Internazionale wint opnieuw niet, AS Roma haalt uit op Sicilië

Internazionale won vijfmaal op rij en vestigde zich daarmee aan kop als prominente club om Juventus de titel af te nemen. Vorige week verloor men ineens fors van Fiorentina (1-4) en ook zondag lukte drie punten pakken niet: uit bij Sampdoria bleef Roberto Mancini’s elftal steken op 1-1. Wint Fiorentina zondagavond, dan loopt het weg bij Inter. AS Roma slaagde er na drieënhalf jaar weer eens in te winnen op visite bij Palermo en deed dat direct maar heel ruim. De Romeinen scoorde in het eerste half uur al driemaal tegen i Rosanera en wonnen uiteindelijk met 2-4.

Sampdoria - Internazionale 1-1
Inter begon het seizoen overweldigend, maar ging vorige week op eigen veld voor het eerst onderuit. Het elftal van Roberto Mancini wilde de uitwedstrijd bij Sampdoria aangrijpen om de bittere nasmaak van de 1-4 nederlaag tegen Fiorentina weg te spoelen, maar dat bleek lastig. Sampdoria liet er geen gras over groeien en trok vanaf de eerste minuut ten aanval en had bij rust eigenlijk voor moeten staan. Missers van onder meer Roberto Soriano en Ervin Zukanovic stonden een doelpunt van de thuisploeg in de weg. Dé kans op de 1-0 kwam echter op naam van Joaquín Correa. De Argentijn schoof tot ongeloof van de thuisfans voor een volledig open doel naast.

/

Kort na de pauze was het alsnog raak voor Samp. Pedro Pereira vond Luis Muriel, die ruimte vond in de zestien en Samir Handanovic het nakijken gaf. Twintig minuten later was hij ook dicht bij de 2-0, maar dit keer verdween de inzet van de Colombiaan centimeters naast de paal. Het zou een dure misser blijken, want vijf minuten later sloeg Inter aan de overkant wel toe. Mauro Icardi vond Ivan Perisic, die weinig meer hoefde te doen dan de bal over de doellijn te werken. De gasten uit Milaan kregen in de resterende twintig minuten nog een goede kans om de zege te pakken, maar Jonathan Biabiany zag zijn kansrijke inzet gekeerd worden door doelman Emiliano Viviano.

Palermo - AS Roma 2-4
Palermo verloor de voorbije drie competitieduels allemaal en liep dus al rond met een zwaar hoofd. Al na twee minuten zakte de moed de club weer in de schoenen: toen tekende Miralem Pjanic al voor de 0-1 door de combinatie aan te gaan met Alessandro Florenzi en het zelf af te ronden: Luca Rigoni kon hem niet meer bijhouden en Stefano Sorrentino werd geklopt. Er stonden toen pas 108 seconden op de klok en Pjanic schreef de snelste treffer van dit seizoen op zijn naam. Palermo kreeg de kans om 1-1 te maken, maar na miscommunicatie achterin tussen Wojciech Szczesny en Kostas Manolas profiteerde de thuisclub niet. De man die bij de 0-1 de aangever was groeide uit tot de afmaker bij Roma’s tweede doelpunt.

/

Pjanic wilde eigenlijk hard op doel schieten, maar raakte de bal helemaal verkeerd en leverde pardoes de assist op Florenzi, die van acht meter raak schoot. Palermo kwam er daarna niet aan te pas en incasseerde ook nog nummer drie voor rust, nog voor er een half uur verstreken was. Gervinho, die de kans op de 0-3 eerder nog liet liggen, schoot hoog binnen na een prima solo en deed de thuisclub en zijn fans zo nog meer pijn. Het was aan keeper Sorrentino te danken dat Roma er in het verdere verloop niet nog meer maakte.

Hij stak tijdig een voet uit bij een mogelijkheid voor Radja Nainggolan en bokste een schot van Pjanic weg: ook Mohamed Salah kreeg de ervaren keeper geen vierde maal klein. Aan de overkant dacht Franco Vázquez de 1-3 te maken, maar zijn inzet ging tegen de lat aan en dus zat het Palermo ook bepaald niet mee. Gedurende de tweede helft klauwden de Sicilianen zich nog wel een stuk terug in de wedstrijd. Aan het begin kwam Alberto Gilardino in de ploeg voor Mato Jajalo en dat sorteerde effect.

Op aangeven van Vázquez maakte hij de aansluitingstreffer en werd het wat spannender. De supporters gingen vervolgens massaal staan toen Giancarlo González aan het begin van de blessuretijd de 2-3 maakte na een prima hoekschop van Vázquez. Het wonder van Sicilië voltrok zich echter niet en het was Roma dat aan de overkant de wedstrijd afsloot met een vierde en laatste goal: Gervinho mikte links onderin raak. Palermo heeft nu dus al vier keer op rij geen punten gepakt.

Denk je dat Internazionale de komende wedstrijden wel weer tot overwinningen komt?