Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Terugdraaien crisisheffing levert Nederlandse clubs financiële meevaller op

Laatste update:

De rechtmatigheid van een deel van de crisisheffing in 2012 is onderuitgehaald in een advies aan de Hoge Raad. Dat bericht is met gejuich ontvangen bij de Nederlandse voetbalsector, dat zwaar werd geraakt door de regelgeving. Zo kan PSV volgens algemeen directeur Toon Gebrands rekenen op circa 1,2 miljoen euro.

/

Werkgevers moesten 16 procent extra belasting betalen over lonen boven de 150.000 euro en de voetbalsector geraakt door die regeling, zeker omdat het met terugwerkende kracht werd ingevoerd. “Waar het nu om gaat, is dat de rechtmatigheid van het met terugwerkende kracht belasten van werkgevers wordt betwist. Als dit doorzet, zou dat betekenen dat we de helft van het betaalde jaarbedrag terugkrijgen”, tekent De Telegraaf op uit de mond van de PSV-bestuurder.

Directeur Gerald van den Belt van FC Twente rekent voor zijn club op circa 500.000 euro. “We zijn ook direct in beroep gegaan tegen de heffing. We hebben het bedrag nog niet betaald, maar het was al wel als verlies ingeboekt. Als de geluiden kloppen hebben we een keer een gelukje”, zegt Van den Belt tegen TC Tubantia.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom wordt alleen PSV genoemd, dit geldt voor iedere werkgever met dure werknemers. Iedere voetbalclub dus. Overigens is het besluit genomen in de zomer, met een terugwerkende kracht naar april. Lijkt me dat er hooguit twee a drie maanden onterecht is geheven.

26 juni 2015 om 10:21

Waarschijnlijk omdat PSV hier het meest uitgesproken mee bezig is en Toon Gerbrands geïnterviewd is. Dan is het onderwerp toch vooral Psv.

In de tekst staat verder ook dat de Nederlandse topclubs nog een zaak hebben aangespannen.

26 juni 2015 om 11:17

Waarschijnlijk omdat PSV door de kampioensbonussen de hoogste salarispost had en het meest hiermee te maken heeft gehad.

26 juni 2015 om 11:42

@cyprioot, nee, omdat Tubantia Toon Gebrands en Gerald van den Belt heeft geinterviewd en niemand van Ajax. Het gaat sowieso niet over 2014, maar over 2012. Ajax heeft met 3 miljoen de hoogste crisisheffing betaald over 2012.

26 juni 2015 om 12:04

2012? Was psv dan kampioen geworden toen? Psv had gewoon dure spelers op de lijst staan. De manolevs, reis etc.

26 juni 2015 om 17:07

Als ze daartegen bezwaar hebben gemaakt dan krijgen ze dat terug, stel dat de Hoge Raad het advies volgt.

26 juni 2015 om 11:26

PSV neemt hier duidelijk de leiding in en spreekt zich erover uit. De rest vindt het allemaal prima zo te ziein.

26 juni 2015 om 11:40

Titel en tekst zijn inmiddels aangepast dus mijn reactie likt nu wat onterecht.

En natuurlijk ook een meevaller voor de overige 17 eredivisieploegen, Hoewel ik betwijfel of er bij de laagvliegers veel salarissen boven de 150k zijn.

26 juni 2015 om 11:03

Vooral voor Ajax, Psv, Twente en in minder mate Feyenoord en Vitesse als je naar 2012 kijkt. Voor de overige clubs gaat het misschien slechts om een ton, misschien twee. Bij Ajax praat je over 3.6 miljoen, Psv 1,5 miljoen.

26 juni 2015 om 13:50

Een meevaller van 500.000 op een begroting van 20 miljoen is natuurlijk naar verhouding een net zo grote meevaller dan die 1.5 miljoen van PSV (begroting ~ 60 miljoen). In absolute nominale bedragen heb je natuurlijk gelijk dat het voor de kleinere clubs minder is.

moet toch toegeven als ajacied dat ik jaloers ben op het shirt beleid bij psv. had dat ook graag bij ajax gezien. alternatief shirt lijkt mij niet meer dan normaal. maar ook nog een speciaal shirt voor de champions league? petje af.

Wel raar, er kwam extra belasting op salaris wat overal betaald werd door de werknemer.

In het voetbal hebben de clubs het bruto-salaris dus verhoogd.

Volgens mij hebben de spelers nu dus recht op die teruggave, tenzij er duidelijke afspraken overgemaakt zijn...

26 juni 2015 om 11:02

Nee, de heffing is volledig op de werkgevers verhaald.

26 juni 2015 om 15:52

Dank voor de info, ik heb het inmiddels ook gevonden

26 juni 2015 om 11:10

Het salaris van de spelers is hetzelfde gebleven. De clubs hebben er gewoon een extra heffing overheen gekregen, alsof het nog niet genoeg is in Nederland.

Ik dacht meteen aan Fc Twente. Toch zo maar even een half miljoen dat zij weer weg kunnen strepen. Goed nieuws zou ik zeggen!

Het is ook behoorlijk hypocriet van de overheid. Aan de ene kant een extra heffing, aan de andere kant leen je weer miljoenen aan een club. Achja Nederland, we pompen het geld zinloos rond zoals altijd.

Ja, en met dat extra geld had FCT wellicht gewoon Europa in gekund, in plaats van Go Ahead ...

Is al maanden bekend. Stond in De Telegraaf op AJAX gericht. Is maar net hoe je het stuk schrijft. In ieder geval een mooie opsteker voor de clubs!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren