Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als Cruijff trainer was van Barcelona, zou dat zijn eerste aankoop zijn’

Laatste update:

Hristo Stoichkov denkt dat Barcelona volgend seizoen hoge ogen kan gooien, mits de club enkele zomerse aankopen doet. Volgens de Bulgaarse voetballegende kan Ronald Koeman met name op de linksbackpositie en in de voorhoede versterking gebruiken. Hij ziet Erling Braut Haaland en Kylian Mbappé van respectievelijk Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain als droomkandidaten voor de voorste linie. Vanwege de financiële problemen bij Barcelona is het echter zeer de vraag of de club grote aankopen gaat doen.

"Met twee of drie aankopen kan je een heel sterk team samenstellen", stelt de 55-jarige Stoichkov in een interview met Goal. "Je hebt een nieuwe linksback nodig, want Jordi Alba kan het straks niet meer aan. Ik zou David Alaba halen, omdat hij op drie posities heel goed uit de voeten kan (linksback, centrumverdediger en defensieve middenvelder, red.). En dan moet daar nog een Haaland of een Mbappé bij. Ik denk dat Haaland effectiever is in het systeem van Barcelona. Maar als Johan Cruijff de trainer was, kan ik je vertellen dat zijn eerste aankoop Mbappé zou zijn. Hij zou zonder nummer 9 spelen en met Ousmane Dembélé en Lionel Messi als spelverdelers."

Stoichkov speelde tussen 1990 en 1995 voor Barcelona en vervolgens ook tussen 1996 en 1998. De voormalig aanvaller kwam tot 175 competitieduels voor de club, waarin hij 83 keer scoorde. In het seizoen 2003/04 was hij bovendien spitsentrainer bij de grootmacht. In zijn eerste dienstverband werkte hij vijf jaar samen met Cruijff als hoofdtrainer; hij maakte deel uit van het 'Dream Team' van Cruijff, dat vier opeenvolgende landstitels won en in 1992 de Europacup I veroverde. Samen met Romário vormde Stoichkov de aanval.

Vrijdag opende Laporta samen met Jordi Alba een Cruyff Court in de regio L'Hospitalet de Llobregat. Hij kon zich geen betere eerste daad als nieuwe voorzitter voorstellen, gaf hij aan. "Ik word vergezeld door een geliefde en charismatische speler die altijd alles geeft, het type straatvoetballer waar Johan van hield. Ik ben blij dat mijn eerste daad als voorzitter is voor een project van iemand die ik ten zeerste dankbaar ben", zei Laporta. "Zonder Johan zou ik nooit voorzitter van Barcelona zijn geworden. Hij heeft me altijd bijgestaan. Ik hoop dat een nieuw hoofdstuk in de historie van Barcelona is begonnen. Als het succesvol wordt, komt dat door Johan, want we denken altijd aan hem bij ieder besluit dat we nemen."

Het lijkt momenteel aannemelijk dat Barcelona het nieuwe seizoen ingaat met Koeman als trainer. Volgens Catalaanse media is de nieuwe voorzitter Joan Laporta voorlopig niet van plan om een nieuwe eindverantwoordelijke aan te stellen. Sport schreef vrijdag dat 'zwaargewichten' binnen de kleedkamer de nieuwe voorzitter hebben verwittigd dat ze het nieuwe seizoen willen aanvangen met Koeman als hoofdtrainer. Met name in de afgelopen maanden is de stemming binnen de selectie goed, mede door de positieve resultaten van Barcelona in competitieverband.

Wie zou een betere aankoop zijn voor Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Natuurlijk. De club die geen cent te makken heeft momenteel, moet even Messi aanhouden, Alaba halen en Haaland of Mbappe kopen. Deze man verkondigt zelden iets verstandigs en ook nu weer komt hij vooral wereldvreemd over. Laporta is overigens ook flink bezig om die supporters te paaien. Je zou denken dat de club weer in gezonde vaarwateren brengen prioriteit nummer 1 zou zijn...

20 maart 2021 om 00:10

Messi gewoon laten gaan die kun je niet meer betalen als Barca. Dan haal je Memphis en ga je net iets anders spelen maar kan iedereen ook vrijer spelen. Idd moet er nog een Lback bij en als je Alaba kan halen moet je dat doen. Eigenlijk moet je ook nog Kimmich halen dan kan Frenkie op 10

20 maart 2021 om 02:14

Weetje hoeveel je gaat moeten betalen voor Kimmich? En Frenkie op 10 laat me niet lachen zeg. Hij is echt niet de speler met de splijtende pasjes. Het is een goeie voetballer, maar heel veel brengt hij niet. Het is geen Veratti of Kimmich die het spel dirigeert.

20 maart 2021 om 07:50

Jij zit in dromen land Memphis geen Barcelona speler

20 maart 2021 om 08:32

Er wordt zeer binnenkort een contract getekend met een partij die een paar honderd miljoen gaat investeren in Barcelona (corporate). De waarnemend voorzitter heeft al 4 partijen opgelijnd. Messi zal iets water bij de wijn moeten doen maar is nog wel te behouden. Als hij zelf wil althans.

20 maart 2021 om 10:49

En wat wilt die partij daarvoor terug?

20 maart 2021 om 11:00

Een aandeel in de inkomsten in de komende jaren. Barcelona heeft zoveel manieren om investeerders aan te trekken omdat het nog 100% van de leden is waar veel andere club eigendom zijn van een investeerder of aandeelhouders. Het stadion zal deels gefinancieerd worden door financiers mee te laten delen in toekomstige stadioninkomsten. Zolang de club maar 51% zelf houdt.

20 maart 2021 om 11:40

Dan verliest Barcelona in de toekomst natuurlijk wel inkomsten. Oplossingen die te mooi om waar te zijn zijn, zijn dat vaak ook.

20 maart 2021 om 11:51

Wat denk je dat er gebeurt bij alle andere clubs die wel een eigenaar hebben en geen eigen stadion hebben? Daar nemen de eigenaren of investeerders elk jaar een flinke winstdeling en betaal je huur aan de stadioneigenaar.

20 maart 2021 om 12:03

En dat zorgt er dan ook voor dat een team als Inter een stuk minder inkomsten heeft dan ze zou kunnen hebben.

20 maart 2021 om 13:15

Zeker. Arsenal is een ander voorbeeld. De eigenaren nemen hier een flinke hap uit de inkomsten. Maar we hebben het hier over maar een hele kleine investering. Niet eens 1/20 van de waarde van de club.

20 maart 2021 om 14:05

49 van een deelneming.... Barcelona houdt 51 en dus de macht. Je krijgt voor 200 miljoen niet heel de club.

20 maart 2021 om 15:21

@viscacatalunya - Maar 200 miljoen euro is toch niets als je kijkt naar de situatie van Barcelona? De schuld stijgt naar boven de miljard en ze hebben geen cent meer op de bank. Vergeet bovendien niet dat sommige betalingen aan spelers in de vorm van bonussen of salarissen opgeschoven zijn naar volgend jaar als gevolg van creatieve constructies om geld te besparen.

Dan wil je Messi gaan behouden? Dan spendeer je die 200 miljoen euro volledig aan Messi en dan verschuif je het probleem alleen. Ik vind het sowieso kwalijk dat zo'n club maar z'n gang kan blijven gaan. Alles aan Barcelona schreeuwt een sanering momenteel. Breng die kosten nou gewoon omlaag tot er weer wat lucht is...

20 maart 2021 om 07:51

Dus volgens Stoichkov zou Cruijff allemaal dure aankopen/salarissen gaan uitgeven om vervolgens een ongepolijste hardloper als Dembele als spelverdeler te gebruiken?!?!

20 maart 2021 om 20:54

Dus met een omzet van ruim 700 miljoen per jaar heeft een club geen cent te makken? Jij denkt werkelijk dat er geen ruimte is voor investeringen en aflossingen op zo'n enorme begroting? Wat een dom onderbuikgelul, zeg. De club zal toch echt een representatief elftal op de been moeten brengen om te zorgen dat de kijker en sponsors niet afhaken, wat geld gaat kosten.

20 maart 2021 om 21:40

Je bent er altijd heel goed in om fel te reageren op een manier alsof jij het antwoord in pacht hebt, maar veel effect heeft het zelden. Natuurlijk is er ruimte voor investeringen, maar we hebben het hier over megalomane transfers die waarschijnlijk meer dan een half miljard kosten in het eerste jaar bovenop het behouden van Messi. Je bent toch niet serieus zo dom om te denken dat ze zich dat op dit moment kunnen veroorloven met als klap op de vuurpijl nog een Alaba die 1 van de duurdere transfervrije spelers van Europa wordt deze zomer?! Denk eens na voor je een ander in een hoek probeert te discussieren, want het gaat je vaker dan eens niet goed af...

Dit maakt Cruijff toch wel uniek. Niet alleen dat hij een ontzettend goede speler is geweest, maar vooral dat hij na zijn carriere zo veel impact in het voetbal heeft gemaakt. Heel chauvinistisch, maar maakt me heel trots om Nederlander te zijn.

20 maart 2021 om 07:52

Eerste verstandige reactie

20 maart 2021 om 08:44

@regulator: ik ben dan wel Feyenoord supporter, maar Cruijff blijft voor mij de beste voetballer aller tijden en een van de mooiste spelers kwa stijl, ondanks dat van Hanegem mijn idool was. Als Nederlandser durf ik trots te zijn op Cruijff. Cruijff had alles, verdediger, middenvelder en spits en liet door zijn voetbalgogme en -inzicht een heel elftal beter voetballen. En dat zie niet/nooit bij Messi of Ronaldo, dat zijn momentenvoetballers. Daarom staan die op plaats 3 en 4 in mijn lijstje, en voor de duidelijkheid: Maradona komt op 2.

On: Cruijff zag bij spelers van jonge leeftijd al potentie en haalde die naar zijn clubs, Ajax en Barcalona. Voorbeelden als Blind en Wouters waarin weinigen potentie zagen in die tijd. Cruijff had geen miljoenen nodig om alleen maar dure gevestigde namen te kopen, maar durfde het ook aan met hele jonge spelers van 17 jaar. Als je goed genoeg bent, dan ben je oud genoeg. En dan kun je misschien wat vaker op je bek gaan, maar werd hij heel vaak kampioen dus zijn methode werkte wel en was gewoon leuker om naar te kijken.

20 maart 2021 om 10:41

De enige zwakte van Cruijff is dat hij soms niet pragmatisch was. Zijn stijl zat vol met risico, deels uit idealisme. De 4-0 tegen Milan was wel het meest pijnlijke. Maar als hij wist te winnen dan deed hij dat met stijl. Als je met stijl wint dan onthouden mensen je veel langer.

20 maart 2021 om 21:03

Dat is niet waar. Cruyff ging af en toe vreselijk op zijn bek, maar dat kwam door persoonlijke fouten van spelers op het veld. Je moet eigenlijk 3 dingen van elkaar (kunnen) scheiden: 1. het plan, 2. de uitvoering, 3. het resultaat. Wanneer je als coach de tijd krijgt en je plan goed is, komt het resultaat vanzelf. Maar dat geldt voornamelijk voor de competitie, bekertoernooien zijn grillig. Daar komt bij dat Cruyff meer dan een trainer is in Barcelona en Catalonie. Hij belichaamt de emancipatie van het Calataanse volk door de Real Madrid van Franco te verslaan.

20 maart 2021 om 20:59

Zo uniek is Cruyff ook. Gisteren hoorde ik Valentijn Driessen vragen of Andy van der Meijde niet de eerste rechtspoot op links was bij Ajax, maar Cruyff begon eind jaren 80 al te experimenteren met rechtspoten op links en linkspoten op rechts, om de backs gelegenheid te geven eroverheen te komen, omdat aanvallers met krijt aan hun schoenen te makkelijk te verdedigen waren. Er was geen verrassing meer.

In de categorie open deuren ... Haaland of Mbappe ... die ziet zelfs mijn vrouw aankomen ...

Alba kan het niet meer aan, maar dan met Alaba komen? Allemaal leuk hoor, Haaland noemen, Mbappe noemen, maar dat is toch niet serieus te nemen? Alsof Barcelona nog even een half miljard op de plank heeft liggen, doe normaal zeg.

20 maart 2021 om 07:54

Messi heeft dat wel kan voor schieten

Als mijn cluppie FC Groningen nou Haaland en Mbappe haalt, dan kunnen ze ook hoge ogen gooien. Owww wacht, die hebben net zo min te besteden als Barca.

Dembele als spelverdeler ja? Kijkt deze Stoichkov nog wel eens voetbal? Dembele als spelverdeler lijkt me een slecht idee. Als diepgaande man wel perfect, voorala ls hij wat oefent op afwerken.

Ik zou van Stoichkov natuurlijk vooral ook graag horen hoe hij denkt dar Van Gaal zou spelen met dit materiaal hehe.

20 maart 2021 om 07:55

Van Gaal moet bij Truus blijven wij zijn de beste

Ik denk dat Cruijff helemaal/bijna niemand zou halen en zich meer met de jeugd bezig ging houden. Cruijff, degene die de jeugdopleiding bij barca en ajax zoveel heeft gegeven zou ff een paar honderd miljoen uitgeven om 2 spelers te halen. Schandelijk om iemands naam zo te misbruiken om een transfer goed te praten.

20 maart 2021 om 08:55

@behaarde eh poilut; dat schrijf ik hierboven ook. Een zak geld maakt geen doelpunt. Crijff had het inzicht om de top te bereiken en behouden met zowel goede jonge aankopen die niet te duur waren en jonge talenten waarin hij potentie zag. Een totaal andere visie dan al de grote namen van nu zoals Mourinho, Guardiola, Zidane, Pochettino etc die alleen geloven in gevestigde dure namen en met zo’n selectie dan heel vaak zeer saaaaaaaiiii voetbal laten zien. Edit schrijfvoud

20 maart 2021 om 10:35

@fr_ronnie
Dit zijn andere tijden, als Cruijff nu trainer zou zijn zou hij ook te maken hebben gehad met de hoge transferbedragen waar we nu mee te maken hebben en zou ook te maken hebben met grote clubs die bij alle jeugdopleidingen langs gaan om te proberen talenten weg te lokken. Als trainer kun je wel een hele mooie visie hebben maar je bent vooral afhankelijk voor de omstandigheden waarin je terecht komt, Koeman had ook hoge ogen kunnen gooien in de CL met vooraf een mooi budget maar uiteindelijk waren de financiën niet eens hoog genoeg om Depay voor een prikkie op te pikken bij Lyon. En die andere trainers die jij noemt hebben gewoon te maken met dezelfde problemen, Guardiola speelt nu prachtig voetbal met City maar kan de beste spelers kopen. Toen Mourinho de CL met Inter won heeft hij heel weinig uitgegeven, Zlatan werd door Barcelona met een hele zak geld gekocht en als kadootje kreeg Inter Eto’o er bij, van een klein deel van die zak geld werd Sneijder er bij gehaald en de rest is geschiedenis, Mourinho heeft dus helemaal niet uitgegeven, zelfde met Zidane, laatste 2 seizoenen heeft Zidane niet meer uitgegeven dan er binnenkwam, Pochettino idem, wat zijn dan die grote uitgaven van hem?

20 maart 2021 om 10:44

Cruijff had bij Barcelona Koeman, Hristo, Laudrup en op een gegeven moment zelfs Romario. De 3 buitenlander regel gold nog (wat wordt deze gemist) en hij mocht er maar 3 opstellen. De combinatie van jeugdspelers, Spaanse spelers afkomstig van andere teams en 3 a wereldspelers dat is de combinatie die ideaal is wat mij betreft.

Ik denk juist als Johan de trainer van Barca was, dan had hij juist al lang Lewandovski gehaald. Typische barca speler, en speler die JC graag ziet. Een complete aanvaller, ondanks zijn lengte erg goed in kleine ruimtes, hij heeft een hoge handelingssnelheid, goede overzicht, sterk in de lucht kan een bal vasthouden,goede traptechniek, tactisch sterk, scoort makkelijk, mentaal sterk. Je kan met lewa alle kanten op. Hij In mijn ogen samen met Zlatan beste centrumspits van de afgelopen 10 jaar.

20 maart 2021 om 10:48

Lewa is een legende. Zlatan speelt op grote Europese avonden meestal verstoppertje. Lewa staat een paar treetjes hoger op de ladder. Zelfs met Dortmund wist hij Real Madrid te verschalken.

Realistischer is dat Depay en Aguero komen transfervrij komen, waardoor Braithwaite Barcalona verlaten kan. Mits een liefhebber voor Griezmann zich meldt, kun je ook meewerken aan een transfer (voor het juiste geld). Daarnaast is topprioriteit om Coutinho te slijten. Als dat lukt, heb je de aanval ‘gesaneerd’. Het middenveld lijkt nu redelijk bezet, maar topprioriteit is om Pjanic te saneren. Wijnaldum transfervrij aantrekken heeft een lagere prioriteit nu Moriba lijkt door te breken.
Alaba is natuurlijk een gouden greep mocht dat lukken, maar die neigt naar Real Madrid. Mocht je die halen, dan haal je veel druk weg bij de Jong. Die kan dan op één positie richten. Kun je Alaba niet halen, dan zal je een keuze moeten maken om het middenveld niet te versterken. In principe kunnen Pedri, de Jong, Busquets en Moriba en Puig de 3 posities verdelen en zou ik alleen gaan voor een middenvelder die absoluut een versterking is.
Een gek voorstel zou zijn om Daley Blind een seizoen te huren voor een seizoen. Qua speelstijl sluit hij wel goed aan en als verdedigende middenvelder kan hij afwisselen met Busquets, en echt de nadruk op verdedigen ligt er toch niet.
In de verdediging moet er ook weer gesaneerd worden. Ik denk dat Umtiti nog altijd een aardig niveau kan halen, maar die kerel heeft een contract alsof het een gegarandeerde kampioenenmaker is. Mits de juiste club komt, zou ik afscheid nemen. Lenglet is ook geen mr. Zekerheidje. Ook bij hem zou ik meewerken mocht een club hem willen. Garcia komt erbij, maar aangezien Frenkie vaak terug de verdediging inmoest, moet er eigenlijk nog een verdediger bij.
Ik zou dan denken aan een reserve speler uit de top van de PL. Die worden vaak snel afgeschreven, maar zijn vaak gewoon hele goede verdedigers. Ook hier zou de huur van Daley Blind een mooie oplossing zijn.

Samengevat:
In volgorde van prioriteit, Pjanic, Coutinho, Braithwait, Umtiti, Griezmann, Lenglet eruit, waarbij de eerste twee echt weg moeten. De rest is ‘in samenspraak’.
De volgende aanwinsten zouden ideaal zijn:
Aguero, Depay en mits mogelijk Alaba. Garcia komt als extra verdediger, maar zou Daley Blind huren.

Ik weet niet of Cruijff Mbappé zou halen. Die speelt toch het liefst met veel ruimte voor zich. Denk dat hij Malen ook wel een interessante optie zou vinden. Een stuk goedkoper en soms met Romario-achtige acties.

Dembele...als spelverdeler...is dat een grap? Die centenzoeker ziet alleen de vierkante meter gras voor zijn voeten...😂

Ah nee..Stoichkov kan zich beter niet meer met voetbal bezig houden als hij dit zegt.
Cruijff zou geen van beiden halen. Beiden zijn sterren in het hedendaagse voetbal waarbij ik Haaland echt een fenomeen vind! Maar niet in het totaalvoetbal van Cruijff.
En Mbappe al helemaal niet...zeer goede counterspits maar komt echt tekort in de kleine ruimte. Cruijff zou Henry niet eens halen en die was toch wel een paar klasses beter dan Mbappe.

En Dembele als spelverdeler...nee, gewoon nee.

20 maart 2021 om 10:54

Cruijff speelde met Salinas en Romario. Iemand moet soms de goals maken. Zonder spits en met Laudrup als valse 9 was het Cruijffiaanser. Maar Cruijff koos soms toch voor een pure afmaker.

Koeman doet precies wat Cruijff ook had gedaan. De jeugd de kans geven. Eigen opleiding de kans geven. Daarmee bouw je heel veel krediet op bij de achterban als legend zijnde. De supporters laten je nooit vallen als je eigen spelers gebruikt. Wel verkeerde aankopen die miljoenen kosten. Volop investeren in Ansu Fati. Weg met Mbappe. Die moet gewoon ze contract niet verlengen en gratis de deur uitlopen wil ie naar barca komen. Dat gaat gebeuren als Messi echt weg is bij Barca. Dan blijft er salaris beschikbaar.

20 maart 2021 om 11:49

Precies, de jeugd een kans geven en investeren in La Masia. Dat heeft Cruijff altijd en overal uitgedragen. Dat is toch geen publiek geheim?

Je kan alles willen maar Mbappe zal niet naar Barca gaan. Haal dat maar uit je hoofd. Alaba is een ander verhaal.

Voetballen doet Stoichkov al even niet meer , maar hem vragen een open deur in te trappen levert nog een 100 % score op. Alaba, Haaland en Mbappé halen is zijn advies.. Hoe komt hij er op ?

Welja. Je hebt al 1,2 miljard schuld dan is het natuurlijk een supergoed idee om twee spelers te halen die volgens Transfermarkt samen 290 miljoen moeten kosten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren