Bayern sluit roerige week goed af, afscheidstournee Klopp begonnen

Bayern München heeft een roerige week afgesloten met een overwinning in de Bundesliga. De club van hoofdtrainer Josep Guardiola won de lastige uitwedstrijd bij TSG Hoffenheim: 0-2. Jürgen Klopp is begonnen aan zijn afscheidstournee als coach van Borussia Dortmund en de eerste wedstrijd sinds zijn aankondiging om te vertrekken verliep uitstekend.

/

TSG Hoffenheim - Bayern München 0-2
Bayern München heeft een roerige week achter de rug met het verlies tegen FC Porto in de Champions League en het vertrek van de vermaarde clubdokter Hans-Wilhem Müller-Wohlfahrt. Voor trainer Guardiola en consorten was het zaak om de draad weer op te pakken en dat moest gebeuren tegen TSG Hoffenheim. Robert Lewandowski kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd: de spits kopte op aangeven van Mario Götze rakelings over. Aan de andere kant zorgde Anthony Modeste voor gevaar (redding Manuel Neuer), alvorens Sebastian Rode de bal met een fijne krul tegen de touwen werkte voor de 0-1. Omdat TSG Hoffenheim vlak daarna geen strafschop kreeg was dat ook de ruststand.

Even na de onderbreking kreeg Lewandowski maar weer eens een grote kans: dit keer geselde de Pool de lat. Ook daarna waren alle kansen, op een serieuze plaagstoot van Kevin Volland na, voor de bezoekers. Thiago Alcántara zag zijn inzet gekeerd worden door keeper Oliver Baumann en diezelfde Baumann was ook bij de les op een schot van Thomas Müller. Het zou door een eigen goal van Andreas Beck nog 0-2 worden en op die manier sloot Bayern München de roerige week af met een zege. Overigens was dat ook wel te verwachten, want der Rekordmeister verloor in dertien eerdere ontmoeten nog nooit van TSG Hoffenhem (negen zeges, vier gelijke spelen).

/

Bayer Leverkusen - Hannover 96 4-0
Bayer Leverkusen kon bij een overwinning op gelijke hoogte komen met nummer drie Borussia Mönchengladbach, dat vrijdag doelpuntloos gelijk had gespeeld met Eintracht Frankfurt. Die klus was al spoedig geklaard, want binnen het uur stond het 3-0. Ömer Toprak opende uit een hoekschop de score, Julien Brandt tekende met een schot in de onderhoek voor de tweede goal en even na rust stond Kyriakos Papadopoulos op de juiste plek om voor de derde treffer te zorgen. Stegan Kiessling had op dat moment dus nog niet gescoord, maar ook hij zou zijn doelpunt krijgen: 4-0.

/

Borussia Dortmund - SC Paderborn 07 3-0
Trainer Jürgen Klopp heeft zijn afscheid aangekondigd bij Borussia Dortmund en de eerste wedstrijd van de afscheidstournee is naar wens verlopen. In de eerste helft was de thuisploeg al de betere partij, al lukte het nog niet om een doorbraak te forceren. Pierre-Emerick Aubameyang was tot drie maal toe gevaarlijk, maar wist het net telkens niet te vinden. Direct na rust werd de ban wel gebroken door de ploeg van scheidend coach Klopp. Aubameyang was de aangever en Henrikh Mkhitaryan kopte fraai binnen. De gevaarlijkste man van het veld kreeg vervolgens alsnog zijn doelpunt, toen hij van dichtbij afrondde na goed werk van Matthias Ginther. Borussia Dortmund had de schaapjes al op het droge, kreeg een onterecht vlagsignaal voor Aubameyang, maar maakte via Shinji Kagawa alsnog 3-0.

/

SC Freiburg - FSV Mainz 05 2-3
De ploeg van Christian Streich werkte een frustrerende eerste helft af. Freiburg zette in de eerste helft goed druk en liet heerlijk voetbal zien, maar het was Mainz dat in de eerste 45 minuten tweemaal scoorde. Na voorbereidend werk van Jairo maakte Shinji Okazaki bij de tweede paal de 0-1, in de 39e minuut. Op slag van rust was de Japanner trefzeker na een scrimmage in het doelgebied van Roman Bürki: 0-2. In de tweede helft deed Freiburg er alles aan om terug in de wedstrijd te komen, maar pas in de 81e minuut maakte Admir Mehmedi de 1-2. Het bleek niet het laatste doelpunt in de slotfase. Uit een voorzet van Daniel Brosinski kopte Yunus Malli de 1-3 tegen de touwen. De 2-3 van Jonathan Schmid in de 91e minuut kwam te laat.

/

Hertha BSC - 1. FC Köln 0-0
Er werd zaterdag in Berlijn niet gescoord, maar dat was ook geen grote verrassing. In aanloop naar het duel der laagvliegers werd al voorspeld dat het Offensivfeuerwerk zou worden. De ploegen hielden elkaar voor rust goed in evenwicht en creëerden ook kansen. In de 23e minuut kwamen de bezoekers goed weg toen Dominic Maroh duidelijk door Per Skjelbred werd vastgehouden, maar arbiter Knut Kircher geen penalty gaf. Na rust groeide Hertha, zonder de geblesseerde Roy Beerens en met John Heitinga op de bank, in de wedstrijd. Ondanks diverse mogelijkheden voor die Alte Dame bleef de 1-0 echter uit. Hertha is nu al zeven Bundesliga-duels op rij ongeslagen; voor het eerst in negen jaar tijd.