Waanzinnige goal in slotfase levert QPR niks op in Londense derby

Crystal Palace lijkt de degradatiezorgen achter zich te kunnen laten. Dankzij een afgetekende 3-1 zege op Queens Park Rangers vergrootten the Eagles het gat met de onderste drie zaterdagmiddag tot elf punten. Met nog negen wedstrijden te gaan, lijkt die marge groot genoeg om ook komend jaar verzekerd te zijn van voetbal op het allerhoogste niveau. QPR, dat overigens waanzinnig scoorde, blijft door de nederlaag juist onderaan bungelen en moet vrezen.

/

Nog altijd zonder de geblesseerde Leroy Fer begonnen the Hoops prima aan het Londense onderonsje, maar het was Palace dat na 21 minuten de score opende. Yannick Bolasie rukte in volle vaart op naar voren en legde af op Wilfried Zaha, die vlak voor twee inglijdende tegenstanders het net vond. De thuisploeg drukte door en nam in de slotfase van de eerste helft definitief afstand.

Het was opnieuw Bolasie die aan de basis stond van de 2-0. Dit keer werd zijn schot gekeerd door Rob Green, maar James McArthur was er als de kippen bij om binnen te glijden. Negentig seconden later was het opnieuw raak: Joel Ward dribbelde ongehinderd de zestien binnen en plaatste de bal perfect in de verre hoek, buiten bereik van Green. Het betekende voor Crystal Palace de eerste keer dat het in een Premier League-wedstrijd de rust kon opzoeken met minimaal drie treffers voor.

In de tweede helft gebeurde er lange tijd weinig. Pas in de 72e minuut liet de aanval van Queens Park Rangers zich zien, maar Charlie Austin kopte recht in de handen van doelman Julian Speroni. De bezoekers bleven daarna aanvallen en redden de eer: met een waanzinnige knal van zo'n veertig meter in de kruising betoverde Matt Phillips voor heel even zowel de uit- áls de thuisfans. Een paar minuten later kopieerde Phillips dat kunstukje bijna, maar dit keer kon Speroni wel iets uitrichten. Het bleef daardoor bij één wereldgoal, die echter vooral waarde heeft als statistiek.