Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax heeft hoop op Graham Potter niet opgegeven: ‘Staat nog bovenaan shortlist’

Laatste update:

Ajax heeft de hoop op Graham Potter nog niet opgegeven, zo meldt clubwatcher Johan Inan in de AD Voetbalpodcast. Maandag leek Sky Sports een definitief eind te maken aan de geruchten over de komst van de voormalig Brighton & Hove Albion-manager naar Ajax, maar volgens Inan is er nog geen definitieve streep door de naam van de Engelse manager gezet.

"Zeker vanuit Ajax is er nog geen streep door zijn naam gezet. Ik zag de voorbije weken dat Potter heeft bedankt voor de vacature bij Ajax, maar dat heeft hij officieel niet gedaan. Ajax ziet hem nog steeds als optie. Sterker nog, hij prijkt nog bovenaan het lijstje.”

De schorsing van algemeen directeur Alex Kroes heeft de komst van Potter er volgens Inan echter niet gemakkelijker op gemaakt. Door een concurrentiebeding van AZ moest Kroes maandenlang wachten voordat hij vorige maand, op 15 maart, officieel aan de slag kon bij Ajax.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Hij heeft zijn ‘sabbatical' ook gebruikt om zijn toch al grote netwerk verder uit te breiden”, legt Inan uit. “Kroes is bij verschillende topclubs in Engeland geweest, heeft de banden met bepaalde managements aangehaald en heeft ook geprobeerd meerdere managers te leren kennen. Eén daarvan was Graham Potter. Dat klikte. In de voorbije interlandperiode zaten ze weer met elkaar om tafel, daar zaten ook Kelvin de Lang en Marijn Beuker bij.”

Kroes werd vervolgens geschorst door de Raad van Commissarissen van Ajax, omdat hij zou hebben gehandeld in aandelen van de club met voorkennis. Kroes wil van geen wijken weten, maar RvC-voorzitter Michael van Praag benadrukte donderdag andermaal dat er voor de geschorste algemeen directeur geen weg meer terug is, ook niet in een andere technische functie.

"Potter had een klik met Kroes, het begon te jeuken om met Kroes aan een nieuw Ajax te bouwen”, geeft Inan aan. “Vervolgens ziet hij Kroes geschorst worden. Maar het is niet zo dat hij de optie Ajax nu heeft afgeschoten. Het is een interessante trainer, ook voor Premier League-clubs.”

“Ik denk dat hij de boot nu voorlopig even af houdt, ook om te zien hoe het nu verder gaat bij Ajax. Het is de grote vraag of hij bereid is om in te stappen bij Ajax als Kroes niet terugkeert. Ajax hoopt ook zonder Kroes snel weer met hem in gesprek te komen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is voor ajax veel beter om voor een Hollandse trainer te kiezen in plaats van een dure buitenlander. Er zijn genoeg nederlandse trainers op de markt die goed genoeg zijn voor ajax en de club kan nu beter geen grote risico's meer nemen door een dure buitenlander te halen. Mensen als Frank de Boer, Pepijn Lijnders, Ron Jans, Josep Oosting en Henk ten Kate zijn zeer verstandige keuzes als trainer en kennen het nederlandse voetbal... ik zie ajax niet in staat om Arne Slot en Peter Bos te halen. Dat zijn de beste opties...

12 april 2024 om 08:15

@ Klaas. Zie jij ten Cate echt als een optie ? Dan toch wel als een tijdelijke. Maar liever zie ik dat ze een trainer aanstellen voor de lange termijn. Niet weer een tussenpaus. Er zijn al genoeg jaren verloren gegaan. Oosting zie ik wel zitten, alleen heeft hij nog niets bewezen bij een absolute topclub. Nu weet ik dat ik als Ajacied momenteel niet mag spreken over een topclub maar normaal gezien staat Ajax hoger dan Twente. Heb het idee dat je alles onder Feyenoord, PSV en Ajax meer vrijblijvend mag doen. Doelstelling van die clubs is meestal top 6.

Bosz en Slot zijn inderdaad niet haalbaar.

12 april 2024 om 08:22

Van de opties die je noemt vind ik alleen Oosting een van interessante mogelijkheid. De Boer is al 10 jaar niet meer succesvol geweest, Lijnders is nooit hoofdcoach geweest op een mislukt avontuur na en Henk ten Cate heeft de laatste 15 jaar alleen maar in het midden oosten en China gezeten, hoezo zijn dit goede opties?

12 april 2024 om 08:30

Alfred schreuder en Maurice Steijn waren ook Nederlandse trainers die het nederlandse voetbal goed kennen....

12 april 2024 om 08:30

Ik heb nog nooit zoveel onzin gelezen als wat jij voorstelt zonder ook maar enige onderbouwing buiten dat ze de Nederlandse taal machtig zijn en het ''nederlandse'' voetbal kennen...

Er is maar 1 iemand in dat hele lijstje die een optie voor Ajax zou zijn en dat is Oosting. Arne Slot en Peter Bosz zijn geen opties voor Ajax, dat weet iedereen. (niet omdat ze niet geschikt zijn, maar gewoon onhaalbaar)

Buiten Oosting om is geen enkele trainer uit dat hele rijtje geloofwaardig om voor de groep te zetten, ook Ten Cate niet. Vanaf 2013 hoef je zijn CV niet meer serieus te nemen toen die weg ging bij Sparta om zijn zakken te vullen in de zandbak.

Jans heeft aangegeven niet open te staan voor Ajax.

Ik zeg niet dat een Potter de verlosser is, maar er moet wel gekeken worden naar een trainer voor de lange termijn met visie. Ik hoop op eindelijk eens een trainer die een visie heeft en tactisch sterk is. Met alle respect voor Heitinga en Van 't Schip, maar die hebben hopeloos gefaald, om over Steijn nog maar te zwijgen. Ik vindt het aan de ene kant dus ook niet zoon ramp als er wat langer over wordt gedaan om een trainer aan te stellen, maar het moet wel iemand zijn waar we een langere periode op bouwen, vertrouwen geven en tactisch van op aan kunnen. Spelers moeten weer in het veld staan met een goede juiste boodschap en er moet een speelplan klaar liggen.

12 april 2024 om 08:39

Mee eens Lyndorr. Met deze aanvulling: zo lang de strijdbijl tussen de RvC en Kroes niet is begraven zal er geen trainer aangesteld kunnen worden en zal ook geen trainer geïnteresseerd zijn om in te stappen. Kroes vecht zijn ontslag aan en de bestuursraad staat achter Kroes. Indien Kroes gelijk zou krijgen, kan hij terugkeren. Dus zolang kan er geen nieuwe algemeen directeur worden benoemd. Haast is nu wel geboden, duw wellicht van Gaal en Blind samen met van Praag en Kroes naar een hotel in de Veluwe sturen en pas terug laten komen als er een oplossing is.

12 april 2024 om 08:52

Jans wil niet. Geef hem 2miljoen en dan moet jij eens zien hoe snel hij omslaat en tekent in Amsterdam. Geld maakt veel goed. Zie Dickie.

12 april 2024 om 09:36

Als Jans het voor het geld zou doen zat Jans nu wel in de zandbak

12 april 2024 om 11:41

Eens. Ik snap ook niet zo goed dat iemand nog steeds Frank de Boer, Lijnders, Jans, Oosting een goed idee vinden. We hebben net Steijn, Van 't Schip, Heitinga en Schreuder gehad. Laten we nog een prima ED trainer zonder specifieke visie en bewezen kwaliteiten om iets te ontwikkelen neerzetten.

Er moet echt een profiel komen dat bewezen middels duidelijke visie te kunnen bouwen volgens een plan / proces. In Nederland hebben enkel Bosz en Slot dat laten zien, die zijn niet haalbaar, dus doorschakelen naar buitenland.

Het speculeren blijft maar bezig. Tot op heden heb ik vanuit Ajax nog helemaal geen naam gehoord. Ze zullen dadelijk wel met Pascal Jansen uit de hoge hoed komen. Wat me enorm zou tegenvallen. Heeft het bij AZ niet slecht gedaan, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Niet slecht gedaan. Geen top prestatie geleverd met het materiaal wat hij vorig jaar had. Zou momenteel ook echt niet weten wie er een geschikte kandidaat zou zijn. Er is zoveel onrust binnen de club.

12 april 2024 om 08:18

Dit is geen speculatie. Er zijn daadwerkelijk gesprekken gevoerd met Potter

Ik denk uiteindelijk dat ze toch bij Frank de Boer gaan uitkomen. Als je dan een Pepijn Lijnders en Winston Bogarde weet te strikken als assistenten, zou het misschien wat kunnen worden.
Er is zoveel bestuurlijke chaos dat ik geen vertrouwen heb in dat ze trainer van het kaliber Potter kunnen binnenhalen.

Een trainer met visie is nu het allerbelangrijkste voor Ajax, geen tussenoplossingen. En niet te gierig inzetten. Dan kan de zon zomaar ineens sneller gaan schijnen in Amsterdam, kijk maar naar Feyenoord en psv. Een jaartje Conference League zou dan niet eens heel erg zijn

Goh, had je nu maar een sterke algemeen directeur en een stabiele RVC die aan risicomanagement doet in lastige situaties.

Vooral blijven hopen en wachten, binnen nu en een paar weken heeft hij een aanbieding van West Ham en United op zak en ben je kansloos. Echt heel knap dat je iemand die zichzelf heeft aangeboden niet kan overtuigen van enige visie binnen de club.

Als Potter inderdaad bovenaan het lijstje bij Ajax staat doet dat het ergste vermoeden over de rest van de namen op dat lijstje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren