Dortmund buigt achterstand om en boekt tweede overwinning op rij

Borussia Dortmund heeft de tweede overwinning op rij geboekt na het ontslag van Peter Bosz. Die Borussen keken in eigen huis lang tegen een achterstand aan tegen TSG 1899 Hoffenheim, maar in de slotminuut wist het de overwinning alsnog naar zich toe te trekken: 2-1. Dankzij de zege bezetten die Borussen momenteel de derde plaats in de Bundesliga.

Met een 0-2 overwinning op 1.FSV Mainz 05 maakte Borussia Dortmund midweeks een einde aan een dramatische reeks. Op 30 september wonnen die Borussen met 1-2 van FC Augsburg en sindsdien bleef de ploeg acht competitiewedstrijden op rij zonder overwinning. Die dramatische reeks kostte Bosz uiteindelijk zijn baan. In de beginfase van thuiswedstrijd tegen Hoffenheim had Borussia Dortmund het initiatief weliswaar in handen, wat resulteerde in kansen voor Pierre-Emerick Aubameyang en Andriy Yarmolenko.

Toch kwamen de bezoekers na 21 minuten spelen op voorsprong. Mark Uth was het eindstation van een vloeiende aanval en werkte van dichtbij de openingstreffer binnen. Na de treffer hield Hoffenheim het overwicht in handen, terwijl de thuisploeg simpelweg te weinig wist te brengen. Het duurde even voordat Borussia Dortmund in de tweede helft de stand gelijk wist te trekken. Uiteindelijk hadden die Borussen een strafschop nodig om de stand gelijk te trekken. Aubemeyang was na 63 minuten spelen trefzeker vanaf elf meter.

Het duel leek vervolgens af te steven op een remise, tot Christian Pulisic de bal in de 88e minuut oppikte in het strafschopgebied. De Amerikaan wipte de bal na een splijtende pass van Shinji Kagawa over Hoffenheim-doelman Oliver Baumann heen en tikte de bal vervolgens binnen voor een leeg doel. Door de 2-1 zege heeft Borussia Dortmund momenteel 28 punten, evenveel als RB Leipzig en Borussia Mönchengladbach. Die Roten Bullen komen echter zondag nog in actie, in een thuiswedstrijd tegen Hertha BSC.

Is de crisis bij Borussia Dortmund nu voorbij?