Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Alex Kroes ging bij Ajax als een olifant door een porseleinkast’

Laatste update:

In de nieuwste aflevering van de podcast KieftJansenEgmondGijp gaan de heren in op de uiterst onrustige week van Ajax. In de competitie werd een ontluisterende nederlaag geleden tegen aartsrivaal Feyenoord (6-0) en eerder in de week werd nieuwbakken algemeen directeur Alex Kroes geschorst wegens handel met voorwetenschap.

Vorige week schorste de Raad van Commissarissen van Ajax de nieuwe directeur nadat het lucht kreeg van diens aandelen in de club. Kroes werd officieel aangekondigd als nieuwe algemeen directeur en directievoorzitter op 2 augustus 2023, een week eerder had hij ruim 17.000 aandelen gekocht. Nadat externe juridische hulp werd ingeschakeld bleek het zeer waarschijnlijk dat Kroes gehandeld had met voorwetenschap, wat een strafbaar feit is. Ajax was direct voornemens de samenwerking te beëindigen.

Het nieuws uit Amsterdam is ook bij de vier tafelgasten onderwerp van gesprek. Wim Kieft trapt het onderwerp af: “Het meest ontluisterende beeld wat mij is bijgebleven van afgelopen week is Michael van Praag. Hij was echt ontdaan om het nieuws en ik snap het ook wel. De man is een beetje op leeftijd en wordt dan aangesteld om een nieuwe algemeen directeur te vinden, met Van Gaal erbij. Ze zijn gaan bidden en smeken bij AZ om Kroes en dan is het eindelijk zo ver en dan moet Kroes weer het veld ruimen”, betuigt Kieft zijn medeleven met de voorzitter.

Vervolgens discussiëren de heren over de ernst van het delict. Daarin neemt spelersmakelaar Rob Jansen het voortouw. “Puur juridisch is Kroes terecht geschorst. Het rare aan het verhaal is ook dat Kroes de aandelen in Ajax al in bezit had toen hij bij AZ en Go Ahead Eagles werkte. Daarmee overtrad hij al de regels van de KNVB. Maar ze waren er wel heel snel bij om hem te straffen, terwijl het bij Sven Mislintat en Maurits Hendriks langer heeft geduurd." Inmiddels heeft Mike Verweij in de Kick-Off van De Telegraaf laten weten dat de KNVB daarvoor geen individuen straft.

“Ik kreeg ook wel de indruk dat ze een beetje blij waren dat hij weg was. Ik denk dat er stromingen zijn binnen de club die bij het vertrek van Kroes denken ‘het komt me ook wel uit’. Een deel van de RvC zeker, alleen Van Praag denkt nog wel in het belang van de club”, deelt Jansen zijn gevoel.

Met het laatste zinnetje van Jansen is Michel van Egmond het allerminst eens. “Hou toch op joh. Die Michael (van Praag, red.) kon niet wachten om de guillotine te laten vallen. Die verslaggever vroeg nog of er een weg terug was: ‘Nee, absoluut geen weg terug.’”

Binnen de club liggen twee geledingen op ramkoers, zo meldde De Telegraaf vrijdag. Een meerderheid van de bestuursraad stemde namelijk in om Kroes terug te halen. Dit is tegen het zere been van de RvC aan, daar laatstgenoemde mikt op een definitieve breuk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik mis even de nieuwswaarde van dit artikel.

Het is inmiddels toch duidelijk dat deze RvC en Alex Kroes op rampkoers liggen. Over de oorzaak hiervan kunnen we gissen en misschien zelfs wel voor een gedeelte invullen. Ik heb het gevoeld dat Ajax erbij gebaad is dat er zo snel mogelijk afscheid genomen wordt van beide partijen. Op dit moment is Ajax de groter verliezer.

9 april 2024 om 15:40

We hebben het hier vandaag al eerder over gehad maar iedereen bij iedere tegenslag wegsturen heeft alleen zin als er iets beters voor terug komt.
Je kan bijvoorbeeld Blind die zich al lang en breed in de RvC bewezen heeft wegschoppen voor iets wat niet goed gecontroleerd is terwijl hij niet onderdeel van de RvC was maar wat schiet je daar mee op? Wie gaat hem vervangen? Wie gaat de waarschijnlijk vervanger die waarschijnlijk minder kennis van de club, RvC werkzaamheden en voetbal in het algemeen bepalen? En nogmaals hoe helpt dit Ajax?

9 april 2024 om 15:48

Voor mijn gevoel heeft Ajax te vaak verschillende kampen (met een achterban). Ook nu weer. Door 1 kamp te laten zitten zul je (volgens mij) de andere achterban te scherp houden. Hierdoor zal er onrust blijven bestaan en elke fout van de zittend blijvende partijen zal door het andere kamp aangevallen worden. Door nu beide kampen weg te sturen creëer je wel een leegte maar moeten beide kampen een verlies slikken.

Misschien zit ik er helemaal naast, maar zo komt het bij mij wel over.

9 april 2024 om 15:58

En wie beslist dan wie er terug komt? De bestuursraad? Die zijn pro-kroes dus die moeten ook weg dan. Van Gaal die heeft net Van Praag en Blind in de RvC neergezet dus die valt ook af.
De directie? Die kunnen niet beslissen wie hun baas wordt of wie hun gaat controleren. Dat zou ze ongekend veel macht geven.

Ik snap dat zoiets uit emotie geroepen wordt maar in de praktijk zou het heel raar zijn.

9 april 2024 om 16:36

De bestuursraad die komt vanuit grootaandeelhouder vereniging Ajax wegsturen lijkt me een lastige taak. Wat mij betreft gaat de RvC deels weg voorop van Gaal en van Praag. Eigenlijk mag alleen Blind wat mij betreft blijven. Dan een nieuwe RvC op inspraak van de bestuursraad, Kroes die gewoon zijn kans moet krijgen en beginnen met bouwen.

Iedereen praat elkaar gewoon na heb ik het gevoel. Hier in de podcast al twee verschillende lezingen over Van Praag en niemand die het kan onderbouwen met feiten waaruit blijkt dat Van Praag Kroes wel of niet weg zou willen hebben.

9 april 2024 om 15:54

Maar wat is jouw mening ? Daar is dit forum in principe toch voor.

Ik heb bijvoorbeeld het gevoel dat Kroes wil (eist) dat er een gedegen en volledig onderzoek komt naar de gang van zaken en dat de RvC dit liever niet heeft. Dit omdat dit ten koste van deze RvC zou kunnen gaan. Waarin ik gelijk een reden zie om hem te ontslaan.

9 april 2024 om 16:11

Heel eerlijk gezegd heb ik geen idee. Ben de afgelopen week al een paar keer van gedachten veranderd. Denk dat iedereen gewoon een kamer in moet met een goede discussieleider en er gewoon intern gepraat moet worden zonder openbare brieven, interviews en beschuldigingen.RvC, Kroes, bestuursraad en directie. Lekker in een strandhuisje alles uitpraten.

Wat ik vooral hoop is dat als ik een goed beluisterde podcast zou hebben dat ik de integriteit zou hebben om het gewoon te zeggen als ik het niet weet.
Dat ik op de vraag of Van Praag Kroes weg wilde hebben gewoon zou antwoorden: “geen idee, er is momenteel voor beide geen bewijs”.
Of als ik een journalist zou zijn met een podcast (itt tot de mensen uit het artikel) dat ik dan hoor en wederhoor zou plegen en die bevindingen zonder eigen interpretatie zou communiceren.

9 april 2024 om 16:38

Feiten zijn er ook niet, maar je kunt wel een inschatting maken op basis van interviews en woorden die gezegd zijn.

9 april 2024 om 16:54

Dan lijkt me dat een mooi beginpunt. Van Praag zei dat Kroes goed werk heeft verricht sinds Kroes er was, dat het goed was dat iemand de kussens op deed schudden en datniemand voor verrassingen heeft gestaan omdat Kroes goed communiceerde. Ook zei hij dat hij zelfs op de knietjes naar Az is gegaan om hem eerder te laten beginnen.

Dan kun je dat in een podcast zeggen en dan mag iemand anders gaan onderbouwen waarom hij wel denkt dat Van Praag Kroes weg wilde hebben.

Lang verhaal kort:
De supporters zijn het haasje.

De club wordt vakkundig de vernieling in geholpen door een zooi bobo's die de ballen verstand hebben van hoe je een club moet runnen. Ik vind dat de F-side en andere supp. verenigingen zich heel koest houden.

9 april 2024 om 16:28

Ja asjeblieft zeg, laat de F-Side zich er lekker buiten houden. Als je die mee laat "praten" is het einde helemaal zoek. Er zijn nu al verschillende partijen die elkaar de tent uitvechten. Als je nu iets niet nodig hebt is het wel zo'n clubje emo-boefjes bij wie rationaliteit ver te zoeken is.

9 april 2024 om 16:41

Ik denk dat supportersverenigingen niet eens weten welke kant ze moeten kiezen. Kritiek op de RvC zal er wel zijn, maar Alex Kroes komt nou ook niet bepaald over als de geschikte man om de organisatorische en technische zaken te leiden. De alarmbellen gaan wel rinkelen als zo'n man even aankondigt dat hij algemeen- en technisch directeur wordt op basis van vrij weinig.

9 april 2024 om 16:49

Lijkt me vooral om eerste de RvC te vervangen en daarna te onderzoeken wie een goede TD is.

De RvC maakt er echt al heel lang een potje van volgens mij. Als het elke keer zó fout gaat, dan ligt het niet meer aan de uitvoerenden, maar moet je de organisatie zelf eens goed doorlichten

9 april 2024 om 16:56

Ik zou eerlijk gezegd ook niet weten hoe dit opgelost moet worden. Er staan weer een paar partijen tegenover elkaar die mekaar de tent uitvechten, maar dit keer is er geen Verlosser. Kroes kan eigenlijk niet meer na alle affaires die Ajax al achter de rug heeft.

Wat zijn dat toch voor een rare machten binnen Ajax waardoor er telkens een machtsstrijd plaatsvindt? Komt dat door de structuur van de club? De aantrekkingskracht? En wie laat al die incompetente mofo's telkens binnen?

Ik snap niet dat de mensen denken dat hij is weg gestuurd omdat ie lastig is. Of dat die tegen de verkeerde schenen aanschopte. Welke schenen dan? Die vande rvc zelf? Daar heeft kroes helemaal niets over vertellen. Rvc moet hem beoordelen op zijn werk en ingrijpen als het niet goed gaat. Dat hebben ze nu gedaan.

Vanochtend schreef ik dat het optreden van de heer van Praag leek als een olifant die raasde door de porselein kast. Nu lees ik dat Kroes dat eerder had gedaan. Ik dacht dan kan Kroes dit niet meer hebben gedaan ........ alle porselein was al stuk,

Ajax blijft de bladen en programma's domineren. Al is er niets te zeggen Ajax is het referentiekader. Nu is er echt reden voor alle aandacht. Al moet ik wel zeggen dat ik, maar dat ligt wellicht aan mij, het al een beetje boring begin te vinden
Gelukkig vanavond en morgen echt voetbal.

Ook dit is weer een fout van de RVC die staan te veel op de voorgrond en zijn allemaal met hun eigenbelang en niet die voor Ajax Praag mag Kroes niet dan ga je zoeken naar iets fout. Maar hij heeft er mede voor gezorgd dat hij Kroes heeft aangesteld en de fout was al gemaakt voor zijn aanstelling. Niet daarna. Dus de RVC maakt blunder naar blunder maar mag gewoon blijven zitten. Of willen zij liever directeur worden de club wordt niet bestuurd met een Ajax hart maar met machts beluste Narsisten die toevallig denken Ajax fan te zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren