Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Algemeen directeur Wouter Gudde loopt leeg na degradatie FC Groningen

Laatste update:

Voor FC Groningen viel het doek zondagmiddag in de Adelaarshorst. De Trots van het Noorden had moeten winnen om een (theoretische) kans op handhaving te houden, maar slaagde daar bij Go Ahead Eagles niet in: 1-1. Degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie is daardoor een feit en dat komt keihard aan bij algemeen directeur Wouter Gudde.

"Je ziet verdrietige gezichten, met name bij mensen die al heel lang bij de club werken, supporters, sponsors...", opent Gudde in gesprek met ESPN. "Dan sta je hier ook met een schaamtegevoel." Verslaggever Cristian Willaert vraagt vervolgens naar de 'eerste gevolgen' van de degradatie. "De eerste gevolgen zijn dat je morgen (maandag, red.) met alle mensen bij elkaar gaat zitten. We zijn al een tijdje bezig geweest met een oplossing. We hebben de technische organisatie veranderd met Henk Veldmate (internationaal scout, red.) en Art Langeler (manager Voetbal en Opleiding, red.) erbij. We hebben een nieuwe hoofdtrainer aangesteld met Dick Lukkien. We zijn achter de schermen bezig met het elftal."

De inkomsten van de club gaan komend seizoen flink achteruit. "We staan hoog op de tv-ranglijst (zevende, red.), dus je maakt een enorme sprong naar beneden. Dan is het de vraag hoeveel mensen er op het tweede niveau achter de club blijven staan. Wij hebben daar vertrouwen in als wij de juiste dingen doen." Gudde is vervolgens zeer kritisch over het functioneren van de club dit seizoen. "Vanuit beleidsoogpunt hebben we de meest essentiële dingen verkeerd gedaan. Dan kijk je naar de teamsamenstelling. Niet alleen leeftijd of kwaliteit, maar ook naar zaken als duelkracht, betrouwbaarheid en stabiliteit. Individueel hebben we interessante spelers, maar als team is het niet goed genoeg."

"De stafsamenstelling, met name in de zomer, en de samenwerking daardoor heeft er continu voor gezorgd dat er onrust was. Als je die twee bij elkaar optelt, heb je een hele giftige cocktail, waardoor het verkeerd gaat." Frank Wormuth werd na veertien speelrondes aan de kant gezet en uiteindelijk vervanger door Dennis van der Ree. "Nogmaals, dat is geen wijzen, want uiteindelijk ben ik daarvoor de eindverantwoordelijke. We hebben het met een grote groep mensen gedaan, maar onder mijn eindverantwoording. Dat geeft een heel vervelend klotegevoel en daar komt ook het gevoel van schaamte vandaan."

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3228318887
2Feyenoord3224626178
3FC Twente3219672763
4AZ3218772861
5Ajax32141081052
6FC Utrecht3213109349
7NEC31121181247
8Go Ahead Eagles32111011343
9Sparta Rotterdam3212713143
10sc Heerenveen3210715-1437
11Fortuna Sittard329914-1936
12PEC Zwolle329815-2135
13Almere City FC3271312-2034
14Heracles Almelo329518-2932
15RKC Waalwijk327718-1628
16Excelsior3151115-2026
17FC Volendam324721-4819
18Vitesse325522-462

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wan beleid eerste klas. Groningen had vroeger een super goede scouting. Berg, Nevland, Granqvist, Kostic, Tadic, Doan, Suarez allemaal begonnen bij Groningen. Die waren daar ook echt geweldig. Nu is het gewoon een puin zooi.

7 mei 2023 om 19:09

Ja klopt. Ik ben benieuwd wat Veldmate nu gaat doen daar. Het is natuurlijk lastiger scouten als je club niet op het hoogste niveau uitkomt.

7 mei 2023 om 20:30

Keert de hoofdscout van Ajax (ben z’n naam ff kwijt, is het Veldmate) niet terug na dit seizoen? Wellicht dat dit helpt. Al moeten ze in een andere vijver vissen, verwacht ik.

Ontslag van Wormuth is gewoon een hele domme zet geweest van deze club. Wel moet ik zeggen dat ik het jammer vind, want Groningen is wel een ploeg die echt in de Eredivisie hoort.

7 mei 2023 om 19:00

Het ontslag was dom maar om hem te vervangen voor iemand zonder ervaring was nog dommer. Al helemaal niet in de situatie waar ze toen in zaten ..Ze hadden voor een ervaren trainer moeten gaan iemand die boven het team zou staan en de boel weer aan de praat probeerde te krijgen.

7 mei 2023 om 19:18

Vd ree was optie 5 ofzo, andere 4 wouden niet komen. Het was ontzettend dom en een van de vele fouten. Net als je beste spelers op het laatste moment verkopen en in de winter pas laat mensen halen.

7 mei 2023 om 20:31

Had Ruud Brood, die als assistent van Schreuder naar Ajax zou komen maar afgezegd werd na de winterstop, niet een optie geweest? Voor in ieder geval een interim klus. Die kent het klappen van de zweep. Hoe dan ook te laat nu en ontzettend jammer. Hoop dat het bij een seizoen KKD blijft want ze horen in de ED.

8 mei 2023 om 00:10

Tja en tijdens de winterstop zou de directie aan Van Der Ree beloofd hebben om spelers te halen. Dat is dus niet gebeurd. Dus dan sta je als beginnende trainer ook al voor een onmogelijke taak.

8 mei 2023 om 11:24

Volgens mij zijn er in de winterstop gewoon spelers gehaald? Sher, hove, antman, sorensen, chalus en willems

7 mei 2023 om 20:10

Een team wat in de Eredivisie thuis hoort moet toch met gemak 35pnt kunnen halen? Je speelt niet iedere week tegen een Europese sub-topper hier in Nederland.
Het is gewoon schandalig dat zo'n cub de Emmens en Volendammen (met alle respect) niet onder zich kan houden. Dan heb je echt niets te zoeken op dit niveau

Als je kijkt naar de financiële mogelijkheden dan mag een FC Groningen gewoon nooit degraderen. Er is echt iets fout gegaan de afgelopen jaren. Het stadion liep de afgelopen jaren al leeg en dat is gewoon het begin van het einde geweest. Moet zeggen dat waar ik 10 jaar geleden de tv nog wel aandeed voor FC Groningen, was dat de afgelopen jaren echt niet meer zo. Geen interessante spelers meer om naar te kijken en vooral teams zonder ziel.

7 mei 2023 om 18:45

Het stadion liep leeg omdat de prestaties ver ondermaats waren. Tot corona had Groningen gemiddeld minimaal 18.000 mensen in het stadion zitten met uitschieters naar bijna 22.000 mensen als men in de subtop actief is.

Echter heeft dat geen invloed gehad op de degradatie. Het is eerder een indirect gevolg daarvan. FC Groningen heeft een budget ruim genoeg om in het linker rijtje te eindigen en een begroting die richting de subtop gaat en kan. Het technische beleid is de grootste reden van de degradatie en een algemeen directeur die geen moment heeft ingezien hoe te handelen.

Tja, daar heb je nu niets meer aan. Dat zegt iedereen al bijna twee seizoenen, maar ze bleven door klungelen en daar zijn de supporters nu de dupe van. Het was handig geweest om die zelfreflectie te zien op het moment dat het gebeurde, want er was een overduidelijk verval zichtbaar. Dat kroop er echt niet ineens dit seizoen pas in.

Het probleem is niet eens zozeer de trainers. Wormuth heeft bij Heracles al laten zien echt wel iets te kunnen en Van Der Ree kwam binnen toen het kwaad al geschied was. Dan komt de onervarenheid ook heel makkelijk richting het oppervlak. Het probleem was de technisch directeur die Groningen elk seizoen minder liet worden en een algemeen directeur die pas ingreep toen het al veel(!) te laat was. Daar zit het echte probleem, het functioneren van Gudde en Fledderus.

7 mei 2023 om 20:15

Oneens, VD Ree is echt een nobody, een zak hooi met alleen maar theoretische kennis.Dat was de doodsteek.Gudde had veel eerder deze assistent van de assistent van de assistent weer op een zijspoor moeten zetten.

Het beleid heeft niet 1 seizoen gefaald, het werd alleen extra zichtbaar dit seizoen met als gevolg degradatie. Bijzonder vind ik dan ook dat de eindverantwoordelijken er nog zitten. Niet dat de club nu gelijk gebaat is bij een leegloop op bestuursniveau, maar een wisseling van wacht is meer dan welkom volgens mij.

Tja, ze hadden veel eerder afscheid moeten nemen van Fledderus en niet van Wormuth. Fledderus heeft er echt een potje van gemaakt, maar de rest van het bestuur stond erbij en keek ernaar. Je hoeft echt geen bakken voetbalverstand te hebben om te zien dat de selectie totaal niet in balans was op meerdere vlakken. Er wordt een hele harde prijs betaald, maar toch verwacht ik ze snel weer in de eredivisie. Daar horen ze ook.

Alles blijkt dat Gudde er niet kort genoeg op zat en dat anderen daardoor vrij gang konden gaan, met als hoofdrolspeler Mark Jan Fledderus. Nu moet hij echt doorpakken en alles voor de voorbereiding gereed hebben. Daarnaast moet ie goed kijken waar hij ondersteuning nodig heeft. Veel Groningenfans roepen om zijn ontslag, maar ik denk dat we dan veel verder van huis zijn. In de ED zijn volgens mij 5 clubs die geen vaste algemeen directuer hebben en er zijn amper mensen beschikbaar. Als er geen stuurman is ben je compleet stuurloos en ga je nooit promoveren. We gaan ervoor!

7 mei 2023 om 19:19

Maar zou je dan wel met Fledderus verder willen gaan? Hebben Langeler en Veldmate niet iemand in hun netwerk die dat zou willen doen?

8 mei 2023 om 00:26

Nee fledderus heeft het echt verbruid, hij is de reden dar we hier staan en hij is ook veel meer vervangbaar (wss is zijn positie al vervangen, maar moet het nog bekend worden).

8 mei 2023 om 09:50

Ik hoop het voor jullie. Heb altijd een zwak voor Groningen en dit gun ik jullie zeker niet.

Verantwoordelijkheid nemen en opstappen is de enige juiste keuze die je kan maken. Ook al zullen er mensen zeggen dat je opstapt op het moment dat het slecht is gegaan, maar zolang je dit beleid blijft voeren ben je over 5 jaar failliet als BVO

Jammer, FC Groningen hoort wel thuis in de eredivisie, maar er gaat al lange tijd iets goed mis. Scouting is niet meer wat het was, het stadion loopt leeg, bestuur maakt grove fouten. Erg jammer, ik hoop dat ze dit snel recht kunnen trekken, maar ik vrees het ergste. Die blijven de komende jaren denk ik aan de onderkant van het linkerrijtje van de KKD bungelen.

Daar zit je dan, als internationaal scout met als voornaamste gebied Zuid Amerika... bij een KKD club.

Groningen heeft een groot risico genomen met enorm jonge mensen op topposities. Niet alleen de dertiger Gudde als algemeen directeur, maar die twintiger als hoofdscout en de destijds dertiger Mark Fledderus... allemaal jonge mensen zonder echt veel ervaring. Prima voor verfrissende ideeën, maar we kunnen inmiddels concluderen dat ervaring in de organisatie vitaal is.
Daar lijken ze inmiddels ook wel achter met het binnenhalen van de genoemde mannen in het nieuwsbericht. Maar dat is een jaar te laat.

Wat ontzettend zonde. Altijd wel een mooie club gevonden. Wat een bizar seizoen vol fout beleid in de top van verschillende clubs.

Het gebrek aan ervaring in zowel de staf als op het veld heeft ons eindelijk genekt. Het zat er al aan te komen. Vorig jaar stortte alles in, 1 wedstrijd meer en we waren Heracles geweest. We zijn verzwakt sinds vorig seizoen waarin we dus met 36 punten er net in bleven. De Leeuw werd afgedankt, JSL werd verkocht en Ngonge weggestuurd. Dat waren 25 goals in totaal. Daar is geen ervaring voor teruggehaald maar jonge spelers en buitenlandse spelers die mij niets zeggen en niet beter kunnen zijn dan wat je in de eigen jeugd hebt.

Deze club is 1 grote faal. Het koketteert met een topsportcentrum, maar wat heeft dat ons eigenlijk opgeleverd tot zover? In ieder geval geen goede doorstroom van eigen jeugd dat ook slechts op amateur niveau speelt. De club heeft gefaald om stappen te maken en om zijn oogkleppen af te doen. Per slot van rekening degradeer je met 18 punten in een seizoen met Volendam, Emmen, Cambuur en GAE. We horen totaal niet op dit niveau thuis. Ergens ben ik blij dat dit is gebeurd, want nu is het voor iedereen zichtbaar.

Gudde moet de eer aan zichzelf houden, hij is uiteindelijk verantwoordelijk voor de samenstelling en het aanhouden van deze trainer wat de club echt nooit had mogen doen op dit niveau. Met dit beleid komen we de KKD nooit meer uit.

Ik verbaas me er nog meer over dat dit een groot aantal mensen verbaasd. Kijkend naar de laatste seizoenen hebben ze dit over zichzelf afgeroepen en het leek wel of ze een air hadden van ons kan dit niet gebeuren, maar je ziet na een aantal jaar op t nippertje de dans te zijn ontsprongen is het nu toch gebeurd. De KKD wordt straks nog leuker dan de eredivisie met al; die clubs die zichzelf te groot voelen....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren