Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Primeur voor Heracles Almelo: 'Beter dan Camp Nou, dat heb ik beloofd'

Laatste update:

Heracles Almelo is maandagavond van start gegaan met het testen van een revolutionair analysesysteem. Daarmee worden bewegingen van spelers honderd procent accuraat gedetecteerd en geanalyseerd. Het systeem is ontwikkeld door studenten en oud-studenten van de Universiteit Twente, die onder de naam SciSports een spin-off zijn gestart.

/

Alhoewel het een bedrijf uit Enschede betreft, heeft men met opzet gekozen voor ‘buurman’ Heracles uit het nabijgelegen Almelo. Kunstgras is volgens chef de mission Giel Brouwer van SciSports ‘perfect’ om het systeem te testen. “Ik heb de stadionmanager al beloofd dat hier het beste trackingsysteem van de wereld komt, beter dan Camp Nou”, zegt hij in TC Tubantia.

Brouwer claimt dat zelfs matchfixing kan worden opgespoord. “Neem een keeper, die zijn hand op het laatste moment intrekt. Dat zijn dingen die nu niet waarneembaar zijn, maar met de 3D-data wel”, verklaart hij. Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma, die het systeem maandag live aan het werk kon zien tijdens een duel van Jong Heracles met Jong Feyenoord, is optimistisch gestemd: “We willen innovatief zijn. Het stadion leent zich perfect voor dergelijke testen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Werkelijk fantastisch als dit mogelijk is! Match fixing word eindelijk aangepakt.

1 december 2015 om 13:56

Zou eventueel kunnen worden aangepakt mits deze technologie in de toekomst daadwerkelijk daarvoor toegepast gaat worden*
.
Ligt iets genuanceerder.

1 december 2015 om 14:20

Wat dacht je van de kosten? Dat gaat minstens nog 25 jaar duren.

1 december 2015 om 14:41

Als het daadwerkelijk zo goed werkt kan het zomaar snel gaan. Grotere clubs hebben het geld ervoor, en misschien is het wel in het belang van de fifa dat ze er een potje geld voor opentrekken

1 december 2015 om 20:33

Wat een onzin. Matchfixing wordt door dit systeem niet uitgebannen. Er wordt hier een element genoemd, maar dat is ook nog suggestief en moet dan nog bewezen worden. Matchfixing kan op vele manieren worden toegepast en niet alleen door dit voorbeeld.

Prima hoor al die data, maar je moet het wel goed gebruiken. Voetbal is een port van fouten en toeval, dus je kan loopbeweginge en alles aanpassen, maar uiteindeljk lopen voetballers dan als robotjes over het veld en vergeten ze te voetbalen. Zie maar naar Manchester United momenteel, die hebben zoveel instructies meegekregen dat ze vergeten te voetballen. Data tot op zekere hoogte is prima, maar we moeten niet doorslaan.

Heel leuk, technologie. Vind het fantastisch wat studenten kunnen maken tegenwoordig. TU Twente staat ook bekend als een geweldige technische universiteit. Maaaar, wat is de lol hier nou van? Sommige dingen moet je niet te technologisch Willen maken. Het blijft een sport, waar je soms pech en soms gelukt hebt. Gaan we dan met zoemertjes werken, met een elektrisch stemmetje; bal over lijn: 1-0. Voetbal heeft nu nog charme, passie, puur geluk en puur verdriet. Mensen moeten gefrustreerd kunnen zijn, of euforisch als er een keer een bal over de lijn is gegaan, maar niet is opgemerkt door de scheids. Lekker kunnen schelden of juichen op de momenten dat het daar voor leent. Dat gaat allemaal verdwijnen.

Voetbal wordt al net zo afgezaagd als een gemiddelde backpackreis

Dag voetbal!

1 december 2015 om 14:41

Ik denk dat dit vooral de trainers en coaches gaat helpen, doordat ze alles tot in detail terug kunnen kijken, kunnen ze ook de fouten in hun team vinden bij tegendoelpunten, waar liggen situaties waar meer uitgehaald kan worden. Qua regeltechnisch zal dit weinig toevoegen aan de wedstrijden, wel na afloop, dit zou de tuchtcommissie en zo aardig kunnen helpen.

1 december 2015 om 15:13

Kan dat al niet? Ik heb best veel in hotels gewerkt waar voetbalploegen komen voor bv trainingskampen of voor wedstrijden en er wordt al ontzettend veel geanalyseerd dmv videobeelden; sterker nog, spelers zitten non-stop naar eigen beelden van trainingen en wedstrijden te kijken. Foute of goede acties kan je met camerabeelden ook wel terugzien, net als gemiste overtredingen oid. Wat wil je verder nog analyseren? Of een speler z'n linkerbeen wel goed naast z'n rechterbeen neerzet tijdens het trappen van een bal? Denk dat het bijzonder weinig toevoegt en enkel de charme weghaalt.

1 december 2015 om 21:57

Heel leuk, die charme, passie, puur geluk en puur verdriet... maar uiteindelijk is voetbal wereldwijd een miljardenbusiness en geld krijgt nog steeds meer en meer de overhand.

2 december 2015 om 09:48

Geld krijgt in overal de overhand, betekend niet direct dat het verbetering is.. Die miljarden business blijft wel, geloof mij. De verdeelsleutel zal alleen anders zijn. Laat de sport lekker de sport blijven, het is al technologisch genoeg. Als ik zoemertjes(bij wijze van) wil horen, ga ik wel ijshockey of basketbal kijken..

2 december 2015 om 10:12

Ik vind dat foute beslissingen daar niet bij horen. Een sport kan ook een sport blijven zonder foute beslissingen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren