Callejon en Hamsík helpen Napoli na rust aan eenvoudige zege

Napoli heeft zich zaterdagavond weer op de tweede plaats in de Serie A genesteld. Arek Milik miste namens i Partenopei in de eerste helft een aantal kansen, terwijl ook Raúl Albiol en José Callejon hun ploeg tegen Palermo op voorsprong hadden kunnen helpen. Die laatste had in de tweede helft echter meer geluk: hij had met twee treffers een flink aandeel in de 0-3 overwinning. Aanvoerder Marek Hamsík opende de score.

/

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam op naam te staan van Milik, die na ruim tien minuten spelen net over schoot. Palermo, dat voor de eerste keer onder leiding stond van Roberto De Zerbi, werd daarna teruggedrukt en incasseerde uit een corner bijna een treffer. Albiol slaagde er van vlak voor de lijn echter niet in de bal onder controle te houden en schoot hoog over. Milik kwam daarna net te kort om een voorzet van Lorenzo Insigne tot doelpunt te promoveren, terwijl Callejon en Piotr Zielinski beiden net over het doel van Josip Posavec schoten.

Waar i Partenopei in de eerste helft het vizier nog niet helemaal op scherp hadden staan, daar was het na de thee al wel snel raak. Faouzi Ghoulam vond na twee minuten spelen de instormende Hamsík, die heerlijk raak knalde. Drie minuten later was het nogmaals feest voor de ploeg van Maurizio Sarri: Insigne bediende met een geweldige voorzet Callejon, die de bal langs Posavec kopte.

/

Palermo was het daarna helemaal kwijt en een derde treffer leek slechts een kwestie van tijd. Die kwam 25 minuten voor het einde opnieuw op naam van Callejon: de Spanjaard kreeg de bal op aangeven van Zielinski en schoot hard kruislings raak. Milik maakte het einde van de wedstrijd overigens niet mee, hij werd vlak voor de 0-3 naar de kant gehaald voor Manolo Gabbiadini en zag zijn vervanger nog bijna voor de 0-4 zorgen. Posavec redde echter, waardoor de stand ongewijzigd bleef.

Denk jij dat Napoli het Juventus dit seizoen moeilijk gaat maken?