Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Almere City heeft eindelijk beet en pikt nieuwe spits op in België

Laatste update:

Almere City heeft met Thomas Robinet de gewenste versterking binnen, zo meldt Voetbal International zondag. De 26-jarige Robinet is de eerste aanwinst voor de promovendus en komt over van KV Oostende. Afgelopen seizoen werd de Fransman nog verhuurd aan het Franse AS Nancy.

Robinet tekende vorig jaar zomer een contract in Oostende tot medio 2026, maar hij trekt dus nu al de deur achter zich dicht. Hij kwam geen enkele keer in actie namens de Belgische ploeg, aangezien hij een dag na het tekenen van zijn contract al werd verhuurd aan Nancy. De spits kwam afgelopen seizoen tot dertig wedstrijden in de Championnat National, het derde niveau van Frankrijk. Hierin scoorde Robinet negen keer en gaf hij één assist.

Namens Châteauroux scoorde Robinet in het seizoen ervoor achttien keer in 33 wedstrijden. Daarvoor speelde de spits voor nog drie andere clubs uit zijn vaderland: Stade Lavallois, FC Villefranche en FC Sochaux. Verder was Robinet jeugdinternational bij Frankrijk Onder 20, waarvoor hij vier keer in actie kwam.

Almere City komt komend seizoen voor het eerst uit in de Eredivisie, nadat de club ten koste van FC Emmen promoveerde in de play-offs om promotie/degradatie. Maandag 10 juli begint de voorbereiding voor de ploeg uit Flevoland en de eerste oefenwedstrijd is op 15 juli tegen Blau-Weiss Lohne uit Duitsland. De kersverse Eredivisionist opent de competitie op zondag 13 augustus thuis tegen FC Twente.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Almere city moet proberen aan het einde van de transfermarkt wat talentvolle of overbodige spelers van Ajax te huren! Almere city en Ajax hebben al jaren een samenwerkingsverband (satelliet club). Hiermee krijgt Almere city een kwaliteit injectie en kan Ajax z’n speler in de eredivisie ervaring laten opdoen in plaats van de KKD! (Zoals Sparta met Sambo vorig jaar, hebben en alle partijen profijt van gehad).

9 juli 2023 om 15:11

Denk niet dat de Ajax spelers zin hebben om in een groep te spelen die “mogelijk” de zwakste tegenstander gaat worden van alle ploegen. Daarmee komen de talenten niet boven drijven.

9 juli 2023 om 15:11

Nee, we hebben niks aan overbodige spelers. Ik ben niet tegen 1 of 2 spelers huren, maar dan moet je wel van niveau huren. En die zijn al naar Twente enzo. Overigens heeft Almere City de samenwerking met Ajax jaren geleden al stopgezet omdat het nogal eenzijdig was, veel Almeerse talenten naar Ajax en we kregen er pistool trekkende slechte voetballers voor terug.

9 juli 2023 om 15:19

Omdat Almere city in de KKD speelde, kon Ajax beter z’n talentvolle spelers in jong Ajax laten. Spelen ook KKD en kan je altijd overhevelen naar het 1ste (zoals Hato).

9 juli 2023 om 15:29

De samenwerking met Ajax is al zo lang geleden dat Jong Ajax nog geen Eerste Divisie speelde.

9 juli 2023 om 15:24

Die samenwerking is er gelukkig al jaren niet meer, het is nu een stuk makkelijker om onze talenten te behouden.

Deze spits lijkt me niet veel, zal max een back up zijn. Andere namen die eraan komen zien er veel beter uit. Maargoed alle vertrouwen in Hansma, tot nu toe alleen maar voltreffers gehad

9 goals op het derde niveau van Frankrijk bij een topploeg daar is niet best. Als die jongen nou 19 of 20 was, had die misschien nog potentieel. Maar hij is al 26. Lijkt me, op papier althans, geen sterke aankoop.

9 juli 2023 om 15:52

Nancy is niet echt een topploeg

9 juli 2023 om 21:09

Wel voor de 3e divisie, daarom zeg ik ook "daar"

Achja, je moet ergens beginnen als Almere zijnde. Desondanks lijkt me niet dat deze speler zo makkelijk het net gaan vinden in de Eredivisie.

Daarnaast zijn er nog een hoop goede, wat Almere betreft dan, transfervrije Nederlandse spelers beschikbaar: Marvin Zeegelaar, Jamie Jacobs, Joost van Aken, Jorrit Hendrix en Sander van de Streek zouden toch haalbaar moeten zijn.

9 juli 2023 om 16:12

Zeegelaar en Jamie Jacobs heel misschien. Maar de rest gaan echt niet spelen voor Almere

9 juli 2023 om 17:54

Kan je toelichten waarom een Van Aken of van de Streek niet zou gaan spelen voor Almere? Van Aken wilde bv naar NAC deze winter, maar die transfer ketste destijds af. Deed het erg goed bij Heerenveen. Van de Streek heeft veel ervaring en is al wat ouder, dus waarom niet?

Jorrit Hendrix is een twijfelgeval voor mij. Zou namelijk ook kunnen bedenken dat er wel interesse voor hem is in Duitsland.

9 juli 2023 om 18:06

Zijn te goed voor Almere. Allemaal.

9 juli 2023 om 18:35

Ja en? Wat maakt dat uit? Dan kunnen ze nog steeds wel voor Almere kiezen? Of kunnen spelers die te goed zijn voor een club automatisch niet meer voor die club kiezen?

9 juli 2023 om 18:35

Jorrit Hendrix en Sander van de Streek😂
Die gaan toch niet voetballen in een fietsenstalling bij degradatiekandidaat nummer 1.

9 juli 2023 om 18:37

Tja wellicht niet nee, maar ik zou als club best aan dit soort spelers een aanbod willen doen. Ze zijn transfervrij en Nederlands, dus waarom niet proberen, los van het feit dat een speler wellicht op een ander soort club zit te wachten.

Ben wel benieuwd naar Almere. Pastoor deed het bij Sparta best wel prima, totdat hij ook TD ging spelen. Hoop kansloze spelers toen binnengehaald.
Je kunt wel aan z’n elftallen zien dat er door de weeks getraind wordt, inspelen op het goeie been, doorbewegen enz.
Hoop dat ze erin blijven.

Mijn voetbalhart klopt bovenal voor ADO Den Haag en LB Chateauroux en hierdoor kende ik toevallig deze spits al een beetje. In zijn tijd bij Les Berichonnes heeft hij in ieder geval waanzinnig gepresteerd, en ondanks zijn mindere seizoenen hierna kan dit oprecht zomaar eens een verrassing worden.

Ik houd het in ieder geval in de gaten!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren