wk2018

‘PSV gaat concurrentie met Feyenoord aan voor opvolger van Willems’

Maandag, 17 juli 2017 om 08:40

Jetro Willems gaat PSV op korte termijn verlaten. De linkerverdediger vervolgt zijn loopbaan bij Eintracht Frankfurt en PSV zou zo’n zes tot zeven miljoen euro overhouden aan het vertrek van Willems. Er moet nu snel een vervanger voor de linksback binnengehaald worden en de Eindhovenaren hebben al iemand op het oog.

Marvin Zeegelaar is namelijk een goede optie voor PSV, zo weet het Eindhovens Dagblad te melden. Met het oog op de kwalificatiewedstrijden voor de Europa League willen de Eindhovenaren de vervanger van Willems komende week al presenteren. Zeegelaar zou bij Sporting mogen vertrekken en geniet ook interesse van Feyenoord, dat door het vertrek van Terence Kongolo nog naar een nieuwe linksback zoekt.

Ook de naam van Ridgeciano Haps is gevallen bij PSV, maar hij staat volgens technisch manager Marcel Brands niet bovenaan het lijstje. Vorig jaar werden de Eindhovenaren nog gelinkt in Robert Kenedy van Chelsea, maar hij is op dit moment niet in beeld op de opvolger van Willems te worden.

Overigens heeft PSV met Joshua Brenet al iemand in huis die op de linkerflank kan spelen. “Natuurlijk heb ik ook het bericht gelezen dat Jetro waarschijnlijk een stap gaat maken. Eerst maar eens wachten of het allemaal rondkomt, maar ik ben er klaar voor om hem te vervangen”, stelt Brenet. Er wordt ook nog rekening gehouden met een vertrek van Santiago Arias. Indien de rechterverdediger ook verkocht wordt, zou PSV zijn vervanger uit Colombia willen halen. Volgens Colombiaanse media hebben de Eindhovenaren Luis Orejuela van Deportivo Cali op het oog, al wordt dat gerucht voorlopig nog ontkend.


Poll

Vind jij Marvin Zeegelaar een goede optie voor PSV?


Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door scepticus)

Haps zou wel de beste optie zijn maar ook de duurste vandaar dat hij waarschijnlijk niet de prioriteit heeft. Overigens weet ik niet of Zeegelaar een versterking is maar ik ben wel blij dat Willems gaat vertrekken, hij gaf een negatieve invloed op de rest van de selectie had ik het idee.

17 juli 2017 om 08:47

Volledig met je eens dat Willems weg moest.
En wat ook lachen is vorig jaar kon hij naar Monaco en nu ....

Zeegelaar is denk voor Feyenoord en PSv een versterking heeft europese ervaring en doet volgens mij prima daar. Ik snap persoonlijk ook niet stel dat hij 5 mil zou kosten zoals de berichtgeving is dat Feyenoord nog geen bod heeft gedaan ik vind wel meevallen.

17 juli 2017 om 11:11

Uiteindelijk is Willems in vorm wel een van de betere spelers en beste linksback in de eredivisie. Aanvallend fantastisch en verdedigend ook prima.
Probleem is inderdaad dat hij een beetje nonchalant is en vaak uit vorm is, maar PSV gaat er puur op individuele kwaliteit flink op achteruit nu Willems weg gaat.

17 juli 2017 om 08:48

Ik zou Zeegelaar een vervelend goede aankoop vinden voor Feyenoord en PSV. Hij is precies wat een linksback in de Eredivisie moet hebben. Super goed aanvallend en brengt ook nog ervaring mee uit een sterkere competitie. Ik zou hem als Ajacied er graag willen bij hebben.

17 juli 2017 om 09:45

Zeegelaar is Nelom 2.0 met dien verschil dat eerstgenoemde 15 gele kaarten per seizoen pakt. Aanvallend leuk, verdedigend matig.

17 juli 2017 om 10:16

Maar wel al bewezen in op Europees podium en zich staande gehouden in Portugal

17 juli 2017 om 10:50

Hahah dit meen je toch niet zeker he? Nelom komt veel te kort voor Feyenoord, waar Zeegelaar een goed seizoen in de basis heeft afgewerkt in de Portugese top-3.. Ik kan zo snel geen overzichtje vinden met kaarten in de Primeira Liga maar ik zie staan dat Zeegelaar 1 keer geschorst is dit seizoen, dus ook 15 kaarten is zwaar overdreven.

17 juli 2017 om 10:59

Van wat ik van de Portugese volgers heb begrepen was hij een drama dit seizoen en deed hij het alleen in Europa gek genoeg goed. Maar schijnbaar was het in de competitie helemaal niets.

17 juli 2017 om 09:07

Ik snap die hype rondom Haps niet. Volgens de SciSkill-index (Bepaalt hoe goed een speler nou is) is hij echt een klein beetje beter dan Nelom, en dat moet 10 miljoen kosten?

17 juli 2017 om 09:26

Nee ik ook niet, ik lees ook wel van meer mensen dat ze de hype niet snappen hoor. Als je voor de winterstop hem hebt zien spelen lijkt het misschien heel wat maar zijn cijfers zijn alles behalve denderend.

17 juli 2017 om 09:37

Gelukkig ik dacht dat ik de enige was die het niet begreep. word enorm gehypt en doet daar zelf ook vrolijk aan mee(wat zijn goed recht is) maar hoop dat mijn club(ajax) hier geen 10 miljoen voor uit gaan geven.

Eigenlijk zoekt de complete Top 3 een nieuwe linksback. Best frappant !

Allemaal vissen ze in dezelfde vijver, dus dat drijft de prijs omhoog voor de verkopende clubs...

17 juli 2017 om 09:08

En in die vijver zitten heel veel kleine visjes, maar zeer weinig grote en sterke vissen. Goede linksbacks zijn erg schaars en dus duur. Zoek maar eens op het stukje van TussendeLinies over goede linksbacks voor Feyenoord.

17 juli 2017 om 09:09

Haps zal wel naar Ajax gaan want die kunnen zij als enige betalen, dan zal PSV het met Zeegelaar uit moeten vechten, vraag me af waar zijn voorkeur zou liggen, Feyenoord speelt CL maar structureel lijkt me PSV een verstandigere keuze voor hem, we gaan het zien.

17 juli 2017 om 09:22

Er is een verschil tussen kunnen en willen. Haps is geen 7 miljoen waard, daarvoor is hij al te vaak door het ijs gezakt. Zeegelaar heb ik weinig zien spelen om een oordeel over te kunnen vellen.

17 juli 2017 om 09:23

Maar je mag toch aannemen dat Ajax geen 10 (of net iets minder) voor Haps gaat betalen. Heeft vorig seizoen een paar maanden heel sterk gespeeld, daarna was het een prima linksback voor een subtopper.

Ik verwacht dat Ajax in het buitenland voor een linksback gaat shoppen.

En wat Zeegelaar betreft; weet ik niet of die zit te wachten op de Eredivisie (ook qua verdiensten). Of Psv structureel een betere keuze is, waag ik te betwijfelen....
* CL tegen Europe League
* 17x kolkende Kuip tegen 17x een vol maar vaak gematigd Philips Stadion
* hecht team tegen minder close elftal
* meer landelijke aandacht tegen regionale aandacht

De salarissen zullen vrij gelijk zijn en qua potentie sla ik Feyenoord ook hoger aan..

17 juli 2017 om 09:30

Structureel gaat over meerdere jaren.. dus Feyenoord als structureel CL noemen is natuurlijk onzinnig! Op dit moment zijn zowel PSV en Ajax structureel beter dan Feyenoord! Daar verandert 1 kampioenschap weinig aan!

17 juli 2017 om 09:40

@nufc, je gaat hier wel heel kort door de bocht door Feyenoord hoger aan te schrijven dan Psv. Ze hebben voor het eerst sinds jaren CL gehaald en nu is het ineens de structurele betere keus.
Als je het dan toch over structurele keuzes hebt:
PSV is in de afgelopen 20 jaar 9 keer kampioen geweest. Feyenoord maar 2 keer.
Feyenoord heeft de afgelopen 20 jaar 4 keer CL gespeeld PSV 10 keer. PSV heeft een begroting van 85 miljoen en Feyenoord 59 miljoen.
Dus structureel lijkt PSV de betere keus, Feyenoord is misschien leuk voor de kortere termijn.

17 juli 2017 om 09:59

@panerai

Je schrijft: "haps zal wel naar Ajax gaan want die kunnen zij als enige betalen, dan zal PSV het met Zeegelaar uit moeten vechten, vraag me af waar zijn voorkeur zou liggen, Feyenoord speelt CL maar structureel lijkt me PSV een verstandigere keuze voor hem, we gaan het zien".

Een club als Feijenoord heeft net als Ajax over het hele land supporters. En heel veel. De mogelijkheden die een club als Feijenoord heeft, overstijgen die van PSV vele malen. Daarbij heeft de club ook nog eens een jeugdopleiding met een fantastische infrastructuur. Feijenoord zit op dit moment nog financieel te krap om die kansen uit te buiten, maar als het nieuwe stadion er is en de begroting fors omhoog gaat, zal Feijenoord PSV in financieel opzicht als een sneltreinvaart voorbij gaan en aanhaken bij Ajax. Dat PSV structureel een verstandigere keuze zou zijn, geldt alleen nog voor de komende paar jaar. Ik denk echter dat als het eenmaal zover is, Feijenoord zal gaan mikken op spelers uit een hoger segment en dat daarom PSV wellicht toch de beste keuze is.

17 juli 2017 om 10:06

@scepticus,
Die potentie heeft Feyenoord inderdaad. Maar waarom is hebben ze de afgelopen 30 jaar minder gepresteerd dan Psv? Je onderschat de stappen die moeten worden gezet door Feyenoord om structureel voorbij PSV te streven. Er is nog steeds een begrotingsgat van bijna 30 miljoen euro met Ajax en Psv. Incidenteel kunnen ze op die manier wel eens een topjaar hebben maar op lange termijn zullen Ajax en PSV beiden sterker blijven. Daarnaast staat PSV bekend om het voeren van een uitstekend beleid, ze kopen altijd slim in en Brands weet z'n spelers altijd voor een goede prijs te verkopen. Feyenoord heeft inderdaad potentie met het nieuwe stadion en het gat tussen Ajax en PSV wordt inderdaad kleiner maar voordat ze één van die twee clubs voorbij willen streven moet er nog heel veel gebeuren.

17 juli 2017 om 10:18

Je schrijft psv wel heel erg weg als regionale provincie clubje.

17 juli 2017 om 10:33

@nufc_u2:

Zoals gebruikelijk doe je weer erg je best om alles wat met PSV te maken heeft zo negatief mogelijk te interpreteren.

* CL tegen Europe League
Ja, komend seizoen toevallig weer eens een keertje. Maar een nieuwe club kies je niet voor 1 seizoen. En hoe groot acht je de kans dat Feyenoord de komende 3-4 jaar vaker CL gaat spelen dan Psv?

* 17x kolkende Kuip tegen 17x een vol maar vaak gematigd Philips Stadion
Er word bij PSV inderdaad wat minder herrie gemaakt, maar dat heeft ook een hoop te maken met de Brabantse aard. En het wil niet zeggen dat het publiek minder betrokken is. Bovendien lijkt het me niet heel professioneel om daar je keuze van af te laten hangen.

* hecht team tegen minder close elftal
Waar baseer je dat op?

* meer landelijke aandacht tegen regionale aandacht
Waar slaat dat nou weer op? PSV is de op 1 na meest succesvolle club in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. En zoals jij het nu neerzet is het alsof ze niet verder zijn gekomen dan wekelijks een verslagje in het Eindhovens Dagblad...

17 juli 2017 om 10:54

Ajax gaat voor een buitenlandse verassing, ik denk niet dat Ajax Haps gaat halen.

17 juli 2017 om 10:59

Ik mag hopen dat Ajax niet voor Haps gaat, ze hebben ook gezegd dat ze de lat hoog leggen (dan kom je al niet bij Haps, dat is gewoon een makkelijke doch dure uitweg), zijn in Brazilië al met een linksback bezig momenteel. Ajax' scouting rijkt wel wat verder dan Alkmaar, als je dan toch 8M wil gaan uitgeven, haal dan maar een (voor ons) onbekende speler i.p.v. Haps, die een half jaartje aardig gespeeld heeft bij AZ. Ik verwacht dat AZ, mits zij vasthouden aan die stevige vraagprijs, Haps in Engeland zal slijten.

17 juli 2017 om 11:17

@scepticues,

''de mogelijkheden die een club als Feijenoord heeft, overstijgen die van PSV vele malen''

Heel leuk verhaal maar PSV overstijgd Feyenoord al decenia met alles wat ze doen dus dit is totaal niet op feiten berust, alleen omdat Feyenoord een grotere achterban heeft maakt ze sportief gezien nog niet beter.

PSV haalt spelers als Guardado Moreno Lozano van Ginkel etc, daar kan Feyenoord alleen maar van dromen op het moment, PSV is financiel gezien jal tijden sterker dan Feyenoord, vandaar dat ze het sportief gezien normaal gepsproken ook beter doen.

17 juli 2017 om 11:26

@cabinessence

'' meer landelijke aandacht tegen regionale aandacht'''

Deze uitspraak heeft alleen maar aan hoe kortzichtig deze beste man is, hij kijkt waarschijnlijk alleen maar Feyenoord TV het Youtube kanaal van Feyenoord RTV Rijnmond en baseert daar zijn uitspraken op, het is gewoon lachwekkend, dit kan je gewoon onmogelijk serieus nemen.

Zo izie je maar weer dat er genoeg mensen zijn die totaal in hun eigen wereld leven.

17 juli 2017 om 11:26

Ik mag hopen dat Ajax niet voor Haps gaat, maar lekker in het buitenland gaat kijken. Prijs/kwaliteit verhouding is bij Haps niet goed.

17 juli 2017 om 19:35

@afcavosje
"
Je schrijft: Die potentie heeft Feyenoord inderdaad. Maar waarom is hebben ze de afgelopen 30 jaar minder gepresteerd dan Psv? Je onderschat de stappen die moeten worden gezet door Feyenoord om structureel voorbij PSV te streven. Er is nog steeds een begrotingsgat van bijna 30 miljoen euro met Ajax en Psv".

Het klopt dat Feijenoord de laatste decennia doorgaans aantoonbaar minder gepresteerd heeft dan Psv. Maar het is even duidelijk dat dat voor een groot deel van die periode is te wijten aan de financiele sores van de club. Die is nu definitief voorbij en dus kan Feijenoord weer omhoog kijken. Daarnaast is het verschil en prestaties tussen Feijenoord en PSV ook te wijten aan het uitstekende beleid dat PSV gedurende een lange periode heeft gevoerd. Maar door dat beleid heeft de club (vooral tijdens de periode Van Raaij) ook boven haar stand geleefd en is dat de club behoorlijk opgebroken. De gemeente Eindhoven moest er zelfs aan te pas komen om de boel overeind te houden.

Een en ander houdt in dan het onzin is om de periode dat het heel goed ging met PSV te vergelijken met de huidige periode. Het beleid dat PSV zoveel succes heeft gebracht, heeft zijn houdbaarheidsdatum overschreden en is feitelijk failliet. Dat geeft de clubleiding ook gewoon openlijk toe. PSV moet thans de tering naar de nering zetten en heeft al een begin gemaakt met het omvormen van het oude beleid naar het model dat Ajax en Feijenoord al jaren hanteren en dat is toegespitst op de jeugdopleiding. Zoiets gaat niet in een achternamiddag en heeft tijd nodig. PSV zal daarom (tijdelijk) een stapje terug moeten doen wat mogelijkheden betreft, terwijl die van Feijenoord na de oplevering van het stadion en nu de financiele problemen definitief tot het verleden behoren, alleen maar toe zullen nemen. De financiele voorsprong die PSV en Ajax de afgelopen jaren hebben opgebouwd, is voornamelijk gebaseerd op CL deelname. Feijenoord zal door de verbeterde financiele mogelijkheden structureel naar Ajax en PSV toe kruipen waardoor er opnieuw een top drie zal ontstaan en het moeilijker wordt voor die twee om de kampioenschappen onder elkaar te verdelen. Dat zal dan ook minder gebeuren. PSV heeft het geld dat de club door de jaren heen heeft verdiend voor veruit het grootste deel geherinvesteerd in de spelersgroep, waar Ajax het voor een groot deel in het eigen vermogen heeft gestopt. Daardoor heeft Ajax de beste financiele mogelijkheden. Feijenoord zal Ajax dan ook niet snel inhalen, maar doordat het eigen vermogen van PSV beperkt is, ligt het voor die club duidelijk anders.

Aan de andere kant is het ook weer niet zo dat de club met het meeste geld altijd kampioen wordt. PSV en Ajax zullen heus nog wel eens in de zoveel tijd kampioen worden. De hegemonie van de afgelopen decennia zal na de oplevering van het nieuwe Feijenoord stadion echter tot het verleden behoren. Bij Feijenoord zit voldoende voetbalkunde om in de nabije toekomst de strijd aan te gaan met Ajax en PSV en dat zal tot gevolg hebben dat die twee clubs de buit wat vaker moeten delen. Dat is echter helemaal niet erg omdat het niveau van de competitie er door omhoog zal gaan en dat kan er op termijn wellicht weer voor zorgen dat de spelers die nu de neus ophalen voor onze competitie weer bereid zijn om voor de Nederlandse top te spelen. En zo zijn er nog wel meer voordelen te noemen als de oude Top Drie in ere wordt hersteld.

17 juli 2017 om 09:40

@nufc:

Dan ben ik toch wel eens heel blij dat Feyenoord niet vroeg al in Europa begint.
Nu hebbn ze minder druk om de selecie vroeg rond te hebben, omdat ze nog geen wedstrijden heben.

Waar Ajax en PSV toch al erg belangrijke wedstrijden moeten gaan spelen binnen korte tijd. En zeker bij PSV verwaht k dat er nog wel meer gaat vertrekken, waar je dan alsnog weer snel op meot inspringen.

Zowel Feyenoord als PSV zouden gek zijn als ze bereid zijn om meer te betalen voor Haps dan voor Zeegelaar. Niet dat die overloopt van de fantastische seizoenen, maar hij heeft zich wel gewoon prima bewezen in Portugal en zelfs in de Champions League kon hij zich staande houden terwijl Haps slechts een paar maanden heel goed heeft gespeeld in de Eredivisie. De vraagprijs van AZ is dan ook totaal niet in verhouding naar zijn kwaliteiten en ik denk ben van mening dat elke club veel te veel gaat betalen voor die jongen en de waarde nooit meer terug gaat krijgen in waarde op het veld plus eventuele doorverkoop. 6 miljoen voor Luckassen en 6 tot 10 miljoen voor Haps. Het is AZ goed recht dat ze het vragen, want waarom ook niet, maar je bent als technisch directeur compleet geschift als je het neerlegt.

17 juli 2017 om 10:15

Over 3 jaar is Hals pas op an top (27) mocht ie zn belofte inlossen en een transfer naar Europese (sub)top levert meer op dan de geïnvesteerde 10 mil. Zeegelaar is over 3 jaar 30. Wat levert een 30 jarige linksback tegenwoordig op? Een gun factor en het symbolische bedrag van 1,5 mil?

17 juli 2017 om 10:20

30 is nog steeds een prima leeftijd.

17 juli 2017 om 10:28

Kongolo levert met zijn 23 jaar en 4 jaar Eredivisie ervaring, WK ervaring en beste verdediger van de Eredivisie net met moeite 15 miljoen op, Willems levert na een paar moeilijke jaren en blessures, maar nog steeds beter dan Haps, ook 6/7 miljoen op. Hoe wil Haps zijn waarde gaan terugleveren aan Feyenoord of Psv? Op het veld zal hij niet dusdanig van waarde zijn dat hij het verschil oplevert tussen plek 1, 2 of 3 en ik vraag mij af of hij überhaupt nog wel doorverkocht kan worden voor een miljoenenbedrag. Zeegelaar heeft inderdaad ook niet die waarde en leeftijd om zich door te ontwikkelen naar ene hoger niveau voor doorverkoop, maar die moet dan ook de helft kosten van Haps. Dat is dan dus eerder te verantwoorden. Het is bovendien namelijk ook geen garantie dat een linksback zomaar mee kan draaien bij Feyenoord of Psv.het kunnen ook miskopen worden zoals Vejinovic of Maher en dan zit je daar lekker met je linksback van 10 miljoen op de bank omdat een jeugdspeler beter is.

17 juli 2017 om 13:19

Kongolo heeft de potentie om nog beter te worden maar is dat nog niet. 14 mil is veel voor een jonge verdediger die 1 kampioenschap heeft. Mocht haps naar PSV vertrekken en (ik zeg maar wat) 3 jaar achtereen kampioen worden en zich in dezelfde lijn blijven ontwikkelen. Dan is een 27 jarige modereren linksback met 3 kampioenschappen en een sloot aan Europese ervaring een stuk meer waard dan Kongolo. Mits de markt nog steeds in dezelfde verhoudingen verkeerd natuurlijk. Aardige bubbel sinds China zich in de Europese markt heeft gemoeid.

10 miljoen voor iemand die nog helemaal niks heeft laten zien is natuurlijk een belachelijk bedrag. Dat gaat AZ never nooit krijgen... Al weet je het nooit in deze voetbalgekke wereld. Zie Janssen. Redelijke spits die na een goed half jaar voor belachelijk veel geld op de bank mag zitten bij Tottenham. Zegelaar heeft een aardige periode gehad bij Sporting, maar ook daar zijn ze helemaal klaar met hem. Speelde op het laatst alleen nog bij blessures en/of schorsingen. Weet ook niet of dit een aankoop is waar je als Nederlandse topclub beter van wordt.

Is feijenoord nu ineens top omdat het landskampioen is geworden maar er zo'n 20 jaar op heeft moeten wachten en de seizoenen hiervoor veelal streed met een club als AZ om plek 3 en 4?
Twente en AZ zijn ook incidenteel nog niet zo gek lang geleden kampioen geworden. Daarom hebben spelers toch veelal voorkeuren naar ajax of psv omdat die structureel veelal om de prijzen strijden.
Verder denk ik niet dat zo'n dure haps door een eredivisieclub kan worden vast gelegd maar moet men meer denken aan een buitenlandse club zoals de meeste spelers tegenwoordig vanuit AZ de stap maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

183 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Manchester United is bereid om diep in de buidel te tasten voor Toni Kroos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren