Go Ahead kent absolute rampavond; Helmond geeft Eindhoven pak slaag

Go Ahead Eagles is de tweede periode in de Jupiler League slecht van start gegaan. Kowet leed vrijdagavond een 4-1 nederlaag bij FC Emmen en verzuimde dus om koploper FC Volendam tot op één punt te naderen. De nummer vier van het klassement, FC Eindhoven, ging in de derby tegen Helmond Sport met 1-4 onderuit.

/

FC Emmen - Go Ahead Eagles 4-1
Go Ahead moest al na een klein kwartier met tien man verder doordat Theo Zwarthoed na een handsbal rood pakte. De ingevallen Erik Cummins kon in de eerste helft direct twee keer vissen, want Jurjan Mannes schoot op weergaloze wijze de 1-0 binnen en Marnix Kolder kopte acht minuten voor rust raak. Leon de Kogel bracht de spanning terug in de wedstrijd door via de paal doel te treffen, maar de Deventer ploeg kon na rust niet doordrukken. Via Gaby Jallo en Kolder werd het zelfs nog 4-1 in het voordeel van Emmen.

/

FC Eindhoven - Helmond Sport 1-4
Helmond sloeg na een beginfase met veel gele kaarten toe: Gyrano Kerk schoof na een klein kwartier de 0-1 binnen in het sfeervolle Jan Louwers Stadion. Hij miste even later de kans op 0-2, maar na 25 minuten kwam die tweede goal er via Kevin Visser alsnog. Eindhoven hoopte in het tweede bedrijf wat terug te doen en na ruim een uur viel de aansluitingstreffer: Christopher Mandiangu vond de bovenhoek. Via Gillian Justiana en Gevero Markiet liep Helmond uit naar een 1-4 overwinning.

/

Fortuna Sittard - Jong PSV 1-1
Fortuna Sittard zette in de beginfase druk en hoopte PSV een snelle achterstand toe te dienen, maar onder anderen Tim Janssen had het vizier niet op scherp staan. Na het half uur lieten de beloften zich gevaarlijk zien voor het vijandelijke doel: Florian Jozefzoon schoot voorlangs. Na ruim een uur spelen troffen de Eindhovenaren in de persoon van Rai Vloet zelfs de paal. Jordy de Wijs opende na 85 minuten, bij een hoekschop van Jozefzoon, alsnog de score. PSV kon die 0-1 niet vasthouden, want Ferry de Regt nam de gelijkmaker voor zijn rekening.

/

VVV-Venlo - Telstar 1-2
De ploeg van Michel Vonk won vorige week een oefenwedstrijd tegen Eredivisionist SC Cambuur en boekte vrijdagavond ook een knappe zege in Noord-Limburg. In de zeventiende minuut namen de bezoekers de leiding: uit een voorzet van Tim Keurntjens kopte Marko Maletic de 0-1 achter Jordy Deckers. Na de onderbreking kwam Telstar onder druk te staan en was een inzet van Ralf Seuntjens op de lat voorbode van de 1-1 in de 66e minuut. Een schot van Gianluca Nijholt werd via Kevin van Essen van richtin veranderd en liet Wesley Zonneveld kansloos. Eén minuut later zorgde Fabian Serrarens met een strakke rebound voor de 1-2 en trok Telstar een overwinning over de streep.

/

RKC Waalwijk - FC Dordrecht 0-1
Dordrecht en RKC lieten in de beginfase niet veel zien, maar de bezoekers gingen tien minuten voor rust wel aan de leiding doordat Ingo van Weert een inzet van Matthew Steenvoorden achter zijn eigen doelman werkte. Het duel moest in de eerste helft vanwege lichtuitval nog ongeveer tien minuten worden gestaakt. Dordrecht behield de voorsprong in het Mandemakers Stadion, maar speelde het duel wel met tien man uit. Shayron Curiel kreeg een rode kaart vanwege een slaande beweging.

Denk jij dat Go Ahead Eagles kampioen wordt?