wk2018

De Nooijer gaat keepers afwisselen: ‘Voetballerij zal wel een oordeel hebben’

Donderdag, 17 augustus 2017 om 16:45

Gérard de Nooijer komt met een nieuwe tactiek voor in het nieuwe seizoen. De oefenmeester van FC Dordrecht gaat zijn twee keepers Renze Fij en Nick Wolters om de twee wedstrijden laten spelen in competitieverband, omdat de sluitposten te veel aan elkaar gewaagd zouden zijn.

Fij, die wordt gehuurd van Heracles Almelo, start vrijdag in de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard en staat ook volgende week tegen Jong FC Utrecht onder de lat. Wolters, die deze zomer overkwam van Roda JC Kerkrade, krijgt vervolgens thuis tegen FC Emmen zijn kans. "De voetbalwereld zal er ongetwijfeld een oordeel over hebben, maar daar stoor ik me niet aan", zegt De Nooijer in gesprek met het Algemeen Dagblad.

In de voorbereiding is gebleken dat Fij en Wolters niet voor elkaar onderdoen, aldus de trainer. "Dan zou het zonde zijn een van de twee keepers, die ook goed genoeg is om te spelen, een heel seizoen op de bank te houden. Natuurlijk kunnen er factoren gaan spelen die een keuze tussen beiden zullen forceren, zoals vorm, blessure of persoonlijke omstandigheden, maar voorlopig gaan we met deze constructie de competitie in."


Poll

Denk jij dat het een goed idee is om om de twee wedstrijden van doelman te wisselen?


Gerelateerd

12 reacties (laatste reactie door chrisjanssen)

Ik zeg niet dat ik hier fan van ben, maar op zich schept het natuurlijk wel duidelijkheid als je dit op voorhand zegt. Ik vind het een interessant experiment maar denk toch dat uiteindelijk een van de twee keepers beter blijkt te zijn.

17 augustus 2017 om 16:53

Waarschijnlijk wordt er straks een geslachtofferd als hij een blunder maakt, onder het mom van 'uit vorm'. Maar inderdaad een heldere keuze voor beide keepers en ergens ook heel fair.

17 augustus 2017 om 17:10

De Nooijer is tot nu toe fris, vernieuwend en consequent. Dus misschien heeft hij wel de ballen om een keeper gewoon te laten staan als die een blunder maakt. Het scheelt ook dat hij bij een bescheiden ploeg de trainer is, de belangen zijn daar wat minder groot dan aan de top.

Als de 2 keepers niet voor elkaar onderdoen zou ik altijd de keeper in de goal zetten die van de club zelf is. Ik vind dat een huurling duidelijk de betere moet zijn wil deze spelen. Mss is er een afspraak met Heracles gemaakt over het aantal wedstrijden dat fij moet keepen, want anders haalt Heracles hem terug?

17 augustus 2017 om 17:12

Goed argument, maar je wil ook dat je een tweede keeper hebt die klaar is om in te vallen, als de eerste keeper geblesseerd raakt. Dus op deze manier hebben ze allebei wedstrijdritme.

Een andere reden kan zijn dat De Nooijer hiermee een signaal aan zijn selectie geeft. Als je goed bent, krijg je een kans, ook als je keeper bent. Ik vind dit een mooie manier om scherpte in je team te krijgen.

17 augustus 2017 om 17:14

Ben het eens met je, ik denk echter dat er uiteindelijk toch een keuze gemaakt gaat worden wie er eerste keeper word.

17 augustus 2017 om 17:45

Beide doelmannen zijn gehuurd.

Als ze toch al identiek zijn qua vaardigheid heeft het ook geen zin om ze beide vastigheid te ontnemen onder het mom van eerlijkheid.. En nu krijg je waarschijnlijk alsnog gezeik over wie bijv. tegen een titelkandidaat als GAE mag en wie tegen Oss moet. Voelt eerder aan alsof De Nooijer geen keuze durft te maken ipv wil maken.

17 augustus 2017 om 17:14

Hij zegt niet dat ze identiek zijn, hij zegt dat ze niet voor elkaar onder doen. De ene kan bijvoorbeeld beter zijn in de lucht, terwijl de ander beter is op de lijn. En waarom zou er gezeik zijn? Als de trainer gewoon gezag heeft in de groep, dan is er geen gezeik: de trainer bepaalt, klaar.

De Nooijer heeft volgens mij rondom zijn zoon al heel duidelijk laten zien absoluut niet bang te zijn om keuzes te maken. Ieder zijn mening, maar ik zie geen enkel teken van zwakte of besluiteloosheid.

Prima keus en duidelijk. Het argument dat de gehuurde keeper dan maar moet banken terwijl Dort juist ook overleefd doordat doordat het spelers kan huren gaat er bij mij ook niet in. Gehuurde spelers gelijk behandelen is een goed voorbeeld en zal andere spelers eerder doen besluiten een verhuurperiode aan te gaan..

Ik ben geen fan van dit soort constructies, maar als trainer heb je de keuzevrijheid om het te doen. Ben benieuwd hoe zich dit gaat ontwikkelen.

Ofwel de Nooijer kent zijn keepers niet goed genoeg, of hij durft geen keuze te maken. Hoe dan ook ziet het er niet goed uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Dordrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Eindhoven47-22
13.FC Dordrecht47-24
15.FC Oss46-12
Voor de complete stand: Jupiler League
SpelersPositieW
Renze FijKeeper00
Nick WoltersKeeper00
Clarence BijlVerdediger00
Julius BliekVerdediger00
Kino DelorgeVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Dordrecht.

1 fan
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 juni
Juventus heeft onlangs gesproken met technisch directeur Antero Henrique van Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren