Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Advocaat: ‘Hij stond op ‘tien’, maar verdedigde voor geen pepernoot mee’

Laatste update:

Dick Advocaat kijkt uit naar zijn eerste wedstrijd in zijn tweede bewind als oefenmeester van AZ. Zondagmiddag speelt de Alkmaarse club tegen SC Cambuur. De opvolger van Gertjan Verbeek heeft naar eigen zeggen geen aangeslagen groep aangetroffen en het is dan ook aan de nieuwe trainer om een situatie te creëren waarin iedereen happy is. “Ze krijgen iets meer vrijheid van me.”

/

Advocaat wil ook op het veld meer vrijheid terugzien, hij is wars van statisch voetbal. “Het zal wel even duren voordat ik dat erin heb geslepen. In het verleden heb ik dat ook zo gedaan bij Zenit Sint-Petersburg. Andrei Arshavin stond ‘op tien’, maar die verdedigde voor geen pepernoot mee. Toen zette ik hem linksbuiten, met vrijheid om te zwerven. Dat ging geweldig.”

Erik Heijblok, Maarten Martens en Celso Ortiz zijn oude bekenden voor Advocaat, die een zwak heeft voor Ortiz. “Ik heb nooit begrepen waarom die jongen niet meer in het stuk voorkwam. In mijn ogen zou het een grote concurrent voor Stijn Schaars worden”, benadrukt hij op de website van AZ. “Ortiz ziet het goed, heeft een geweldige pass en hij wil graag de bal hebben. Dat zie ik graag.”

Dick Advocaat leidt AZ naar Europees voetbal

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Zou mooi zijn als Ortiz meer zou spelen, deel de mening van Advocaat.

18 oktober 2013 om 15:43

Je deelt zijn mening, maar minstens zo belangrijk is de vraag of je ook zijn sublieme gave deelt subtiele verwijzingen naar strooigoed te maken? Dat is gezien de tijd van het jaar wel zo handig. Het is niet iedereen gegeven, velen proberen het maar blijken het dan in jui/augustus onder de knie te hebben en dan slaat het toch minder aan. Dick niet, die schudt ze met veel gevoel voor timing uit zijn mouw.

19 oktober 2013 om 01:31

Ik heb veel geforceerde grappen gehoord, maar dit slaat echt alles.

En dat je er ook nog een heel verhaal van maakt. Sneu, echt heel sneu.

Zou zeker mooi zijn. Wat ik de laatste weken van hem heb gezien was gewoon erg sterk!
Zijn contract loopt aan het eind van dit jaar af, hopelijk kan AZ Ortiz nog behouden.

Ortiz is een prima voetballer, samen met Henriksen en voor de creativiteit op 10 Overtoom, heb je wel een heerlijk middenveld hoor.

18 oktober 2013 om 15:37

Leuk en aardig met Overtoom, maar je hebt iemand nodig die het vuile werk opknapt en box to box kan lopen dus dan zal Gudelj zoiezo gaan spelen.

18 oktober 2013 om 16:29

Een soort van Lex immers bedoel je

18 oktober 2013 om 18:04

Hahaha, Timmetje Immers

18 oktober 2013 om 16:26

En vergeet niet voor het middenveld Martens!

18 oktober 2013 om 16:30

Die speelt als linksbuiten.

Gefeliciteerd Ortiz! Volgende wedstrijd basis! Ik denk dat AZ de vrijheid die ze van advocaat krijgen wel kunnen waarderen. Hopelijk betaald zich dat idd uit met Europees voetbal

18 oktober 2013 om 16:28

Daar waren jullie onder Verbeek in ieder geval hard naar onderweg.

19 oktober 2013 om 00:53

Ik wou net zeggen, aan de prestaties van Az onder Verbeek lag het zeker niet.
Nu de klus van Advocaat om het "af te maken" en inderdaad europees voetbal te halen

Aha de spelers weer helemaal happy nu ze 'iets meer vrijheid krijgen'. De eeuwige veerpont, spelersgroepen die te kort gehouden worden krijgen een trainer die ze laat vieren, tot een groepje bedenkt dat al die vrijheid het topsportklimaat ondermijnt en er behoefte komt aan een trainer die overal bovenop zit. Tot dat weer gaat kriebelen natuurlijk.

Nou maar hopen dat Dickie het niet zo vrij laat als hij vorig jaar bij psv deed, waar spelers zich wekelijks op alle mogelijke manieren voor paal mochten zetten en de club in allerlei kampen verdeeld raakte.

18 oktober 2013 om 16:58

Die vrijheid is juist heel belangrijk. onder advocaat zal az in top 4 gaan eindigen, let maar op. Zeker met creatieve spelers als martens, overtoom en beerens is het belangrijk dat die zich vrij kunnen bewegen in het veld. En wordt het niet zo statisch zoals het bij onder andere ajax het geval is.

18 oktober 2013 om 19:09

Maar ik vermoed dat Verbeek ze ook wel top vier had laten eindigen. Je sneer naar Ajax is even misplaatst als ver gezocht, maar schattig. Waar het hart van vol is.. zullen we maar zeggen.

18 oktober 2013 om 20:07

is misschien ver gezocht maar was nodig om een vergelijking te kunnen maken

Ik hoop dat Advocaat in ieder geval Elm uit de selectie laat.
Martens op de nummer 10 want die hort echt niet op de links buiten positie.
Martens is een creatieve spelers, een echte nummer tien.
Ik verwacht of in ieder geval hoop dat hij zo zal spelen.

Esteban
Aron J
Goudeleeuw
wuytens
Viergever
Gudlj
Martens
Ortiz
Beerens
Johnansson
Gudmunsson
18 oktober 2013 om 19:21

Advocaat geeft zeer subtiel aan waar Martens gaat spelen. Lees het nog maar eens.......

18 oktober 2013 om 19:43

Ja,heb het gelezen, zonde

18 oktober 2013 om 19:47

Ik zie graag snelle buitenspelers die ruimte in het centrum creëren.als Martens gaat zwerven is er geen links buiten die die ruimte benut.

met alle respect voor advocaat maar ik denk wat hij gaat presteren met Az ook gedaan had kunnen worden met verbeek... maarja voor de rest is daar weinig zinnigs over te zeggen aangezien die spelers groep het niet meer in verbeek zag zitten blijkbaar.

Az heeft wel een redelijk team alleen vind ik het achterin er soms nog wel knullig uit zien.
ook hebben ze buitenspelers die als ze goed spelen bewijze van mee kunnen bij de top van eredivisie maar als ze niet hun best doen of niet in vorm zijn ook zomaar bij een degradatie kandidaat kunnen spelen.

Persoonlijk hoop ik dat AZ er niets meer van bakt. Niet voor Advocaat, maar wel voor die spelers. Die zo ontevreden waren over Verbeek, terwijl de resultaten ten opzichte van het materiaal gewoon goed te noemen waren.

18 oktober 2013 om 16:05

Dat zie je verkeerd. Het materiaal presteerde ondanks Verbeek redelijk goed.

18 oktober 2013 om 16:06

Tsja....bij France telecom waren de cijfers geweldig, maar de ene naar de andere medewerker pleegde zelfmoord.

18 oktober 2013 om 19:50

@voetbal
Het komt niet alleen van de spelersgroep, maar Verbeek had communicatie problemen met iedereen bij az,van materiaal man tot aan direktie.
Dus tja. ligt het aan iedereen of aan eentje?

Ik vind het wel achterbaks van Advocaat om in iedere interview uitkomen alsof hij veel beter is dan Verbeek. Verbeek is er niet meer. Focus gewoon op je eigen ploeg en laat Verbeek met rust. Iedere keer maar: "ik ben dominant maar doe het aardiger dan Verbeek"; "ik speel 4-3-3 net als Verbeek maar legt nadruk anders". Nu doet hij alsof Verbeek Ortiz niks vond. Ortiz was heel lang geblesseerd geweest; maar als hij fit is speelt hij. Verbeek over Ortiz: "ortiz is ontzettend handig in de kleine ruimtes", ging Verbeek verder. "hij heeft een goede techniek, een prima pass en een redelijk overzicht. Ik vind hem het beste renderen als hij ‘achter de bal’ speelt. Hij is heel balvast en je kunt hem in de dekking aanspelen. Ook speelt hij hem vaak naar de goede kleur.”

Verbeek heeft nooit iets negatiefs over AZ uitgelaten zelfs na de onverwachte ontslag. Dat kan je niet zeggen van Advocaat na dat hij weg bij PSV was.

18 oktober 2013 om 16:29

Prachtig die complimenten van Verbeek over Ortiz. Alleen jammer dat hij 'm vervolgens drie jaar lang niet of nauwelijks zag staan. Ook niet toen hij fit was !!! Dat was ook het probleem met Verbeek. Hij lulde maar wat....

18 oktober 2013 om 16:54

Ortiz was lang geblesseerd en nog lang niet op wedstrijd ritme. Hij speelde toch onder Verbeek? En niet zeggen alsof Ortiz echt de belangrijkste speler die de wedstrijd echt beslist. Waar was hij in de wedstrijd tegen Groningen? Tegen Paok? In een wedstrijd, moet je kijken naar de team niet naar individu.

Veel plezier met Advocaat!! Hij heeft ook vorig jaar gezegd dat hij heeft veel grote clubs moeten afzeggen maar PSV had voorkeur. Dat zegt hij ook nu voor AZ.

18 oktober 2013 om 17:09

Waar was hij tegen Groningen en Paok? Gewoon, op het veld. Beetje domme vraag, vind je ook niet?

Is het toeval dat er een foto staat van advocaat die een handtekening geeft aan een klein jongetje. Verbeek snauwde zo'n jochie altijd af met de woorden: 'daar begin ik niet aan, want dan sta ik er over een kwartier nog'.

18 oktober 2013 om 19:06

In 3.5 jaar tijd bij AZ, was Ortiz niet 3.5 jaar lang geblesseerd. Hooguit 1/3.

Dat betekent niet dat hij dan die overige 2/3 in de basis had moeten staan... maar de afgelopen 3 wedstrijden stond hij ineens wel basis bij Verbeek. dat is niet zaligmakend voor het stelselmatig negeren van Ortiz........helemaal niet als je wel een knuppel als Elm laat spelen (hoe drama ook, hij mocht spelen) en een Overtoom ook laten spelen. Iedere minuut van die 2 was te veel, terwijl Ortiz altijd redelijk tot goed speelde...als hij mee mocht doen...

Ortiz niet opstellen is 1 van de blunders geweest van Verbeek. Er was natuurlijk geen ruimte meer omdat zijn vriendje Elm altijd moest spelen. Als Dickie dat oplost zijn we al een grote stap verder en moet er alleen links achterin en op de vleugels nog iets veranderen.

Hopelijk spelen Elm en Overtoom nooit meer onder Advocaat en kunnen we beide heren bij het grofvuil zetten in de winter transferperiode. Dan mogen een Gudmundsson en Reijnen (aflopende contracten) ook weg voor een fooi. Ruimt lekker op. Dan kunnen een Lewis, Haye, Overeem, Lam meer op de bank zitten. Want prutsers zoals Reijne, Elm, Overtoom op de bank, daar breek je ook geen wedstrijd mee open, kan je beter je talenten af en toe laten invallen en op die manier beter laten worden (en niet in jong AZ tegen andere veredelde jeugd teams spelen).

Hopelijk gaat Dick zo spelen:
Het is dat we geen goede vleugels hebben, anders was de beslissing om Martens op 10 te zetten een makkelijke om te maken. Hij is minder goed op linksbuiten dan op 10, maar veel beter dan de overige opties voor op links..

Esteban
Mattias
Gouweleeuw
Wuytens
Viergever
Henriksen
Ortiz
Gudelj
Beer/Lewis
Aron
Martens
19 oktober 2013 om 13:06

@jan
Overtoom heb ik in Griekenland een perfecte inval beurt zien hebben.
Ik vind dat hij zijn kans moet gaan krijgen.
Martens op linksbuiten brengt zijn kwaliteit niet tot zijn recht.
Martens is veel te creatief, dat is een absolute nummer 10.
Ik zou het echt dom vinden hem op linksbuiten te zetten
Ik vind ook dat Haps zijn kans moet gaan krijgen.
Maar niet ten koste van Viergever,dat is ook weer zonde

Ik vind dat AZ 2 systemen moet kunnen spelen. Ik hoop dat AZ ( dus advocaat) dit team eens een kans geeft.

Esteba
Mattias
Gouweleeuw
Viergever
Haps
Henriksen
Gudelj
Ortiz
Martens
Gudmundsson
Aron
18 oktober 2013 om 19:54

@ gerrit
Waarom geen Johannson in de spits?
Ik zou Martens centraal zetten
Verder helemaal eens met je opstelling

18 oktober 2013 om 22:11

Aron staat in de spits !
Ivm met Johannsson en Johansson heb ik hun voornamen gebruikt.

Martens zal net als Henriksen achter de spitsen spelen en Ortiz met Gudelj als controlerend/verdedigend blok in het centrum.

Haps en Mattias moeten buitenom komen.

@gerrit

We gaan het zien morgen.
Op de training vanmorgen werden goede en gretige partijtjes gespeeld .
Ik vind trouwens Gudlj verdedigend minder als aanvaller.
Word hoog tijd dat hij gaat scoren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren