Juventus kan vijfde titel op rij al ruiken, Internazionale doet slechte zaken

Juventus heeft de vijfde landstitel op rij bijna binnen. Met nog vier wedstrijden te gaan is de voorsprong op Napoli weer gegroeid tot negen punten. La Vecchia Signora rekende woensdag in eigen huis af met Lazio, dat vlak na rust uitgeteld in de touwen hing. Internazionale deed uitermate slechte zaken in de strijd om de plekken die recht geven op deelname aan de Champions League.

/

Juventus - Lazio 3-0
Napoli had de achterstand op koploper Juventus dinsdag verkleind tot zes punten, waardoor het aan de lijstaanvoerder was om er een dag later weer negen punten van te maken. Dat moest gebeuren tegen Lazio, dat in de Serie A-historie slechts een keer wist te winnen in Turijn. Makkelijk had Juventus het niet met het stugge Lazio, maar een minuut of vijf voor rust was het dan toch raak. Bij een diepe corner behield Paul Pogba de controle en stelde hij Mario Mandzukic in staat de bal over de lijn te lopen.

Dat was een verdiende treffer, want Lazio-keeper Federico Marchetti was daarvoor ook al behoorlijk druk geweest. Even na rust kreeg Lazio, met Wesley Hoedt in de basis, de genadeklap. Patricio Gabarrón kreeg zijn tweede gele kaart en Paulo Dybala benutte een strafschop voor de 2-0. Dybala zou later ook zijn tweede van de wedstrijd maken en dat gebeurde na een vlotte aanval over rechts, waarbij de doorgebroken Sami Khedira zou fungeren als aangever.

/

Genoa - Internazionale 1-0
Internazionale is in de Serie A op jacht naar AS Roma, dat de derde plek (en deelname aan de voorronde van de Champions League) in handen heeft. Inter moet een achterstand van vier punten repareren en een zege in Genua was dus eigenlijk een vereiste voor de mannen van trainer Roberto Mancini. Het lukte i Nerazzurri voor rust echter niet de thuisploeg te kraken en dat was een klein wonder, want Inter kreeg kans op kans. Zo redde Genoa-keeper Eugenio Lamanna prachtig op een kopbal van Ivan Perisic en werd een inzet van Mauro Icardi van de lijn gehaald. Na rust waren de rollen omgedraaid en zocht Genoa de aanval. Een minuut of tien voor tijd was het raak, toen Sebastian De Maio de bal tegen de touwen volleerde.