Jong PSV blijft koploper in Jupiler League; NAC wint na doelpuntenfestijn

Jong PSV blijft ook na de twaalfde speelronde in de Jupiler League bovenaan staan. De beloften uit Eindhoven speelden vrijdagavond met 0-0 gelijk tegen Telstar, maar achtervolger MVV Maastricht slaagden er evenmin in om te winnen. NAC Breda boekte tegelijkertijd in een doelpuntrijke wedstrijd een zege voor FC Oss (3-4).

/

Telstar - Jong PSV 0-0
De beginfase was voor PSV, maar tot grote kansen kwam het bezoek aanvankelijk niet. De eerste mogelijkheid voor Telstar kwam op naam van Stefano Lilipaly, die na een mooie pass van Jordy Tutuarima over schoot. De thuisploeg groeide in de wedstrijd en had via Fabian Serrarens nog voor rust op voorsprong kunnen komen, maar hij miste de bal na een voorzet van Denis Mahmudov. In de tweede helft werd onder anderen Naoyuki Yamazaki gevaarlijk, maar na de rode kaart voor Benjamin van den Broek kon Telstar ook wel leven met een punt.

MVV Maastricht - FC Volendam 1-2
In een eerste helft die op en neer golfde opende Volendam zeven minuten voor de verplichte onderbreking de score. Daniël van Son stond volledig vrij op het randje van het strafschopgebied en volleerde raak: 0-1. De Wijdbroeken hielden die voorsprong vervolgens ook in de tweede helft lang vast, maar na 71 minuten werd het door een vrije trap van Alessandro Ciranni gelijk. Volendam hoopte met Bert Steltenpool binnen de lijnen nog wat terug te doen en dat lukte, want Steltenpool maakte er 1-2 van.

/

FC Oss - NAC Breda 3-4
NAC leek een eenvoudige avond tegemoet te gaan, want na een klein half uur stond men op een 0-2 voorsprong. Giovanni Korte opende na voorbereidend werk van Cyriel Dessers de score en Arno Verschueren kopte de tweede Bredase treffer binnen. Oss gaf zich echter niet gewonnen en kwam langszij: Tom Boere schoof de aansluitingstreffer binnen en benutte vlak na rust een strafschop. NAC raakte van de leg en Oss profiteerde: Justin Mathieu maakte er 3-2 van. NAC kwam via Dessers (binnenkant paal) vervolgens weer terug en scoorde in de blessuretijd nog de vierde via Mathieu (eigen treffer).

Almere City FC - Helmond Sport 1-0
Almere was in de eerste helft de bovenliggende partij en werd na een klein half uur voor het eerst serieus gevaarlijk: Rick ten Voorde kopte na een voorzet van Sofyan Ahannah over. In de slotfase had de 1-0 alsnog kunnen vallen, maar Sherjill Mac-Donald stuitte op Ferhat Kaya en Tom Overtoom mikte in de rebound over. In het tweede bedrijf kwam het eerste gevaar van Ten Voorde, die opnieuw over kopte. Helmond groeide hierna in de wedstrijd en werd gevaarlijk via onder anderen Furghill Zeldenrust, maar de treffer viel aan de andere kant. Diep in blessuretijd maakte Ahannach er 1-0 van.

/

FC Den Bosch - Jong FC Utrecht 1-0
Rodney Sneijder kreeg zijn eerste basisplek van het seizoen in competitieverband, maar kon Utrecht niet inspireren tot grootse daden in de eerste helft. De bezoekers begonnen slordig en laconiek uitverdedigen leidde tot de grootste kans van het eerste bedrijf, maar Jort van der Sande schoot wild over. Diezelfde Van der Sande was uiteindelijk echter wel verantwoordelijk voor het krachtsverschil. De spits schoot twaalf minuten voor tijd knap binnen na doorkoppen van Bart Biemans. In de blessuretijd werd een kopbal van Gyrano Kerk nog van de lijn gehaald, waardoor Utrecht puntloos huiswaarts keerde.

Achilles'29 - De Graafschap 0-0
Na vier nederlagen op rij leek hekkensluiter Achilles de ideale tegenstander voor De Graafschap. De bezoekers hadden ook het merendeel van de kansen in Groesbeek, maar echt grote mogelijkheden waren spaarzaam. Piotr Parzyszek, de gevaarlijkste man op het veld, liet voor rust meerdere kansen onbenut. Kort na rust faalde Niek Versteegen namens Achilles oog in oog met Filip Bednarek. Het was meteen de grootste mogelijkheid voor de eerste helft; De Graafschap vuurde nog wat pogingen af, maar kon de score niet meer veranderen. De Doetinchemmers staan zeer teleurstellend zestiende.

Beschouw jij MVV Maastricht als een titelkandidaat?