wk2018

Update: ‘Geen racistische motieven bij aanval op zaakwaarnemer van Ajacied’

Maandag, 18 september 2017 om 22:49

Stefano van Delden, zaakwaarnemer van Ajax-speler Mees de Wit, is vrijdagavond na de wedstrijd tussen Helmond Sport en Jong Ajax aangevallen. Volgens de belangenbehartiger werd hij belaagd vanwege zijn donkere huidskleur. Zondagavond doet hij aangifte, zo laat hij weten in gesprek met Omroep Brabant.

Van Delden spreekt over acht supporters van Helmond Sport die hem intimideerden. Hij rende weg, maar werd achtervolgd. Uiteindelijk wist hij te ontkomen. Een verslaggever van Ajax Showtime was erbij en ook hij werd aangevallen: "Er zat overduidelijk een sterk racisitisch luchtje aan", vertelt hij. "Het kwam uit het niets en ze hadden het vooral op Stefano gemunt."

Marcel van den Bunder, algemeen directeur van Helmond Sport, heeft inmiddels al contact gehad met Van Delden. "Maandag gaan we kijken of er beelden van zijn. Ik heb geen enkele reden om te twijfelen aan zijn verhaal. Als we de mensen kunnen achterhalen die dit hebben gedaan, zullen we passende sancties treffen. Geweld hoort niet bij deze voetbalclub thuis."

Update 18 september 22.49 uur – ‘Geen racistische motieven bij belaagde zaakwaarnemer van Ajacied’
Stefano van Delden, zaakwaarnemer van Ajacied Mees de Wit, werd vrijdagavond na het duel tussen Helmond Sport en Jong Ajax belaagd en naar eigen zeggen was dit vanwege zijn donkere huidskleur. De fanatieke aanhang van de Brabantse Jupiler League-club ontkent dit bij monde van advocaat Gitte Stevens. "Er zijn over en weer klappen gevallen. Dit had niet mogen gebeuren maar het moet wel in het juiste perspectief worden geplaatst. Er is absoluut geen sprake van racistische motieven. Namens de supportersgroep van Helmond Sport worden excuses aangeboden", klinkt het. Wat wel de reden is voor de aanval, is onbekend.Gerelateerd

4 reacties

Goede reactie van de directeur van Helmond. Dit moet je natuurlijk afstraffen. Helmond heeft volgens mij ook wijken waar niet het meest snuggere volk rondloopt. Dat het maar 8 man zijn doet natuurlijk verder niks af aan de club Helmond Sport.

Diep- en dieptriest natuurlijk.

Las gisteren ook dat iemand het op Van Bladeren had gemunt die handschoen uitdeed en hem gewoon aanstaarde waarna deze zich weer omdraaide. Iemand die hier meer van heeft gezien? Verhaal van artikel is natuurlijk walgelijk, niet enkel medewerker van AS maar ook familie de Wit zou zijn 'aangevallen'.

Net artikel van Sjors gelezen op AS (de medewerker waarover gesproken werd) en toch wel schokkend verhaal. Bizar laf hoe een groep dit heeft aangepakt.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Helmond Sport

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Jong AZ46-13
18.RKC Waalwijk37-24
Voor de complete stand: Jupiler League
SpelersPositieW
Ron JanzenVerdediger00
Maikel VerkoelenVerdediger00
Stephen WarmoltsVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Helmond Sport.

0 fans
Aanvaller, 20 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 juni
Paris Saint-Germain aast onverminderd door op Cristiano Ronaldo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren