‘Die interesse van Ajax zal er best zijn, maar ik ben nog niet klaar hier’

Woensdag, 11 januari 2017 om 10:50

Ridgeciano Haps is de afgelopen seizoenen uitgegroeid tot een van de beste linksbacks van de Eredivisie en de verdediger van AZ wordt vanzelfsprekend regelmatig in verband gebracht met een overstap naar een grotere club. Haps’ zaakwaarnemer bevestigde in een eerder stadium al dat Ajax zijn cliënt op het lijstje heeft staan, maar de back is zelf nog niet zo bezig met een transfer.

/

“Ik lees op internet ook van alles over interesse en zo. Die zal er best zijn, alleen heb ik niks gehoord en ben ik nog niet klaar hier”, vertelt hij in gesprek met Voetbal International. “We hebben zo veel om voor te spelen, met de competitie, de beker en de Europa League. Tegelijk vind ik dat we nog beter kunnen. We verslaan Zenit Sint-Petersburg en verliezen een paar dagen later kansloos van Feyenoord. We moeten proberen stabieler te worden.”

John van den Brom hoopt dat zijn club voorlopig geen afscheid hoeft te ten nemen van uitblinkers als Haps. De tijd dat AZ zulke spelers meteen moest laten gaan is volgens de trainer voorbij en als er dan wel een transfer komt, is het zaak dat de Alkmaarders net zo scherp onderhandelen als zij met de overstap van Vincent Janssen naar Tottenham Hotspur hebben gedaan.


Poll

Denk jij dat Ridgeciano Haps in de toekomst naar Ajax gaat?


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door ramondiaz)

Ik hoop niet dat Ajax hem gaat halen. De meeste spelers die Ajax bij AZ heeft weggehaald zijn namelijk regelrechte flops geworden dus niet doen ondanks dat ik hem een erg goede speler vind.

11 januari 2017 om 15:58

De Zeeuw, Moisander en Viergever hebben allemaal hun waarde bewezen. Gudelj, Sigtorsson en El Hamdaoui niet. Dat is meer 50/50 toch? Je zou kunnen zeggen dat ze verdedigende spelers moeten halen van AZ haha.

11 januari 2017 om 22:49

Olaf Lindenberg haalt het wel weer naar beneden

12 januari 2017 om 10:58

Haha, die was ik alweer vergeten. De meesten denk ik.

Natuurlijk Haps, als Ajax langskomt en jou een vaste positie aanbiedt dan kom jij gewoon naar Amsterdam. Maar dan moeten Ajax wel eerst iemand verkopen. Haps lijkt wel de toekomst te hebben. Voetballend kan hij nog veel sterker worden. Fysiek zit het wel goed.

11 januari 2017 om 11:29

Waarom? Hij zit nu goed op zijn plek en kan zich prima ontwikkelen. Bij Ajax werkt hij zich wel in de basis, het is naar mijn mening de beste LB in de Eredivisie. Maar verschil Ajax/AZ is echt niet zo groot dat je zonder twijfel die stap gaat nemen, hoor

11 januari 2017 om 20:55

Verschil tussen Ajax en AZ is er wel degelijk. Ajax speelt om de titel, AZ niet (meer).

Ajax is net als PSV en Feyenoord een topclub waar een andere druk is, maar ook (veel) grotere supportersschare.

Ik ben het wel met je eens dat hij zich bij AZ nog prima verder kan ontwikkelen, bij Ajax is er meer concurrentie en heeft hij geen garantie op een basisplaats (ook dat hoort bij een topclub alleen een kleine buitencategorie spelers heeft een "garantie" op een basisplaats).

11 januari 2017 om 11:47

Waarom moet Ajax eerst iemand verkopen? Ze hebben net 18 miljoen geincasseerd met Bazoer en Gudelj. Genoeg ruimte voor een extra back.

11 januari 2017 om 13:48

Vergeet niet de 3 mln voor Antonucci, is al 21 miljoen en Bazoer/ Gudelj is toch 19 mln (13 om 6)? Dus je kunt stellen dat er al 22 mln is gevangen door deze drie jongens, allen overbodig, dus pure winst waardoor je je op andere posities kunt versterken. Zou dat geld in de voorhoede stoppen, achterin en middenveld is prima op orde. Indien El Ghazi nog wordt verkocht voor ca. 9 mln, twee goede wingers, waarvan Lozano voor 12 mln eentje moet zijn, Huntelaar als spits halen, tekengeld 3 mln, 2,5 jarige contract en Sam Larson als standin voor Younes, ca. 4 mln.? Blijft El Ghazi, dan Larson niet halen. Hoe dan ook een positief transferbalans en een versterkte selectie. Fluitend naar het kampioenschap.

11 januari 2017 om 13:52

wat hebben we dan een pareltjes in de selectie met Dolberg, Ziyech, Klaassen, Lozano en Sanchez. Dan hebben we daarachter nog een Riedewald en Tete, kwestie van tijd dat die gaan spelen. En nuttige spelers als Younes, Schone, Veltman, Viergever. Mogelijk dat El Ghazi en Sinkgraven zich ook nog goed ontwikkelen.

Ja sorry ik ben toch echt een voorstander van sinkgraven die jongen heeft zoveel potentie en in mijn ogen ook op de back positie. De felheid is er en hij zit constant kort op de bal. Met ze juiste begeleiding zie ik hem echt een goeie back worden en het spel bij ajax loopt ook stukken beter met sinkgraven er bij. Van mij mag haps wel komen om dijks te vervangen maar vrees dat haps geen zin heeft in bankzitten. Maar hoop dat daley zijn basisplaats houd want heb veel vertrouwen in hem.... ook l maakt hij nu af en toe foutjes hij komt er wel !

11 januari 2017 om 11:51

Maar Dijks is een drama, dus ik zou Haps eventueel na dit seizoen best bij Ajax willen zien.
Laat Sinkgraven en Haps dan maar uitvechten wie er speelt en wie niet.
Viergever zie ik liever niet op linksback en Dijks al helemaal niet.

11 januari 2017 om 13:53

Riedewald kun je er ook nog neerzetten.

11 januari 2017 om 13:55

Ja klopt, maar volgens mij ziet Bosz hem daar niet graag spelen, eerder als CVM of CV.

Ajax moet hem niet halen. Hij is niet van het niveau wat je moet nastreven. Ik begrijp de hype rondom Haps sowieso niet.. Hij heeft zich goed ontwikkeld bij AZ, maar écht beter dan dit gaat hij niet meer worden gezien zijn leeftijd. Neemt niet weg dat hij een leuke speler is voor de subtop van Nederland.

11 januari 2017 om 11:15

23 is erg jong maat, en het is beter dat Ajax oudere spelers haalt zodat we niet alleen maar met jonkies van 18-19 zitten en gewoon wat ervaring hebben.

11 januari 2017 om 12:10

@ouadie

Okã© maat. Ik ben het deels met je eens: 23 is jong, maar niet als je (naar mijn mening) niet meer doorontwikkelpotentieel hebt. Oudere spelers zijn zeker welkom, maar wel als ze jongere spelers kunnen helpen in hun ontwikkeling. Haps is 23, net éã©n jaar basisspeler, dus qua ontwikkeling net zo ver als de jonge talenten van Ajax.

11 januari 2017 om 12:50

Als wij spelers als Dijks en Sinkgraven op links hebben terwijl die niet goed genoeg zijn voor Ajax dan kunnen we beter gaan voor een linksback die wel goed genoeg is en misschien dan de jongere talenten rustig laten instromen, dus dit zou een erg goede deal zijn,

11 januari 2017 om 15:15

Vind je Haps echt beter dan Sinkgraven en zelfs Dijks? Persoonlijk vind ik Haps een overhypte speler die het goed doet bij een subtopper in een matige competitie en zeker niet beter dan Sinkgraven, en ongeveer evenwaardig aan Dijks. Dus nee, dan moet je Haps niet gaan halen.

11 januari 2017 om 12:01

In het buitenland is 29 je top en in Nederland als je 23 bent al logica😂

11 januari 2017 om 14:55

Helemaal met je eens Rekik. Vorige keer heb ik precies hetzelfde op dezw site gepost en vonden ze Haps ook nog erg jong. Ik vind van niet. Op je 23e jaar hoor je al bij een topclub in Nederland te spelen en 1 van de betere daar te zijn. Op je 24e of later kun je dan naar het buitenland. Er zijn uitzonderingen maar ik zie dit niet bij Haps. Bovendien moet je als club minimaal 5 of 6 miljoen voor hem betalen want dat is zeker wat AZ gaat vragen. Als het niet meer is. Aangezien dat een te groot risico is zie ik hem dus niet meer naar een topclub zoals Ajax of PSV gaan.

Hoop eigenlijk nog wel dat Ajax hem haalt. Prima back aanvalllend maar ook verdedigend. Ben geen fan van Sinkgraven al doet die het niet slecht. Je loopt hem zo voorbij als aanvaller. En Haps is ook een Nederlander ben ik ook wel voor. Al die Brazilianen en Mexicanen die nu aan Ajax worden gelinkt. Moet niet teveel worden met die zuid Amerikanen enz. Sanchez is een topaankoop gebleken maar pakt niet altijd zo goed uit en zeker niet tijdens een wintertransferperiode.

11 januari 2017 om 11:41

Mwah zo vaak wordt Sinkgraven niet voorbij gelopen hoor. En dat overkomt alle verdedigers weleens, anders worden er waarschijnlijk ook heel weinig doelpunten gemaakt.

Laat Haps maar lekker bij AZ, en kijk eerst Sinkgraven de tweede seizoenshelft maar even aan.

Je moet je zorgen gaan maken als Johan Derksen je in NL elftal praat. Die man zit er 9 van de 10x naast.

Ajax heeft Haps op dit moment niet nodig. Sinkgraven doet het prima. 90% van de gespeelde wedstrijden vond ik hem minimaal een 7. Alleen de wedstrijd tegen Feyenoord was die echt slecht. Maarja, hij is ook net pas back. En welke back in NL speelt foutloos?

11 januari 2017 om 11:34

Derksen heeft de toto mssn zelden goed maar je hebt zelf toch ook ogen? En je kijkt naar voetbal neem ik aan. Vond je Haps niet de beste linksback van het afgelopen half jaar in de eredivisie? Voor 4a 5 miljoen heb je Haps wel binnen. Voor Ajax is dat niks en toch prima om hem een kans te geven.

11 januari 2017 om 12:58

@ Cthegrave, Pelle, Arveladze (toen die naar AZ ging), Janssen, Jones etc. Ik noem zo maar wat namen waar Johan Derksen compleet mis zat.
Dat hij de Toto niet goed heeft zegt voor de rest niet veel. Dat is ook haast niet te doen. Anders zou de Toto ook niet meer bestaan als het zo makkelijk was

Maar net zoals de meeste mensen heb ik uiteraard ogen, maar misschien heb ik gewoon een andere mening? Ik ben gewoon erg tevreden over Sinkgraven. Als Haps zich door blijft ontwikkelen en Sinkgraven tegen vallen dan kan Ajax altijd nog in de zomer aankloppen bij AZ.

11 januari 2017 om 11:38

Sinkgraven accepteert zelf ook niet dat hij linksback is. Wil die eigenlijk helemaal niet spelen. En in de eredivisie is hij mssn wel aardig en doet die leuk. Maar in de Europa league had hij het wel lastig. Tegen Celta en Standard. Al het gevaar komt over zijn kant. En idd Feyenoord en ook tegen az was die heel zwak.

11 januari 2017 om 11:52

Nou ik denk als hij zo doorgaat met ze ontwikkeling dat hij zelf om gaat beseffen dat er inderdaad potentie in de links back zit. Zie hem echt grote stappen nog maken en misschien als hij met professionele verdedigende begeleiding goed begeleid word dat hij een hele mooie stap kan maken. Dani alves was ook niet de beste verdediger maar hij speelde met een drive...... !! En zie daar sinkgraven met ontwinkeling flarden in terug

11 januari 2017 om 12:17

Dacht je bij Boilesen zeker ook. Maar we gaan het zien. Ik hoop het. Sinkgraven heeft namelijk nogal veel gekost dus mssn verdient die zo nog wat terug.

11 januari 2017 om 13:53

Sinkgraven ontwikkelt zich momenteel toch snel als linksback. Verdedigen is toch ook ern ervaringsvak, waar je door schade en schande tot inzicht moet komen hoe je taken uit te voeren. Ik geloof echt in die jongen. Aanvallend is hij goed, verdedigend fel en direct. Op den duur, als hij het verdedigen onder de knie heeft, zou hij als controlerende middenvelder prima de plek van Schone kunnen invullen, Anita en Blind volgden eenzelfde route, die hen uiteindelijk naar Engeland bracht.

Lekker over anderhalf jaar als deze jongen wat volwassener is oppikken transfervrij. Op dit moment is het degelijk wat in de verdediging rondloopt.

11 januari 2017 om 13:10

Als ie transfervrij is gaat ie zeker niet naar Ajax maar naar het buitenland. Daar valt meer te verdienen en hij heeft de stadions hier dan al wel gezien.

11 januari 2017 om 15:09

waar haal jij vandaan dat hij transfervrij op gepikt zou kunnen worden.

Hij heeft een contract tot 2019 en dus is transfervrij oppikken over ander half jaar niet mogelijk.

Ik zou het wel mooi vinden als PSV Willems leuk weet te verkopen dat Haps hem dan zou vervangen.
Maar is hij voor PSV en Ajax wel te betalen? Als in: willen ze dat wel uitgeven? AZ gaat natuurlijk flink hoog zitten en dat hun goed recht uiteraard.

Hopen dat PSV hem haalt en Willems vertrekt. Hij staat al een tijdje op het lijstje bij psv.

Haal dan maar Maxwell of Arana Lopes op als nieuwe linksback want Dijks voldoet niet meer en Sinkgraven valt verdedigend door de mand in de grotere wedstrijden.

11 januari 2017 om 13:05

Klopt Maxwell zou wel kunnen want hij speelt dit seizoen niet veel meer doordat Kurzawa de voorkeur krijgt.

11 januari 2017 om 13:17

Zou zonde zijn als hij zijn carrière op de bank moet afsluiten.
Kan hij beter nog even anderhalf seizoen bij Ajax spelen

Sinkgraven doet het prima dus zal vooral geen geld uitgeven aan Haps.
Logischer als hij naar PSV vertrekt.

Dat is leuk voor AZ maar er zal geen andere club zo gek zijn om een Janssen op te halen in Alkmaar voor zo'n bedrag. Net of Haps meer dan 5 miljoen op kan leveren..

Haps speelt net een half jaar leuk in een systeem dat hem past. Ga met die kleine ervaring maar eens bij een eredivisie topper of buitenlandse Europese subtopper aan de slag, dan moet je geluk en heel veel klasse hebben. Bij Haps moet dat allemaal nog maar blijken.

11 januari 2017 om 15:27

Man man man.. als je geen voetbal volgt dan kan je beter niks zeggen. Deze jongen is al twee jaar op rij de beste speler bij AZ, ja ook toen Janssen er nog was en ja ook veel beter dan een Vlaar.

Geef mij maar Sinkgraven! Viel enkel tegen feyenoord door de mand maar dat deed Haps ook! Voor de rest heb ik sinkgraven enkel goed zien spelen vanaf de Lb positie! Zit potentie in, meer dan Haps imo! Verdedigd erg fel zit er kort op waardoor hij bijna nooit achter zijn tegenstander hoeft aan te lopen, dat heb ik liever dan afwachtende backs! Nee haal een flankspeler als lozano, en een spits die goed kan koppen zodat je iets kan forceren wannee het 0-0 staat en je tegen een bus speelt, dan moet je het van voorzetten hebben en dan is een kopsterke spits die je erbij kunt zetten ideaal!

Iemand enig idee hoeveel Haps eigenlijk zou moeten kosten?

Ik zou gewoon lekker wachten als ik hun was en lekker het seizoen afmaken met Sinkgraven, Dijks, Riedewald en Viergever op die positie en ze hebben nu al 22,5 miljoen gevangen daarbij zie ik deze zomer Veltman, Viergever, Dijks, Klaassen, Serero en El ghazi vertrekken dan zou ik met 35 miljoen euro gerichte directe versterkingen halen mischien is Haps in de zomer een optie beter dan die Braziliaan kopen voor 5 miljoen voor 40 % rechten

Verbaas me dat al die Ajacieden zo blij zijn met Sinkgraven op de backpositie, doet het leuk tegen de meeste ploegen maar als hij een topwedstrijd moet spelen tegen PSV of Feyenoord of een goede ploeg in Europa valt hij direct door de mand. Beste back bij Ajax is Tete en voor links is Haps vergelijkbaar en aanvallend zelfs beter, dit zijn verdedigers en gemankeerde middenvelders zoals Sinkgraven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.

14 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren