Besiktas klimt naar tweede plaats na zege met vijf debutanten

Besiktas heeft drie punten aan het totaal toegevoegd. Het team van trainer Senol Günes kende zaterdagavond weinig problemen met Karabükspor en won uiteindelijk met 3-1. De Zwarte Adelaars gingen in competitieverband overigens in november 2015 voor het laatst onderuit in eigen stadion (Akhisar, 0-2).

Gökhan Inler, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Anderson Talisca en Fabricio Ramírez maakten allemaal hun officiële debuut voor Besiktas en zij zagen Ömer Sismanoglu de eerste kans krijgen. De aanvaller faalde echter in de afronding, net als Cenk Tosun na 7 én 22 minuten. Na 26 minuten was het echter wel raak voor Besiktas: Cenk liep de bal bij de tweede paal binnen na een voorzet van Caner. Vier minuten later verdubbelde Sismanoglu met een beheerste inzet in de verre hoek de marge: 2-0.

Besiktas nam na die treffer gas terug en had geluk dat Abdou Traoré de aansluitingstreffer niet maakte; diens schot werd tot hoekschop verwerkt door Marcelo. Karabük kwam in de tweede helft alsnog tot scoren: een van richting veranderd schot van Traoré leverde de 2-1 op. Besiktas kreeg hierna goede kansen om er 3-1 van te maken, maar een inzet van Olcay Sahan werd van de lijn gehaald en Cenk stuitte op Ahmet Cahin. Via Oguzhan Özyakup (strafschop) viel die derde treffer voor Besiktas alsnog. Dany Nounkeu veroorzaakte die penalty en werd met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Denk jij dat Besiktas kampioen wordt?

1
2

Ik heb genoten van de wedstrijd van vanavond.

Wel is het duidelijk dat Fabri beter is dan Tolga en dat Olcay niks meer te zoeken heeft bij Besiktas. Wat heeft Olcay veel balverlies geleden. Geef dan Kerim Frei de kans, hij zorgt tenminste nog voor dreiging.

10 september 2016 om 23:07

Fabri heeft binnen 90 minuten meer vertrouwen gegeven dan Tolga in 3 jaar.. Elke trg speelbal op Tolga is stres en balverlies..

We hebben met een B elftal gespeeld, we moeten dit jaar makkelijk kampioen worden, want concurrentie is matig en wij hebben een hele sterke selectie.. Quaresma, Adriano, Aboubakar, Oguzhan en Atiba waren reserve of zelfs buiten de 18.. Lekker smullen..

11 september 2016 om 13:51

Je zag Fabri bij een paar posities goed uitlopen. Dat is inderdaad Tolga's zwakke plek.

11 september 2016 om 19:09

Ik was in Lissabon toen hij ons persoonlijk uit Europa trapte, was in Londen toen hij een hele makkelijk tegengoal kreeg van Arsenal.. Tegen Club Brugge was ik stewardes in Brugge en hij heeft ons in Istanbul ook eruit geknikkerd. Competitie hoef ik niet eens te vertellen, hij mag per direct oprotten, heb zelfs liever Utku dan Tolga met zijn kop!

10 september 2016 om 23:08

Een geweldige eerste helft werd vervolgd met een matige tweede helft. Ik had het gevoel dat spelers na de eerste helft dachten dat het wel klaar was. Gelukkig zorgde de 3-1 ervoor dat het geen spannende einde meer werd.

Ik ben benieuwd wanneer alle spelers fit zijn wie er dan basis gaan staan, want wat hebben wij een brede selectie zeg. Aan Senol Gunes de taak om iedereen tevreden te houden. Fabri in plaats van Tolga Zengin had ik niet verwacht van hem, maar ik ben er wel blij mee. Hopelijk stelt deze Fabri ons niet teleur.

Ik verheug me nu al op dinsdag de CL wedstrijd tegen Benfica. Eindelijk na zoveel jaar weer de mooiste club in de Champions League.

Goede 1ste helft, zwakke 2de. We hebben een zeer slechte goal tegen gekregen, waarom kunnen wij de ballen gewoon niet goed wegtrappen. Nu positief: fabri fabri fabri, omer was sterk word gewisseld in de 60 minuut ipv olcay! Voor de rest adriano en oguzhan zorgde voor rust en dat heeft senol hoca goed gedaan. Op naar dinsdag, we speelden ook nog niet met Q7, atiba, kan ozzy erbij tellen ook al heeft hij 20-30 minuten gespeeld. Wat zijn die karabukspor spelers huillebakken, scheids gaf 1 penalty niet en dan klagen ze aan een 100% penalty

10 september 2016 om 23:27

De niet gegeven penalty kon de wedstrijd wel doen omkantelen. Het was een 100% penaly en caner had met zijn 2e geel rood moeten krijgen.

11 september 2016 om 01:11

Klopt wij winnen dankzij de scheidsrechters. Dat was vorig seizoen toch ook de hoofdreden dat we kampioen werden?

11 september 2016 om 03:01

Ik had het eigenlijk over onze penaltypositie waar olcay werd neergehaald, 100% penalty niet gegeven en dan danny 1-2 minuut die 100% penalty gaf. Inderdaad kon caner misschien de wedstrijd kantelen, maar denk niet dat we hij een geel zou krijgen want net na hem als ik me niet vergis was er marcelo achter hem zou de scheids misschien geen 2de geel geven. Ook moet ik zeggen dat baris basdas van het veld moest gestuurd worden voordat caner zijn positie kwam dus dat kan ook de wedstrijd kantelen, hij heeft een rugbytackle uitgevoerd op omer en komt eraf met maar een gele kaart en daarna niet eens 5 minuten later sloeg/duwde hij marcelo en de scheids negeerde het.

11 september 2016 om 09:44

Zoals gewoonlijk een fb supporter die begint over de misstappen van de scheidsrechter en niks over de inhoud van het spel verteld. De scheidsrechter heeft meerdere fouten gemaakt dan de penalty van Karabuk niet geven.

Mensen die over scheidsrechters beginnen kunnen beter kappen met voetbal.kijken. ik ben GS supporter maar als ik kijk naar GS en FB en naar BJK gisteren dan is BJK echt twee maten te groot voor die twee dit seizoen. Denk dat als dit de standaard is van de grote drie BJK gemakkelijk kampioen zal worden. Gefeliciteerd met het mooie spel en jullie 3 punten.