Atlético knokt zich terug en neemt voorschot op plek in volgende ronde

/

Atlético Madrid waant zich al min of meer zeker van het bereiken van de volgende ronde in de Spaanse beker. De eerste van de twee duels met derdeklasser Reus Deportiu werd dinsdagavond na een stroeve start met 1-2 gewonnen. Over twee weken wacht de return in het Vicente Calderón, maar coach Diego Simeone zal zich weinig zorgen maken.

De nummer twee van de Primera División begon matig aan het uitduel bij het nietige Reus en kwam na een half uur spelen op achterstand. Fran Carbiá profiteerde van een fout achterin en schoot in de rebound raak. Erg lang kon de thuisploeg niet van die voorsprong genieten, want Atlético stelde snel orde op zaken. Luciano Vietto, die in de openingsfase een goede kans had laten liggen, kopte knap raak. Hij tekende daarmee meteen voor de 1-1 stand bij rust.

De bezoekers uit Madrid voerden in de tweede helft de druk op. Koke zag zijn inzet nog gekeerd worden, maar na 63 minuten spelen namen de gasten de leiding. Een hoekschop viel op het hoofd van Saúl Níguez, die de bal achter doelman Edgar knikte. Reus probeerde het daarna wel en kreeg ook een paar kansen op een nieuwe gelijkmaker, maar de 1-2 stand bleef tot het laatste fluitsignaal staan.