Jahanbakhsh voor derde duel op rij trefzeker bij winnend AZ

AZ is er zaterdagavond in geslaagd om de punten in eigen huis te houden. Doelpunten van Alireza Jahanbakhsh, die voor de derde wedstrijd op rij met scherp schoot, en Levi García waren genoeg voor de Alkmaarders om Willem II met een 2-0 overwinning aan de zegekar te binden. De ploeg van John van den Brom stijgt zodoende, in ieder geval voor even, naar de vierde plaats in de Eredivisie.

/

Ondanks een knappe overwinning op Ajax zal de competitiestart met één punt uit de overige drie duels niet naar wens verlopen voor Willem II. De ploeg van Erwin van de Looi wilde hier op bezoek bij AZ verandering in brengen, maar moest de eerste mogelijkheden aan de thuisploeg laten. Fred Friday kreeg na een dikke tien minuten een enorme kans om in te koppen. De Nigeriaan zag echter dat Kostas Lamprou met een geweldige reflex de bal uit zijn doel ranselde.

De keeper van de bezoekers was even later wel kansloos: Willem II kreeg de bal niet weg, waarna het leer voor de voeten van Jahanbakhsh belandde. De Iraniër drukte daarna van net buiten de zestien af. Naarmate de eerste helft vorderde, raakten de Tilburgers steeds beter in de wedstrijd en tien minuten voor rust was het bijna gelijk: Dico Koppers legde terug op Erik Falkenburg, die tegen zijn oude club de paal raakte.

/

De twee ploegen begonnen slordig aan de tweede helft en slaagden er nauwelijks in om de bal in de ploeg te houden. Een dikke tien minuten na de thee verdubbelde Friday bijna de voorsprong door een afstandschot van richting te veranderen, maar de bal belandde net naast de paal. Stijn Wuytens mocht daarna ook nog een keer van afstand afdrukken. Zijn schot miste echter precisie en vloog hoog over.

Twintig minuten voor tijd was het moment voor Iliass Bel Hassani aangebroken: de van Heracles Almelo overgenomen middenvelder begon nog op de bank, maar kreeg in de laatste fase van de wedstrijd toch zijn debuut. Met de spelmaker in de ploeg slaagde AZ erin de boel achterin dicht te houden en kreeg daarbij ook nog hulp van Van den Brom, die Ben Rienstra in de ploeg bracht voor Joris Overeem. In de blessuretijd profiteerde García zelfs nog van een slippertje van Darryl Lachman en tekende voor de 2-0.

Vind jij dat AZ het verdiende om te winnen?