Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aad de Mos: ‘Ajax gaat hem in de toekomst voor het drievoudige verkopen’

Laatste update:

De meningen over Razvan Marin, de beoogde miljoenenversterking van Ajax, zijn verdeeld. De Amsterdamse club zou met Standard Luik tot overeenstemming zijn gekomen over de komst van de 22-jarige middenvelder uit Roemenië. Volgens De Telegraaf hebben Ajax en Standard een akkoord bereikt over een transfersom van circa twaalf miljoen euro en dat is volgens trainer in ruste Aad de Mos geen geld.

De Mos zag Marin als liefhebber van het Belgische voetbal diverse keren aan het werk. Hij geniet van de drive van de Roemeen. “Een echte Ajax-voetballer. Met techniek en flair”, verzekert de voormalig trainer van onder meer KV Mechelen in het Algemeen Dagblad. “Hij kan op alle drie de posities op het middenveld bij Ajax spelen. In een aanvallende rol, maar zeker ook als opbouwer. Een moderne speler, box-to-box.”

Voormalig PSV’er Marc Degryse zou Marin niet direct met Frenkie de Jong vergelijken. De voetbalanalyticus vindt de Oranje-international veel meer de spelverdeler. “Marin moet het meer van zijn dynamiek hebben. Iemand die veel meters maakt. Maar absoluut een goede speler. Iemand met heel 'goede voetjes', zoals we dat hier zeggen. Goede trap met zijn rechtervoet. Kan andere spelers de ruimte in sturen, maar ook zelf scoren.”

Degryse benadrukt dat Marin meer een dienende voetballer is en ‘niet iemand die de tafel in de kleedkamer doormidden trapt als het niet goed gaat’. Hij verwacht dan ook dat de Roemeen tijd nodig zal hebben om zich in Amsterdam aan te passen, al vindt De Mos dat voetbalkwaliteiten altijd leidend zijn. “Bij Cristian Chivu, eveneens een Roemeen, dacht men ook dat hij te timide was. Hoe liep dat af? Hij werd zelfs aanvoerder van Ajax.”

De Mos staat te kijken van het vermeende transferbedrag voor Standard. “Als hij zich blijft ontwikkelen zoals hij dat de afgelopen twee jaar in België heeft gedaan, gaat Ajax hem in de toekomst voor het drievoudige verkopen.” Gilles De Bilde heeft zo zijn bedenkingen. De oud-PSV’er omschrijft Marin als een voetballer die nooit diepe dalen kent maar ook geen hoge pieken. “Je kunt op hem rekenen. Zeker geen onaardige speler, maar of het genoeg is om te slagen bij Ajax moet ik echt nog maar zien”, verzekert de commentator.

Marin speelt sinds begin 2017 voor Standard, dat hem overnam van het Roemeense Viitorul Constanta. In tweeënhalf seizoen kwam hij tot 78 competitiewedstrijden, waarin hij 11 keer trefzeker was. Dit seizoen was de rechtspoot in 27 duels goed voor 5 doelpunten. Vorig jaar werd Marin uitgeroepen tot Roemeens Voetballer van het Jaar.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Enerzijds is deze voorspelling van Aad een gegronde reden om de onderhandelingen alsnog af te blazen. Aan de andere kant: als deze jongen minimaal mee kan op het ajax niveau en spelers als de Jong, de Ligt en ook Ziyech goed renderen in het buitenland... dan kan elke Ajax(basis)speler voor (minimaal) 30 miljoen weg

27 maart 2019 om 08:17

Ligt er wel aan hoe ajax volgend seizoen dan presteert in Europa. Ga je er kansloos af in de champions league of speel je leuk mee in de Europa league, dan zullen de transfersommen ook naar beneden worden geschroefd.

27 maart 2019 om 09:19

Presteren in Europa helpt zeker mee, maar ik denk dat ook het belang van het succes van spelers in het buitenland meespeelt. Als Frenkie de Jong wereldwijd bewierookt wordt, dan heeft heel Ajax daar profijt van. Zeker als ook (evt) de Ligt en Ziyech het waarmaken.
Wat dat betreft zitten Feyenoord en PSV wat lastiger momenteel. Luuk de Jong maakte het niet waar. Depay mislukte in Engeland en laat in Frankrijk af en toe zien wat zijn potentie is. Wijnaldum is (zeer) gewaardeerd, maar niet een van de sterren van het team. Bij Feyenoord mislukte Clasie. Fer en Kongolo hebben het zwaar en Karsdorp komt nog niet van de grond.
Ik vergelijk het altijd graag met het succes van onze coaches. Er is een tijd geweest dat Nederlandse coaches successen boekten in het buitenland. Namen als Hiddink en Advocaat zorgden ervoor dat ook andere Nederlandse coaches al snel als interessant werden gezien. Ik denk dat dat met spelers net zo werkt.

27 maart 2019 om 12:13

Als, als, als. Ben het met je eens dat De Jong en De Ligt als ze op deze voet verdergaan het waarschijnlijk wel gaan waarmaken, maar op dit moment is dat nog niet het geval. Ziyech vind ik een ander verhaal. Is toch al 26, wordt volgend seizoen 27 en zit dus in de piek van zijn carriere. Mag toch wel hopen dat hij dan kan aanhaken en is toch een ander geval dan een jong talent dat naar het buitenland gaat.

Luuk is gefaald, Depay kwam binnen bij een United dat niet liep. Falcoa, Di Maria, Van Persie en Rooney om maar een paar namen te noemen faalden ook bij dat United. Bij Lyon is hij een van de beste, maar die coach rouleert elke week wat ik persoonlijk wel gek vind.

Propper is een meer dan degelijke premier league speler en Wijnaldum zeer gewaardeerd noemen? Houdt toch enkele miljoenen aankopen (keita, Fabinho) op de bank en is een van de sterkhouders van Liverpool.

Ook ligt het eraan hoe ver je terugkijkt. Als we het hebben over nog actieve spelers in het buitenland zou je kunnen zeggen dat Robben een absoluut succes is/was en Van Persie.

Natuurlijk helpen de prestaties in de CL gigantisch mee. Maar er is een erg goede kans dat al die wereldspelers van Ajax dadelijk naar het buitenland gaan met een schamele Knvb beker als enige zilverwaar. 34 wedstrijden lang presteren is ook een kunst.

27 maart 2019 om 10:43

Mensen overdrijven met Aad de mos. Ge gronde reden om de onderhandelingen af te blazen?
Dan hadden Ziyech, de ligt, de jong en donny van de beek ook niet bij ajax gespeeld. Ook jongens waar de mos lyrisch over was voor ze speelde bij Ajax 1.

27 maart 2019 om 12:07

Als je altijd lyrisch bent dan zit je vanzelf wel een keer goed he? Bovendien moet je mijn opmerking niet al te serieus nemen. Net zo min als het bewieroken van talenten door Aad de Mos.

Een degelijke speler dus ,als je die commentaren lees. Meer iemand voor de positie van Schone dan voor de positie Frenkie. En 12 miljoen is niet veel vandaag

12 miljoen is gewoon een marktconform bedrag. Hij is Roemeens international, daarnaast ook nog eens Roemeens voetballer van het jaar. Dus zie financieel weinig risico's aan deze aankoop. Mislukt ie deels dan vang je er alsnog een miljoen of 7 voor. Gaat het goed dan kan hij van de naam Ajax en Europees succes profiteren en voor veel verkocht worden. Kortom denk voetballend een aanwinst waar nog genoeg ruimte is voor ontwikkeling

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren