Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Wij sloten onszelf op uit schaamte, tegenwoordig gaan ze dansen in de stad'

Laatste update:

Cesare Prandelli werkte als bondscoach van Italië vier jaar lang toe naar het WK in Brazilië. De wereldkampioen van 2006 beleefde echter een desastreuze groepsfase en kon al na drie wedstrijden de koffers pakken. Het is nog altijd een open wond voor Prandelli, die daarna even werkzaam was bij Galatasaray, maar momenteel werkloos thuis zit.

/

In een uitgebreid eindejaarsinterview met La Repubblica wordt de oefenmeester gevraagd nog één keer terug te blikken op zijn periode als keuzeheer. Hij toont zich openhartig. “Ik heb gezegd dat de huidige generatie professionaliteit niet bovenaan de prioriteitenlijst heeft staan. Als we in mijn tijd als speler een wedstrijd verloren, sloten we onszelf uit schaamte op. We gingen echt niet de stad in om te gaan dansen.”

De tijden zijn echter veranderd, heeft de 58-jarige ex-coach van onder meer Parma, AS Roma en Fiorentina gemerkt. “De huidige generatie spelers heeft niet de toewijding en de echte wilskracht, ze begrijpen het niet dat ze bevoorrecht zijn. Wij waren arme jongens die door de hoogste klasse werden bekeken vanaf de tribune. Tegenwoordig is het precies andersom”, besluit Prandelli.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dus daardoor kwamen ze niet door de groepsfase of wat bedoeld hij daarmee? Nogal makkelijk de schuld afschuiven vind ik dit.

28 december 2015 om 00:13

Hij gaf een uitgebreid interview en aangezien dit onderwerp tegenwoordig veelbesproken is denk ik dat vz dit daarom eruit pikt. En hij spreekt hier zeker geen onzin.

28 december 2015 om 00:14

Hij doelt gewoon op de prioriteiten.

28 december 2015 om 02:14

Anders misschien nog een keer het artikel lezen. Hij geeft niemand de schuld maar geeft alleen de verschillen weer. Maar zo te horen is het glas bij jou altijd half leeg

Ik kan mij daar wel in vinden. Alleen niet als excuus.

Geweldige laatste zin. Voetballers zijn van hun supporters vervreemd geraakt in de loop van de tijd. Clubgevoel en passie zijn nog zeldzaam.

Ik kan mij hier erg in vinden, neem bijvoorbeeld Depay bij United. Wie gaat er nu me zo'n auto voorkomen en hier pontificaal kussentjes bij laten maken met M7 erop terwijl je als een natte dweil speelt. Ik zou mij echt dood schamen. Ik bedoel, doe dat dan eerst als je wat hebt laten zien en niet net in deze moeilijke tijd voor United. Wat een mensenkennis heb je dan zeg, dikke plank voor het hoofd.

Hij heeft helemaal gelijk !!

Ik vindt dit zware onzin, je kan gewoon verliezen het is een sport. Als je verloren heb en je gaat de stad in wat drinken moet dat kunnen. Als je dan lastiggevallen wordt Door supporters zijn het ook supporters met IQ van eem pinda. Als ik het vandaag verpest op mn werk kan ik ook gewoon de stad in, het gewoon een baan klaar zo moet iedereen het zien ook de supporters.

28 december 2015 om 08:16

En als in zijn tijd de sport werd bekeken door de hogere klasse, dan waren de hogere klasse van die tijd aardige hooligans!

28 december 2015 om 08:21

Voor het geval er mensen gaan roepen in de jaren toen hij voetbalde waren er nog geen hooligans.

In de jaren 50 kwam hooliganisme pas echt op gang. Door de gewijzigde samenleving veranderde de volkscultuur in West-Europa. Nieuwe subculturen ontstonden. Zo waren er de nozems, arbeidersjongeren die vaak gebruik maakten van geweld. De Engelse nozems gingen, net als hun collega-arbeiders, naar voetbalwedstrijden kijken. Ook hier waren ze gewelddadig. Door de media-aandacht werd het hooliganisme een echte hype en verspreidde het zich over heel Engeland. Door televisiebeelden, interlandwedstrijden enz. ging hooliganisme de internationale weg op. In de jaren 70 ontstonden de eerste sides in Nederland. Via hen stroomde het hooliganisme naar België door. In 1978 organiseerde Club Brugge het vriendschappelijke toernooi Brugse Metten. Voetbalploeg Feyenoord uit Rotterdam was uitgenodigd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren