Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afscheid bij Feyenoord door aflopend contract? ‘Wil nu genieten van mijn tijd’

Laatste update:

Het contract van Alireza Jahanbakhsh bij Feyenoord loopt over een aantal maanden af. De Rotterdammers hebben een eenzijdige optie om de dertigjarige Iraniër een seizoen langer in De Kuip te houden. Daarover is nog geen beslissing genomen, zo onthulde Jahanbakhsh woensdag tijdens de voorbereidende persconferentie op het uitduel met AS Roma in de Europa Leauge.

Jahanbakhsh speelt sinds de zomer van 2021 voor Feyenoord, dat destijds slechts 1 miljoen euro overmaakte aan Brighton & Hove Albion voor zijn diensten. Sindsdien kwam de buitenspeler 97 keer in actie namens de Stadionclub. Jahanbakhsh was tot dusver goed voor zeventien doelpunten en vijftien assists.

Mogelijk neemt de 83-voudig international van Iran komende zomer afscheid van Feyenoord, daar zijn huidige verbintenis afloopt. De regerend landskampioen kan ervoor kiezen Jahanbakhsh langer te behouden, maar heeft nog geen definitief besluit genomen. Transfermarkt schat de marktwaarde van de routinier overigens nog altijd op zo’n 3,7 miljoen euro.

Jahanbakhsh zelf weet ook nog niet waar zijn toekomst ligt. “'Ik wil nu genieten van mijn tijd bij Feyenoord, dat doe ik iedere dag en ben ik bezig met de ploeg en de jongens.” De rechtspoot wil niet onthullen of hij al met directeur Dennis te Kloese heeft gesproken. “We hebben veel wedstrijden te spelen en mijn focus ligt bij Feyenoord. We zullen zien wat de toekomst gaat brengen.”

Terugkeer


De vleugelspits moest de heenwedstrijd tegen AS Roma (1-1) van vorige week missen, maar kan donderdagavond in Italië zijn eerste minuten namens Feyenoord in 2024 maken. “Ik heb natuurlijk veel wedstrijden gemist, maar ben heel blij om terug te zijn. Als speler wil je graag wedstrijden spelen voor de club”, aldus Jahanbakhsh.

Tijdens de Azië Cup heeft Jahanbakhsh zijn werkgever op afstand kunnen volgen. “Elke wedstrijd heb ik geprobeerd om te kijken als ik tijd had. Hoe het ging met het team, daar ben ik blij mee. We hebben veel wedstrijden gewonnen en zijn door in de beker.”

Jahanbakhsh is donderdagavond nog niet fit genoeg om te starten in Rome. Dat onthulde trainer Arne Slot tijdens het persmoment van woensdag. De aanvaller heeft deze week slechts één à twee keer meegetraind. “En dat is te weinig”, oordeelde de succescoach.

In het heenduel kopte Igor Paixão de Rotterdammers op voorsprong, waarna Romelu Lukaku in de tweede helft voor de 1-1 eindstand zorgde. Het duel in Stadio Olimpico begint donderdag om 21:00 uur.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alireza die voetbalt alsof het een pasgeboren giraffe is... belangrijke goals gemaakt begrijp me niet verkeerd maar een keer moet je er afscheid van nemen.

22 februari 2024 om 15:15

Laat hem maar lekker naar NEC terug komen, en lekker zonder druk zijn potjes spelen. Zou er erg blij mee zijn

Jahanbakhsh is niet het niveau wat je zou moeten nastreven, maar de realiteit is dat hij veel speelt en soms belangrijk is. Met Paixao, Ivanusec en opkomend Sauer en Slory (en wellicht nog een aankoop, Rodriguez?) zou je eigenlijk afscheid moeten nemen.

22 februari 2024 om 13:07

Zou hem houden als hij akkoord gaat met weinig speeltijd. Is wel echt een ervaren speler die de jonkies ook buiten het veld kan helpen, die jongens heb je nodig. Mocht die ermee akkoord gaan 3e keus te zijn op de vleugels dan gewoon behouden.

22 februari 2024 om 13:11

Dan wordt het voor Feyenoord wel een hele dure bankzitter, zal toch een van de grootverdieners zijn.

22 februari 2024 om 13:14

Hij snoept wel een redelijk deel van het salarisbudget op. Het zal echt een afweging worden of je dat voor een 3e keus wil betalen.

22 februari 2024 om 13:17

Emotioneel zou ik dat wel zien zitten. Of ik er rationeel net zo in sta ben ik nog niet uit

Toch jammer dat hij ons hoogstwaarachijnlijk gaat verlaten. Lijkt me een hele prettige gozer voor de kleedkamer en mentor voor jonge jongens. Hij is vaak zat belangrijk geweest met een aantal cruciale doelpunten/assists, maar helaas heeft hij het niveau niet meer.

Zou hem echt nog een jaar houden, Alireza is zo belangrijk voor de club. Ziet het er goed uit; Nee, is die een speler waarvoor je naar het stadion gaat; Nee. Maar Alireza staat altijd op als het moet, rent, vliegt springt en slingert de ballen met ingooien alle hoeken en standen de 16 in. Laat ons nog dat kleine beetje oude Feyenoord spelers houden, Alireza is nu de belichaming van Feyenoord, sterker door strijd en geen woorden maar daden.

22 februari 2024 om 14:05

Als we er van uitgaan dat Gimenez weggaat en Ueda volgend jaar gaat spelen. Dan heb ik liever de jonkies (slory/sauer) die Ueda bedienen dan een Alireza. Daarnaast zal de belichaming van Feyenoord niet alleen maar in 1 bankzitter zitten, dus met zijn salaris, mag Alireza opzoek naar een nieuwe club van mij

Voor de continuïteit en ervaring altijd houden. Rekent niet op een basisplaats en levert altijd als hij speelt.

22 februari 2024 om 13:25

Gaat ons vanavond een rondje verder schieten

Top gedaan naar zijn mogelijkheden.
Maar het is wel mooi geweest lijkt me.
Paar jaartjes zandbak nog, lekker cashen.

22 februari 2024 om 13:53

Het is voor Iraniërs (shia) niet super gebruikelijk om bv naar Saudi Arabië (sunni) te gaan. De meeste Iranese voetballers spelen dan ook of in Europa of in hun thuisland. Dus ben benieuwd.

Die jongen gaat terug naar AZ. Wordt binnenkort openbaar gemaakt.

22 februari 2024 om 14:01

Zie eerder NEC het proberen

Heeft veel gebracht op vlak intensiteit, doorzettingsvermogen, altijd blijven gaan en niet opgeven, beetje een Kuyt achtig type. Geen bijzondere speler maar levert wel wat hij moet doen. Maar aan alles komt een eind, tijd om door te selecteren (zeker met zijn salaris drukt hij hard op de salarishuis).

Ik zit erg in dubio omtrent Ali en dat heeft alles te maken met zijn salaris.

Hij is erg belangrijk in de kleedkamer en als mentor van de jonge gasten en die hebben we nogal wat momenteel. Daarnaast is hij als breekijzer echt wel nuttig, als je hem inbrengt rond minuut 70 rent hij nog een half uur de back helemaal scheel.
Ik ben ergens ook van mening dat de scherpte die hij mist en waar wij supporters vaak moeite mee hebben mede komt door een gebrek aan wedstrijdritme. Dit liet hij ook zien op de Asia Cup, waarin hij een van de dragende spelers was van Iran en ze hoogstpersoonlijk tot de kwartfinales schopte.

Maar als je een van de grootverdieners bent moet je meer leveren, simpel. Ik zou dan ook kijken of Ali open staat voor een verlenging tegen een flinke reductie in salaris, want laten we eerlijk zijn, ergens anders gaat hij ook nooit verdienen wat hij nu verdient.
Of dat hij verlengt zodat Feyenoord hem kan proberen te verkopen, op die manier houden we er nog wat aan over. Lukt dat niet koop je einde window zijn restcontract af tegen 50% van zijn jaarsalaris, dat is het risico dat je neemt.

Toch hoop ik dat we hem kunnen behouden tegen een minder salaris. Een oudere speler die als mentor kan fungeren en gewoon een goede vibe in de kleedkamer verzorgd wordt zo onderschat.

22 februari 2024 om 17:11

Ik meen vorige week het gerucht gezelen te hebben dat ze dat aan hem voor gesteld hebben. Ik kan me helaas niet herrinneren waar...

Voor de rest ben ik het volledig met je eens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren