Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘In 25 jaar Premier League één halve finale op het EK, dat is niet genoeg’

Laatste update:

De Britse politicus Andy Burnham pleit voor minder spelers uit het buitenland in de Premier League. Met oog op het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, waardoor de stroom van buitenlandse spelers naar de Engelse topcompetitie wellicht wordt beperkt, wil Burnham dat Engelse clubs zich meer gaan richten op het ontwikkelen en laten doorbreken van Engelse talenten.

/

Door Brexit wordt er mogelijk een maximum gesteld aan het aantal buitenlanders in de selecties van Premier League-clubs. Dat is vanwege het lidmaatschap aan de Europese Unie niet toegestaan, maar Burnham zou dat graag ingevoerd zien worden zodra de EU is verlaten. “Dan wordt de Premier League niet meer een speeltuin voor ’s werelds beste talenten, maar zorgen we ervoor dat er meer Engelse spelers doorbreken in de vaderlandse competitie. Ik denk dat het in ieder geval een discussie waard is”, zei Burnham tijdens de Soccerex Global Convention.

Door meer Engelse spelers te laten doorbreken, hoopt hij ook op internationaal succes van de nationale ploeg. “De Engelse Premier League is opgezet met als doel om de nationale ploeg te verbeteren. Kan iemand in deze zaal zijn hand opsteken en zeggen: ‘Ja, dat is gelukt?’ We moeten er serieus over nadenken, want het is duidelijk dat het niet is gebeurd. Je moet je afvragen of je het allebei kan hebben: kan je de beste competitie ter wereld hebben en daarnaast het meest succesvolle internationale team? In 25 jaar Premier League hebben we één keer de halve finale van het EK gehaald, in 1996 op eigen bodem. Dat is niet genoeg.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja hoor, en ik maar denken dat het niet erger kon sinds Brexit: Labour maakt zichzelf nog belachelijker dan het al is.

De PL is ondertussen een groot blok van het Britse Bbp, zet je een limiet op het aantal buitenlandse spelers, dan limiteer je de flair en verlies je op den duur kijkcijfers. Ik ga echt geen Liverpool-Leicester kijken zonder Mahrez, Coutinho en Firmino.

26 september 2016 om 18:51

Verlies je de flair? Ik vond de premier League in de jaren '90 anders een stuk karaktervoller dan nu. Heerlijke Britse vechtmachines die het tegen elkaar opnamen in volle, sfeervolle stadions. Nu is het een megalomaan circus geworden van eigenaren van heinde en verre die hun clubs als speeltjes zien in hun imperium. Manchester City versus Chelsea met in totaal 1 Brit op de velden, met peperdure toegangsprijzen, het is een circus voor de rijken geworden. Lees eens een gemiddeld voetbal forum in Engeland en je weet dat een groeiend deel het helemaal zat is.

26 september 2016 om 19:38

Klagen om het klagen - er word gekeken naar kwaliteit. Als de kwaliteit weg-ebt uit Engeland, dan gaat het geld ook weg. Puur populair gezanik dit. Bovendien - het meerendeel van Engelse clubs is in buitenlandse handen - waarom dit niet terugdringen en de clubs weer Engels maken? Ipv clubs dwingen Engelse spelers aan te trekken? Kortom; dit is reageren, niet beter maken.

26 september 2016 om 19:54

Het ligt er natuurlijk aan hoeveel buitenlandse spelers er toegelaten kunnen worden per seizoen. In ieder geval zullen de engelse clubs hierdoor een gerichter inkoopbeleid doen en niet overal de talenten wegplukken.

Ik ben voor!

26 september 2016 om 21:10

Het liverpool van Dalglish of Souness was veel leuker om naar te kijken.

26 september 2016 om 17:33

Het is niet eens de beste competitie

26 september 2016 om 18:26

Oh jawel, het is wel degelijk de beste competitie. Barcelona, Real en Atletico zijn namelijk geen competitie, maar een klein deel van La Liga. Het absolute topniveau ligt in Spanje hoger, het algemene niveau in Engeland. Dat maakt Engeland dus de beste competitie als geheel en Spanje heeft de beste ploegen.

26 september 2016 om 18:28

Je presenteert het als feiten maar waarop baseer je dat?

26 september 2016 om 19:08

Ik vind de engelse competitie juist het sterkst. Iedereen kan van iedereen winnen. Het is in ieder geval niet ééntonig als de spaanse,duitse,italiaanse en franse competitie. Ik wil niet zeggen dat het slechte competities zijn,maar daar hebben de topclubs geen concurrentie.
Engeland daarentegen is 1 en al spanning. Europees de laatste jaren wat minder. Maar ik zie dit op korte termijn wel veranderen.

26 september 2016 om 19:25

Het is dat real en barca zo verschrikkelijk goed zijn. Maar de subtop van Spanje doet zeker niet onder voor Engelse voetbal. Dit zie je terug op de uefa ranglijst. Zelf vind ik ook het spel in Spanje veel verzorgder, ook bij de wat lager geplaatste clubs. Veel beter dan dat kick and rush spel in Engeland (al zie ik de laatste jaren dit al meer verdwijnen, mede door aanstelling van goede coaches).

26 september 2016 om 19:40

.. Geld denk je dat Engelse clubs iets geven om Europees presenteren als de incentive om binnenlands hoger te eindigen vele maten hoger is?

26 september 2016 om 22:51

Ja daar ligt het vast aan. Engelse topclubs zijn gewoon zwakker dat andere topclubs. Ligt zeker niet aan omdat ze meer geld kunnen verdienen in de eigen competitie.

27 september 2016 om 06:31

De Spaanse competitie is met mijlen voorsprong de beste competitie. De topclubs zijn vele malen beter dan de Engelse, en alles daaronder is ook een niveautje hoger dan in Engeland. In Engeland hebben ze al vele jaren veruit het meeste geld, in Spanje het beste voetbal. Dat bewijzen onder meer de resultaten in Europa al vele decennia.

27 september 2016 om 09:00

Barcelona en Real Madrid rollen Burnley, Watford en Crystal Palace ook gewoon op met een droge 6-0 hoor. Ik wil United, Chelsea en Spurs het wel eens zien uitvechten met Sevilla of Villarreal. Dat terzijde vind ik persoonlijk de Engelse competitie het leukst om volgen. Volle stadions, veel titelkandidaten, elke wedstrijd kan alle kanten op, tempo,...

Zullen Engelse spelers nog duurder worden dan ze al zijn. Denk niet dat het nog realistisch is om uit te voeren eigenlijk.

26 september 2016 om 17:22

Nee juist niet, ze worden veel goedkoper omdat elke club dan makkelijk voldoet aan de homegrown regel. Er zal dan ook een overvloed aan Engelse talenten zijn waardoor de prijs zakt.

26 september 2016 om 17:27

Waarschijnlijk eerder andersom. Elke club moet een X aantal Engelse spelers hebben dus iedere Engelsman die een beetje kan ballen is gelijk gewild door vele Engelse clubs.

26 september 2016 om 17:28

Die overvloed aan Engelse talenten zal er pas komen als ze het gehele jeugdvoetbal daar anders gaan inrichten. Die talenten ontstaan niet opeens wonderbaarlijk als je het aantal buitenlanders beperkt.

26 september 2016 om 18:58

@basenparen Als demeeste buitenlandse voetballers weg gaan dan zal de kwaliteit van de Engelse voetballers vanzelf omhoog gaan. De clubs zullen dan geen keus hebben en de Engelse voetballers beter opleiden/begeleiden waardoor de kwaliteit van zelf omhoog gaat.

De zeer goeie spelers zullen zeker extreem duur worden dat ben ik zeker met je eens, maar nu wordt een Fabian Delph voor 40mil gekocht terwijl hij dit never nooit waard is. Dit zal dus echt niet meer gebeuren door deze regel en wordt de gemiddelde Engelse voetballer dus goedkoper.

26 september 2016 om 19:00

@lfc11 Die talenten zijn er al hoor alleen zijn de buitenlandse talenten gewoon beter.

De clubs hebben nu uiteraard een voorkeur aan deze buitenlandse talenten maar als de clubs gedwongen worden om te focussen op de Engelse dan zal je vanzelf zien dat het er best veel zijn. Het niveau zal vanzelf omhoog gaan omdat ze wel moeten investeren in deze Engelse talenten.

Nu al is de PL alleen in naam een topcompetitie, maar zonder buitenlandse sterren wordt het een soort Russische of Turkse competitie. Veel geld maar kwalitatief een B/C-land. Engelse spelers hebben in principe alle mogelijkheden om zich te ontwikkelen. In de zin dat als ze niet direcht PL niveau hebben ze altijd nog naar de Championship of League One kunnen. Zelfs op het vijfde niveau kan je nog prof voetbal spelen. Grootste probleem ligt toch vooral bij de opleiding zelf. Als ik Engelse jeugdspelers zie dan zijn ze vaak fysiek sterk maar voetballend mager. Nederlandse talenten die daar naar toe gaan op jeugdige leeftijd vind ik na een aantal jaar vaak voetballend een stuk minder ver dan de jongens die in Nederland blijven. Daarnaast spelen de clubs ook ouderwets voetbal. Fysiek en veel rennen, maar de Engelse clubs doen het Europees gezien ronduit slecht de laatste jaren. Daarnaast valt me toch steeds hoeveel er wordt betaald voor hele beperkte spelers. Bij zowel de clubs als de FA zullen ze eerder vragen moeten stellen over beleid. De politiek moet zich sowieso niet bemoeien met sportief beleid. Wel zouden ze de breedstesport kunnen ondersteunen, aanleggen van voetbalveldjes en subsidieren van de sportverenigingen.

26 september 2016 om 18:16

Er zijn inderdaad nog veel clubs die fysiek voetbal spelen, maar dit zijn vaak toch de lager geklasseerde teams. Als ik naar het huidige liverpool, arsenal, manchester City en tottenham kijk dan valt dat fysieke aspect heel erg mee. Uiteraard zijn er nog een aantal teams op te noemen die niet zo fysiek spelen, maar ik laat het hier eerst bij. Dus dat fysieke aspect van je beargumentering ben ik het niet mee eens, dat is vooral iets vroeger.

26 september 2016 om 18:35

De Pl alleen in naam een topcompetitie? Daarom al jaren en jaren top 2.

Het voetbal is ook niet meer ouderwets fysiek. Als je niet kijkt of niet op de hoogte bent van de ontwikkelingen zeg er dan niets over. Dat het ouderwets kick en rush voetbal is, is niet meer van toepassing. De laatste jaren zijn clubs als Stoke, Palace, West Ham etc. ploegen geworden die echt voetballen. De clubs ontwikkelen zich, vooral door het geld natuurlijk.

Over talenten klopt wel, al wordt dat ook steeds beter aangepakt. Eigenlijk heb je een mix nodig van Nederland en Engeland, aangezien ze beide iets teveel neigen naar één kant.

Wil je dan dat de competitie slechter wordt ofzo? Het zijn de buitenlandse spelers die de PL zo leuk en interessant maken, en daar is wat de competitie zo aantrekkelijk en populair maakt. Niemand geeft iets om het Engelse nationale elftal, dat is een overschat zooitje.

In plaats van het aantal buitenlandse spelers te beperken, moet men met oplossingen komen om het niveau van de eigen spelers op te krikken vanaf de jeugd. Door een maximum aantal buitenlandse spelers toe te laten, gaan de Engelse spelers niet opeens wonderbaarlijk veel beter kunnen voetballen.

Het clubvoetbal is veel belangrijker dan landenvoetbal, dat deze man dat niet erkent, bewijst dat hij niet van voetbal houdt.

Haha daarmee is in één klap de Engelse competitie mee vermoord. Kunnen de Chinezen goedkoop shoppen bij de Engelse clubs die hun buitenlanders weg 'moeten' doen vanwege het limiet.

gevolg: de kleine groep beste buitenlanders (die ze wilden houden) en de beste Engelse spelers gaan weg omdat die met betere spelers en met meer tegenstand willen spelen. Omdat de kijkcijfers omlaag gaan in Engeland zullen andere competities (china?) financieel ook aantrekkelijker worden.

Om eerlijk te zijn denk ik dat de PL juist nog erger wordt dan het al is.. daarmee bedoel ik vooral dat ze dan europees al helemaal niet zoveel zullen betekenen.
Die engelsen willen veel te hard blijven vasthouden aan hun soort spel namelijk kick en rush. Net zoals Nederland veelal vast wil houden aan Hollandsche school.
Bij beide voorbeelden vind ik de buitenlandse spelers juist wat toevoegen.
Maar goed UK moet het zelf weten maar veel stellen ze niet voor europees gezien..(alhoewel ik wel zeker verwacht dat de clubs uit Manchester er binnenkort weer vaak bij zullen zijn), maar zie ze absoluut niet beter worden als ze buitenlandse coaches / spelers zullen weren.maar dat is dan mijn mening.

Ik ben hier eigenlijk helemaal voor. Ik denk ook niet dat de PL dan de hele gans zal verliezen die het nu heeft. Misschien wordt de hele commercie er omheen iets minder maar dat is denk ik juist goed. Ook voor het gehele Europese voetbal zal dat een positieve invloed hebben.

Het betekend niet dat Engelse clubs geen buitenlanders meer mogen contracteren, enkel wat minder in de selectie dan momenteel het geval is. En dat lijkt me een goede zaak als dat gebeurt. Op den duur zullen er ook meer Engelse talenten opstaan en doorbreken wat een hele positief effect kan hebben op het Engelse nationale team.

Dan zakt alles in. Het zou mooi zijn als er meer Engelse talenten komen en volgens mij zijn ze hier ook best wel mee bezig tegenwoordig. Het probleem is echter dat er genoeg Engelse clubs zullen zijn toch liever veel geld uitgeven ipv dat ze een talent de kans geven.

Of het kan dat je de beste competitie kunt koppelen aan een succesvol nationaal elftal? Ja. Dat kan. De Spaanse competitie is voetballend veruit de sterkste van het laatste decennium, en laten ze nu ook nog twee keer Europees, en één keer wereldkampioen zijn geworden.

De stelling dat de PL de beste competitie is, is vooral een commerciële stelling. Die heeft eerstens voor grote aandacht in Azië gezorgd, en met de ontwikkeling van de game industrie is die fabel een soort waarheid geworden. De idiote geldstromen die daaraan als gevolg naar het Britse eiland gestroomd zijn hebben voor een kwaliteitsimpuls gezorgd. Let wel, individuele kwaliteit. Want onderwijl is men hun identiteit kwijtgeraakt.

De periode dat de Engelse competitie daadwerkelijk de sterkste was, dateert van voor de PL. Vanaf begin jaren '70, tot midden jaren '80 wonnen Engelse clubs alle Europese Competities. Wolves, Tottenham, Ispwich, Liverpool, Nottingham, en ga zo maar door. De Engelse competitie was een zwaar slagveld. Desondanks waren ze ook in staat om te heersen in Europa. Met een voetbal van geheel eigen karakter.

Nu lees ik hierboven dat het door de buitenlanders zo goed is. Dat zal dan wel. De wereld verandert, en met haar ook het voetbal.

Nu kun je je afvragen of dit een goed idee is. Wel is het goed om het bespreekbaar te maken. Het echte probleem ligt er volgens mij in dat er te weinig gespeeld wordt. Buiten. Op straat. Niet op de playstation. Of je daar wat aan kunt doen, betwijfel ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren