Sporting Portugal blijft dankzij Bas Dost meedoen in titelstrijd

Sporting Portugal blijft kans maken op het kampioenschap in de Liga NOS. De nummer drie van Portugal won zondag met 1-0 van Boavista, dankzij een rake strafschop van Bas Dost. Nummer twee FC Porto heeft twee punten voorsprong en nog een wedstrijd tegoed; koploper Benfica heeft drie punten voorsprong en hetzelfde aantal duels gespeeld (31) als Sporting.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel na 25 minuten. Dost bleef ijzig kalm vanaf elf meter en schoot zijn penalty raak door het midden. De strafschop was het gevolg van een handsbal van Robson na een voorzet van Bruno Fernandes. Voorafgaand aan het doelpunt van Dost had Fernandes al een goede kans gekregen. Sporting hoopte de marge na rust verder uit te breiden, maar slaagde daar niet in.

Sporting probeerde het met afstandsschoten en kwam achterin zelden in de problemen. De thuisploeg controleerde de wedstrijd, maar wist desondanks niet veel uitgespeelde kansen te creëren. Acht minuten voor rust was Dost nog wel dicht bij zijn tweede treffer, maar de Nederlander schoot van dichtbij op de paal. Sporting won de laatste drie competitiewedstrijden en kan omhoog kijken.

Gaat Sporting Portugal nog stijgen op de ranglijst?