Huntelaar verliest met Schalke 04 gevecht om Europees ticket

Schalke 04 heeft vrijdagavond een dure nederlaag geleden. Het team van André Breitenreiter verloor de uitwedstrijd tegen FSV Mainz 05, een concurrent in de strijd om een toegangsbewijs voor Europees voetbal: 2-1. Het was voor de thuisploeg de derde competitiezege op rij, terwijl Schalke de voorgaande twee duels in winst had omgezet. Door de zege van die Köningsblauen hebben beide ploegen evenveel punten, 33, en deelt men de vierde plaats.

/

Het begin van de wedstrijd mocht er zijn, met veel strijd in de onderlinge duels en snelle aanvalspogingen. Al snel werd duidelijk dat Schalke moeite had met de bekeken, defensieve, speelwijze van die 05er. Een standaardsituatie hielp de thuisploeg aan een 1-0 voorsprong, na ruim een half uur spelen. Na een corner van Danny Latza werkte Roman Neustädter de bal in de voeten van Gaëtan Bussmann, die met rechts voor de ruststand zorgde.

De start van Schalke aan de tweede helft mocht er zijn. Stefan Bell haalde in de 46e minuut een inzet van Max Meyer van de lijn, maar op aangeven van Meyer maakte Younes Belhanda er alsnog 1-1 van. Schalke maakte na rust een actievere indruk, al liet Mainz zich ook regelmatig gelden. Baumgartlinger nam in de 79e minuut de 2-1 voor zijn rekening. Na balverlies van Leroy Sané kopte de middenvelder op aangeven van Yunus Malli de winnende treffer achter doelman Ralf Fährmann. Klaas-Jan Huntelaar stond negentig minuten binnen de lijnen, maar ook hij kon de nederlaag niet afwenden.

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen in de competitie?