Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse-banneling vecht straf aan bij vakbond: 'We accepteren dit niet'

Laatste update:

Kelvin Leerdam werd onlangs door Vitesse teruggezet naar een beloftenelftal, maar daar laat de verdediger het niet bij zitten. Leerdam stapt naar de spelersvakbond ProProf om zijn verbanning uit de A-selectie aan te vechten. De Arnhemmers namen die maatregelen naar aanleiding van een kritisch interview dat Leerdam recentelijk gaf.

/

In het vraaggesprek uitte Leerdam openlijk kritiek op Vitesse, dat volgens hem te veel de oren laat hangen naar wat Chelsea wil. Daar bleek de clubleiding dus niet van gediend: naast zijn verbanning, kreeg Leerdam ook een hoge boete opgelegd. “In onze ogen is dit onterecht”, reageert directeur Ko Andriessen van ProProf in Voetbal International. “We accepteren de boete dan ook niet.”

Een dergelijke strafmaatregel moet al op voorhand zijn vastgelegd in het contract en dat is volgens Andriessen niet het geval. “Ten tweede heeft de club het bewuste interview op voorhand gelezen en zelfs aanpassingen doorgevoerd. Hoe kun je dan later alsnog straffen?”, vraagt hij zich af.

Daarnaast heeft Leerdam volgens de vakbondsdirecteur ook ‘niks heftigs’ over het reilen en zeilen binnen de club gezegd. “Bovendien traint hij met de Onder-19 mee, dat mag volgens de cao helemaal niet! In zijn contract staat dat hij zich beschikbaar moet houden voor wedstrijden en trainingen van het eerste en tweede elftal.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volkomen terecht. Ik heb interview gelezen en ik heb niks gevonden waarvan je zegt: "dit kan je echt zeggen'.

Dit is echt puur spelertje pesten, het interview is zelfs gecontroleerd door de PR-machine van Vitesse.

Het zou Leerdam ook sieren om ook een flink in de spiegel te kijken. Hij wil van alles maar moet gewoon spelen waar hij nodig is en daar zijn stinkende best doen.

Voelde zich te goed voor de rechtsback positie en wil graag op het middenveld spelen, maar daar legt hij het gewoon af tegen de concurrentie. Inmiddels is Diks hem qua kwaliteit als rechtsback ook allang voorbijgestreefd en dan ben je gewoon tweede of derde keus voor alle posities geworden.

Het gedonder met hem is begonnen toen Vitesse Ota aantrok voor de linksback positie en Leerdam zijn plekje kwijt was.

12 april 2016 om 10:31

Deze jongen moet zo snel mogelijk wegwezen daar en lekker een club zoeken die zelf de dienst uitmaakt en niet een andere club die bepaald dat gehuurde spelers moeten spelen en schandelijk wat daar gebeurt dit is gewoon pesten , en dan daar bij hij heeft gewoon het recht om met de A selectie mee te trainen dat staat nl in zijn contract , maar als er naar wordt gevraagd wil niemand commentaar geven wel raar hoor ik zou zeggen wegwezen daar .

12 april 2016 om 11:00

Wat ik schandelijk vind is dat 5 jaar naar dato er nog steeds mensen zijn die roepen dat Chelsea de opstelling bij Vitesse bepaald. Dan heb je je hoofd of heel erg ver in je reet zitten, of je bent heel ongenuanceerd bezig met Vitesse supportertjes pesten.

Leerdam is boos, dat is zijn goed recht, maar hij moet vooral eens boos op zichzelf worden. Op rechtsback voelt hij zich te goed (diks is van Vitesse, niet van Chelsea) en overigens beter. Op linksback werd hij neergezet uit nood tot er een nieuwe linksback gekocht werd (ota is van Vitesse, niet van Chelsea). Meneer wilt zelf heel graag op het middenveld spelen, maar de concurrentie op die positie is groot met Yeini, Nakamba, Vako en Baker (de eerste 3 zijn van Vitesse, niet van Chelsea).

Waar het Leerdam aan ontbreekt is een stukje zelfreflectie en vechtersmentaliteit. Hij heeft snel op bij tegenslag i.p.v. zich terug te vechten in het elftal. In een teamsport is het nu eenmaal zo dat je met concurrentie te maken hebt, en ja, soms is die concurrentie nou eenmaal beter.

12 april 2016 om 11:07

Off: Hele fijne zin dit van jou. Die interpunctie leest lekker.

On: Raar dat jij nog durft te zeggen dat Vitesse zelf niet mag bepalen wie er opgesteld worden. Brown, Delac, Davila, Piazon, Pantic, Nathan etc hebben allemaal niet heel veel gespeeld bij Vitesse.

Overigens vind ik wel dat Leerdam gelijk heeft. Het is toch belachelijk dat je hier zon hoge straf voor krijgt? Persoonlijk vind ik Leerdam ook veel beter dan Ota.

12 april 2016 om 11:10

Ik heb even om mij heen gekeken en kwam tot de conclusie dat mijn hoofd niet in mijn reet zit, ook bedacht ik mij dat ik nog steeds vind dat Chelsea een vinger in de pap heeft bij Vitesse, hence de uitspraak van hoofd vd opleiding (of verhuur van spelers) Chelsea.

12 april 2016 om 12:16

Gaap. Die onzinnige kreten worden hier nog vaak geroepen, maar iedere keer als je met aantoonbare feiten komt waaruit blijkt dat Chelsea weinig met de opstelling te maken heeft dan wordt het ineens stil.

Het kan prima zijn dat Vitesse ook kinderachtig bezig is, echter kan je ook niet om het feit heen dat Leerdam in zijn carriere 2 clubs heeft gediend en bij beide clubs gedonder heeft gehad.

Ook kan je er niet om heen dat hij zelf liever niet meer rechtsback wilde spelen en hij op die positie is voorbijgestreefd is door Diks. Niet bepaald een Chelsea speler.

Ook kan je er niet omheen dat Leerdam zijn eerste disciplinaire maatregel 'toevallig' binnen een week of 2 na het verliezen van zijn basisplaats (aan Ota) ontving.

Het lijkt mij er toch sterk op dat Leerdam een beetje vervelend wordt zodra de dingen niet naar zijn wens gaan. Een echte topsporter gaat harder werken om te laten zien dat hij beter is. Die mentaliteit lijkt nogal te ontbreken bij mijnheer Leerdam.

12 april 2016 om 12:35

En ik vind dat Dinamo Moskou een hand in de pap heeft bij Ajax. Slaat ook helemaal nergens over maar jij zegt ook maar iets wat niet serieus te nemen is dus kan ik dat ook.

12 april 2016 om 12:37

Ik ken hem toevallig hij komt bij mijn amateur cluppie vandaan en dat hij bij Feyenoord gedonder had kwam doordat hij niet wilde bijtekenen en dan hebben club de mode om je dan niet meer op te stellen wat eigenlijk heer erg verwerpelijk is , want je tekent voor 3 of 5 jaar en als het afloopt dan ben je transfervrij zoals dat heet , en nu is hij terug gezet naar onder 19 en daar heeft hij gewoon een punt dat hoeft hij nl niet te pikken want hij mag gewoon eisen om met de A selectie mee te trainen, maar de heertjes zijn allemaal potentaten die zich in hun kuif gepikt voelen als je wat kritisch over de club zegt en dat is in deze .

12 april 2016 om 12:47

Je verdraaid je eigen woorden nu heel erg. Eerst geef je aan dat Chelsea bepaald wie er speelt, en nu je erop aangesproken bent verander je dat in "chelsea heeft een vinger in de pap". Een wezenlijk verschil.

12 april 2016 om 10:31

Dat zijn toch 2 verschillende dingen? Als je vind dat hij niet presteert kun je hem terug zetten naar jong Vitesse en het gesprek met hem aangaan. Dat staat los van de sancties die hij nu krijgt naar aanleiding van een interview.

12 april 2016 om 12:22

Het is voor ons sowieso een beetje gissen, want je weet simpelweg niet wat er voor de rest onderling gezegd en afgesproken is.

Feit is wel dat er wederom disciplinaire maatregelen genomen worden tegen Leerdam. De tweede keer in korte tijd. De eerste keer was eigenlijk vrijwel direct na de eerste basisplaats van Ota, de aankoop die Leerdam van de linksback positie verdreef.

Dat geeft je, in combinatie met de problemen die Leerdam ook al bij Feyenoord had, wel te denken. Vandaar ook dat ik vind dat Leerdam naar zichzelf moet kijken en zich niet alleen maar als slachtoffer op moet stellen.

Wellicht is deze straf buitenproportioneel. Op basis van de hier gegeven informatie kan een ieder er inderdaad wel vraagtekens bij zetten, maar uiteindelijk vloeit het wel voort uit zijn eigen onkunde om met tegenslagen om te gaan.

12 april 2016 om 13:42

Ik ben het met je eens. Ik vind ook dat de club dit verkeerd aanpakt.

Kijk, ik irriteer me al weken aan de houding van Leerdam. De desinteresse straalt er vanaf. Deels te begrijpen, omdat Vitesse niet alles netjes heeft aangepakt richting hem. Anderzijds vind ik dat je altijd 100% moet geven en je vak serieus moet nemen. Dat ben je ook wel verplicht richting de supporters.

Anderzijds vind ik het dus belachelijk dat Vitesse nu als een soort Noord-Korea een probleem creëert wat beter intern opgelost had kunnen worden, En als hij echt zulke schokkende dingen in dat interview heeft gezegd had je daar over moeten vallen toen je het ter controle kreeg. Niet een week nadat het al gepubliceerd is. Ik geef Kelvin dan ook groot gelijk dat hij stappen onderneemt. De straf is buiten proportie.

Ze zijn em aan het wegpesten.
Behoorlijk triest dat je iemand voor een reeds gechecked stuk gaat bestraffen

Als dit artikel klopt dan lijkt het me duidelijk, dat Vitesse hier hardstikke fout zit. Dit mag namelijk gewoon wettelijk niet.

12 april 2016 om 11:00

Dit is een kant van het verhaal natuurlijk, het feit dat de jurist van Vitesse blijkbaar denkt dat het wel kan geeft aan dat het niet zo simpel is.

Mooie mediashow weer, maar er deugt weinig van wat die vakbondsdirecteur zegt. Uiteraard mag een club overgaan tot een 'disciplinaire straf' die erop neerkomt dat Leerdam geen deel meer uitmaakt van de eerste selectie. Het mag zo zijn dat in de CAO alleen iets staat over geldboetes en verder niets over het verbannen van spelers uit het eerste elftal, maar er staat natuurlijk helemaal niet in de CAO dat zoiets zou verbieden. Verbanning uit het eerste elftal hoeft ook helemaal niet in de arbeidsovereenkomst te worden opgenomen als voorwaarde om die maatregel te mogen nemen.

Het enige punt dat hout snijdt is dat in de arbeidsovereenkomst staat dat de speler zich beschikbaar moet houden voor het eerste en het tweede elftal. Terwijl Vitesse hem naar een jeugdteam heeft teruggezet. Nou, dat is simpel op te lossen. Hevel hem vandaag nog over naar het tweede elftal en klaar is kees! Want een soort universeel recht om met het eerste mee te trainen bestaat niet. Een speler heeft altijd een (grond)recht op arbeid, maar dat recht houdt niet in dat een plek in de eerste selectie (laat staan het recht om opgesteld te worden) gegarandeerd moet worden. Vitesse zou gewoon in haar recht staan om een speler, als daar een goede reden voor is, naar het tweede team terug te zetten.

En dan zijn we bij de crux. Is het wel terecht dat Vitesse hem terug zet vanwege een interview? Dan gaat het er natuurlijk om in hoeverre Leerdam de club heeft beschadigd of in diskrediet gebracht. Het antwoord op die vraag houdt natuurlijk verband met de precaire positie van Vitesse ten opzichte van haar eigenaar en diens netwerk rond, onder andere, Chelsea. Uiteraard zijn uitspraken over dit onderwerp pikant. Dat hoort een speler zich ook te beseffen natuurlijk voordat hij die uitspraken doet. Maar dat Vitesse de kans heeft gehad vooraf het interview te lezen en aan te passen is toch wel een merkwaardig detail. Blijft een beetje raar van de club om dan achteraf Leerdam alsnog disciplinair te straffen.

Benieuwd hoe dit afloopt.

Ik vind het jammer dat het zo gaat met Leerdam. Prima speler die beter is dan Diks en Ota. Diks zou ik laten staan, omdat het een jonge talentvolle Nederlandse speler is, maar die Ota? Ik vraag me echt af waarom hij gescout is en al helemaal waarom hij nog mag spelen!

Leerdam moet misschien eens kijken of hij naar een club als AZ of Heerenveen kan. Prima clubs die hem misschien wel een kans geven

Ik zie wel dat er ook wat discussie is over de rol die Chelsea nou wel of niet heeft binnen Vitesse. Wel apart dat er Vitesse supporters zijn die iets betogen dat diametraal staat tegenover wat Leerdam zegt: namelijk dat Chelsea een grote vinger in de pap heeft bij Vitesse. Lijkt me lastig vol te houden dat Vitesse niet onder de invloed van Chelsea staat als een speler die al een paar jaar dagelijks bij Vitesse rondloopt dit zegt.

Bovendien hoef je als Chelsea zijnde natuurlijk niet wekelijks de opstelling voor te schrijven aan de trainer van Vitesse om toch een feitelijke grote macht uit te oefenen op die club. Iedereen die de ontwikkelingen bij Vitesse een beetje heeft gevolgd weet natuurlijk dat er in Arnhem gewoon geen enkele beslissing die ertoe doet wordt genomen, maar dat de belangrijkste zaken gewoon in Londen worden geregeld binnen het netwerk van Tsjigirinski. Het is juist dat spelers als Yeini, Nakamba en eerder bijvoorbeeld Kashia en Bony door Vitesse rechtstreeks gecontracteerd zijn, maar hoe kwam Vitesse aan die spelers? Die zijn allemaal aangedragen uit dat netwerk. In Oost-Europa, Israel en andere landen wordt druk gescout voor diverse clubs. Als spelers potentie lijken te hebben maar nog wat moeten groeien of omdat ze bijvoorbeeld geen werkvergunning kunnen krijgen in het V.k. dan worden ze gewoon bij Vitesse gestald. En voldoen ze, dan worden ze verkocht aan andere clubs.

Ik kan me voorstellen dat er Vitesse supporters zijn die dit graag anders willen zien, maar helaas is de realiteit gewoon anders. Vitesse is geen onafhankelijke club maar gewoon volledig afhankelijk van de 'bazen' die hun hoofdkwartier in Londen hebben. En bezie dat positief. Zonder dat netwerk was Vitesse inmiddels van het toneel verdwenen. Nu is er tenminste nog een club met de laatste jaren vaak hele leuke spelers.

12 april 2016 om 12:54

De beweringen van een ontevreden speler moet je toch altijd met een flinke korrel zout nemen.
Het is natuurlijk leuk dat Leerdam beweert dat Chelsea een flinke vinger in de pap heeft, maar indien dit het geval is dan wordt dit op een niveau geregeld waartoe Leerdam helemaal geen toegang heeft. Peter Bosz heeft diverse malen uitgelegd hoe het er aan toe ging in zijn omgang met Chelsea en gaf daarbij aan dat ze zelf bepalen welke speler ze van Chelsea willen huren. Het feit dat de Chelsea spelers ook gewoon niet spelen, tenzij ze aantonen beter te zijn, is toch een indicatie dat Bosz dan de waarheid sprak. Dat vind ik waardevoller dan een bewering van een verbolgen wisselspeler.

Voetballers krijgen toch echt niet mee hoe zaken er op managementniveau aan toe gaan. Die jongens die werken hun schema af bij de club en gaan er dan weer vandoor.

Het is ook wel weer raar om te lezen dat nu ook de spelers die Vitesse zelf gecontracteerd heeft ook ingefluisterd zouden moeten zijn uit Londen. Net alsof Vitesse zelf geen scoutingsafdeling heeft.

Nakamba is transfervrij uit Frankrijk gehaald, Yeini uit Israël, Rashica uit Kosovo, Ota uit Japan en van der Werff kwam van Zwolle. Wat is daar nu het verband in waaruit blijkt dat die spelers in opdracht van Chelsea gehaald zouden moeten zijn? Geen van die spelers heeft de potentie om ooit het niveau van Chelsea te halen.

Uiteindelijk is jouw verhaal, net als vele andere, een mening gebaseerd op aannames. Je noemt geen feiten waaruit blijkt dat dat de spelers die Vitesse heeft gehaald allemaal zijn gehaald omdat iemand in Londen dat heeft opgedragen. Dat ze wellicht via tips van Chelsea op het spoor komen van potentiële versterkingen kan heel goed waar zijn. Het lijkt me logisch dat je daar gebruik van maakt indien het je van nut kan zijn, waarom heb je anders een netwerk?

12 april 2016 om 13:45

Volgens mij zijn we het er wel over eens dat 'het netwerk' (om ze maar even zo te noemen, en daarmee bedoel ik die groep rond Tsjigirinski en Abramovic (en nog wat anderen)) niet elke week de opstelling van Vitesse doorfaxt naar Arnhem. Dat mag Rob Maas inderdaad allemaal lekker zelf doen.

Maar zijn we het daarnaast ook met elkaar eens dat dit 'netwerk' wel meer dan een dikke vinger in de pap heeft bij Vitesse? Dat dit netwerk in feite gewoon bepaalt wat er in Arnhem gebeurt? Want dat we niet afgaan op wat een teleurgesteld speler roept dat kan ik billijken. Maar er zijn de afgelopen jaren meer dan voldoende betrouwbare onderzoeken geweest die de ijzeren greep vanuit Londen (waar het netwerk haar basis heeft) bevestigen, bewijzen en inzichtelijk maken.

Lees bijvoorbeeld eens de boeken Voetbalmaffia en Voetbalmaffia2 van de ondezoeksjournalisten Van Duren en Knipping. Wat zij bloot leggen over Vitesse en Het Netwerk is ontluisterend. De gehele overname van Vitesse door middel van offshore bedrijven en vage constructies staat uitgebreid beschreven. Ook de meer recente akkefietjes rond de overgang van Buttner naar United én die van Van Ginkel die niet naar Ajax mocht.

Daarnaast heb ik hier nog wat informatie voor je. Volgens mij mag je hier geen links plaatsen naar andere (nieuws)sites, dus ik plaats hier alleen de platte tekst. Voor je begrip, ik heb dit nota bene van een vitesse.org.

Het Russische netwerk

Goud: moederclubs Chelsea en Zenit Sint-Petersburg. Rood: opgekochte club Vitesse. Blauw: door Gazprom gesponsorde clubs Schalke 04 en Rode Ster Belgrado. Groen: Middlesbrough, dat samenwerkt met Chelsea. Wit: Doyen Sports.
Goud: moederclubs Chelsea en Zenit Sint-Petersburg. Rood: opgekochte club Vitesse. Blauw: door Gazprom gesponsorde clubs Schalke 04 en Rode Ster Belgrado. Groen: Middlesbrough, dat samenwerkt met Chelsea. Wit: Doyen Sports.


Eigenaren: Roman Abramovich in samenwerking met Gazprom
Gezamenlijke spelerwaarde (via Transfermarkt.de): 889,925.000 (met Doyen erbij oplopend tot ruim 1,3 miljard)

Nu wordt het ingewikkeld. De voetbalimperiums van Roman Abramovich (chelsea, Vitesse) en Gazprom (zenit Sint-Petersburg, Schalke 04, Rode Ster Belgrado) zijn duidelijk, maar wie beter kijkt ziet dat deze twee Russische grootmachten samen één netwerk vormen. Gazprom sponsort Chelsea sinds 2012 en toen Zenit onlangs een nieuwe coach zocht was Vitesse-coach Peter Bosz plotseling in beeld. Toeval?

Nee. Dit zijn tekenen van een voetbalnetwerk dat vanuit het Kremlin diep de voetbalwereld in rijkt. Vooral Gazprom heeft sterke banden met de Russische regering, zo probeerde Vladimir Putin persoonlijk Manuel Neuers transfer van Gazproms Schalke 04 naar Bayern München in 2011 te voorkomen. Dit Russische netwerk heeft via Abramovich ook connecties met Jorge Mendes’ enorme voetbalbedrijf Doyen Sports, waardoor bijvoorbeeld Dusan Tadic en Adam Maher indirect ook deel uitmaken van dit netwerk.

De Russen vliegen veel meer onder de radar dan de Pozzo’s en Red Bull, ze schuiven niet zo duidelijk met spelers en directeuren, maar wie goed kijkt ziet de aanwijzingen. Voorlopig lijken de Russen dit netwerk verder en verder uit te breiden (zo werd Gazprom in september officieel partner van de Fifa en hoofdsponsor van het WK 2018), voordat ze er echt gebruik van gaan maken.

Chelsea
Roman Abramovich’ speelgoed. De Russische oliemagnaat spendeert honderden miljoenen en heeft via zijn vrienden Merab Jordania en Aleksandr Chigirinskiy in Vitesse nu een ideale club om zijn talenten te stallen. Ook de vriendschap tussen Chelsea-trainer José Mourinho en Middlesbrough-coach Aitor Karanka wordt benut door talenten bij Boro te planten. Bovendien investeert Abramovich met Mourinho’s manager Jorge Mendes in spelers (waaronder Ricky van Wolfswinkel en Stijn Schaars), waardoor ook Mendes’ machtige Doyen in de Rus zijn dure smartphone staat. En dan is er natuurlijk de samenwerking met Gazprom.

Zenit Sint-Petersburg
De kroonjuweel van Gazprom, dat eigenaar is van de club. Het Russische gasbedrijf pompt ook geld in Schalke 04 en Rode Ster Belgrado, maar Zenit handelt niet met die clubs. De Russen blijven low profile. Wat ze wel doen is spelers uit Jorge Mendes’ netwerk kopen, zoals Axel Witsel en Hulk in de zomer van 2012 (samen voor 95 miljoen euro). Ook Danny is er één van Mendes. Zo en via Gazproms sponsordeal met Chelsea zijn de Russen van Sint-Petersburg en de Londenaren verbonden. Logisch dat Abramovich en Chigirinskiy Vitesse’s Peter Bosz voorstelden als nieuwe coach voor Zenit.

Doyen Sports
Het machtige imperium van Jorge Mendes. Natuurlijk zijn Zenit en Chelsea niet zijn enige klanten, ook Dmitri Rybolovlev’s AS Monaco (waarvan links met Abramovich en Gazprom niet bekend zijn), Real Madrid en Benfica bellen de Portugees graag. Maar Mendes en Abramovich investeerden in het verleden via shady bedrijven wel samen in heel wat spelers van Sporting Lissabon, waaronder dus Schaars en Van Wolfswinkel. Om makkelijk aan goede spelers te komen moet je vrienden zijn met de Doyen-baas, en Abramovich lijkt hard op weg om Mendes’ beste maat te worden.

Vitesse
Eigendom van Abramovich’ vriend Chigirinskiy en overduidelijk de plek waar alle Chelsea-talenten gestald worden. Momenteel zijn het er vier. Daarnaast haalde Chelsea afgelopen zomer Marco van Ginkel naar Londen en kwam met Zakaria Labyad een speler uit het Doyen-netwerk naar Arnhem. De ambitie van Vitesse is om de beste van Nederland te worden, maar die ambitie lijkt ondergeschikt aan de wensen van hoofdkantoor Chelsea.

Schalke 04
Heeft Gazprom als hoofdsponsor. De inmenging van het Kermlin bij de Duitser bereikte in 2011 zijn hoogtepunt toen Putin zelf belde om te vertellen dat ze Manuel Neuer een beter contract moesten bieden. Schalke heeft ook een samenwerkingsdeal met Zenit, met als doel de jeugdopleiding van de Russen te verbeteren met kennis van de wonderkindfabriek in Gelsenkirchen. Schalke stalde in 2011 Anthony Annan bij Vitesse. Verhandelde nooit spelers met Zenit.

Rode Ster Belgrado
Gazprom redde de roemruchte Servische club in 2010 van de ondergang door een flinke sponsordeal aan te bieden. Veel verder lijken de bemoeienissen niet te gaan, sindsdien vertrok geen enkele speler van Rode Ster naar één van de andere clubs in dit netwerk. Deze club produceerde in het verleden sterren als Dragan Dzajic, Nemanja Vidic, Dejan Stankovic en de grote Marko Pantelic, dus wellicht hoopt Zenit op deze manier ooit een nieuw Servisch toptalent te vinden.

Middlesbrough
Deze ver afgegleden Engelse club hangt ook nog aan het Russische netwerk. Hoofdcoach Aitor Karanka is bevriend met José Mourinho sinds hun gezamenlijke tijd bij Real Madrid, en dus gunt de Portugees zijn Spaanse collega wat Chelsea-talenten. Momenteel zijn dat Kenneth Omeruo (oud-ADO) en Nathaniel Chalobah. Hoe deze samenwerking zich in de toekomst zal ontwikkelen is de vraag.

12 april 2016 om 16:19

Mooi lang stuk met veel informatie die verder niet relevant is. Je hebt het van Vitesse.org, een supporterssite die het artikel van een andere site voor een deel geplaatst heeft omdat Vitesse er in genoemd wordt. Het artikel is niet door Vitesse of de supportersvereniging geschreven.

Niemand ontkent dat er een stevige samenwerking is tussen Chelsea en Vitesse. Niemand zal ontkennen dat er in het voetbal veel via bekenden of bevriende personen en bedrijven loopt. Uiteindelijk was dat ook de strekking van het artikel, in de conclusie die direct achter de door jou geplaatste tekst stond (en die je voor het gemak maar even achterwege laat?).
De conclusie in het kort: Er zijn een aantal machtige concerns actief in de voetbalwereld, maar alles is rechtmatig.

Dat van Ginkel niet naar Ajax mocht was op dat moment een logisch gevolg van de ambitie om aan te sluiten bij de Nederlandse top. Daar is niets schimmig aan. PSV gaat Luuk de Jong ook niet aan Ajax verkopen, om maar een voorbeeld te noemen.

Vitesse huurt jaarlijks enkele spelers van Chelsea. Bosz heeft duidelijk aangegeven dat ze zelf aangeven voor welke positie ze spelers zoeken en vervolgens zelf bepalen of een aangeboden speler wel of niet mag komen.
Een constructie waar beide clubs beter van worden. Vitesse omdat ze de selectie met grote talenten aan konden vullen die met regelmaat een meerwaarde bleken te zijn. Chelsea heeft een prima omgeving om talenten ervaring op te laten doen.

Dat Labyad bij Vitesse heeft gespeeld is verder ook verre van bewijs dat iemand anders wat bepaald. Vitesse had nauwelijks geld en moest dus transfervrije spelers halen of spelers huren. Labyad was een uit Nederland afkomstige speler die bij zijn club niet aan spelen toe kwam. Nagenoeg iedere club uit de Eredivisie zou hem graag aan de selectie hebben toegevoegd. Niet bepaald een speler die duidelijk door de strot van Vitesse werd geduwd terwijl ze hem eigenlijk niet wilden hebben.

Nogmaals: Dat je wat kortere lijntjes naar bepaalde partijen hebt en daar soms gebruik van maakt betekent allerminst dat je daar zelf geen zeggenschap over hebt gehad.

Kom nou zelf eens met duidelijke feiten dat niet Vitesse maar anderen bepalen wat er bij Vitesse gebeurt. Daar ontbreekt het nog volledig aan namelijk, net als dat je volledig voorbijgaat aan mijn vraag waaruit blijkt dat Vitesse gedwongen werd om spelers als Yeini, Nakamba en Rashica aan te trekken.

14 april 2016 om 12:08

Ik heb je al verwezen naar de twee publicaties van twee onderzoeksjournalisten waarin de greep die het netwerk heeft op Vitesse aan de hand van bewijs (in de vorm van heldere emails) keurig uitgewerkt is. In die zin is je opmerking dat er geen 'duidelijkje feiten' zouden bestaan die de heerschappij van bepaalde lieden over Vitesse (en het feit dat Vitesse en niemand binnen die club in Arnhem in formele zin ook maar iets te vertellen heeft) bevestigen er eentje van een buitengewoon hoog struisvogelgehalte.

Want je suggestie dat er tussen Vitesse en Chelsea een 'innige samenwerking' zou bestaan is het understatement van het jaar. Een samenwerking veronderstelt een bepaalde autonomie waarbij er, eventueel, ook de optie zou bestaan om ervoor te kiezen om die samenwerking te beëindigen. Die optie is er totaal niet. Is ook onlogisch, want de realiteit is simpelweg dat 'vitesse' gewoon helemaal niets wezenlijjks te vertellen heeft. Niet over de club, het beleid of wat dan ook. Die Joost de Wit is niets meer dan een goed betaalde bureauknecht. Dacht jij dat die man ook maar de geringste bevoegdheid heeft om wat dan ook te doen? Welnee. Als die man wil gaan pissen, heeft hij toestemming uit Londen nodig. Dat is simpelweg de realiteit. Tsjigirinski is de eigenaar, de baas en de eindverantwoordelijke. Die heeft een bureau in Londen van waaruit de feitelijke leiding over Vitesse plaatsheeft. En nee, er gaat geen dagelijks lijst met zaken zoals opstellingen richting Vitesse. Dat mogen ze allemaal zelf wel bepalen. Maar welke spelers gehuurd mogen worden, welke worden aangetrokken en iedere financiele beslissing die boven de 25.000 Euro gaat moet vanuit Londen worden geaccordeerd. Joost de Wit doet exact wat hem wordt opgedragen en verder niks. En dat is iets compleet anders dan een leuke 'innige samenwerking'.

Want leg mij anders maar uit dat Vitesse een begroting draait van ongeveer 30 miljoen (weet dit bedrag niet exact) waarvan bijna 23 miljoen opgaat aan spelerssalarissen. Vitesse heeft dus een gat in haar begroting van ettelijke miljoenen. Die Rus moet op jaarbasis ongeveer 20 miljoen bijpassen om de financiën weer sluitend te krigen. En die Rus zou dan verder Vitesse, als eigenaar, gewoon lekker haar gang laten gaan, zich verder nergens mee bemoeien en gewoon rustig ieder jaar dat bedrag op tafel leggen? Onwaarschijnlijk. Zo zit de wereld niet in elkaar.

12 april 2016 om 12:58

Vitesse heeft altijd zelf een groot netwerk in Oost-Europa gehad, en nog steeds. Durdovic kwam via een tip van Curovic. Ook Rashica komt van Curovic. Vitesse krijgt van Curovic en voorheen van Bursac (senior) veel tips binnen over spelers uit de balkan.

Mori kwam overigens op voorspraak van Fred Rutten, niet Chelsea. Yeini is per ongeluk gescout, Theo Janssen ging namelijk naar Israel voor een andere speler. Vitesse is zelf al een aantal jaar bezig in Japan, daar kwam eerst Yasuda uit voort en nu Ota.

Kashia, Vako en Qazaisvili kwamen op voorspraak van Jordania, die uiteraard veel expertise in Georgie heeft, niet van Chelsea.

De enige speler die direct aangedragen werd door Chelsea is inderdaad Bony, naast de huurlingen natuurlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren