Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax heeft drie opties voor spelen thuisduels in eventuele play-offs

Laatste update:

Ajax heeft een probleem als het een of meerdere thuiswedstrijden moet spelen voor de play-offs om Europees voetbal, zo schrijft De Telegraaf. De Amsterdammers kunnen vanwege geplande concerten van De Toppers niet terecht in de eigen Johan Cruijff ArenA, mocht het onverhoopt tot play-offs voor een Conference League-ticket komen. Er liggen naar verluidt nu drie alternatieven klaar.

Ajax werd zondag historisch afgeslacht door Feyenoord, dat de Amsterdammers de grootste nederlaag uit de clubhistorie toebracht (6-0). Door de zege van NEC bij Vitesse (0-3) is Ajax in de Eredivisie afgedaald tot plek zes.

Normaal gesproken spelen de nummers vijf tot en met acht in de play-offs om een tweedevoorrondeticket in de Conference League. Bij bekerwinst van Feyenoord in de finale tegen NEC schuift dat op naar de nummers zes tot en met negen. Met een vijfde plek zou Ajax de play-offs dus nog kunnen ontlopen; die zou dan een Europa League-ticket (voor de derde voorronde) kunnen opleveren.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Nu de Amsterdammers zesde staan in de competitie, moeten de hoofdstedelingen serieus rekening gaan houden met deelname aan die verafschuwde play-offs. Daarvoor wordt al ongeveer een half jaar gezocht naar een nieuwe locatie om een eventueel thuisduel te kunnen spelen.

Drie opties


Volgens De Telegraaf zijn er drie opties voor Ajax als het onverhoopt in de play-offs terechtkomt: spelen op Sportpark de Toekomst, de wedstrijd omdraaien of de wedstrijd op een andere locatie spelen.

De ochtendkrant schrijft dat aan alle drie opties ‘haken en ogen’ vastzitten. Mocht Ajax uitwijken naar Sportpark de Toekomst, dan moeten de gemeente Amsterdam en de KNVB beslissen of publiek daar wel is toegestaan.

Zowel de halve finale als de finale worden gespeeld over één duel en de hoogst geklasseerde club speelt een thuiswedstrijd. Bij het omdraaien van de wedstrijd hebben de tegenstanders van Ajax ongeacht hun eindklassering een thuisvoordeel, terwijl het spelen op een andere locatie niet eenvoudig zal zijn vanwege de korte voorbereidingstijd. Bovendien is men afhankelijk van de andere deelnemers aan de play-offs.

NEC heeft nu één punt meer dan de Amsterdammers en treft nog: PEC Zwolle (thuis), AZ (thuis), Excelsior (uit), Feyenoord (thuis) en Almere City (uit). Op 21 april spelen de Nijmegenaren bovendien nog de finale van de KNVB Beker tegen Feyenoord.

Ajax kent op papier een eenvoudiger programma met FC Twente (thuis), Excelsior (thuis), FC Volendam (uit), Almere City (thuis) en Vitesse (uit) als tegenstanders.

Ook Go Ahead Eagles en FC Utrecht maken nog kans om dit seizoen vijfde te eindigen. Beide ploegen hebben op dit moment drie punten minder dan Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zoooow dat zijn uitspraken.. hebben ze hier onderzoek voor gedaan?En waarom zou er op de toekomst geen publiek bij mogen zijn? Dat kan bij Jong Ajax toch ook?

9 april 2024 om 08:38

Is nog wel een verschil of het Jong Ajax is of het eerste van Ajax. Veiligheidsvoorzieningen op de toekomst zijn wel wat minder dan in de Arena. Dan zou je misschien zonder uitpubliek moeten spelen, maar dat kan je ook weer niet maken tov de bezoekende club. Hangt er waarschijnlijk ook beetje vanaf wie de tegenstander is. Tegen Sparta zal het waarschijnlijk geen probleem zijn, tegen Utrecht zal het waarschijnlijk wel een probleem kunnen zijn.

9 april 2024 om 08:38

Ik kan me een paar jaar geleden nog iets herinneren tussen Ajax en Feyenoord onder 19 op de Toekomst en dat was nog maar tegen familieleden van de uitploeg. Je moet er toch niet aan denken dat er grote groepen uitsupporters dat terrein op moeten.

9 april 2024 om 09:02

Ja dat waren Ajax fans die op uitnodiging van Johnny Heitinga kwamen en de familieleden van de Feyenoordspelers aanvielen. Denk dat je niet veel hoeft te vrezen van de uitsupporters, eerder van je eigen "fans"

9 april 2024 om 12:56

Ajax kan toch bij Almere gaan spelen? Prima verbindingen en slechts 30 kilometer vanaf de Arena

Wat zouden de andere 2 opties zijn dan? Olympisch Stadion en...?

9 april 2024 om 08:28

Er staat:
1. Op de toekomst
2. De wedstrijd omdraaien dus uit spelen
2. Op zoek naar een andere locatie 😂

9 april 2024 om 08:34

Optie 2: tekst lezen
Optie 3: tekst nog beter lezen

Ajax heeft na Twente op papier wel het makkelijkste programma met thuis tegen Excelsior, uit tegen Volendam, thuis tegen Almere en uit tegen Vitesse.

Al ligt dat ook een beetje aan de stand van dat moment.
Als in moeten Volendam en Vitesse nog punten pakken om zich veilig te spelen of is het gat te groot.
Almere is zowat veilig en Exelsior is wel in hele slechte doen.

9 april 2024 om 08:33

Je zegt makkelijkste programma maar zie vervolgens alleen wedstrijden tegen degradatie kandidaten. Ik denk dat dat nog lastige wedstrijden voor Ajax worden.

9 april 2024 om 10:17

Als je aan het eind van het seizoen over het algemeen niet tegen wilt spelen zijn dit idd ploegen die nog strijden. En dan zijn ploegen die tegen degradatie voetballen over het algemeen de ploegen die het meeste te verliezen hebben, Je zag het afgelopen weekend ook bij Volendam, en ja ze moesten tegen RKC, maar Volendam stond echt in de overlevingsmodus.

9 april 2024 om 08:42

Juist die degradanten klappen er nog op de laatste wedstrijden

9 april 2024 om 08:42

Vitesse zal sowieso punten moeten pakken, maar die presteren echt helemaal niks. Volendam wil altijd presteren, zeker in eigen stadion. Als die net zo spelen als tegen Feyenoord, dan is er voor Ajax geen doorkomen aan. Die hebben geen spelers die individueel het verschil maken. Dan moet het echt meezitten waar het bij Feyenoord tegen zat.

9 april 2024 om 09:26

Als Volendam altijd zo zou presteren als tegen Feyenoord zouden ze niet op een degradatieplek staan met 70(!) doelpunten tegen. Als je Volendam niet onderschat en het zit niet zo tegen als bij Feyenoord is dit gewoon een van de makkelijkste uitwedstrijden dit seizoen.

9 april 2024 om 15:52

Maar Volendam kan ook niet altijd zo spelen, omdat je altijd nog gelijkwaardige ploegen op bezoek krijgt en dan meer aan spelen toe komt. Tegen Ajax, PSV, Feyenoord, AZ zullen ze zich gewoon ingraven en een punt koesteren. Dan zal je zelf als ploeg de doorbraak moeten forceren en dat zie ik dus bij dit huidige Ajax niet gebeuren.

9 april 2024 om 16:32

Ajax heeft na Feyenoord en PSV de meeste goals gemaakt. Volendam de meeste goals tegen.
Zeker als Brobbey en eventueel Berghuis terug zijn maak ik me daar niet zo’n zorgen over.

Ik sluit dit seizoen niets uit bij Ajax maar de kans dat Ajax daar niet scoort acht ik heel klein. Als Feyenoord nog 10 keer naar Volendam zou afreizen zouden ze waarschijnlijk gewoon iedere wedstrijd winnen en scoren.

Moooie nietszeggende analyse. Eigenlijk zeggen ze, de Arena is niet beschikbaar, maar de rest ligt nog open. Kortom, dat wisten we al. Ik zou lekker omdraaien, en het thuis voordeel weggeven. Op de toekomst, zonder fans, is echt een aanfluiting.

Zou wel het meest troosteloos zijn, finale play offs op een sportpark. Hoeveel uit-supporters kunnen dan uberhaubt mee?

9 april 2024 om 10:54

Het uitvak op de toekomst heeft een capaciteit van 100 mensen...

9 april 2024 om 14:27

Dat is nog lager dan ik dacht.

Dat is het nadeel van geen baas in eigen huis zijn, hoewel ik als hoofdhuurder altijd een clausule zou opnemen hiervoor.

Ik hoop nu, mochten die playoffs er komen, op het Olympisch Stadion. Maar geen idee hoe dat er nu aan toe is en of dit uberhaupt speelklaar te krijgen is.

9 april 2024 om 08:58

Ajax heeft naar mijn weten een voorkeursrecht of hoe je het wilt noemen. Als een speelprogramma vd KNVB komt wordt oa met Ajax en de Arena gekeken wanneer Ajax het stadion nodig heeft. Ik kan mij voorstellen dat met dit scenario geen rekening is gehouden, en daar valt natuurlijk wat voor te zeggen. Ajax zal gezegd hebben "joh verhuur maar want wij hebben het niet nodig". Clausules daarvoor opnemen lijkt me wat overbodig en vooral kostbaar.

9 april 2024 om 10:35

Dit is inderdaad uitzonderlijk, maar niet onmogelijk (zo blijkt nu ook).
Het mislopen van in de inkomsten van een paar thuiswedstrijden, tegenover de extra kosten die dit met zich meenemen, is misschien nog wel kostbaarder.

dit is dus het baantje van een analist. Dingen roepen die gros van Nederland al wist. In Oktober...

De genoemde opties zijn vrij logisch. Optie #4 -niet spelen en de tegenstander de overwinning gunnen is dus afgevallen. Dat is dan de nieuwswaarde van dit bericht.

Tja nec staat 5de. Als ze dat blijven is sowieso dat vanaf nr 6 de playoffs ingaan.

Optie 4:
Gewoon niet spelen en jezelf gewonnen geven.
Ga toch geen extra wedstrijden spelen voor die Confetti League alsjeblieft. Volgend jaar moet je daarvoor weer extra wedstrijden spelen, terwijl je veel beter gewoon die rust kunt pakken.

9 april 2024 om 09:30

Ajax is nu niet in de positie om neerbuigend te doen over de Conference League. Europees voetbal missen kost miljoenen en je wordt als club minder aantrekkelijk voor nieuwe spelers en mogelijk ook nog voor een nieuwe trainer

9 april 2024 om 09:53

Ik ben niet neerbuigend naar de Conference league, maar van mij hoeft het ook niet. Als het goed doet levert het een miljoen of 7 op. Dat is geld, maar op de begroting van Ajax ook weer niet heel veel. Denk dat ze aan bonussen van transfers van de afgelopen jaar meer ophalen deze zomer ter vergelijk.

En als ze er voor gaan, en ze winnen de play-offs, moeten ze eind juli voorrondes gaan spelen, mogelijk ergens in Kazachstan of Albanie. Dat moet dan gecombineerd gaan worden met een transferzomer waarin een nieuwe trainer + 4 a 5 nieuwe basisspelers + 15/20 vertrekkende spelers moet gaan plaats vinden.

Als ik verantwoordelijke was, zou ik met de nieuwe trainer + nieuwe eerste 15 spelers gewoon lekker op trainingskamp sturen in die periode, rustig schaven aan speelwijze, werken aan automatismen. Goed voorbereiden voor de competitie zodat je mee kan gaan doen voor de CL een seizoen erna, is cruciaal. Dat zou mijn focus zijn.
Mochten ze onverhoop zich toch hiervoor plaatsen, zou ik dus reserves sturen.

Maar nogmaals, het is een mooi toernooi, NEC en Utrecht zijn prachtige clubs, ik gun hun van harte een prachtig avontuur in de Conference league. Mooie trainers ook, geweldige kans voor hen imo.

9 april 2024 om 10:02

@andres13,
Ajax is absoluut wel in een positie waarin ze neerbuigend mogen, zo niet moeten doen over een toernooi als de Conference League.
Status van Ajax is Europa League / CL waardig. Dat het even tegenzit, wil niet zeggen dat je jezelf geen doelen moet stellen
Die beker stelt helemaal niets voor en levert aanzienlijk weinig op. Kost je veel vlieguren, vooral als je de voorrondes moet spelen die vaak in de verre landen gespeeld worden.

9 april 2024 om 11:22

Die status van Ajax heeft in zeer korte tijd een enorme tik gehad.
Wellicht is imago verlies nog wel her grootste "delict" geweest die je overhoud aan dit jaar.
Maar goed, weigeren om in de ECL te spelen zal wel her beste zijn voor de club.
Veel plezier alvast....

9 april 2024 om 11:51

Psv heeft jaren er met de pet naar gegooid in de Europa league om via de nationale competitie zich te plaatsen voor de CL. Maar als Ajax dat doet dan zou het uiteraard weer arrogant zijn, want dat is alles wat ze bij Ajax doen of zeggen.

9 april 2024 om 12:12

@Tijger-wit zeg ik dan dat ik dat goedkeur van PSV? Dat is net zo verkeerd, maar daar heb ik zelf 0 invloed op

9 april 2024 om 12:17

@Amsterdam7 & @j3ro3nt33__ Even buiten het geld en de prestige wat jullie blijkbaar weinig interesseert, is een jaar zonder Europees voetbal ook nog eens heel slecht voor de positie van Ajax op de UEFA ranking. Helemaal met het wegvallen van het seizoen 18-19 in het achterhoofd. Haal je een seizoen of twee later pas weer Europees voetbal, dan heb je bij de lotingen een zwaar nadeel met een slechte plek op de UEFA ranking. In de Conference League kun je komend seizoen juist wel heel veel punten voor de club scoren en haal je daar heel veel voordeel uit met de lotingen.

9 april 2024 om 12:33

Ik snap juist heel goed dat Psv dat destijds deed. Als een ploeg dat nu doet is het financiële verschil nog groter als toen. Die laagste Europese league levert financieel gewoon niets op. En elke competitie wedstrijd na een Europese uitwedstrijd levert alleen maar puntverlies op in de nationale competitie. Dat is al gauw een punt of 10-12 die je misloopt, tel die er eens voor de gein bij op in de huidige competitie.

9 april 2024 om 09:34

Voel je je nog te groot voor de Conference league, door het Confetti league te noemen en niet mee te willen doen?

9 april 2024 om 10:59

Zeker zo.

9 april 2024 om 14:27

Bijzonder.

9 april 2024 om 10:41

Dus je wilt de miljoenen die zelfs in de kleine cl te verdienen zijn gewoon weggooien ? Hoe leg je dit bij de sponsoren uit? Die willen ook internationaal reclame maken.

En verwacht jij volgend jaar al niet een financieel gat ? Dit seizoen verwacht Ajax een klein verlies te maken ondanks een transferwinst van ongeveer 75 miljoen. je kunt je afvragen hoeveel transferwinsten je aankomend seizoen gaat maken. Ik zie Hato niet snel vertrekken en ik zie Ajax ook niet snel winst maken op de aankopen van Mislintat. Dat betekend dat je of Brobbey moet verkopen of je moet accepteren dat je een verlies van 75 tot 100 miljoen (zonder europees voetbal) gaat maken.

9 april 2024 om 11:05

@superfarmers,

"die miljoenen zijn echt niet wat het lijkt. Daarvoor moet je het toernooi winnen, anders gaat het slechts om tonnen. Iets waarvoor je de lange reizen beter kunt laten gaan inderdaad.

En nee, dat financieel gat valt te verwaarlozen, aangezien we nu een verliesjaar hebben op de hoge salarissen die destijds nog betaald werden. Intussen zijn we af van grootverdieners als Tadic en Blind.

Daarbij gaan we absolute transferwinsten maken. Akpom zal voor 20+ weggaan, Sutalo zal hetzelfde opleveren, 10 miljoen voor Concenciao, Forbs zal ook rond de 20 gaan opleveren. Dan ben je nog geen een basisspeler kwijt, voor al meer dan 70 miljoen.

9 april 2024 om 11:17

@jeroentje,

Maar hoeveel transferwinsten ga je maken als je deze spelers voor 70 miljoen verkoopt ? Deze spelers staan voor behoorlijke transfer bedragen op de balans. Met de langlopende contracten wordt er langzaam afgeschreven. De waarde op de balans van deze spelers zal tussen de 40 en 45 miljoen liggen. Als je ze dan verkoopt gaat eerst de opleidingsvergoeding eraf en daarna de bedragen aan de zaakwaarnemers / makelaars. Met veel geluk hou je 65 miljoen over (ik verwacht nog veel minder). Dan zou de transferwinst 20 miljoen zijn en geen 70 miljoen zoals jij aangeeft! En dan moet je nog de bedragen krijgen die jij schrijft. Een Forbs kon zelfs tegen FC Den Bosch niet imponeren. Als Forbs al 20 miljoen op kan brengen dan is 50 miljoen van Bakayoko veel te weinig. Ondanks dat Forbs een Engelse speler is.

Misschien moet je eens naar dit seizoen kijken. Zoals gezegd hebben ze een transfer winst van rond de 75 miljoen gepakt terwijl ze voor meer dan 150 miljoen verkocht hebben. En hier zat ook nog een Timber bij waar je geen boekwaarde voor hebt staan. ik verwacht dat ongeveer 50 van de transferwinsten op het conto van Timber staat en dat je dus met de verkoop van Kudus, Alvarez, Bassey en Daramy ook nog eens rond de 35 miljoen verdient hebt.

Maar hoeveel salaris van een Tadic en Blind zitten er dit jaar dan nog in de kosten ? Beide waren toch al voor het seizoen al weg. Dus ook in de cijfers van dit seizoen zitten ze niet meer (misschien Tadic 1 maand).

10 april 2024 om 08:24

@jeroentje,

Ben je nog steeds van mening dat Ajax geen groot financieel gat heeft wat gevuld moet worden ? Of zie je dat jouw denkwijze (volgens mij) niet helemaal klopt.

Optie 1 De toekomst lijkt me ook geen optie eigenlijk. Een paar jaar terug tijdens Ajax O19 - Feyenoord O19 konden de ''thuis''supporters zich al niet gedragen en kwamen die op uitnodiging van Johnny Heitinga de familieleden van Feyenoord O19 aan vallen op de trubune. Laat staan als ze al hoger einidgen dan NEC, GAE of FC Utrecht dan wordt het een veldslag.

9 april 2024 om 09:55

Gewoon lekker zonder publiek op de toekomst spelen. Rijkhoff, Vos, etc gewoon lekker minuten geven tegen een mooie club die vol voor kwalificatie spelen. Goed voor hun ontwikkeling zou ik zeggen. Basisspelers lekker op vakantie sturen, zodat ze fit zijn voor de voorbereiding.

9 april 2024 om 12:11

Omdat er vijf jaar geleden een gigantische inschattingsfout is geweest wat betreft beveiliging en en het uitnodigen van bepaalde supporters groepen tijdens een jeugdwedstrijd kan het nu niet daar gespeeld worden ongeacht eventuele maatregelen? Wat een logica. Dan valt de Arena ook af daar is eind vorig jaar nog de pleuris uitgebroken tijdens en na de wedstrijd tegen Feyenoord. Kan overigens ook niet in een kroeg in Ede want daar was laatst nog een gijzeling. Sowieso is het twijfelachtig of de uitploeg er wel op tijd is want er zijn ook in de afgelopen jaren boerenprotesten geweest op snelwegen.

9 april 2024 om 13:07

Scummyman, je kan wel de sarcastische clown uithangen met je post na je 1e zin. Maar wie zegt dat de beveiling op De Toekomst nu wel op orde ? Wat als Ajax keihard afgaat in de play-off op De Toekomst, wie zal er garant staan voor de uitsupporters (als die dan al mogen komen natuurlijk want ik niet uitsluit).

Het was toen al van de gekken dat Ajax daar niet voor gestraft werd en die wedstrijd een paar dagen later gewoon doodleuk werd overgespeeld op het zelfde complex.

9 april 2024 om 14:31

Oke, misschien een wat flauwe reactie na mijn eerste zin.

Er was toen geen beveiliging. Nu moet je gewoon een overweging maken of je met voldoende beveiliging en voorzorgsmaatregelen er voor kunt zorgen dat het veilig is daar. Het zou zomaar kunnen dat dat niet gegarandeerd kan worden en dat de locatie afvalt. Maar ik snap oprecht de logica niet wat Heitinga en die jeugdwedstrijd van 5 jaar geleden daar mee te maken hebben.

9 april 2024 om 16:31

Tja ook in de arena kregen de debielen het voor elkaar om een wedstrijd te staken. Dat gaat dan op de Toekomst ook wel lukken.

Hoop op Ajax Utrecht op de toekomst.
Met zijn allen!

Mag aannemen dat de Toekomst geen optie is als er geen publiek mag zijn. Dat zou ik niet eerlijk vinden naar de uit spelende ploeg..

“Ajax kent een eenvoudiger programma”?

Twente dat 3e staat en waar al tegen verloren is , Almere en Excelsior waar nipt een gelijkspel werd behaald. En in de staat waar Ajax zich nu bevindt is zelfs (tegen die tijd gedegradeerde?) Vitesse moeilijk zat…

9 april 2024 om 10:47

Plus Excelsior zal alles er aan doen om in de Eredivisie te willen blijven. Die gaan hun huid zo duur mogelijk verkopen en alles gevem, wetende dat Ajax zwalkt onder druk.

9 april 2024 om 11:16

@curtazimo,

Het gaat niet om de vorm. Het gaat over een makkelijker programma.

Beiden moeten tegen Almere en Excelsior, waar Ajax ze beiden thuis krijgt, krijgt NEC ze uit.

Ajax moet verder tegen de nummer 3, nummer 17 en nummer 18, waar NEC nog tegen de nummer 2,4 en 14 moet.

Dus ja, je kunt wel degelijk zeggen dat Ajax een makkelijker programma heeft.

Bedoel dit zeker niet als een sneer naar Ajax, allesbehalve.. Ik denk dat het verstandig is om de wedstrijden met Jong Ajax te betreden (verliezen), zodat men aankomend seizoen de focus kan leggen op team opbouwen, enkel oog heeft vokr wederopbouw (in de Eredivisie en Beker). Met al die Europese wedstrijden er tussen kan dit enigzins niet goed uitpakken.

Gewoon niet spelen is voor iedereen het beste.

5e wordt Ajax zoiezo niet. Nec is veel beter in vorm,heeft een veel beter elftal staan en speelt echt veel beter voetbal

9 april 2024 om 12:14

Tenzij de uitslagen nog niet vooraf vast staan. Dan zou Ajax wellicht nog twee punten meer dan NEC kunnen halen.

Stel: Feyenoord wint de beker, en voor de competitie wedstrijd NEC-FEYENOORD staat NEC nog steeds voor in punten op Ajax.
En Feyenoord heeft zich inmiddels geplaatst voor de CL.
Wat denk je dat er gaat gebeuren?
Ik wel, want het is al eens eerder gebeurt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren