Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij

Laatste update:

Ajax streeft ernaar de naam van de nieuwe trainer komende week bekend te maken. Daarna kan het vizier worden verlegd naar nieuwe aankopen. De Amsterdammers willen zich op meerdere posities versterken. De komst van een nieuwe rechtsbuiten lijkt echter prioriteit te hebben, zo hintte directeur voetbal Marijn Beuker recent tegenover Voetbal International. Voetbalzone zet 10 potentiële kandidaten op een rij.

Aangezien de momenteel clubloze Graham Potter en Francesco Farioli (OGC Nice) op dit moment de enige twee overgebleven opties zijn op de shortlist van Ajax in hun zoektocht naar een nieuwe trainer, lijkt de club niet de intentie te hebben om af te stappen van de door de jaren heen zo vertrouwde 4-3-3-formatie. Potter en Farioli laten hun elftallen veel in dit systeem spelen, al zijn zij beiden flexibel.

Ajax zal zich focussen op de komst van een linksbenige rechtsbuiten. De afgelopen jaren groeiden spelers als Antony en Hakim Ziyech uit tot absolute smaakmakers in Amsterdamse dienst. Met het oog op de lange termijn is het goed om op zoek te gaan naar behendige, snelle dribbelaars die ook nog eens over het nodige rendement beschikken, omdat vleugelaanvallers met dit profiel enorm in trek zijn.

De 18-jarige Roony Bardghji van FC Kopenhagen staat te boek als een groot talent en zou het afgelopen jaar meerdere keren zijn bekeken door scouts van Ajax. Hoofd scouting Kelvin de Lang was afgelopen maand naar verluidt nog aandachtig toeschouwer bij een wedstrijd van de Denen. Bardghji liep begin deze maand echter een kruisbandblessure op, waardoor door zijn haalbaarheid (voorlopig) een streep moet worden gezet. Welke namen zijn er dan eventueel wel in beeld?

Edon Zhegrova (Lille OSC)


Als Ajax daadwerkelijk op zoek is naar een type-Antony, dan moet Edon Zhegrova (25) hoog op de shortlist staan. De Kosovaar is een dribbelkoning die de bal vrijwel altijd aan een touwtje heeft. Door zijn snelheid was hij dit seizoen geregeld een plaag voor zijn directe tegenstanders in de Ligue 1. Zhegrova noteerde dit seizoen al 11 goals en 9 assists in 44 officiële duels, waardoor ook voor hem geldt dat hij in trek zal zijn bij clubs uit de Premier League of LaLiga. Zijn marktwaarde wordt momenteel geschat op 15 miljoen euro, waardoor van alle spelers op deze lijst zijn komst direct het minst reëel is.

Edon Zhegrova behoort tot de duurdere kandidaten in dit lijstje.

Darío Osorio (FC Midtjylland)


Een speler die eigenlijk wel op de radar van Ajax moet staan, is Darío Osorio (20). De Amsterdammers werden vorige maand nog genoemd in een rijtje met clubs die de 8-voudig Chileens international van dichtbij aan het werk zagen namens FC Midtjylland. Hij toonde in het duel met FC Kopenhagen andermaal aan over een geweldig linkerbeen te beschikken. De Denen waren er vorige zomer snel bij en trokken Osorio voor iets meer dan 5 miljoen euro aan. In het shirt van Midtjylland toont hij zich uiterst efficiënt: in 972 speelminuten kwam hij tot 7 goals en een assist. Zijn marktwaarde? Transfermarkt denkt aan 5 miljoen euro.

Gonzalo Plata (Al-Sadd)


Mocht Ajax opnieuw voor een Zuid-Amerikaanse vleugelflitser opteren, dan is Gonzalo Plata (23) een kandidaat. De Ecuadoriaan krijgt net als Zhegrova het publiek op de banken met zijn vele dribbels. Plata beschikt over de nodige snelheid, is technisch en heeft een sterk overzicht. Het jeugdproduct van Sporting Portugal degradeerde afgelopen seizoen met Real Valladolid uit LaLiga, maar was die jaargang wel goed voor 1 goal en 7 assists. De linkspoot vertrok vervolgens verrassend voor dertien miljoen euro naar de Qatarese topclub Al-Sadd. Plata is nog vrij jong en ervan uitgaande dat hij nog ambities heeft, kan Ajax een fraaie tussenstap zijn.

Gonzalo Plata was afgelopen seizoen een van de lichtpuntjes bij degradant Real Valladolid.

Simone Pafundi (Udinese)


Indien Ajax een flinke som geld overheeft voor een jonge talentvolle vleugelaanvaller, dan kan het eventueel een poging wagen voor Simone Pafundi (18). De behendige rechtsbuiten debuteerde al voor Italië en lijkt komend seizoen rijp voor vlieguren bij Udinese in de Serie A, waardoor zijn komst niet eenvoudig zal zijn. De linkspoot doet sinds januari ervaring op bij het Zwitserse Lausanne-Sport en wordt in zijn thuisland bewierookt vanwege zijn fijne dribbels en techniek.

Simone Pafundi debuteerde op 17-jarige leeftijd al voor de nationale ploeg van Italië.

Morgan Whittaker (Plymouthe Argyle)


De clubleiding van Ajax kan er ook voor kiezen om werk te maken van een vergelijkbare speler als Cody Gakpo, een snelle, langere vleugelaanvaller die een sterk schot heeft én een goed overzicht. Morgan Whittaker (21) heeft wel wat van de Oranje-international weg. De rechtsbuiten kwam in de Engelse Championship tot 19 goals en 8 assists. Het bleek uiteindelijk maar net genoeg om Plymouthe Argyle voor degradatie te behoeden. Whittaker ligt bij zijn club nog tot medio 2027 vast, maar kan door zijn indrukwekkende cijfers komende zomer vrijwel zeker een mooie transfer maken.

Morgan Whittaker maakte dit seizoen indruk in de Championship met zijn vele doelpunten en assists.

Mohamed Belloumi (Farense)


Een talentvolle vleugelaanvaller met rendement die haalbaar is voor een leuke transfersom? Ze zijn extreem schaars, maar Mohamed Belloumi (21) kan precies zijn wat Ajax zoekt. Hij is de zoon van Lakhdar Belloumi, een van de grootste Algerijnse voetballers aller tijden, en maakt dit seizoen furore bij het Portugese Farense. Met zijn 7 goals en 3 assists heeft hij een groot aandeel gehad in lijfsbehoud van zijn ploeg. De rechtsbuiten heeft vergelijkbare kwaliteiten als de eerder genoemde Zhegrova en is bovendien een stuk goedkoper. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde in op 1,5 miljoen euro.

Issiaka Kamate (Inter)


Ex-Ajacied Christian Chivu wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax. De Roemeen moet de technische staf van de Amsterdammers gaan versterken en kan mogelijk assistent-trainer worden van Potter, indien er een akkoord wordt bereikt. Chivu is momenteel trainer van Inter Onder 19, waar Issiaka Kamate (19) zich heeft ontpopt tot een van de groeibriljanten. De Fransman is van origine een middenvelder, maar maakt dit seizoen indruk als rechtsbuiten met 12 goals en 5 assists. Het is de vraag of Inter hem van de hand wil doen, toch lijkt de rappe dribbelaar met zijn doelgerichtheid een interessante optie voor Ajax als back-up achter een eventuele andere grote aankoop.

Romain del Castillo (Stade Brest)


Er mag ook niet worden uitgesloten dat Ajax in eerste instantie toch kijkt naar een ervaren rechtsbuiten. In dat geval doen de Amsterdammers er goed aan om Romain del Castillo (28) te benaderen. De Fransman heeft weinig zwaktes. Met zijn sterke linkerbeen sticht hij veelvuldig gevaar door middel van vroege voorzetten of steekpasses en tegelijkertijd zoekt hij zijn tegenstanders veelvuldig succesvol op in de een-tegen-een. Mede dankzij Del Castillo’s 8 goals en 8 assists staat Stade Brest momenteel op een knappe derde plaats in de Ligue 1.

Romain del Castillo behoort dit seizoen tot de beste dribbelaars in de Ligue 1.

Yusuf Yazici (Lille OSC)


Het kan ook zomaar zo zijn dat Ajax er niet, of niet genoeg in slaagt om de bezem door de selectie te halen. In dat geval moet De Lang creatiever omgaan met het geld dat hij te besteden heeft. Er zijn komende zomer weinig kwalitatief goede rechtsbuitens transfervrij, maar Yusuf Yazici (27) kan weleens een buitenkansje zijn. De nummer 10 van Lille is enorm technisch, sterk in de kleine ruimtes en kan door zijn multifunctionaliteit ook de positie van rechtsbuiten invullen.

De op korte termijn transfervrije Yusuf Yazici was dit seizoen goed voor 12 goals en 3 assists.

Bertrand Traoré (Villarreal)


Hoofd scouting De Lang bracht medio april volgens Ajax Showtime-journalist Wessel Kroon een bezoek aan Villarreal - Atlético Madrid om voormalig Ajacied Bertrand Traoré (28) van dichtbij aan het werk te zien. Veel wijzer zal De Lang niet zijn geworden, want de aanvaller kwam uiteindelijk niet verder dan een invalbeurt van tien minuten. Traoré was in zijn eerdere periode bij Ajax zo nu en dan geniaal, maar zijn gebrek aan rendement zorgde tegelijkertijd voor de nodige frustraties onder supporters. In zijn eerste maanden bij Villarreal kwam Traoré niet verder tot 370 speelminuten en was hij nog niet bij een doelpunt betrokken. De rechtsbuiten is over enkele weken transfervrij, waardoor hij ongetwijfeld toch op een Amsterdamse shortlist staat.

Bertrand Traoré speelde in het seizoen 2016/17 al eens op huurbasis voor Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die Zhegrova is wel echt een heerlijke dribbelaar met een prima rendement. Helaas is de stap vanaf Lille geen stap meer vooruit, zo als dat tot 2 jaar geleden wel het geval was. Ik weet niet precies wat de situatie van Neres is, maar mocht hij vaak op de bank zitten is dat misschien nog wel een optie. Heeft hier best een leuke tijd gehad volgens mij en zou meteen de beste aanvaller zijn. Blijft onvoorstelbaar dat er de afgelopen zomer totaal niet voor een rechtsbuiten is gekeken.

5 mei 2024 om 08:48

Helemaal eens. Op linksbuiten na zijn alle hoeken van het veld prioriteit deze zomer. Ik ben benieuwd of dat ook de focus zal zijn. (Ben door de laatste twee jaar minder zeker van dergelijke logica…)

5 mei 2024 om 08:53

Zelfs linksbuiten lijkt me een prioriteit. Ben zelf wel een beetje klaar met onze 'aanvoerder' namelijk. Daarnaast mist Forbs zo enorm veel aspecten van een goede linksbuiten

5 mei 2024 om 08:57

Bergwijn zal wel vertrekken maar dan heb je Godts en Van Axel Dongen nog en zelfs Ünüvar als die zich weer bij Ajax voegt. Niet dat je daarmee zeker de titel pakt maar die positie heeft bepaald niet de meeste prioriteit.

5 mei 2024 om 10:21

Enkel Godts heeft potentie om goed voor Ajax 1 te worden. Van Axel Dongen staat door blessureleed al jaren stil in zijn ontwikkeling, die ligt er bij een klein tikje direct uit. Unuvar was vorig seizoen bij Trabzonspor al iemand die niet aan de bak kwam en bij Twente laat hij het ook niet zien, dus denk dat hij ook wel afgeschreven kan of zal worden.

5 mei 2024 om 12:37

Met Forbs Bergwijn van Axel dongen en Gods en Banel ga ik er niet vanuit dat hoogtste prio bij linksbuiten zal liggen

6 mei 2024 om 02:48

Ik ben nooit de grootste Bergwijn fan geweest, en dat ze hem voor die 30 miljoen haalden begreep ik helemaal niet.
Maar 9 goals en 4 assists in een seizoen zijn ook geen dramatische cijfers, zeker niet in een elftal wat voor geen meter draait (en hij heeft o.a. door blessures ook al 10 wedstrijden gemist). Moet en kan ongetwijfeld beter, maar ik zou als eerst elders kijken. Ook al omdat er nog 3 of 4 spelers zijn die daar uit de voeten kunnen.
Maar zelfs als hij vertrekt zou ik daar Godts lekker laten staan en op andere posities de selectie versterken. Dan hangt het misschien af van het vertrouwen in van Axel Dongen en Forbs (of eventueel Banel/kalokoh) of er nog iemand achter Godts moet komen.

6 mei 2024 om 11:30

Forbs en Bergwijn zullen wel weggaan. Met Godts, Banel en Axel Dongen kun je natuurlijk nooit het seizoen ingaan. Die komen tot nu toe allemaal te kort. Sahraoui van Heerenveen zie ik graag komen, mits niet te duur.

7 mei 2024 om 12:02

@jeroenimo, eens.

Prioriteit bij Ajax lijkt mij allereerst serieus uitverkoop houden;
Unuvar, Fitz-Jim, Martha, Rusmussen, Gorter, Berghuis, Baas, Banel, Bergwijn, Wijndal, Sanchez, Rulli, Tahirovic, Forbs, Mikautadze, Sosa, Akpom, Sutalo, Medic, Gaaei, Aertssen en Avila mogen wmb allemaal verkocht worden / transfervrij vertrekken als ze einde contract zijn.

Dan eens kijken wat je hebt;
Keepers; Pasveer wordt verlengd, Ramaj en Setford houden.
Rechtsback; Rensch, Gooijer en nieuwe voor basis gewenst.
Rcv; 2 nieuwe spelers nodig imo. Waarvan een talent, en echt key-player moet zijn die verdediging kan dragen.
LCV: Kaplan en Hato
linksback; ook hier een nieuwe speler gewenst, Hato eventueel basis hier.
6 / 8; Henderson, Taylor, Vos, Mannsverk en Van den Boomen lijkt mij voldoende.
10; Nieuwe key-player nodig hier met Hlynsson erachter.
Rechtsbuiten; nieuwe basisspeler en ook nieuw talent erachter.
Spits; Brobbey en Rijkhoff
Linksbuiten; Godts, Van Axel Dongen.

Dan krijg je dus qua aankopen;

Key-players (om in de termen van Merijn Beuker te blijven):
- Een Rcv
- Een 10

Basisspelers:
- rechtsbuiten
- rechtsback

Rotatie/talenten;
- linksback
- rechtsbuiten
- RCV

7 mei 2024 om 12:40

@Amsterdam4, naar mijn idee is Taylor in potentie echt wel een prima 10, een stuk meer dan een 8. Verder redelijk eens met je verhaal, echter zie ik zelf nog altijd wel wat in Gaaei, meer dan in Sutalo (voor Ajax bedoel ik dan). Ik denk ook dat je met de verkoop van Berghuis (evt, hoeft van mij niet per se weg) wel ervaring mist voorin. Daarom denk ik dat hier ook wel echt een key speler nodig is, met daarachter een talent. Van Axel Dongen zou ik wellicht eerder verhuren, want die heeft echt helemaal niks laten zien. Dan zou ik Godts het uit laten vechten met Forbs, of evt een aankoop ipv Forbs.

In Zuid-Amerika lopen er wel een paar heel leuke talenten voor die RCV-positie rond, hoewel die vaak wel heel jong zijn. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Anselmino (Boca Juniors) of Tobias Palacio (Argentinos Juniors). Zijn beiden voetballend goed onderlegde spelers die ook lekker fel door kunnen dekken. Wel is die Palacio pas 17 en wordt hij in november pas 18. Anselmino is 19. Ook Ivan Roman (Palestino, Chili), is een uitstekend talent met het juiste profiel. Ook hij wordt pas in juli 18. Ben wel benieuwd wat Ajax daadwerkelijk gaat doen.

7 mei 2024 om 17:58

Taylor kan inderdaad ook prima op 10, persoonlijk vind ik het teveel een loper. Graag zie ik wat meer creativiteit op 10, iemand die ook kan dribbelen, maar ook de intensiteit / loopvermogen kan opbrengen om de nodige diepteloopjes te blijven maken zoals Hlynsson dat kan. En dus ook 10 goals kan maken in een seizoen. Echt een zwaar profiel moet dat worden imo.

Ik zie Henderson, Brobbey nu als key players, imo moet daar nog 1 bij in de achterste linie (rcv), en dus nog 1 op het middenveld (10).

Ook mis ik veel ervaring inderdaad. Berghuis is nu 32, en kon dit jaar zo'n 60% spelen. Dat gaat volgend jaar denk ik er niet beter op worden als die 33 wordt. Nu we hier toch FM aan het spelen zijn, vind ik dat je hem enkel kunt aanhouden als die verlengt met 2 jaar tegen max de helft van zijn salaris. Wil die enkel blijven tegen huidig salaris, zou ik er afscheid van nemen. Hij is imo niet 7-10% van je salarisbudget waard.

Gaaei is een leuk ventje, ben erg onder de indruk van zijn mentaliteit. Maar het is wel echt een wingback, terwijl Ajax wmb echt weer verzorgd gaat voetballen met een back die mee gaat voetballen op het middenveld. Dat kan hij niet, past totaal niet bij het spel van Ajax.

Van Axel Dongen heeft heel veel talent, maar als die zijn fysiek niet onder controle krijgt is het einde verhaal inderdaad. Verhuur zou prima zijn imo ook.

Forbs zou ik verkopen, kan je nu nog wat voor vangen, en past ook totaal niet in het Ajax-spel. Kan veel te weinig met een bal. Is snel, en kan een balletje goed terug leggen achter de verdediging voor lopende spelers, maar dat is het ook. Brengt veel te weinig voor wat hij kost. En met die druk op de begroting moet dat echt een dragende speler zijn.

Godts zou ik inderdaad ook meer gaan brengen, zeker een kans geven in de voorbereiding.

Tot slot qua ervaring, er lopen heel erg veel jonge spelers nu bij Ajax. Al die 4 nieuwe basisspelers zouden imo dan ook tussen 26-30 jaar moeten zijn, en verschillende jaren prof ervaring moeten hebben, liefst in een top5 competitie. Yazici is echt een interessant profiel dus. Dat moet echt je geraamte van je elftal gaan worden de komende jaren. Dan zou je Henderson als 30-er hebben, 4 nieuwe spelers die ook ruim ervaring hebben maar nog wel aantal jaar mee kunnen, met Brobbey, Rensch en Taylor 3 ervaren jonge spelers van 21,22 jaar die al 100 tot 120 potjes in het 1e hebben gespeeld. En dan nog 3 talenten met Hato, Ramaj en dus eventueel Godts.

Ik zou dus echt heel beperkt talent nog aan toevoegen, gezien je Vos, Gooijer, Setford, Mannsverk, etc ook allemaal nog hebt. Dus enkel de reserve rechtsbuiten en reserve RCV die ik noemde. In het artikel wordt voor rechtsbuiten wel wat goede opties genoemd, voor het tweede noem jij wat namen die ik niet ken. In Belgie ken ik wel 2 goede opties, ik zie Zeno Van den Bosch (antwerp, 20 jaar) of Matte Smets (St Truiden, 20 jaar) als goede opties. Die passen denk ik ook wel qua transfersom wel wat Ajax er aan uit zou willen geven (rond de 5m).

7 mei 2024 om 19:21

Ha, Football Manager. Dat zou ik ook weer eens aan moeten schaffen, was toch altijd een leuk spelletje .
Wat betreft het Gaaei argument is dat best al wel een specifiek profiel wat je schetst, en het is best afhankelijk van wat de toekomstige coach wil of je hem kunt gebruiken of niet. Zullen zien. Mijn voorkeur ligt in principe ook bij een voetballend goede back overigens, maar het moet ook mogelijk zijn.
Wat betreft Taylor vind ik juist zijn tweebenigheid een heel groot voordeel voor op 10. Ik vind dat hij verdedigend gewoon niet genoeg bijdraagt voor op 8, en hij heeft echt wel een heel fatsoenlijk goed schot. Inderdaad, niet echt dribbelend aanwezig, maar wel in de combinatie met de spits en komt wel voor de goal. Daarmee kun je naar mijn idee meer dan genoeg.
Mij spreekt het profiel van de huidige 8-opties van Ajax niet aan. Spelers voor op 6 hebben ze wel, maar voor 8 ontbreekt er een speler die zowel goed kan voetballen, en vuile meters maakt. Een type Gravenberch. Dat is Taylor bijvoorbeeld niet, gezien hij toch wel veel te weinig verdedigende arbeid levert.

Spelers uit België kan ik qua prijs nooit zo goed inschatten. Die Van den Bosch vond ik tegen Brugge in ieder geval niet zo sterk. Vooral een goede lange bal naar mijn idee, maar maakte toch wat foutjes in balbezit. Smets heb ik nooit live zien voetballen eigenlijk, alleen een paar samenvattingen. Speelt die niet altijd links in een drie achterop?

Achja, blijft allemaal speculeren en ‘meedenken’ wat we doen. Maar dat is altijd leuk

5 mei 2024 om 09:36

We hadden Conceicao maar die werd door Steijn weg gepest door hem in de oefenwedstrijden geen reele kansen te geven.

5 mei 2024 om 12:24

Hahaha jaa ongelofelijk dat de speler waar het meest behoefte aan is weggepest werd door toptrainer Steijn. Anders had Ajax vanaf het begin van dit seizoen een flankenflitser gehad die veel meer waard was geworden. Nu is die door een te lage clausule al voor veel te weinig verkocht helaas. Zie hetzelfde gebeuren met Mikautadze overigens.... heeft er al 12 inliggen in de franse league en bij Ajax kon die er zogenaamd geen klote van.....

7 mei 2024 om 18:06

@superboer, dat is echt onzin. Conceicao kon in zijn eerste jaar bij Ajax niet aarden, en heeft vervolgens gewacht tot de datum waarom hij het 2e deel van de tekenbonus van 2m kon incasseren. De dag erna kwam het verzoek dat hij weg wilde, je praat hier over 1 juli geloof ik. Die wilde gewoon terug naar Portugal nadat de centjes binnen waren. Ik vind Steijn ook echt waardeloos, maar die had niets te maken met de vertrekwens van Conceicao.

Mikautadze is een leuk talent, maar wel een type die je vrij moet laten zwerven als diepe spits, en de vrijheid moet geven om nauwelijks mee te verdedigen of druk te zetten. Das meer een type die als er bal wordt veroverd dat hij gelijk de vrijheid heeft om zijn diepteloop in te zetten. Dat gaat nooit werken bij Ajax. Die clausule zou 10m zijn met een dikke doorverkoop, maar in Frankrijk werd ook 13m genoemd. Al met al niet fantastisch, maar een veel betere deal was ook moeilijk geweest denk ik.

Toch wel een paar interessante opties, hoewel zo’n Zhegrova of Del Castillo mij op het moment niet haalbaar lijkt en Yazici vind ik wel echt meer een middenvelder. Wat het niveau is van Traore heb ik dan weer mijn twijfels bij. Heeft wel echt weinig gepresteerd afgelopen jaren.
Zo’n Osirio zit pas een jaartje in Denemarken en begint daar de tweede seizoenshelft pas echt op stoom te komen. Dat soort jongens moet je toch eigenlijk al scouten in eigen land, gezien hij echt wel te boek stond als een groot talent.

Naast een rechtsbuiten (en misschien zelfs wel twee) ben ik wel benieuwd waar Ajax zich verder gaat versterken. Een linksback lijkt mij duidelijk, en daarnaast lijkt mij een rechter centrale verdediger prioriteit. Verder wordt het zien wat ze willen, en kunnen.

5 mei 2024 om 09:25

Een rechtsback is net zo duidelijk als een linksback. Geen enkele back voldoet momenteel

5 mei 2024 om 09:38

Tja, wellicht ben ik iets behoudender wat betreft het aankopen en dergelijke, ik denk ook niet dat het altijd verstandig is een volledig nieuw team te kopen.
In tegenstelling tot velen zie ik best wat in Gaaei, want hoewel het nog niet fantastisch is vind ik wel dat hij stappen zet. Maar als Ajax hem zonder verlies kan verkopen, verandert de zaak al. Ik zie in de rechtsback in ieder geval veel meer potentie (voor Ajax) dan in de linksbacks. We gaan het zien!

5 mei 2024 om 12:26

Ik vind Gaaei het steeds beter doen! Daar zie ik meer in dan in Sosa, Avilla en Wijndal momenteel. Linksback, rechtsbuiten en daarna pas een rechtsback en rcv lijkt me. En dan maar hopen dat het genoeg is volgend jaar.

5 mei 2024 om 20:30

Kom op zeg... Gaaei doet het nu ietsje beter, maar dat zeggen we ook enkel omdat het hiervoor echt dramatisch was. Ook gaat het enigszins oke in een 532 tegen mindere tegenstanders, tegen zowel AZ en Feyenoord compleet door de mand. Achterhoede + rechtsvoor zijn echte prio's. Momenteel kan Berghuis zelfs nog rechtsbuiten en voldoet Rensch nog steeds niet, dus een rechtsachter vind ik absoluut een must!

Fosu-Mensah, Tete, Riedewald, El Ghazi (ja, El Ghazi), Hateboer, Bakker, Sandler, vd Beek en Klaassen zou ik als Ajax zijnde toch in de gaten houden. Allemaal transfervrij, goedkoop en/of buiten de boot gevallen, waardoor ze relatief makkelijk te halen zijn. Je wint er niet direct de competitie mee natuurlijk, maar je haalt iig wat meer spelers die bekend zijn met de competitie/club en die een redelijk niveau hebben gehaald daar. Laat je een deel van hen spelers als Gaaei, Tahirovic etc vervangen ga je erop vooruit met winst. Die jongens blazen hun carrière nieuw leven in en helpen je zo weer langzaam omhoog.

5 mei 2024 om 20:41

Gaaei is echt niet zo slecht als hij nu lijkt. Karsdorp zag er van de week net zo dramatisch uit. Een speler met zo'n topmentaliteit als Gaaei zou ik altijd nog een seizoen de kans geven onder een coach die spelers daadwerkelijk beter kan maken. Aan inzet geen gebrek en er zit duidelijk flink rek in. Dat is een heel ander verhaal voor de linksback positie. Daar functioneert alleen hato, de rest is gewoon totaal niet bruikbaar en hebben ook niets laten zien waaruit blijkt dat ze graag bij Ahax willen spelen.

6 mei 2024 om 03:42

@tyuin die jongens zijn misschien goedkoop maar zeker de eerste paar toch lang niet goed genoeg voor Ajax.
Fosu-Mensah teert op een handje vol goede wedstrijden onder van Gaal. Daarna heeft hij nergens iets meer laten zien. Die waren inmiddels 8 jaar geleden.
Tete was niet goed genoeg voor Ajax, was vervolgens niet goed genoeg voor Lyon, daarna niet goed genoeg voor Fulham en zelfs niet goed genoeg voor Fulham toen ze in de Championship speelden.
Riedewald was bij Ajax 2e keus en is bij een laagvlieger in de Premier League eigenlijk zelfs dat niet eens, zit daar al een paar jaar net zo vaak op de tribune als op de bank. El Ghazi mocht weg bij PSV omdat hij daar 3e of 4e keus zou zijn geworden, dan heb je bij Ajax ook als eerste backup, niets te zoeken. Ik ben helemaal voor het creatief kijken naar spelers, en die hoeven in mijn ogen ook niet zoals de afgelopen jaren vaak het geval was 10 of 20 miljoen te kosten, maar met het uitgerangeerde brandhout van relatief kleine clubs schiet Ajax zowel sportief als financieel helemaal niets op.

Sandler lijkt me een groot risico met zijn blessure geschiedenis. Maar je zou hem kunnen halen als vervanger van Medic en dan mag hij het uit proberen te vechten met Sutalo. Alleen zal hij denk ik meer moeten kosten dan wat Medic op brengt.

6 mei 2024 om 11:41

Voor de rechtsback positie zou ik voor Veltman gaan. Brighton heeft een wat minder seizoen, door blessures niet altijd meer basisspeler. Veel ervaring en verdedigend stabiel. Nog een jaar contract dus denk dat Brighton het wel prima vindt voor een paar miljoen. Moet hij zelf ook willen natuurlijk.

Tete is ook prima maar die zal wel niet komen, gaat zijn contract verlengen of naar een andere club naar verwachting.

5 mei 2024 om 09:37

Wat dacht je van een nr 10. Die hebben we ook niet.

5 mei 2024 om 09:40

Ik zie in Taylor en Berghuis meer een 10 dan iets anders. En dan zou je er dus ineens wel twee hebben. Daarom lijkt mij die positie niet de meest dringende, hoewel het inderdaad geen overbodige luxe zou zijn.

6 mei 2024 om 03:00

Ik zou eerder een goede 8/6 gaan halen. Met Berghuis en Taylor heb je best een redelijke bezetting voor die rol.
Maar zelf vind ik dat er geen kraak of smaak aan Mannsverk en Tahirovic zit.
Ajax heeft hele verschillende types gehad op die posities, maar ze hadden wel allemaal bepaalde kwaliteiten waarmee ze iets extra's brachten.

6 mei 2024 om 11:14

Bardghji zal ook niet haalbaar zijn. Is 1 van de grootste talenten op zijn positie.

Het huidige Ajax zal niet aantrekkelijk voor zo n jongen zijn. Pafundi zal ook onmogelijk zijn, die Italiaanse spelers blijven het liefst in Italië. Zeker zo n talent. Ik geloof dat Juventus en Inter al interesse hebben.

Waarom wordt Roony Bardhgji van Kopenhagen niet genoemd? Lijkt me een interessante speler. Wel weer geblesseerd nu.

5 mei 2024 om 11:14

Die wordt genoemd net voordat de eerste speler genoemd wordt. Hij wordt niet in het lijstje gezet omdat hij onlangs een zware blessure heeft opgelopen

5 mei 2024 om 11:26

Thanks. Ik scrolde te snel naar de namen haha

Staan een paar namen op die lijst waarvan je denkt hoe komen ze hier nou weer bij.

Een aantal die niet haalbaar zijn en een aantal die nog niks bewezen hebben en vrij duur zijn.

Denk dat slechts twee namen van deze lijst een aanwinst zijn Gonzalo Plata en Bertrand Traore. Zou ze wel bij Ajax willen zien.

Ik heb ook nog wel een goede rechtsbuiten in gedacht, namelijk Francisco Conceicao....oh wacht, die is volgens mij nog eigendom van de Amsterdammers.

5 mei 2024 om 17:06

Nee niet meer, verplichte optie tot koop van 10 miljoen omdat hij genoeg minuten heeft gemaakt bij Porto.

Komop die turk gaat nooit komen, van Lille naar Ajax is op dit moment een stap achteruit

We kunnen blijven praten over buitenspelers, maar we hebben dit jaar zo'n 80 doelpunten tegen gekregen. Met een centrum van Hato en Sutalo krijg je dat volgend jaar weer. Er moet een killer bij van minimaal 1.90 die kan koppen en alle duels wint anders wordt het wederom helemaal niks.

6 mei 2024 om 11:47

We hebben nu het duo Kaplan Sutalo en dat is al stukken beter. Kaplan is 1.89m en Sutalo 1.90m? Dat zijn prima lengtes. Hato als 3e cv, is nog jong en heeft genoeg te leren. Met 2 normale backs doen Kaplan en Sutalo het ook alweer beter

6 mei 2024 om 12:53

Daar geloof ik echt helemaal niks van. We krijgen ook met Kaplan en Sutalo gemiddeld 2 doelpunten per wedstrijd tegen. En dat is tegen Sparta, Excelsior en Fortuna! Tegen echte tegenstanders als Feyenoord en Aston Villa waren het er zelfs 6 en 4! Het is onmogelijk dat we hoger eindigen dan plek 4 met deze centrale verdedigers. Sutalo is zo'n ongelooflijke natte krant in duels, dit kan echt niet.

6 mei 2024 om 13:25

Met normale backs valt dat best mee. Hato en Rensch zijn ondermaats als backs. Sutalo groeit gestaag, verdedigend is hij gewoon goed. Alleen af en toe een rare actie. Met hulp van een normale rechtsback zal dat ook al beter gaan. Veltman proberen terug te halen en een nieuwe linksback. Bij Kroatie in een stabiel elftal speelt hij hartstikke goed. Ik zie niet in waarom dat bij Ajax niet zou kunnen. Daar heeft hij Stanisic rechtsback die hem helpt.

6 mei 2024 om 13:55

@AjaxNL!, ergens ben ik het best met je eens, maar de fouten die Sutalo maakt zijn tegelijk wel volledig aan hemzelf te wijten. Dat maakt het toch erg vreemd. Het wordt wel iets beter, maar hij moet er zo toch echt wel serieus gaan staan. Zelfs op verdedigend instinct maakt hij regelmatig verkeerde keuzes. Spelers die uit zijn rug lopen (gisteren bij de tegengoal), verkeerde moment doordekken, etc..
Buiten dat is Veltman best een goede optie inderdaad, stabiele rechtsback en een echte, ervaren Ajacied.

6 mei 2024 om 16:37

We hebben dit jaar ook minder te besteden. Dan geef ik liever geld uit aan een buitenspeler, middenvelder en backs. Sutalo zal nu een stuk minder opleveren dan waarvoor hij is gekocht, ik zou dan gewoon een nieuwe poging wagen met een stabieler team. Hij kan het niet slechter doen dan dit jaar, wie weet gaat het prima en kan je volgend jaar alsnog een miljoentje of 20 voor hem vangen. Een nieuwe centrale verdediger zal ook weer tijd nodig hebben. Misschien Sandler maar dan heb je met Kaplan en Sandler 2 blessuregevoelige verdedigers, lijkt mij niet ideaal.

Die hebben ze al alleen wordt ie Gaaie steeds als rechtsback opgesteld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren