Beugelsdijk: ‘Als ze daarmee kampioen worden, dan lachen ze zich kapot’

Vrijdag, 15 december 2017 om 07:11

Lex Immers hoopt ook zaterdag na het treffen met PSV weer een feestje te kunnen vieren met de supporters van ADO Den Haag. Het team van Fons Groenendijk won drie van de laatste vijf Eredivisie-duels en is op een achtste plaats terug te vinden. ADO reist dan ook met groot vertrouwen af naar Eindhoven voor het duel met PSV, dat in de laatste ontmoetingen met Ajax en FC Groningen de nodige averij opliep.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

PSV - ADO Den Haag eindigt in een ...


Gerelateerd

30 reacties (laatste reactie door tomdecocq)

PSV moet oppassen dat het niet in een negatieve flow komt daarom moeten ze deze wedstrijd en dan het liefst met wat grotere cijfers winnen om het vertrouwen weer op te krikken. Qua uitspraken heeft Beugelsdijk ook gewoon gelijk. Als PSV kampioen wordt zal niemand malen op de manier waarop.

15 december 2017 om 08:45

Groningen uit, Heereveen uit, Ajax uit. Het zijn allemaal zeer lastige uitwedstrijd waar je punten kan verspelen, bij Groningen was het niet nodig. Precies wat je zegt, ze moeten nu even 4-0 winnen van ADO met een goal van Lozano en Luuk.

Mooi dat ADO het zo goed doet. Ook blij voor Groenendijk, een hele sympathieke vent is dat!

Leuk, die interactie tussen Beugelsdijk en de supporters. Even zijn tattoo showen, mooi man. Moet Beugelsdijk zeker van genieten, want vind hem als voetballer in kwaliteit zeker afnemen. Kan maar zo zijn dat hij er volgend jaar bijvoorbeeld al naast komt te staan, zeker als ADO zich versterkt met spelers voor de subtop (waar ze nu al aardig aanhaken).

15 december 2017 om 07:43

Dat stukje over zijn "tattoo showen" gaan over lex Immers..

15 december 2017 om 08:33

Mijn excuus. Het is zeker nog vroeg. Rustaaaghh.. Zou wel een mooie tattoo zijn voor Beugelsdijk.

15 december 2017 om 07:44

Tis nog vroeg. Dat snap ik. Maar het is toch echt Immers die met die tattoo rondloopt.

15 december 2017 om 13:19

Sowieso een beetje onduidelijk stukje, gaat het nou over Immers of Beugelsdijk?

15 december 2017 om 16:45

Ik denk niet dat ado bij de subtop aan zal gaan haken. Daarvoor ontbreekt het geld en de juiste mogelijkheden. Het lijkt nu alsof ze aanhaken omdat Feyenoord en Vitesse steeds onnodig punten laten liggen, maar na de winter spelen deze clubs geen Europees meer wat enorm gaat schelen.

Beugelsijk heeft natuurlijk wel gelijk. Als PSV met dit voetbal kampioen kan worden, zal niemand binnen de club daar om malen. En terecht, want resultaat telt nou eenmaal.

Persoonlijk vind ik het laf voetbal om eerlijk te zijn. Je bent een topclub van Nederland en dan zo spelen is niet mijn visie op het voetbal, maar dat is mijn mening.

15 december 2017 om 08:48

Omdat we in Nederland resultaat voetbal "laf" vinden en de hele tijd afkraken is ook gewoon de reden waarom we steeds verder afglijden als voetbal land. Geen enkel ander land maalt er ook maar 1 minuutje over als je wint met defensief voetbal. Italië is er zelfs groot mee geworden. We moeten eens af van de Hollandse 433, die ons de laatste jaren alleen maar verder de penarie in heeft geholpen.

15 december 2017 om 09:01

Kijk nog eens naar het beschikbare materiaal van Psv en geef mij maar aan waar dat voetballende vermogen en vanuit de defensie opbouwen vandaan moet komen. Er staan 5 spelers in de defensie waarvan psv hun top is of ze wellicht nog 1 stap omhoog maken. Behalve Arias kan er niemand opbouwen en dan heb je Hendrix ervoor die ook niet echt een spelmaker is. Dat moet je als trainer ook constateren en daar dan je voetbal op aanpassen en niet gewoon maar geforceerd vanuit de defensie de voetballende oplossing zoeken als de spelers daar niet de kwaliteiten voor hebben. Als dat volgens jou dan "laf" voetbal is dan heb jij er geen kaas van gegeten hoor.

ADO doet het buitengewoon goed. Normaal gesproken verlies het in Eindhoven. ADO heeft het altijd lastig tegen PSV, of het nou uit of thuis is. Maar nu lijkt het dat de kans groter is vanwege de druk op de koppositie en de 5 punten die ze de afgelopen twee wedstrijden hebben laten liggen. Daarbij hebben ze zes doelpunten om de oren gekregen. Desalniettemin zal het geen makkie worden. Maar gok toch op een kleine overwinning. ADO is stug en heeft karakter in de ploeg.

De enige manier op een resultaat voor Ado is natuurlijk bikkelen en vol de strijd aangaan, vechten voor elke meter. Dan nog is de kans op een resultaat erg klein. Psv heeft zoveel meer kwaliteit dat ze ook in deze vorm Ado relatief makkelijk moeten kunnen verslaan. Aan de andere kant heeft Ado niets te verliezen en kan er vol invliegen.....

Er zou eens graadmeter moeten komen voor het analyseren van 'slecht spel'. Het is nu namelijk gewoon (op een uitzondering na). Ik mag die club niet, dus ze hebben geluk en ze spelen slecht. Tja, vrij kinderachtig maar in de huidige wereld van zeiken tot we er bij neer vallen wel verklaarbaar.

Het is namelijk altijd hetzelfde liedje. Als je de wedstrijd met 3-0 wint speel je fantastisch, 3-1 wint speel je goed, met 3-2 speel je slecht en win je gelukkig, met 3-3 heb je altijd verdiend punten laten liggen en verlies je 4-3 is het altijd een terechte nederlaag. Aldus het merendeel van de mensen als het op een concurrent aankomt.

Daarom zou het ook mooi zijn als we meer met dat Expected Goal Ratio gaan werken en als mensen eens objectief naar de beslissingen van scheidsrechters zouden kijken. Dat gaat niet gebeuren, dat weet ik ook wel, maar dat huidige zeiken om het zeiken terwijl het merendeel waarschijnlijk echt niet de hele wedstrijd heeft gezien (je gaat toch als Ajax of Feyenoord supporter niet serieus op de woensdagavond anderhalf uur naar PSV gluren in de hoop dat ze punten verspelen?). Tja, en dan achteraf wat roepen in de hoop dat je wat duimpjes krijgt. Nou prima jongens. Dan is het toch weer gewoon het 'recht van degene die het hardste kan schreeuwen.' Zelf heb ik daar wat moeite mee. Ik heb Ajax niet gezien en Feyenoord niet gezien deze week, dus ik ga mij daar ook niet over uiten. Dat zouden meer mensen moeten doen, die hun mening, vermoedelijk, voor een dikke 80% op samenvattingen baseren.

En nu krijg ik waarschijnlijk reacties, maar vond je PSV goed dan? Nee het was tegen Groningen, Ajax en Zwolle niet geweldig nee. Maar ook tegen Groningen kijk eens naar die hele wedstrijd, wat er allemaal gebeurt, die pingel van Groningen (vinden 'we' dat nu echt een terechte strafschop?) en dan hoe de 3-3 tot stand komt op welk tijdstip. Ik snap best dat daar sentiment op zit, maar zo slecht als jullie doen voorkomen was PSV echt niet. En zo slecht als jullie het spel vinden, is het volgens mij ook niet. Maar goed, nogmaals dat is een subjectief begrip tot en met.

15 december 2017 om 08:26

Heel mooi dat analyseren maar niet iedereen houdt daar van. Analyseren is zonder emotie en voetbal is emotie. Daarom is voetbal populair. Ben het trouwens wel met je eens. 😜👌🏼

15 december 2017 om 19:27

Ja klopt. Het is ook wel dubbel natuurlijk en ik wil ook niet dat we het zegmaar dood gaan steken door al de emotie uit het voetbal te halen. Ik heb echter, wat Manodedios ook zegt, soms daar wel een beetje moeite mee.

15 december 2017 om 08:31

Wat wil je nou eigenlijk helemaal zeggen vent? We moeten een of ander statistiek meenemen in onze reacties? Voetbal is emotie, het zou hier snel doodbloeden als iedereen objectief was. Laat staan als mensen alleen nog zouden reageren op basis van 93 minuten live voetbal. Ik hoorde woensdag dat PSV punten had laten liggen zonder dat ik wist dat ze gespeeld hadden, heb de samenvatting nog even gekeken en kan me er heel prima een mening over vormen. Daarbij kun je het nodige opmaken uit het westijrdverslag (waarop je reageert). Je vergeet wat we geen journalisten of analysten maar overwegend supporters. Denk dat je op het verkeerde medium zit als je je stoort aan subjectiviteit.

15 december 2017 om 19:28

Dat is het nu juist. Jij kunt op basis van een samenvatting echt niet beoordelen of PSV nu terecht punten heeft laten liggen. Ik zeg niet dat je je daar over hebt uitgelaten hoor (zover scroll ik die reacties niet door).

15 december 2017 om 08:40

Ben het volkomen met je eens. Ik heb alleen het eerste half uur van het duel gezien en toen speelde psv zeker naar behoren en hadden ze niets te duchten van Groningen. De tweede helft heb ik me laten informeren dat Psv minder dan het eerste half uur was en dat Cocu op het laatst 6 verdedigende spelers op het veld had staan. Bij de meeste mensen blijft dan ook de laatste fase van dat duel bij en dan wordt er een mening gevormd dat het heel slecht was. Ik hoor ook al tijden dat Psv heel slecht was tegen Feyenoord en Az waarbij ik dan denk van hoe selectief kan je een duel bekijken. In beide wedstrijden waren het gelijkopgaande wedstrijden waarin er fases waren voor beide ploegen. Tegen Utrecht uit stond er een geweldige uitslag van 1 7, maar ook dat gaf een vertekend beeld. Dat duel vond ik psv één van haar meest matige duels van het seizoen spelen, maar omdat er zo een uitslag tevoorschijn kwam was het ineens dat de tactische keuze voor Luckassen zo geweldig werkte wat helemaal niet zo was.

15 december 2017 om 19:29

Je verwoordt het echt perfect. Vooral idd over AZ heb ik mij echt verbaasd.

15 december 2017 om 10:21

Ik snap je punt en ik ben het met je punt an sich ook eens. Zelf snak ik op momenten ook wel eens naar een cultuur waarin we elkaar gewoon dingen gunnen ipv gelijk maar op elkaars zwaktes en fouten te wijzen. Echter kan ik je al wel vast uit die droom hebben omdat empathie gepaard gaat met een bepaald niveau van intelligentie wat bij heel veel supporters ontbreekt. Niet lullig bedoeld, slechts een constatering.

Bovendien heb ik ook Groningen PSV gekeken in de hoop dat ze punten verliezen. Ten eerste, waarom zou dat zo gek zijn? Ik ben een liefhebber en ik volg graag zoveel mogelijk. Voor zover ik weet ben ik ook altijd objectief (wellicht een bij hoge uitzondering een keer niet, maar dat zeg ik meer om niet te hoeven zeggen dat ik het nooit doe), en ten tweede had ik nu toevallig toch niets beters te doen.

Over die penalty, ik snap de discussie, maar ik ga er wel vanuit dat Van Ginkel weet dat achter hem een speler staat die een bal kan koppen. Op het moment dat de bal gekopt wordt gaat z'n hand ook nog eens omhoog. Dan kan die bal wel van achter komen, maar dan is het hands. Andersom had ik het ook begrepen als ie gegeven zou worden aan Psv. En verder het spel, tsja. De eerste helft was prima, maar als je de laatste 10 minuten gaat tijd rekken om de overwinning over de streep te trekken dan zegt dat toch ook wel een hoop, dan zit je niet lekker in de wedstrijd.

15 december 2017 om 19:32

Top reactie en ik kan mij ook in jouw woorden grotendeels vinden. Oké, dan ben jij de uitzondering op de regel die wel voor zijn lol naar een concurrent gaat kijken. Zelf doe ik het zelden. Wellicht een keer als ik met mijn pa meekijk. En inderdaad dat tijdrekken was best wel treurig inderdaad. Ben ik met je eens. Maar het is vaak wel zo dat mensen dat dan herinneren en dat dat ineens een stuk zwaarder weegt dan die hele eerste helft. En daar heb ik dus soms wel wat moeite mee.

15 december 2017 om 14:31

@ Gaudi, ik heb gekeken naar de wedstrijd, was erbij en zag meer dan iemand op tv. Vooral de angst van de PSV spelers om een 3-1 voorsprong weg te geven. Penals kan je over twisten. Idrissi werd vastgehouden voor de penal van Psv. Was mij, in mijn FC Groningen ogen duidelijk, maar ja dat zal voor een psv'r anders zijn.wat mij opviel is dat PSV gecounterd heeft, tijd heeft gerekt als een kampioen tijdrekken. Zoet die een blessurebehandeling nodig heeft.. een trainer die in minuut 92 wisselt.. En dan een deksel in min 94 vol op de neus. Wat heerlijk. Zelfs dagen later nog. Ja het spel van PSV was goed, maar als het bij 2 goals voorsprong ophoudt en je als calimero gaat voetballen ipv kampioen die je graag wil zijn dan denk ik dat er snel maatregelen genomen moeten worden in Lampegat. Groningen hadden ze normaal gesproken helemaal van de mat gespeeld als ze met durf hadden gevoetbald. Dat is mijn analyse

15 december 2017 om 19:34

Als Calimero voetballen? Het begrip Calimero betekent letterlijk 'zij zijn groot en wij zijn klein en dat is oneerlijk'. Dat past niet echt in de context die jij bedoelt. Naja anyhow dat tijdrekken ben ik ook geen fan van en ze hadden inderdaad gewoon moeten doordrukken. Toch kan ik het wel begrijpen dat je op het einde met de rem erop speelt. Dat is namelijk al verschillende wedstrijden prima gegaan, zonder dat de tegenstander kansen kon creëren. Volgens mij maak je dan de pot prima dood. Dat is wel on-Nederlands, maar het resultaat hoort toch voorop te staan? Tenminste, zelf vind ik dat wel.

zullen we het einde van de competitie afwachten, misschien komt er nog wel een outsider om het hoekje kijken, wie weet . Competitie in Nederland wordt meestal op de laatste dag definitief.

Oh oh Den Haag! Ergerde me er kapot aan toen we weer achter kwamen tegen Roda. Gelukkig was het dit keer een tegenstander die niet verdedigend niet goed stond waardoor we alsnog wonnen. Probeer dit maar niet tegen PSV zou ik zeggen. Want met die Mexicanen en Zuid-Amerikanen weten zij ook heel goed wat strijd tonen is. Overigens waarom zouden wij niks te verliezen hebben? Staan keurig 8e, als je een toon wilt neerzetten dan moet je er vol voor gaan. Als je wint van PSV en daarna van Zwolle ben je al veilig en daarbij opgeteld kan je vol voor Europees voetbal gaan!

ADO doet het de laatste wedstrijden inderdaad goed, maar ook al heeft PSV nu punten laten liggen, zie ik ze thuis nog steeds van ADO winnen. Wel knap dat ADO op de 8e plek staat!
Ze tonen ook veerkracht, achter komen tegen Roda en nog winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Vitesse4511
10.Excelsior40-10
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Tyronne EbuehiVerdediger10
Tom BeugelsdijkVerdediger10
Aaron MeijersVerdediger10
Bas KuipersVerdediger10
Donny GorterMiddenvelder10
Danny BakkerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

45 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 ADO Den Haag 22 2 6 0
2016/2017 ADO Den Haag 28 3 5 1
2015/2016 ADO Den Haag 24 2 4 0
2015/2016 FSV Frankfurt 0 0 0 0
2014/2015 FSV Frankfurt 25 1 11 0

In de wandelgangen

Donderdag 26 april
De waarde van Mohamed Salah wordt op circa 230 miljoen euro geschat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren