Barcelona treurt: ‘Ongelooflijk dat we maar een keer hebben gescoord’

Barcelona kreeg zaterdag met 2-1 klop van Sevilla. Dat de ploeg van trainer Luis Enrique verloor was een klein wonder, want in het kolkende Sánchez Pizjuán kregen de Catalanen voldoende kansen. Zo werd het aluminium drie keer geraakt. “Het is ongelooflijk dat we maar een doelpunt gemaakt hebben”, sipt Barcelona-trainer Luis Enrique.

/

“Sevilla heeft tien minuten goed gespeeld”, doelt de coach op de periode na rust dat Sevilla twee doelpunten maakte. “Na de interlandonderbreking moeten we er direct staan, we mogen geen tegenslag meer krijgen. Barcelona moet dan top spelen. Natuurlijk misten we Lionel Messi en Andrés Iniesta, maar ook Sevilla had een aantal geblesseerde spelers.”

“Dat is dus geen excuus. De bal wilde er gewoon niet in. Sevilla kwam er twee keer goed door en maakte twee doelpunten. We hebben een hoge prijs betaald”, zegt Luis Enrique, die de resultaten van zondag af zal moeten wachten hoe groot de schade voor zijn ploeg echt wordt. De verrassende koploper Villarreal komt nog in actie en in Madrid wordt de beladen derby Atlético-Real gespeeld.

Had Barcelona met Lionel Messi wel gewonnen?

1
2

4 oktober 2015 om 01:39

Barcelona is gewoon helemaal niks zonder Messi dat is toch duidelijk.

4 oktober 2015 om 10:00

Dit seizoen waren ze ook slecht met Messi. De ploeg is gewoon uit vorm.

4 oktober 2015 om 10:56

Wat een onzin allemaal ook met Iniesta en Messi verliezen we met regelmaat wedstrijden!

3 oktober 2015 om 21:42

Hoezo leverkusen moest winnen tegen barcelona? Heb je de match wel gezien???

3 oktober 2015 om 22:58

Klopt wat ie zegt. Mayweather. Leverkusen had het in de eerste helft al af moeten maken.

3 oktober 2015 om 23:44

heb jij de match gezien??? OEN! leverkusen waa veel beter...

Moest je maar ter stegen op doel laten en niet gelijk bravo erin zetten

dat heeft er niks mee te maken.... bravo deed et goed

4 oktober 2015 om 08:20

Daarom kreeg hij 2 goals tegen zo goed deed hij het

3 oktober 2015 om 23:45

ben geen barca fan maar een madridista❤️, lekker voor barca punten verlies! maar beter keepen dan bravo bij barca doet niemand, ook ter stegen niet,..

Sevilla heeft tien minuten goed gespeeld ? Waarover heb je het trainer Luis?
Eerste helft heeft Sevilla redelijk goed gespeeld. Tweede helft vroeg maken ze 2 doelpunten. En ja tegen een club als Barca moet je na 2 doelpunten wel verdedigend gaan spelen. Twee uitermate goede reddingen en daarnaast nog enkele goede van de keeper van Sevilla en deze man praat over tien minuten goed spel. Soms vraag ik me af of verdedigen en keepen geen onderdeel meer is van voetbal. Want zolang je dat goed doet, speel je geen goed voetbal.
Ook even aangeven dat de penalty wel een twijfel geval was. Want de speler staat net buiten het strafschopgebied.

Bravo was onzeker, ik had Ter Stegen laten starten
.

3 oktober 2015 om 22:23

Achteraf makkelijk gezegd. Als Ter Stegen een keepersfout had gemaakt zou je precies het tegenovergestelde gezegd hebben.

Barca heeft veel te veel kansen gemist.
Zo kun je natuurlijk niet winnen.
Maar men moet van dit verlies ook geen drama maken, Barca staat dicht bij de top, Real kan morgen max 2 punten uitlopen moesten ze winnen, er is dus niks aan de hand.

Barca beschikt over een flink aantal blessures en ook nog eens van belangrijke spelers. Echter hadden ze deze wedstrijd met gemak kunnen winnen gezien de kansen en de ruimte die ze van Sevilla kregen. Echter is het frustrerend om te zien dat bijna het gehele elftal zonder beleving speelt en daardoor niet scherp is. De speler waar ik mij het meest aan irriteer sinds Messi zijn afwezigheid is Neymar. Hij passt slecht, vertraagt het spel, mist opgelegde kansen en showt teveel tierelantijntjes met veel balverlies als resultaat. Graag zou ik zien dat Neymar wat zakelijker ging spelen door te weten dat Barca momenteel gemankeerd door alle blessures maar helaas. Rakitic, Mascherano, piqué en Busquets wat normaal spelers zijn die constant hun niveau halen lijken nog met hun hoofd in de wolken te zijn door de treble.

4 oktober 2015 om 10:19

Eindelijk iemand hier op VZ die niet roept dat Neymar geweldig was.
Wat erger ik me al weken aan hem, Messi camoufleert een hoop fouten van hem
Op 4-5 man aflopen om maar met een onnodig trucje te kunnen passeren,wat weer leid tot balverlies,passen als hij moet schieten en vice versa.
Wel een uitstekende vrije trap die er van de 100keer 99 keer gewoon ingaat,

Rakitic en Busquets speelden prima.
Mathieu is gewoon niet geschikt ,speelde vorig jaar als CV prima maar kan het gewoon niet meer bijbenen en kost je gewoon punten.

Suarez moet het laten vallen af gaan leren zijn gewoon kansen als hij blijft staan maar nu is de kans weg omdat hij weer een onterechte penalty of vrije trap wil

Barca speelde gister niet eens zo slecht ,sevilla had over geluk niet te klagen.
Gelijkspel zou terecht zijn geweest.

voetbal is nog steeds rond hoe raar het ook klink voor sommige mensen! Sevillia heeft gewoon goed gespeeld wat een keeper held!

Ach ja, het zit op het moment allemaal wat tegen. Een aantal geblesseerden, een te smalle kern door ondoordacht spelers te laten gaan en dat in combinatie met dat verbod om niuewe spelers aan te trekken.

De concurrentie is ook niet overweldigend bezig, dus eigeniljk nog helemaal geen man over boord.