Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Agressieve voorzitter krijgt levenslange straf voor neerslaan scheidsrechter

Laatste update:

Faruk Koca, de voorzitter van voetbalclub Ankaragücü, heeft een levenslange schorsing gekregen van de Turkse voetbalbond. Maandagavond ontstond er een massale rel na afloop van het duel tussen MKE Ankaragücü en Çaykur Rizespor (1-1), waarbij scheidsrechter Halil Umut Meler naar de grond werd geslagen door de woeste Koca.

Naast de levenslange straf voor Koca heeft de Turkse tuchtcommissie bovendien bepaald dat Ankaragücü een boete van omgerekend 63.000 euro moet betalen en vijf thuiswedstrijden zonder publiek zal spelen als gevolg van de onrust rond de wedstrijd.

Verder maakt de bond bekend dat verschillende andere functionarissen van Ankaragücü ook schorsingen, waarschuwingen en boetes hebben gekregen. Koca mag zelf geen functie meer in het Turkse voetbal bekleden.

Op de beelden was te zien dat Koca een vuistslag uitdeelde aan Meler, die direct daarna naar de grond ging. Er werd daarna nog verschillende malen op hem ingetrapt door andere personen. Toen Meler weer op kon staan, werd hij onder strenge veiligheidsmaatregelen naar de kleedkamer gebracht.

Daags na de vuistslag maakte Koca zelf al bekend te zullen aftreden als president van Ankaragücü, om 'de club geen verdere schade toe te brengen'. “Ik wil graag aan het publiek aankondigen dat ik ontslag heb genomen als president van MKE Ankaragücü om verdere schade voor de club, de Ankaragücü-fans, de gemeenschap waarin ik me bevind en mijn familie te voorkomen.”

"Ik hoop dat dit incident, dat ik meer dan wie dan ook niet kan accepteren, een reden zal zijn om ons sportleven, en vooral onze voetbalgemeenschap, te zuiveren van fouten, tekortkomingen en de geweldscultuur”, zo zei Koca. Daar is donderdagavond een sanctie van de Turkse bond bij gekomen.

De competitie werd na het gewelddadige incident tijdelijk stilgelegd, maar inmiddels is de Süper Lig weer hervat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet alleen levenslang verbannen van de sport. Hij is ook gearresteerd en zit voorlopig in de gevangenis, totdat hij officieel gedagvaard wordt en de zittingen beginnen.

15 december 2023 om 00:48

En niet meer dan terecht. Zo hard moeten ze in elk land die gasten aanpakken. En ook inderdaad in de gevangenis laten zitten tot de zittingen klaar zijn en niet eerder. Ook niet van wacht je proces maar in vrijheid af nee lekker laten zitten tot de rechter uitspraak doet .

15 december 2023 om 01:05

Zeker Jeffrey, helemaal mee eens. Vind Turkije in dit soort zaken met name vrij discutabel, maar in dit geval is het vonnis geveld wat geveld moest worden. Het speelt ook mee dat scheidsrechters tijdens wedstrijden gelden als ambtenaren in Turkije, wat het nog meer strafbaar maakt wettelijk gezien. Scheidsrechter in kwestie is flink toegetakeld inmiddels, waaronder een breuk in zijn jukbeen.Wel vind ik de straf naar de club toe wat mild. Niet de eerste keer dat er iets ernstig strafbaars plaatsvindt in het stadion van Ankaragücü. Zie ook vorig seizoen wat Besiktas overkwam, Cenk Tosun die werd aangevallen door een fan o.a. Dan vind ik 63.000 € (peanuts) en 5 duels zonder publiek nog wel heel mild. Tevens was de voorzitter een van de oprichtende leden van de AK partij van Erdogan. Erdogan heeft inmiddels ook maatregelen genomen en deze voorzitter uit zijn partij gezet, is zelfs geen lid meer nu.

15 december 2023 om 11:43

Het is altijd zo makkelijk met jullie 'wij/zij'-denken. Als je voor niet werkende disproportionele straffen houdt, ga je toch lekker in een dictatuur wonen als China?
Ja, deze man moet gestraft worden. En het voelt als een goede straf.
Maar het is ongepast om alleen maar hardere en disproportionele straffen te geven. Zo'n beetje elk criminologisch onderzoek geeft dat aan.
Iedereen kan ooit een fout begaan. En als landen ooit hardere straffen gaat uitdelen, draaien ze dat nooit meer terug. Ook niet als ze jou toevallig (on)terecht straffen

15 december 2023 om 00:49

Koca en 2 mannen zijn gearresteerd op verdenking van het toe takelen van een overheidsfunctionaris.
Dit incident staat nu onder super vergrootglas, en Turkije zal denk ik alles in het werk te stellen om het voorbeeld te geven en zeer zware straffen uit te delen.

15 december 2023 om 07:33

Wow. Never zo een zware straf verwacht. Zeer terecht trouwens. Wat een domme actie

15 december 2023 om 07:56

Scheidsrechters worden in Turkije gezien als ambtenaren. Vandaar dat hij zeker een zware straf gaat krijgen. Hij wordt vervolgd voor geweld tegen een ambtenaar die werkzaam is in de rechtmatige uitoefening van zijn beroep. Er wordt tussen de 3 en 10 jaar celstraf geeist.

15 december 2023 om 12:23

Die 9 tot 5 mentaliteit is ook meteen terug te zien aan de kwaliteit van het fluiten daar.😂

Wel idiote actie van de voorzitter. Terechte maatregelen

15 december 2023 om 12:44

Attacante daar mag Nederland nog een voordeel aan nemen, zo pak je dat soort tuig adequaat aan.

De enige juiste straf natuurlijk. Bizar om geweld te gaan gebruiken om wat voor reden dan ook. Ben blij dat die kerel ver buiten het voetbal blijft.

15 december 2023 om 00:52

Het is te hopen dat KNVB en OM hier voorbeeld aan gaan nemen. En dit ook gaan toepassen op amateurniveau

15 december 2023 om 08:54

Het OM in NL is een lachertje. Die zouden aankomen met een voorwaardelijke taakstraf.

15 december 2023 om 08:59

Wat achterlijk dat dit idee rond blijft gaan. Nederland is een van de zwaarst straffende landen in Europa.

Dat we niet dusdanig imbeciel zijn dat we handen afhakken van dieven, betekent niet dat we onze criminelen niet flink aanpakken.

15 december 2023 om 09:46

Omdat er zo weinig of helemaal geen gevangenis straf wordt gegeven konden heel veel gevangenissen sluiten en Buitenlandse gevangenen hier hun straf uitzitten.
Met drank en/of drugs en zonder rijbewijs rijden poging tot doodstraf geven.

15 december 2023 om 10:23

Wij bij het OM zijn geen lachertje. We zijn alleen afhankelijk van de politiek wanneer het gaat om zwaarder straffen. Iedereen die bij het OM werkt wil zwaardere straffen maar de politici in Den Haag bepalen hoe zwaar de straffen in Nederland zijn. In de EU is Nederland wel het zwaarst straffende land. In Europa staan we op plek 15 van de 51 landen. En wereldwijd op plek 124 van de 196 landen als het om zwaar straffen gaat.

15 december 2023 om 10:45

Zwakke reactie. Ik neem aan dat dit een sneer is richting SA? Ik ben zeker geen fan van dit soort extreme maatregelen, maar zo zwart wit is het natuurlijk niet. Je had best kunnen toegeven dat het strafrecht hier niet altijd draagvlak kent en wellicht ook niet rechtvaardig wordt toegepast.

15 december 2023 om 11:27

@Thomas Angelo
Spreek uit eigen ervaring, en het OM is uit mijn ervaring een lachertje.
Die dient bewijslast te leveren waarover een rechter(s) zijn
/ haar oordeel over zal vellen.

In veel gevallen als er secuurder te werk zou worden verricht, zou het mensen duizenden euro’s advocaat kosten schelen, en aan de andere kant minder vrijspraak / betere strafmaten uitgedeeld worden.

Ook is het OM een lachertje betreft eis strafmaat waarbij persoonlijke omstandigheden worden meegerekend. Ja voor de draaideur / weinig doen pakt dat vaak voordelig uit. Maar voor de echte welwillende is daar geen ruimte voor!

15 december 2023 om 11:38

@Almogaver

Gevangenis in Nederland is zowat een hotel.
Elke dag warm eten, per 2 dagen halfje bruin of wit brood, kaas en boterham worst.
Weekelijkse pakket voor koffie, thee, hagelslag, jam en suiker.
Tv met Nederlandse publieke en commerciële zenders.
Er kan van allen en nog wat voor uiterlijke verzorging, en eten gekocht worden, oa biefstuk, diverse vissoorten.
Door arbeid te verrichten. Kan gedetineerde al gauw min ~30euro per week verdienen.
Diverse ontspannings mogelijkheden, ook studie mogelijkheden.

15 december 2023 om 13:19

Gelukkig staat er dat het uit uw ervaring is. Want volgens de cijfers is het Nederlandse strafrecht een van de besten ter wereld. En daar maken wij als het OM onderdeel van uit.

Natuurlijk gaat niet alles goed maar dat gebeurt overal, niemand is perfect. Zelf doe ik mijn werk zee nauwkeurig, ik heb tot nu toe geen enkele fout gemaakt. En altijd gewerkt volgens de Nederlandse wet. En ja dan worden persoonlijke omstandigheden soms meegenomen. Want we willen niet dat iemand nog dieper in de problemen komt en daardoor sneller weer de criminaliteit in gaat.

En een advocaat kost inderdaad geld maar dat komt niet door ons, Mensen kiezen er zelf voor om een advocaat te nemen die geld kost. Daarnaast delen wij de straffen niet uit. Dat doen de rechters.


15 december 2023 om 18:07

Vat het volgende niet persoonlijk op, maar het OM maakt altijd fouten en zal dit ook altijd blijven doen. We zijn namelijk allemaal mensen en maken maken nou eenmaal fouten. Het belangrijkste voor mij is dat men naar eer en geweten werkt. De meeste mensen begrijpen niet dat zwaarder straffen geen enkel nut heeft en gelukkig is de politiek hier het tot heden mee eens. Of dit zo zal blijven met de verkiezingsuitslag is natuurlijk de vraag.

16 december 2023 om 00:00

Toch is het land met de hoogste straffen ook het land met de laagste criminaliteit en laagste recidive. En dat is Noord-Korea. Waar de doodstraf de enige straf is die ze hanteren. Daarnaast zien we in landen als Singapore en Qatar dat zwaar straffen zorgt voor minder criminaliteit.

Hij zit ook in de gevangenis samen met zijn handlangers die hebben meegeschopt

15 december 2023 om 00:53

Denk dat ie gasten geen fijn verblijf zullen genieten.

15 december 2023 om 01:01

Ze zullen gewoon in een groepscel terechtkomen met 18 andere gedetineerden, waar alleen 6 stapelbedden zijn. Aangezien ze genoeg geld hebben, zullen ze in ieder geval niet op de grond slapen. En aangezien ze niet vastzitten voor verkrachting, zullen andere gedetineerden hen met rust laten tijdens hun slaap. Verder volgen ze hetzelfde schema elke dag en moeten ze vooral nadenken over wat ze hebben gedaan

15 december 2023 om 01:29

Heb begrepen dat ze naar Sincan-gevangenis Ankara zijn gebracht. Van wat ik heb gehoord is het daar geen pretje, daar zitten veel politieke en zware criminelen gevangen

Hopelijk krijgen ze allemaal ook flinke gevangenisstraffen, je bent toch stapelgek dat je iemand die weerloos op de grond ligt met zijn allen ook nog eens gaat lopen schoppen. Wat een smerige honden.

En terecht, wat een idioot is dat zeg.

Ik ben wel benieuwd wat die levenslange schorsing nu inhoudt.
Mag ie geen voorzitter meer worden, of in het voetbal werken, of überhaupt in stadions komen?

15 december 2023 om 12:18

Turkije heb je geen sportbestuurders maar fans van de club, dus je zal deze meneer Koca nooit bij een bijvoorbeeld Trabzonspor ofzo zien als voorzitter.. Bestuursleden zijn verweven met clubs, net als in Spanje.

Dus levenslang voor hem is echt levenslang geen topsport functie bij Ankaragucu of eventueel de voetbalbond ofzo

En hopelijk ook nog even de cel in voor een langere tijd. Dit zou een voorbeeld voor de club en de jeugd moeten zijn. Eens zien of Erdogan hem ook een paar zweepslagen kan opleggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren