Feyenoord verder in de problemen

Feyenoord heeft zich vanmiddag nog verder in de nesten gewerkt in de strijd om een ticket voor de play-offs. De Rotterdammers liepen bij Heracles Almelo (4-1) tegen de tweede grote nederlaag in een week tijd aan en zakten daardoor naar de zesde plek op de ranglijst.

Door de verliespartij tegen Heracles mag Feyenoord op de slotdag vrijwel zeker niet verliezen van SC Heerenveen om nog een play off-ticket af te dwingen. Bij een dergelijk scenario moet volgende week ook de thuiswedstrijd tegen NEC in winst worden omgezet en moet Heerenveen verliezen bij AZ.

Op doelsaldo zal Feyenoord Heerenveen niet achter zich kunnen houden. Door de 4-1 nederlaag in Almelo hebben de Rotterdammers het voor een topclub ongekend hoge aantal van zestig doelpunten tegen gekregen. Het doelsaldo komt daardoor uit op -6. Heerenveen heeft een doelpuntengemiddelde van +15.

Tegen Heracles wist Feyenoord eigenlijk geen moment aanspraak te maken op de zege. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en stond bij rust op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Rob Friend (20e minuut). Pierre van Hooijdonk maakte vijf minuten na rust nog wel gelijk, maar nadien ging het weer mis.

Ook na de gelijkmaker van Feyenoord kreeg Heracles de betere kansen en Igor Gluscevic zorgde in de 66e minuut voor de 2-1. Feyenoord raakte vervolgens nog wel de paal, maar liep in de slotfase alsnog tegen een grote nederlaag aan. Marnix Smit krulde in de 86e minuut een vrije trap achter Henk Timmer, waarna Rob Friend twee minuten later de eindstand bepaalde op 4-1.