Mourinho ziet Dortmund knoeien; scorende Huntelaar passeert Sand

Borussia Dortmund is er niet in geslaagd om de druk op Bayern München enigszins op te voeren. Het team van Thomas Tuchel bleef bij Hertha BSC op een brilstand (0-0) steken en de achterstand op de koploper kan later oplopen tot tien punten. Klaas-Jan Huntelaar scoorde voor Schalke 04 (VfL Wolfsburg, 3-0) en staat nu met 74 doelpunten op de tweede plaats in het Bundesliga-klassement van die Knappen. Hij passeerde Ebbe Sand en hoeft alleen nog Klaus Fischer (182) voor zich te dulden.

/

Hertha BSC - Borussia Dortmund 0-0
Onder toeziend oog van José Mourinho liet Dortmund twee punten liggen in Berlijn. In de eerste helft gaf de thuisploeg weinig weg en de BVB was niet creatief genoeg om de vijandelijke verdediging uit elkaar te spelen. De beste kans was misschien nog wel voor de thuisploeg: Anthony Brooks kopte bij een hoekschop over. In de tweede helft voerde Dortmund de druk op en speelde het spel zich voornamelijk op de helft van Hertha af. Ook met Adrian Ramos als invaller binnen de lijnen slaagde Dortmund er echter niet in om tot uitgespeelde kansen te komen. Hertha liet zelf ook countermogelijkheden onbenut, maar koesterde het punt.

/

Schalke 04 - VfL Wolfsburg 3-0
Huntelaar opende na ruim een kwart wedstrijd spelen de score nadat Julian Draxler aan de overzijde een kans had laten liggen. Diego Benaglio zat er nog wel met één hand aan, maar kon de 1-0 niet voorkomen en had even later ook geen antwoord op een vrije trap van Johannes Geis. Namens Wolfsburg was ook Daniel Caligiuri dicht bij een treffer geweest, maar hij kwam niet verder dan de lat. In de tweede helft gebeurde er lange tijd niet veel meert. Nicklas Bendtner en Bruno Henrique besloten met hun pogingen naast en drie minuten voor tijd viel de 3-0 via Alexander Schöpf. De assist kwam voor de tweede keer van Junior Caicara.

FC Ingolstadt 04 – FC Augsburg 2-1
In de Beierse derby tussen Ingolstadt en Augsburg was het niet alleen de eer die op het spel stond. Beide ploegen bevonden zich voor aanvang van de wedstrijd slechts een paar punten boven de degradatiestreep, waarbij Ingolstadt een voorsprong van twee punten op de bezoekers koesterde. Het was dan ook Augsburg dat vlammend aan de wedstrijd begon en na een kwartier op voorsprong kwam na een wereldgoal van Konstantinos Stafylidis, die de bal van buiten de zestien prachtig binnenschoot. Ingolstadt drong daarna en aan en kwam na een uur spelen op gelijke hoogte door een kopbal van Marvin Matip. De wedstrijd golfde daarna op en neer en vijf minuten voor tijd kreeg Ingolstadt met een strafschop de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Moritz Hartmann benutte de penalty na een overtreding van Jan Moravek en zette daarmee de 2-1 eindstand op het bord.

Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart 2-4
Stuttgart is bezig aan een opmerkelijke opmars. De vijfvoudig landskampioen haalde maar tien punten uit de eerste veertien wedstrijden, maar sinds december gaat het beter; eerst werd er twee keer gelijkgespeeld en zaterdag boekte Stuttgart op bezoek bij Frankfurt de vierde competitiezege op rij. Christian Gentner, Daniel Didavi, Christian Gentner en Filip Kostic waren in Frankfurt trefzeker voor Stuttgart, maar Didavi benadeelde zijn ploeg ook, door kort na de 1-3 zijn tweede gele kaart te pakken. Eintracht Frankfurt (overigens nog zonder Luc Castaignos) kwam echter ook al snel met tien te staan, toen ook Carlos Zambrano zijn tweede gele kaart kreeg. Hij veroorzaakte met zijn overtreding bovendien een strafschop, die werd benut door Kostic; het slotakkoord van de doelpuntrijke middag kwam kort voor tijd op naam van Szabolcs Huszti.

Hannover 96 – 1. FSV Mainz 05 0-1
Terwijl het hekkensluiter Hannover 96 was dat de punten het hardst kon gebruiken, was het 1. FSV Mainz 05 dat op zaterdagmiddag de bovenliggende ploeg was. De bezoekers kwam na ruim twintig minuten spelen op voorsprong door een goal van Jairo Samperio. Tien minuten later kreeg Mainz de kans om de voorsprong meteen te verdubbelen, maar twee goede kansen waren niet besteed aan Yunus Malli en Gaëtan Bussmann. In de tweede helft was Hannover via Hugo Almeida nog twee keer dichtbij de gelijkmaker, maar de Portugees schoot eerst naast en zag tien minuten voor tijd zijn inzet gekeerd worden door keeper Loris Karius.

Wie eindigt dit seizoen hoger in de Bundesliga, denk je?