Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aanstelling opvolger Rudi García bij Napoli neemt plots verrassende wending

Laatste update:

Napoli heeft in Walter Mazzarri een nieuwe trainer gevonden, zo schrijft transfermarktexpert Fabrizio Romano op social media. Mazzarri neemt het stokje over van Rudi García, die maandag werd ontslagen. Mazzarri tekent een contract tot het einde van het huidige seizoen.

Het nieuws is enigszins opvallend te noemen, daar Italiaanse media maandagavond nog meldden dat Igor Tudor het stokje ging overnemen bij de huidige kampioen van Italië. De Kroatische oefenmeester wilde echter tekenen voor anderhalf seizoen, tot medio 2025, hier ging de club echter niet mee akkoord.

Rudi García werd ontslagen na de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken. De Fransman moest succescoach Luciano Spalletti opvolgen bij Napoli, maar kon de verwachtingen die zijn voorganger had achtergelaten niet waarmaken.

Napoli staat na twaalf gespeelde duels vierde in de Serie A en heeft tien punten achterstand op koploper Internazionale. Toen zondag in eigen huis met 0-1 werd verloren van laagvlieger Empoli, was de maat vol voor voorzitter Aurelio De Laurentiis en stuurde hij García de laan uit.

Mazzarri gaat nu dus proberen om het seizoen van i Partenopei te redden. De Italiaanse manager stond als laatst aan het roer bij Cagliari. Daarvoor was hij als trainer werkzaam bij Torino en Watford.

De 62-jarige oefenmeester was al eens eerder coach van Napoli. Tussen 2009 en 2013 zwaaide Mazzarri al de scepter bij de Zuid-Italiaanse ploeg. In het seizoen 2011/12 won hij de Italiaanse beker met de club.

Napoli is tevens nog in de Champions League actief. De club staat met zeven punten tweede in de groep. Koploper Real Madrid staat op twaalf. SC Braga en Union Berlin staan respectievelijk derde en vierde, met drie punten en één punt uit vier duels.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ze hadden gewoon Spaletti zijn verbeterde salaris moeten geven. Die man was bezig met een heel goed project met Napoli vorig seizoen. Goed en verfrissend voetbal en het was een beetje ongelukkig hoe ze eruit vlogen tegen Milan in de CL met al die kansen. Maar ja die De Laurentiis is natuurlijk te koppig omdat te begrijpen. En dan stelde die Rudi Garcia aan, die al vanaf het begin een kansloos verhaal was.

14 november 2023 om 15:12

Dit is allemaal de fout van De Laurentiis en nu Giuntoli vertrokken is (ex td van Napoli) durft niemand in het bestuur ADL te vertellen dat hij de laatste persoon is die een coach moet aanstellen. Laat dat gewoon over aan iemand anders. Het is al een ding dat je de coach die ons kampioen maakt niet betaald wat hij verdient, maar om hem dan te vervangen door Rudi Garcia en later met Walter Mazarri… ongelofelijk. Dit is hoe clubs worden kapot gemaakt.

14 november 2023 om 16:16

@modric,

Spalletti gaf aan een sabbatical te willen nemen, daarom is hij weggegaan. Niet omdat er te weinig salaris is geboden.

Zijn eigen woorden:
"ik stop na dit seizoen. Ik zal volgend seizoen niet Napoli, en ook geen andere ploeg trainen", legde Spalletti uit."ik heb rust nodig",

Frappant is wel dat hij 3 maanden later de job van Italiaans bondcoach accepteerd.

14 november 2023 om 18:11

Bondscoach is maar een paar wedstrijden per jaar, ik denk eerder dat hij niet dagelijks met voetbal bezig wilde zijn.

14 november 2023 om 18:17

Tja misschien uit respect maar volgens heel veel media had De Laurentiis en Spaletti intern problemen omdat die eerstgenoemde niet wou voldoen aan de verbeterde salariseisen van Spaletti. Daarom vond ik het ook niet vreemd dat hij later aan de slag ging als bondscoach. Spaletti had er een heel mooi geheel van gemaakt. Ik weet zeker dat hij echt wel was doorgegaan als die voorzitter gewoon zijn salaris had verhoogd...

15 november 2023 om 09:21

@modric:

Dat gerucht komt van een artikel uit La Gazzetta dello Sport. En is al ontkracht door diverse media in Italie destijds.

Dat het niet boterde tussen De Laurentiis en Spaletti was al wel duidelijk. Het had echter meer met respect dan met salaris te maken. Met name een clausule in zijn contract voor een jaarverlenging was de druppel, omdat dit niet met Spaletti was gecommuniceerd. Ook vrat het veel coachen van Napoli enorm veel energie en kracht en op zijn 64 jarige leeftijd wilde hij het wat rustiger aan gaan doen.
Daarnaast had Spaletti het idee het maximale uit Napoli gehaald te hebben en op zijn hoogtepunt wilde stoppen daar. Dit heeft hij in een interview later toegegeven.

Ik zou ook totaal niet snappen waarom Igor Tudor een club als Napoli zou verdienen. Mazzarri is ervaren en kent de club. Een prima trainer om het seizoen mee af te maken.

14 november 2023 om 15:10

@13Neata13 Igor Tudor speelde heel leuk voetbal met Hellas Verona als degradatie kandidaat en eindigde in het linker rijtje. Vervolgens een mooie stap naar Marseille verdient en van wat ik heb gezien in de CL was het veldspel prima (zaten in een lastige poule) en eindigde 3e in de Ligue 1. Leuk dat Mazzarri ervaren is en een verleden heeft bij ons, maar hij is een typische trainer die zich niet heeft aangepast aan het moderne spel van vandaag de dag. Coaches zoals Mazzarri, Mourinho, Allegri, en Benitez brengen je meer ellende dan vreugd. Mazzarri is eigenlijk de Italiaanse Sam Allardyce. Positiespel is geen begrip bij hun en hoog drukzetten doen ze niet aan. Napoli is de enige club van de Italiaanse top teams die een beetje het imago heeft van een voetballende ploeg ipv de standaard stereotype die Italiaans voetbal heeft. Dan is het heel jammer dat we voor Mazzarri gaan. Kon je net zo goed Garcia behouden.

14 november 2023 om 16:16

Hij deed het anders best aardig de vorige keer bij Napoli. En ook met Torino haalde hij dacht ik Europees voetbal en speelde hij prima voetbal. Maar als je naar alle selecties kijkt kun je ook net zo goed een keer 4e eindigen met Napoli. Wat dat betreft had je Garcia ook wel kunnen laten zitten inderdaad. Maar daar ben ik ook niet zo van gecharmeerd. Helaas is Spalletti vertrokken. Maar ook hij had een terugval kunnen krijgen. Napoli was de tweede seizoenshelft bij afwezigheid van Osimhen en wisselvalligheid van Kvaratskelia al een stuk minder dan de 1e seizoenshelft vorig jaar.

14 november 2023 om 16:41

Allegri staat toch wel mooi 2e dit jaar, nu alle problemen bij Juve wat zijn gaan liggen presteert het team prima onder hem. Veldspel trekt wel op niets .

14 november 2023 om 19:03

Ik begrijp ook niks van Tudor en volgens mij zijn een hoo mensen vergeten dat Mazzari destijds met Hamsik, Lavezzi en Cavani Napoli weer op de kaart heeft gezet

Mazarri haha. Hoe komt hij daar bij. Dan had García een nog grotere kans van slagen.

Vrij verassend inderdaad. Mazzari heeft natuurlijk Napoli ooit teruggebracht naar de serie A. Maar heeft zover ik weet niet echt meer iets gepresteerd na zijn vertrek bij Napoli. Dan had je net zo goed Garcia kunnen behouden.

Tja, zo zie je ook maar dat Napoli bij een soort van toeval bij Spaletti is uitgekomen en dat daar niet zozeer een visie of plan achter zit. Dan krijg je ook logischerwijs dit soort onsamenhangend beleid als zo'n trainer de deur achter zich dichttrekt. Er zit totaal geen lijn in het type trainer en dan blijf je als club stilstaan. Jammer, want onder Spaletti had het echt potentie om stappen te blijven zetten.

Van de regen in de drup. Napoli deed het juist beter toen Mazzarri vertrok en nu halen ze hem weer terug...

Mazzari geweldige trainer. Kan nog herrineren dat die sigaartjes rookte in de dugout. Altijd schreeuwen en gewoon in pak.
Denk een hele goede keus om voor Mazzari te gaan.

geen verkeerde (tijdelijke) keuze kijkend naar wat beschikbaar is en naar het financiã«le plaatje. kent de club, stad en is geliefd onder de aanhang. seizoen op een zo goed mogelijke manier afmaken en in de zomer trainer aanstellen voor de lange termijn.




Had verwacht dat het conte zou worden maar als het goed is was dat geen optie. Echt jammer dat ze Spaletti hebben laten gaan. Vorig seizoen een geweldig seizoen met mooi voetbal met respect van de hele wereld. Die hadden ze kosten wat kost moeten behouden.

14 november 2023 om 18:13

Conte en die voorzitter dat gaat botsen. Het is te hopen voor Napoli dat die voorzitter er op een duur genoeg van heeft en het stokje doorgeeft aan iemand anders.
Een rommelig jaar kan er wel voor zorgen dat ze aankomende zomer spelers als Kvara en Oshimen dus kwijt zullen raken.

14 november 2023 om 19:13

Dankzij ADL zijn beleid doet Napoli weer mee in de top. Ik vind dat de man apart is maar zou jammer zijn als hij de club verkoopt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren