Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax Legend’ Ryan Babel sluit terugkeer in Nederland als voetballer niet uit

Laatste update:

Ryan Babel heeft zijn kicksen nog niet definitief aan de wilgen gehangen. De 37-jarige aanvaller was zaterdag aanwezig bij de benefietwedstrijd tussen de Ajax Legends en Liverpool Legends en daarin was hij de enige deelnemer die nog niet officieel gestopt is. "Een deel van mij wil nog voetballen", stelt Babel tegenover De Telegraaf.

Babel liet eind september vorig jaar zijn contract ontbinden bij de Turkse tweededivisionist Eyüpspor en is sindsdien clubloos. Gezien de respectabele leeftijd van Babel ligt het einde van zijn spelerscarrière voor de hand, maar daar wil hij nog niet helemaal aan denken.

"Ik weet niet of ik gestopt ben, dat ben ik nog aan het uitzoeken", vertelt Babel tegenover de ochtendkrant. "Op dit moment heb ik geen team en geniet ik behoorlijk van mijn vrije tijd. Maar ik vind voetbal nog heel erg leuk, dat is een beetje het probleem.”

Helemaal zeker is Babel dus nog niet van zijn zaak. Dat komt mede door de zaken waar hij tegenop kijkt. "We stapten bijvoorbeeld al drie dagen voor een uitwedstrijd in de bus en dan was je meer dan een halve week van huis", blikt hij terug op zijn tijd bij Eyüpspor. "Dat vind ik mentaal moeilijk.”

"Ik kreeg er te maken met sabotage, omdat ik niet instemde met een zogenaamde ‘compensatie’. Dan moest ik wel mee naar een uitwedstrijd, maar lieten ze mij expres niet spelen. Als ze dat drie, vier keer doen ben je er helemaal klaar mee. Dat soort dingen en iedere keer weer lang van huis zijn, lang weg bij mijn familie, vind ik moeilijk te accepteren.”

Babel woont nu al negen jaar in Istanbul. De 69-voudig international van het Nederlands elftal verdedigde in de Turkse metropool de clubkleuren van Galatasaray, Besiktas en Kasimpasa. "Normaal gesproken is het de bedoeling om er nog te blijven, maar bij de clubs uit Istanbul was in de winter geen plek. En ik had geen zin in flutoffertjes in een of andere uithoek.”

Een terugkeer in Nederland sluit Babel niet uit. "Het streelt natuurlijk je ego als je nog ergens belangrijk kan zijn. Maar voorlopig heb ik mijn ego al een flinke tijd geparkeerd. We gaan het zien.” Babel maakte bij Ajax al op jonge leeftijd furore, mede dankzij zijn befaamde heupschot. Babel verdiende in 2007 een transfer naar Liverpool, dat toentertijd ruim zeventien miljoen euro voor hem overhad.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie carrière gehad maar is nu toch wel klaar lijkt me. Of hij moet zijn hebben om in de KKD te spelen voor zijn plezier

25 maart 2024 om 04:01

Kan toch een leuke speler zijn voor Telstar ofzo? Gewoon voor de fun voetballen. Ik had het wel gedaan hoor.

Toch wel een bijzondere gozer. Als voetballer al meerdere malen afgeschreven en toch bij zijn 2e periode Ajax, Deportivo, Besiktas en die Nations League campagne onder Koeman toch weer knap teruggeknokt en een behoorlijk niveau gehaald. Uiteindelijk zelfs nog bij Galatasaray gekomen waar hij uiteindelijk toch wel tekort kwam. Ook zijn 3e periode Ajax was al met al een teleurstelling. Als mens ook soms wat rare uitspattingen, terwijl hij op zakelijk gebied weer vrij intelligent overkomt. Eerlijk is eerlijk, iemand die na zijn carriere meer fortuin creert dan tijdens is geen domme gozer. Heeft daarnaast zijn liefde voor Ajax nooit onder stoelen of banken gestoken, wat ook wel duidelijk werd wat hij deed om van Hoffenheim terug naar Ajax te kunnen destijds. Ben benieuwd wat voor niveau hij nog kan aantikken, net als zo'n Jeremain Lens bijvoorbeeld. Zou toch wel vet zijn als dat soort jongens bij een RKC ofzo nog kunnen schitteren. Zeker Babel hoeft het iig niet voor het geld te doenn

25 maart 2024 om 04:03

Als je die wedstrijd van hem hebt gezien met de Legends, dan kan je wel concluderen dat de Eredivisie het niet meer wordt. Boerrigter was een stuk sneller en fitter.

Mag toch aannemen dat de coaches van NL boven de tweede divisie die keuze wel voor hem maken. In mijn ogen altijd al een matige voetballer geweest. Beter gaat hij ook stoppen met zijn oplichters boeken.

24 maart 2024 om 18:28

Gwn prima carrière gehad hoor dus “matige voetballer” kan je achter wegen laten. Niet iedereen is een Messi of Cristiano Ronaldo. Spelers als Babel zijn ook gewoon nodig.

24 maart 2024 om 18:58

@nuenenaar: Alleen jaloerse personen die zelf hun ambities niet waar konden maken, reageren zo. Of misschien had je wel helemaal geen ambitie en ben je daarom maar toetsenbordheld geworden. #hater

24 maart 2024 om 19:09

En het feit dat ik dit altijd zo'n debiel argument vind betekent zeker dat ik enorm jaloers ben op jouw debat kunsten en argumentatie vermogen?

Iemand heeft kritiek? Hur-dur! Je bent gewoon jaloers!

24 maart 2024 om 20:03

Ow wauw, ik krijg ineens zo'n inzicht in mijn eigen leven. Toetsenbordheld, zoals hier twee dagen terug in een artikel stond, hoe kom je erop. Bedankt voor je inzicht, ik kom er echt nu pas achter dat ik op Babel jaloers ben. Pfff wat is die man eigenlijk een held.

24 maart 2024 om 22:14

Het artikel gaat over zijn toekomst op voetbalgebied en jij begint over zijn boek en carrière naast het veld. Het feit dat je energie steekt in een comment, maar dan over zijn boek begint…. Get a life.

24 maart 2024 om 22:43

Van de drie zinnen gaat er eentje, de kortste, over iets anders dan voetbal.. Je doet het goed vandaag, derde comment kan alleen maar beter worden. En niet vergeten wie hier de toetsenbordheld is hè.

25 maart 2024 om 07:36

Kom op dames, wees eens wat liever voor elkaar. We hoeven niet allemaal fan te zijn van dezelfde voetballers. Inhoudelijk is het een mooi inzicht over hoe Babel er momenteel in zit toch?

Ja, hij blijft natuurlijk wel gewoon Ryan Babel, na dewedstrijd zit hij comfortabel, met zijn voeten op tafel, vinden meisjes hem zo zet als een wafel. - Ryan Babel

Ik denk dat Ryan zich lekker bezig moet houden met belasting ontwijken en pandjes verhuren

Babel is gewoon een geweldige speler voor de bank.

Misschien nog een leuke speler voor Ajax. Qua niveau moet het momenteel wel lukken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren