Twente steelt punt in Amsterdam

Ajax heeft in de Amsterdam ArenA duur puntverlies geleden. De ploeg van Adrie Koster leek lange tijd met drie punten de wedstrijd te eindigen, maar zag FC Twente in de blessuretijd langszij komen: 2-2.

De thuisploeg had wat goed te maken voor het thuispubliek na het verrassende verlies op bezoek bij Excelsior. In de eerste helft kwam Ajax een aantal maal goed weg. Blaise N’Kufo en Karim El Ahmadi kregen beide een goede mogelijkheid om de score te openen, maar zagen hun inzet naast het doel verdwijnen.

Na de kans van El Ahmadi leek Ajax wakker geschudt te zijn en meteen zette Klaas-Jan Huntelaar de Amsterdammers op voorsprong op aangeven van Siem de Jong. Vlak voor rust had de Jong de 2-0 op zijn schoen, maar hij stuitte op doelman Sander Boschker.

Na rust was Ajax de betere ploeg, maar met name Luis Suárez sprong slordig met z’n kansen om. In de 60ste minuut bracht Stijn Huysegems zijn ploeg weer op gelijke hoogte na een moment van onoplettendheid in de Amsterdamse defensie. Andermaal Huntelaar bracht de thuisploeg weer verdiend op voorsprong, zij het gelukkig via een afgeketste vrijetrap.

Ajax leek de wedstrijd onder controle te hebben toen wederom een moment van onoplettendheid de Ajacieden fataal werd. N’Kufo schoot knap binnen in de derde minuut van de blessuretijd en zorgde dat de Tukkers toch met een punt huiswaarts konden keren.

Door de winst van Feyenoord ziet Ajax hun aartsrivaal verder weglopen. De Amsterdammers staan op een derde positie, met 32 punten drie punten achter koploper Feyenoord. Twente is buiten de top vijf gevallen met 29 punten uit zeventien duels.