Krankzinnige comeback in FA Cup: drie doelpunten in 162 seconden

AFC Wimbledon heeft zich op bizarre wijze geplaatst voor de derde ronde van de FA Cup. Op bezoek bij Curzon Ashton keek de club uit de League One tien minuten voor tijd nog tegen een 3-0 achterstand aan. In de slotfase van de wedstrijd boog Wimbledon de ruime achterstand om in een 3-4 overwinning.

/

De thuisploeg, een laagvlieger uit de National League North, kwam al binnen een minuut op voorsprong via Adam Morgan. Diezelfde Morgan maakte na een uur spelen zijn hattrick vol en de overwinning leek binnen. Maar door het doelpunt van Tom Elliott in de tachtigste minuut kreeg Wimbledon weer hoop.

Een minuut later werd het 3-2 via Dominic Poleon, waarna Tyrone Barnett weer een minuut later voor de gelijkmaker zorgde. In de vierde minuut van de blessuretijd trok Wimbledon de overwinning naar zich toe via de winnende treffer van Elliott. Voor de tweede keer in de clubgeschiedenis bereikt Wimbledon de derde ronde van de FA Cup.

1
2

Volgende week tegen MK Dons geloof ik. Zal bijzonder worden. Hopelijk wint Wimbledon

Je kreeg 1000x je inzet live...

4 december 2016 om 21:48

Ik had zelf vooraf 'team 2 to win and both to score' maar dat is inderdaad een schijntje vergeleken met de live tussenstand.

4 december 2016 om 21:50

Had ik maar 1000 ingezet...

4 december 2016 om 21:59

Zelf al zette je een 10tje in zeg, wat een lekker bedrag heb je dan al!! (zelfs bij 1 euro, zal het zeker niet verkeerd zijn

Dit was zo bizar. Gelukkig gewonnen en nu volgende week winnen!

4 december 2016 om 22:36

Leuk om te zien dat er zelfs supporters van Wimbledon op deze site zitten. Gefeliciteerd maar, hopelijk winnen jullie van MK donks. Ik heb altijd veel sympathie voor Wimbledon gehad. Zou ik mogen vragen hoe je supporter van deze club bent geworden?

5 december 2016 om 12:17

Natuurlijk. Fc Wimbledon altijd gevolgd vroeger, toen het MK werd had ik er direct al niks mee. Vanaf een afstand de oprichting gevolgd, en vanaf het b egin telkens een aantal wedstrijden proberen mee te pakken. Sprookje werd steeds mooier en bekender, natuurlijk ook door het aantrekken van akinfenwa 2 jaar geleden. Vorig jaar een superseizoen en het onmogelijke waar gemaakt, met een Nederlandse keeper in de basis.

Zo is het allemaal een beetje gekomen.

5 december 2016 om 00:11

Ik ben net een beetje bijgekomen, haha. Het uitvak ging uit zijn dak natuurlijk. Het was ijskoud daar maar het was de trip zeker waard.

Ik was erbij, fantastisch om mee te maken!

De eerste 80 minuten zat ik me enorm op te winden, maar wat er daarna gebeurde was onbeschrijfelijk. Ik ben AFC Wimbledon supporter en woon in Engeland. Ik ga dan ook regelmatig naar wedstrijden en deze was een van de meest bizarre waar ik ooit bij ben geweest.

5 december 2016 om 11:01

De magie van de FA cup in volle glorie!

Je hebt in ieder geval een geweldige middag gehad Er zullen wel flink wat scheldwoorden zijn gevallen bij de 3-0

5 december 2016 om 13:33

Laat ik het zo zeggen: ik ga hier niet herhalen wat er toen is gezegd, want dan krijg ik een ban.

5 december 2016 om 13:38

Hoe komt het dat clubs voor de FA Cup veel meer strijden en passie tonen dan bijvoorbeeld voor een normale competitie wedstrijd. het moge duidelijk zijn dat tijdens een reguliere competitie wedstrijd een 3-0 achterstand ook meteen het einde is. FA Cup kent een prachtige traditie en een heerlijke onvergelijkbare sfeer.

5 december 2016 om 14:15

In de competitie hebben we ons ook enkele keren teruggeknokt van achterstanden, al hebben we niet na een 3-0 achterstand alsnog gewonnen. Het heeft natuurlijk ook met de tegenstander te maken. Die gasten waren na 75 minuten helemaal kapot gespeeld en konden echt geen stap meer zetten. Als dan die eerste er eenmaal ingaat kan het hard gaan.