervaren. Als hij denkt, en volgens mij is de consensus het er ook aardig over eens, dat er malafide praktijken gebezigd worden in die competitie mag hij dat gewoon uitdragen. Als ze het er daar niet mee eens zijn beschuldigen ze hem maar van smaad of laster, zullen we zien of het standhoudt in de rechtbank. Valse beschuldigingen zijn zeker niet goed te praten, maar ben aub niet zo naief door te denken dat deze praktijken niet voor komen in dat soort landen, en zeker niet alleen daar. Hij is profvoetballer, geen aanklager van het openbaar ministerie. Hij mag gewoon zeggen wat hij denkt, typisch Nederland...

Misschien wel een idee voor Stanley Brard om even met deze jongen te praten en te kijken of hij daarna nog steeds naar Qabala wilt gaan.

Totdat hij er morgen echt niet meer is.

14 maart 2013 om 16:54

Als je toch al van plan ben om Steve Olfers van kant te maken kun je dat het beste morgen doen. Geen mens die je ervan verdenkt (tenzij je Azerbajdjanees bent natuurlijk )

on: Hij is niet echt concreet in zijn informatie. Het idee hebben dat je wedstrijden gewoon niet kunt winnen is nogal wat anders dan benaderd zijn door een of meerdere personen of gezien hebben dat andere mensen benaderd zijn door zulke personen.

Klinkt als de Knvb.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren