Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax is enthousiast: ‘Amsterdammers willen talent (16) uit België wegkapen’

Laatste update:

Ajax is nadrukkelijk in de markt voor de het zestienjarige talent Martin Henrion, zo meldt Sacha Tavolieri van de Belgische tak van RMC Sport. De Belgische doelman staat momenteel nog onder contract bij Standard Luik.

Tavolieri schrijft dat Ajax ‘zeer gecharmeerd’ is van Henrion. De Amsterdammers hebben Standard naar verluidt toestemming gevraagd om de onderhandelingen met de doelman en zijn entourage te openen.

De directie van les Rouches deed Henrion tien weken geleden zelf een aanbieding om langer in de jeugdopleiding van de Belgen te spelen, maar de jonge sluitpost is vooralsnog niet op dit aanbod ingegaan.

Henrion speelde tot nog toe drie interlands voor België Onder 15. Mocht hij na dit seizoen willen vertrekken bij Standard, dan kan Ajax ook concurrentie verwachten van niet nader genoemde clubs uit de Bundesliga.

Het is zeker niet de eerste keer dat de Amsterdammers hengelen naar de diensten van Belgische talenten. Begin dit seizoen verzekerde Ajax zich van de komst van de zeventienjarige verdediger Ethan Butera, die bij onze zuiderburen bekendstond als een groeibriljant.

Butera kwam over van Anderlecht, waar al hij met knieklachten kampte. Zijn blessure is zo zwaar dat het talent dit seizoen niet meer in actie zal komen. Daardoor moet de Belgisch jeugdinternational nog langer wachten op zijn debuut in Jong Ajax.

Rayane Bounida, Mika Godts en Stanis Idumbo Muzambo zijn drie andere talenten die de afgelopen jaren door Ajax vanuit België werden ingelijfd. Laatstgenoemde koos in januari echter voor een vertrek naar de beloftenploeg van Sevilla.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die bounida was toch zo’n groot talent en met redelijk wat bombarie binnengekomen destijds?
Is dat nog wat of afgevloeid?

26 maart 2024 om 12:33

Elke keer als het over een transfer van een talent in de jeugd van ajax gaat denk ik aan hem. Heb echt nog niks meegekregen van hem.

26 maart 2024 om 12:36



Bij Bounida was vanaf het begin wel duidelijk dat hij er niet snel zou staan. Heerlijk talent maar fysiek niet bepaald een de Ligt of Gravenberch die op hun 16e fysiek makkelijk met volwassenen meekunnen. Had ook last van groeipijn, wat in zijn geval wel goed is

26 maart 2024 om 12:42

Maar is nu 17/18 dat is heel jong I know.
Maar voor echte toptalenten zou je nu toch al iets meer gehoord moeten hebben toch?
Ajax is ook erg ver gegaan destijds al met echt een mega salaris.

26 maart 2024 om 12:57

@salerno, hij was fysiek echt licht en zijn groeispurt is wel laat. Meeste jongens met groeipijn, die hebben dat in de onder 15 ofzo, als niemand ze volgt op de Wolterx'en na. Zulke spelers hebben gewoon langer tijd nodig. Zelfs een Messi kwam pas op 18 jarige leeftijd aan spelen toe, na een paar wedstrijden op zijn 17e. Frenkie duurde ook lang. Zo'n Mazraoui heeft het bij Ajax ook jarenlang heel moeilijk gehad omdat hij tot zijn 16e/17e nog kleiner was dan Nouri. Opeens kwam die groeispurt en nu is hij gewoon 1.80+. Blijft helaas wel van glas

26 maart 2024 om 13:02

Thnx!
Duidelijk 🫶

26 maart 2024 om 13:35

Overtuigt nog niet, doet het bij onder 17 goed. Maar bij onder 18 schommelt die tussen basis en wissel in. Voor wat je zegt zoon groot talent is dat niet heel goed op zijn 17e een Unuvar speelde op die leeftijd al goed in de KKD en zelfs die is te licht bevonden

Altijd maar weer die buitenlandse clubs die talenten weghalen. En uiteindelijk mogen ze blij zijn als ze ergens op het 2e niveau komen te spelen. Of werkt dat nu niet zo?

26 maart 2024 om 12:55

Klopt toch ook?

26 maart 2024 om 12:56

Ik ben geen Ajacied maar Ajax is wel de club die de meeste spelers in Europa aflevert aan het profvoetbal. (In ieder geval een aantal jaar geleden, correct me if im wrong..) dus als je uiteindelijk profvoetballer wilt worden is Ajax voor een voetballer zo’n gekke keuze nog niet.

26 maart 2024 om 12:59

Nee. Want er is maar één Havard op het gebied van voetbalopleiding en dat is Ajax.

26 maart 2024 om 14:11

Je verward kwantiteit nu met kwaliteit.

Ajax perst, net als veel andere grote clubs uit de 'kleinere' voetballanden vooral heel veel jeugdspelers door naar lager aangeschreven clubs in de kleinere competities.

Als we kijken naar de leveranciers aan de top 5 competities dan doet Ajax het nog steeds aardig, maar is dan zeker niet de Harvard van de wereld.

26 maart 2024 om 12:59

Daar heb je weer een whataboutwappie. Ajax heeft ook weer het afgelopen jaar de meeste profspelers opgeleverd van alle voetbalclubs. Jarenlang de nummer 1 of 2. Er zullen altijd afvallers zijn, omdat de speler 1) misschien geen match is met Ajax 2) de kwaliteiten niet blijkt te hebben 3) andere factoren (trainer die niet doorselecteert/concurrentie/whatever). Ajax haalt talenten om ze door te laten stromen naar het eerste. Chelsea/manc/noem ze maar op haalt ze om ze door te verhuren.

26 maart 2024 om 13:18

De reden waarom een city of chelsea spelers eerst verhuurt is het omdat die stap groter is van jeugdvoetbal naar het eerste. Bij ajax is die stap veel kleiner kkd- eredivisie

26 maart 2024 om 13:56

Dit heeft minder met de grootte van de stap te maken.

City had in 2022 34 verhuurde spelers. Chelsea had er onlangs 41. Dit is de reden waarom de Fifa heeft ingegrepen en er een limiet aanplakt.

Deze clubs schieten met hagel en hopen er 1 tussenuit te plukken. Ajax plukt spelers waarvan er van elk gehoopt wordt te kunnen een eerste eltalspeler te laten worden. Natuurlijk gaat dat niet lukken, maar de spelers worden opgeleid om door te stromen. Bij die andere clubs worden ze meteen verhuurd (soms voor jaren), zonder uitzicht op een toekomst bij die clubs.

26 maart 2024 om 14:33

@cjdaanti, het leuke is dat Chelsea er eigenlijk amper last van heeft met al die uitzonderingen. Club trained spelers tellen niet en ook alle spelers onder de 21.

Dat Ajax ook eerder al hengelde naar Belgische talenten verbaast mij niets gezien de talenten die bij onze Zuiderburen opduiken. Kijk alleen al naar het Belgisch nationale team met onder andere Debast (20), De Winter (21), Onana (22), Vermeeren (19), Vranckx (21), Doku (21) en Bakayoko (20). Dergelijke spelers zijn vrijwel onhaalbaar en/of onbetaalbaar als ze de 20 jaar bereiken. Trouwens, afgelopen zomer werd PSV in verband gebracht met Debast en Vranckx, de Nederlandse top kijkt blijkbaar met veel interesse naar talentvolle spelers bij onze Zuiderburen en dan kun je er maar beter vroeg bij zijn. Ik voorzie ook mooie jaren voor het Belgisch nationale elftal, zeker tot 2030.

26 maart 2024 om 14:28

Ik zie vaak ook transfers van Belgische talenten naar Nederland maar niet andersom. Hoe kan dit?

26 maart 2024 om 14:40

@bpreal, salaris gok ik zo. Zie dat de top van Belgie ongeveer op de helft zit van Ajax als het gaat om totale salarissen. Ook PSV zit daarboven, Feyenoord ook maar die halen bijna nooit, kan me eigenlijk geen een Belgische speler herinneren

26 maart 2024 om 14:42

Thomas Buffel staat me nog bij.

26 maart 2024 om 14:52

@primetime Cyriel Dessers.

26 maart 2024 om 15:01

@kironi, valt niet meer onder talent toch. Gaat om jeugdspelers / jonge talenten

26 maart 2024 om 15:25

Als we het beperken tot jeugdig talent heeft U uiteraard gelijk, sorry.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren