Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afscheid Van Veldhoven loopt uit op deceptie; Roda mist play-offs

Laatste update:

Het afscheid van Harm van Veldhoven bij Roda JC is in zwaar mineur verlopen. Voorafgaand aan het duel met het al uitgespeelde FC Utrecht leek een plek bij de eerste negen zeer reëel, maar de Limburgers gaven totaal niet thuis en gingen in het eigen Parkstad Limburg Stadion met 1-3 onderuit tegen de Domstedelingen. Daardoor eindigt Roda op de tiende plek en zit het seizoen er per direct op.

/

Van Veldhoven moet zich kapot zijn geschrokken in de eerste twintig minuten van het duel. De coach zal zijn spelers ongetwijfeld de opdracht mee hebben gegeven om voor de winst te spelen, maar daar was weinig van te merken. FC Utrecht begon beter en kreeg enkele goede kansen op de openingstreffer. Edouard Duplan faalde echter in de afwerking, terwijl Alexander Gerndt een inzet geblokt zag worden. Niet veel later was wederom Duplan gevaarlijk, maar dit keer kon Jagos Vukovic ternauwernood redding brengen.

Gaandeweg leken de spelers van Roda JC, mede door de ontwikkelingen elders, in de gaten dat er een tandje bij moest. Adil Ramzi zag een schot uit kansrijke positie net voorlangs gaan, waar ook Sanharib Malki ook nog eens een teenlengte tekort kwam om binnen te werken. Vlak voor rust was het alsnog Utrecht dat op voorsprong kwam. Doelman Mateusz Prus leek een middelmatige inzet van Gerndt simpel te kunnen pakken, maar liet de bal op ongelooflijk schlemielige wijze door zijn handen glippen: 0-1.

/

Roda verscheen ook na de pauze niet helemaal wakker op het veld. Yoshiaki Takagi mocht ongehinderd oprukken naar het doel van de Kerkradenaren en liet Prus andermaal kansloos. Ook dit keer zag de doelman er niet goed uit. Enkele minuten later kreeg Gerndt de kans om de wedstrijd helemaal te beslissen, maar omdat de Zweed dat naliet bleef Roda JC erin geloven. Malki liet dat merken en tekende met zijn 25ste van het seizoen voor de aansluitingstreffer. De thuisploeg voerde nadien de druk op en kreeg via andermaal Malki (kopbal net naast) en Bart Biemans (kopbal op de lat) goede kansen op de 2-2.

Roda bleef daarna komen, maar wist geen echt grote mogelijkheden meer te creëren. De beste kansen waren zelfs voor FC Utrecht, dat het duel via enkele messcherpe counters lang en breed had kunnen beslissen. Vijf minuten voor tijd gebeurde dat alsnog. Na wederom een fraaie counter stiftte Frank Demouge de 1-3 binnen, waarmee de Europese hoop van Roda JC definitief de grond in werd geboord.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Roda JC Kerkrade 34 14 2 18 55 70 -15 44

De cijfers van Roda JC dit jaar. Het is eerlijk gezegd verschrikkelijk om te zien hoe makkelijk Roda dit jaar de doelpunten tegenkrijgt. Vandaag ook weer, een mix van heerlijke keepersfouten van onze prutser Prus en falen van onze verdediging. We hebben het in twee wedstrijden gewoon weggegeven. Ik heb er vrede mee, dit Roda was toch niet instaat om de play-offs te winnen, het is beter zo, al vind ik de 10de plaats verschrikkelijk.
Ik wil vier personen graag bedanken. Dit zijn Sanharib Malki, voor zijn ongelofelijke inzet dit jaar met uiteraard zijn doelpunten, Ruud Vormer, de onbetwiste motor van dit Roda, Mads Junker, misschien niet veel doelpunten gemaakt, maar wel passie getoond voor dit Roda en Harm van Veldhoven, die met dit team toch nog aardig wat punten heeft weten te pakken terwijl het achterin niks is. Ruud Vormer en Van Veldhoven verdienen een daverend applaus bij hun afscheid.

Ik ben blij dat dit seizoen er dan eindelijk klaar is. Op naar volgend seizoen en hopelijk kunnen we onze verdediging grondig verbeteren.

Forza Roda!

Harm bedankt! Ruudje bedankt!

6 mei 2012 om 17:13

Toch vind ik het knap wat Roda JC doet gezien de lage begroting. Vraag me af waar ze hadden gestaan met Tyton ipv die rare kwast die daar nu acteert alsof hij een keeper is...
Net Grandel, eigenlijk.

6 mei 2012 om 18:16

Ja, Kieszek deed het niet slecht de afgelopen weken, maar die was helaas geschorst voor de laatste twee wedstrijden door een omstreden rode kaart. Voor ons is het al lang bekend dat Prus een grabbelaar eerste klas is. De eerste goal is gewoon zijn schuld en bij de tweede zag hij er ook niet lekker uit, al was dit ook te wijten aan het slechte verdedigen van Vukovic en co. Denk dat Roda met Tyton rond de 50-55 tegendoelpunten had gezeten, maar we zullen het helaas nooit weten. Roda is bezig met de Poolse keeper Kurto, een lange speler van 1.99m. Ik ben benieuwd.

Nu vraag ik me wel af hoe het gaat met die extra Europese plek via fair play, correct me if I'm wrong maar Twente stond toch hoger dan Excelsior? Betekend dat dat straks de nummers 7 t/m 10 Play Offs spelen, en Twente zonder play-offs Europa in? Dat zou betekenen dat Roda alsnog Play Offs haalt

6 mei 2012 om 16:35

laat maar, op een ander topic is al uitleg gegeven. Twente speelt play offs voor betere uitgangspositie EL, als zij winnen -wat er dik in zit- gaat Excelsior gewoon Europa in!

6 mei 2012 om 16:38

Het zou dus mooi zijn, als Twente de play offs ook dramatisch speelt!
Vitesse die de play offs wint, waardoor Twente via het Fair play systeem alsnog europa ingaat. Je hebt dan de nr's 1 t/m 7 in Europa...dat zou wat zijn!!

6 mei 2012 om 16:41

het kan idd nog, Vitesse is natuurlijk supergemotiveerd in die wedstrijd tegen Twente, terwijl bij Twente het me niet zou verbazen dat de internationals die geen EK willen mislopen het rustig aan doen. Ideaal scenario voor het Nederlandse voetbal als Vitesse Play Offs wint

6 mei 2012 om 16:40

Het gaat erom dat Twente via de competitie Europa League moet halen, de playoffs horen ook bij de competitie. Je kan dus stellen dat Twente zeker is van europees voetbal, anders wordt het Excelsior. Heeft ook te maken in welke voorronde ze komen.

Mooi voor Sjakie dat hij zijn eerste goal heeft gemaakt! Jammer dat Utrecht het tegen NAC en Vitesse heeft laten liggen, want anders hadden ze nu in de Play-offs gestaan, maar ja... Het is een mooi seizoen geweest voor Utrecht! Niet altijd goed spelen, aan degradatie ontsnappen (want ze zaten op een gegeven moment dicht bij de streep), nog bijna Play-offs Europees voetbal spelen, 2x van Ajax winnen! Ben blij om een Utrecht supporter te zijn! Utrecht bedankt!

7 mei 2012 om 14:37

Een mooi seizoen geweest voor Utrecht? Waar heb jij naar zitten kijken zeg? Het was een Drama-seizoen. Europees voetbal was trouwens een seizoen terug, dus je hele reactie is niet eens serieus te nemen. Ik heb me week na week kapot zitten ergeren aan onze FC, want dat is het en dat blijft het. Maar wat heeft de liefde diep moeten zitten dit jaar...... Het enigste leuke aan dit seizoen is dat we 2 x van 020 winnen, maar dat is eigenlijk ook gelijk te triest voor woorden als je vervolgens de punten weer op een kinderlijke manier zonder inzet laat liggen bij de "laagvliegers". (waar de FC dit seizoen ook nadrukkelijk toe behoorde...) Ik ben blij dat het voorbij is eerlijk gezegd. Wat een vermoeiend seizoen was dit!!!!

Roda was zo goed als binnen voor de play offs, drie wedstrijden voor het einde. Dan moet je tegen PSV wat uit sowieso niet echt denderend speelt en dan laat je het verdedigend dramatisch lopen.

Tegen RKC heb je de kans om én een concurrent én meteen te plaatsen voor Play Offs. Weer laten ze het afweten en weer een groot aantal tegendoelpunten.

Vandaag tegen FC Utrecht. Dé laatste kans en ook de beste van alle drie. FC Utrecht is relatief vrij slecht en moet in Kerkrade zeker te pakken zijn. Als je hier ook al drie tegendoelpunten krijgt, dan verdien je het ook niet echt. Jammer maar helaas, maar zelfs nu zijn jullie nog boven jullie begroting geëindigd.

Met Ruud Brood komt er wel een goede trainer voor terug, ben benieuwd naar volgend seizoen. Roda succes!

6 mei 2012 om 17:07

Je hebt helemaal gelijk en dit gewoon typerend voor Roda. Juist wanneer ze alles in eigen hand hebben, zijn ze instaat om alles weg te geven. Toen Roda rond plek 10 bungelde, gingen ze opeens punten pakken. Het is gewoon schandalig dat men vandaag verloren heeft van een al uitgespeeld FC Utrecht, terwijl Roda gewoon moest winnen. En ja, zeventig tegendoelpunten... Het zegt genoeg over het zwakke punt van dit team.

Dat het afscheid van Van Veldhoven uitgelopen is op een deceptie is hij eigenlijk voornamelijk zelf schuld. Het begint al met de laffe opstelling zonder Huppertz in de basis en alweer kiest hij voor de oudjes Ramzi en Delorge. Maar de grootste blunder die hij vandaag gemaakt heeft is wet weer opstellen van de slechtste keeper van het betaalde voetbal namelijk Prus. Die gast heeft in alle wedstrijden dat hij heeft mogen keepen vorig seizoen en dit seizoen (best veel) bewezen dat hij het niveau niet aankan. Ook maakte hij in iedere wedstrijd wel kapitale blunders met als dieptepunten vandaag en afgelopen woensdag. Harm had gewoon de 3e keeper Roox moeten opstellen.

Stelletje losers achterin !!! Nog te min voor de hoofdklasse . Ben toch bijna 35 jaar symphatisant van RJC geweest . Begin langzaamaan toch een gruwelijke hekel aan het huidige elftal te krijgen ! Wat een K....instelling !

Het is echt ongelofelijk. Utrecht heeft laten zien dat ze echt wel kunnen ballen, en spelen bijna 70 minuten Roda finaal uit de wedstrijd. Waarom dan altijd weer die lange bal op Demouge? Ze kunnen dus wel gelijk druk zetten, waarom altijd terugzakken? Een verloren jaar. Volgend jaar wil ik meer van dit soort wedstrijden zien.

FC Utrecht had vandaag op Mulenga na ook voor het eerst een fitte selectie

ze hebben het hele seizoen 3-5 belangrijke basisspelers gemist door blessures etc. en zijn toch nog 11e geeindigd, vorig jaar met een ingespeeld team en alle grote spelers werden ze 9e.

de schade valt dus mee gezien de omstandigheden.

Vandaag miste ze wel aanvoerder Assare, als volgend jaar iedereen fit is en dus ook topscoorder Mulenga dan kunnen ze het redelijk gaan doen (afhankelijk van welke spelers vertrekken en erbij komen), maar Wouters is een belabberde coach, die zal Utrecht niet beter maken.

6 mei 2012 om 21:35

Met deze opstelling moet je toch een aardig eind komen. En dan ga ik ervan uit dat Wuytens en Asare nog gaan vertrekken.

Dan moet je wel met Mulenga als aanspeelpunt en Gerndt erom heen spelen, want daarin komt Gerndt het meest tot zn recht.

Ruiter
Bovenberg
vd Hoorn
Schut
Bulthuis
Duplan
Martensson
Sjakie
Schepers/Oar
Mulenga
Gerndt

Met een normale keeper win je gewoon van Utrecht...
Iets te optimistisch, pak je gewoon een punt.

6 mei 2012 om 22:12

Als er dan ook een normale scheidsrechter in het veld had gestaan, hadden we alsnog met 0-1 gewonnen.

7 mei 2012 om 11:10

Roda werd ook een penalty onthouden.
Junker werd ook nog in de 1e helft een keer vol van achter getrapt.

Aan de scheids lag het deze wedstrijd echt niet!

Man man man wat hebben we het weggegeven de laatste speelrondes.

Ten eerste heb ook ik het nu wel zo'n beetje gehad met Prus. Hij pakte nog een bal goed, maar daarna kwam die gigantische blunder bij de 0-1. Ik hoop dat Kurto (als hij komt) volgend seizoen er meteen klaar voor is, want met deze grabbelaar zie ik het niet gebeuren.

Bij de 0-2 vond ik het niet zozeer de fout van Prus, die Japanner werd totaal niet aangepakt! Iedereen liep mee en keek ernaar, maar niemand die eens ingrijpt. Ik neem Prus ook helemaal niets kwalijk bij die tweede, dat was gewoon geschutter van de verdediging.

Erg jammer, want nu hebben Ruudje en Harmpje niet het afscheid dat ze verdienen, al is het natuurlijk wel fantastisch voor Vormer dat hij volgend seizoen Champions League speelt.

En ten slotte, mocht Junker of Malki weggaan, dan hebben we al een waardige vervanger. Hupperts was vandaag en van de weinigen die een goede instelling leek te hebben, en hij kan ook nog eens goed voetballen

Niet dat we daardoor verloren hebben, maar wat was 'ie weer lekker inconsequent aan het fluiten. En zeker 2 situaties gezien waar de bal op de stip kon. Maar we zijn het weer zelf schuld. Enorm zonde.

Desalniettemin een leuk seizoen gehad weer, nu qua beleid een frisse wind en ik ben benieuwd wat er volgend seizoen uit gaat komen.

6 mei 2012 om 22:13

Dan keek je denk ik door een geel/zwart gestreepte bril, want bij al die "penal" momenten werd de bal gespeeld.

7 mei 2012 om 11:11

Junker had de bal niet eens en werd naar beneden geduwd, hoe wil je dan de bal spelen?

Harm van Veldhoven staat waar hij hoort te staan. Het is een middelmatige trainer die zo goed is als zijn materiaal. Een soort Frans Adelaar vind ik... Harm heeft Roda wel goed uit de afgrond gehouden, maar meer als dit hoort niet bij een ploeg als Roda. Roda hoort thuis tussen plaats 10 en plaats 14.

6 mei 2012 om 21:15

Je weet niet waar je het over hebt. Harm is een coach die Roda letterlijk heeft gerecht uit een fusie met Fortuna. Hij heeft het altijd goed gedaan bij Roda met toch beperkte financiële middelen en niet echt top spelers. Jammer dat het voor hem en ons zo bitter eindigt.
Ook zullen Junker en Vormer vertrekken, dit is ook jammer.

Conclusie Roda zal volgend seizoen voor een groot deel opnieuw moeten beginnen en nu maar hopen dat dit goed gaat. Heb er veel vertrouwen in.

Harm, Mads en Ruud heel erg bedankt en veel succes verder!

Te belachelijk voor woorden dat een club als Excelsior de europa league in zou mogen. Een zware nederlaag voor het Nederlandse voetbal.

8 mei 2012 om 14:00

tja hadden die andere clubs maar meer op fairplay moeten spelen, hoezo nederlaag? de Uefa heeft die spelregels bepaald, dan hadden Nederlandse clubs maar minder kaarten moeten pakken

misschien voor jou dan beter dat twente de play-offs verliest.
want dan gaat te ticket als nog naar twente.
en als ik eerlijk ben wil ik dat ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren