Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Adebayor (39) kondigt pensioen aan en sneert in video naar Arsenal-supporters

Laatste update:

Emmanuel Adebayor zet per direct een punt achter zijn carrière. De 39-jarige oud-aanvaller maakt dat op Instagram bekend via een filmpje, waarop onder meer zijn veelbesproken goal tegen Arsenal te zien is. De Togolees, toen in dienst van Manchester City, juichte uitdagend richting supporters van zijn ex-club nadat hij scoorde.

"Van de hoogtepunten tot de dieptepunten was mijn carrière als een professionele atleet een geweldige reis", schrijft Adebayor bij de video. "Dank aan alle fans die er altijd voor me waren. Ik voel me zo dankbaar voor alles en kijk uit naar wat er komen gaat!" Adebayor maakte furore bij FC Metz en AS Monaco, waarna hij in 2006 een transfer naar Arsenal verdiende. Onder manager Arsène Wenger kwam hij tot 62 doelpunten en werd in hij 2008 gekroond tot Afrikaans Voetballer van het Jaar. Ook dwong hij een plek af in het Elftal van het Jaar van de Premier League.

Tot woede van de Arsenal-fans maakte hij in de zomer van 2009 de overstap naar Manchester City, dat toen na de overname van de Abu Dhabi United Group aan de weg aan het timmeren was. In een wedstrijd tussen City en Arsenal in Manchester haalde Adebayor de woede van de Arsenal-fans op zijn hals. Nadat de spits een doelpunt maakte, zette hij een sprint in richting de andere kant van het veld om zijn treffer voor de supporters van the Gunners te vieren. Adebayor verklaarde later dat 'de emotie het overnam' en bood zijn excuses aan, maar stelde tegelijkertijd dat de fans van Arsenal hem de hele wedstrijd beledigden.

Adebayor zou uiteindelijk twee seizoen bij City blijven, waarna hij verhuurd werd aan Real Madrid. Na terugkomst in Engeland volgde ook een huurperiode aan Tottenham Hotspur, dat de Togolees in 2012 definitief overnam. Na een half jaar transfervrij geweest te zijn tekende hij bij Crystal Palace. Dat werd geen onverdeeld succes en in 2017 trok hij naar Istanbul Basaksehir. Na dienstverbanden bij Kayserispor, het Paraguayaanse Olimpia Asunción en AC Semassi FC in zijn thuisland is er nu een einde aan zijn carrière gekomen. Adebayor gold als de absolute ster van de nationale ploeg. Daarvoor kwam hij tot 66 interlands en 29 goals.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waar sneert meneer Adebayor dan precies, hij laat de goal tegen Arsenal zien, een voorval waar hij 10+ jaar terug al zijn excuses voor aangeboden heeft. Beetje sensatiemakerij die titel :P

21 maart 2023 om 18:14

😂 😂 😂 van al zijn momenten bewust het meest controversiële kiezen, waarvan je weet dat je daarmee ook nu weer een hoop mensen op hun (te lange) tenen trapt.

Verder geen bewustje..

21 maart 2023 om 20:17

Misplaatste arragontie ook, hij heeft zijn niveau bij Arsenal nooit meer kunnen evenaren. Hij heeft een hoop te danken aan Arsenal

21 maart 2023 om 21:12

Hij was wel echt heel goed die wedstrijd. Misschien dat dat er ook iets mee te maken had.

Matige spits. Voelde zich helemaal het mannetje met zijn goal bij de Spurs destijds tegen Arsenal. Was ook meteen een van de spaarzame hoogtepunten van zijn carrière.

21 maart 2023 om 17:41

Dan heeft hij voor een 'matige' spits een fantastische carriére gehad met Monaco, Arsenal, Man City, Real Madrid en Spurs op zijn CV.

21 maart 2023 om 17:48

Ken er wel nog 1 Morata hoe hij bij zijn clubs terecht komt.geen idee

21 maart 2023 om 18:50

10 doelpunten per jaar maken, hard werken en niet zeuren als hij op de bank zit?

21 maart 2023 om 17:57

Wat was het hoogtepunt van jouw carriere?

21 maart 2023 om 23:10

Als je gewoon googelt op Henk Spaan dan kun je misschien wel iets vinden over zijn carrière. Wellicht dat hij dat in een interview heeft aangegeven.

Toppertje ooit, die sprint richting het uitvak blijft ook mooi. Vooral de manier van rennen die de boel nog een beetje opnaait.

Als ik aan Togo denk, dan denk ik aan hem. Net zoals bij Weah aan Liberia.

Dat 1 zo'n speler een heel land op de kaart kan zetten is bijzonder.

21 maart 2023 om 19:16

Bij Togo denk ik aan de wk commercials van 2006. Tony ist so Togo, zoiets.

21 maart 2023 om 22:42

I’m so Togo!

Mooi lied toen over hem in de uk vond ik altijd 😂

Adebayor, Adebayo-oo-or! Your dad washes elephants, your mum is a whore

21 maart 2023 om 18:09

Ja is geweldig...

21 maart 2023 om 18:31

Oh wauw dat heb ik al lang niet meer gehoord of gelezen. Fameus was dat inderdaad. Heeft toch wel het maximale uit zijn carrière gehaald. Intrinsiek niet de beste speler en een etterbak in het veld. Je kon hem beter in je team hebben dan tegen je in ieder geval. Heeft bij Real Madrid voor zijn plek in de selectie ook zeker geleverd.

21 maart 2023 om 22:05

Salerno1919

Ik vond het liedje dat Sanogo kreeg als sneer naar Adebayor ook leuk.

Wake me up, Yaya Sanogo
You're so much better than that c**t from Togo!

Vond hem altijd wel een goede spits. Geen absolute wereldtop, maar gewoon een topper van een behoorlijk goed niveau. Was bijvoorbeeld seizoen 07-08 onwijs goed bij Arsenal, seizoen 09-10 gewoon prima bij Manchester City, had zijn waarde en was ook zeker goed in dat halfjaartje op huurbasis bij Real Madrid in het seizoen 10-11 maar was ook heel goed in het seizoen 11-12 in de Premier League bij Tottenham Hotspur.

Werd toen bij Tottenham Hotspur om een of andere redenen niet meer opgesteld door de trainer, terwijl hij gewoon goed presteerde. Maar wat ik mij ook goed herinner van hem, is dat hij altijd ruzie had met zijn moeder en broers en dat die Adebayor voor de duivel en weet ik veel wat allemaal uitmaakten omdat Adebayor geen geld aan hun gaf maar andersom Adebayor ook hard naar hun uithaalde dat ze alleen op zijn geld uitwaren en hem bewust kapot probeerden te maakten en dat hij ze nooit wilde zien of spreken.

21 maart 2023 om 21:05

"werd toen bij Tottenham Hotspur om een of andere redenen niet meer opgesteld door de trainer, terwijl hij gewoon goed presteerde."
Dat leidde toch uiteindelijk tot de doorbraak van Kane? Niet dat ik het daarmee rechtvaardig, puur om te checken of dat destijds was.

Ach ja, Adebayor, hij heeft geen saai leven gehad. Ook bijna vermoord bij een aanslag op een teambus, ruzie met zijn familie. Ik gun hem een rustig en/of goed leven vanaf nu zonder teveel drama.

22 maart 2023 om 15:13

Ja, dat van die teambus, daar denk ik bij hem als eerste aan. Vreselijk was dat zeg. Dan heeft hij natuurlijk voor mijn club gespeeld. Die ene goal en alles eromheen is een voetbalanekdote, niet veel meer dan dat.

I’m so Togo..

Was een topspits, beetje Rivella, vreemd, maar wel lekkere goals

Ik speelde altijd met Adebayor in de spits. Die kon altijd een goal van me maken. Met van der Vaart op tien en Bale op links.....PES tijd. Wat gaat de tijd snel .

Adebayor was niet slecht, op zich sterk en techniek had ie ook wel. Zeer goed seizoen bij Arsenal gehad en later bij Spurs ook. Huur transfer naar Real was een beetje opmerkelijk, ik geloof dat Real in de penarie zat, maar daar deed hij het nog wel aardig. Uiteindelijk is hij wel echt zo'n clubhopper.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren