Van Gaal waarschuwt aanvallers: ‘Zo is het lastig om kampioen te worden’

Manchester United kreeg zondag de kans om in te lopen op koploper Chelsea en runner-up Manchester City, die beide punten lieten liggen. De ploeg van Louis van Gaal kwam zelf echter ook niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel bij Tottenham Hotspur, en was de coach teleurgesteld.

/

De Nederlander zag hoe zijn team de mooiste kansen om zeep hielp en waarschuwde zijn aanvallers dat het beter moet, wil United dit seizoen daadwerkelijk meedoen om de landstitel. “Ik heb in de kleedkamer gezegd: als je wedstrijden waarin je de betere bent, zoals onlangs tegen Aston Villa en ook nu weer, niet weet te winnen, is het erg lastig om kampioen te worden”, vertelt Van Gaal in de Engelse media.

“Als je zoals wij de beste eerste helft van het seizoen speelt, je voetbalt op White Hart Lane tegen een club uit de topzes, je speelt zó goed en je creëert zes tot acht open kansen, dan moet je het afmaken”, doceert de Nederlandse oefenmeester, die uiteindelijk nog van geluk mocht spreken dat United een punt overhield aan het duel in Londen; Ryan Mason liet in de slotminuten een grote kans liggen op de winnende treffer voor the Spurs.

Zie je Manchester United dit seizoen als een serieuze titelkandidaat?

1
2

Ja, maar hij vergeet dat De Gea al maandenlang in topvorm verkeert. Zonder hem was United nu rode lantaarn linker rijtje. Dus over kampioenschap moet je niet gaan praten, geen keeper die dit een vol jaar kan vasthouden. Hij zal toch echt in zijn verdediging moeten investeren. Ik zou van der wiel halen en voor het centrum Tiago Silva. Dan is je geld waarschijnlijk op, maar heb je volgend jaar de titel en dit jaar CL. Smalling mag naar Doncaster Rovers..

Louitje moet niet vergeten dat de eerdere overwinningen ook onverdiend waren en nu praat die alsof ze een kans op de titel hebben wat een grap, hij is nu al een half jaar bezig en nog draait had niet goed, hij heeft zich gewoon dik vergist in de premier league.

29 december 2014 om 10:04

Ik vind het anders de laatste wedstrijden wel redelijk draaien, behalve de 2e helft van gisteren dan. Voor het eerst dat hij 2 wedstrijden achter elkaar een vast team kon opstellen vanwege alle blessures. Komt wel goed met Van Gaal, beetje tijd nodig zoals hij bij elke club nodig had.

29 december 2014 om 10:38

Wat een bullshit. Hij is pas een half jaar bezig met een elftal dat op meerdere sleutelposities gewoon gewijzigd is, in één van de sterkste competities van de wereld. En wat er aan spelers nog liep van voorgaande jaren is gewoon grotendeels niet goed genoeg om kampioen mee te worden.

Hij doet het prima, Man United heeft ten opzichte van vorig jaar gewoon grote stappen voorwaarts gemaakt.

Hij is geen wonderdokter, hij is gewoon een goede trainer die tijd nodig heeft om van het zooitje ongeregeld dat hij in de zomer kreeg een goed elftal te maken. Vergis je ook niet in het feit dat hij nauwelijks een fatsoenlijk voorbereiding heeft kunnen draaien door het WK.

29 december 2014 om 12:27

Alsjeblieft Fron10, lees het verhaal even en probeer dan niet te reageren alsof je een 100% hater bent.

Alsof welke trainer dan ook denkt: Oh, ik heb eerdere wedstrijden met geluk gewonnen, dus deze wedstrijd, de beste eerste helft van het seizoen, mag ik dan wel niet winnen, omdat er een soort balans moet bestaan?

Feit is, hij staat 3e.
Feit is, hij maakt kans op de titel, hoe klein dan ook en een trainer als LvG en een ploeg als Man United zal altijd voor het hoogst mogelijk gaan. Ik kan nu een makkelijke sneer uitdelen naar jouw Feijenoord, maar dat doe ik niet, omdat ik op een goede en onderbouwde manier wil reageren en eigenlijk hoop dat mensen zoals jij dat ook doen.

Hij heeft zich vergist in de PL? Waar baseer je dat op? Waar vergist ie zich in? Of bedoel je dat hij per ongeluk in de verkeerde competitie is beland?

29 december 2014 om 15:22

Je neemt alles wel heel zwart- wit he haha abnormaal, en wat voor sneer naar Feyenoord dat we uit de race liggen ja dus? En ha-ha-ha je snapt prima wat ik bedoel met dat hij zich heeft vergist, daarmee bedoel ik met het niveau, bij een Barca of Bayern is leuk maar daar stelt de concurrentie geen zak voor op Real na, met een selectie als dit had je hoger moeten staan in mijn ogen...

29 december 2014 om 16:41

Dank voor je goede inhoudelijke reactie, dat staat je een stuk beter.

Als ik me niet vergis heeft Van Gaal al een keer uitgesproken dat het niet meevalt in de PL. Dus daar heb je denk ik gelijk in.

Voor de rest is zijn reactie puur op deze wedstrijd en op basis van de stand. Kampioen worden zit er voor 95%, of 99% zo je wil, niet in. Maar zolang het kan is LvG niet van plan om dat uit zijn hoofd te zetten. Arsenal stond vorig jaar halverwege nog op kop en die zijn toen ook flink gezakt in de tweede helft van het seizoen.

Feit is dat als je maar 5% kans hebt op de titel, je wel moet zorgen dat je wedstrijden afmaakt als je de kans krijgt en dat hebben ze tegen Tottenham nagelaten.

Poch zei in de Engelse pers Pochettino Tells Van Gaal to Stop Moaning en hij heeft groot gelijk. De eerste helft had United 0-2 voor moeten staan, de tweede helft hadden wij 2-0 voor moeten staan. United speelde goed in de eerste helft maar we zijn echt niet weggespeeld zoals Louis ons doet geloven. Zonder Gea stond hij gewoon middenmoot. Maar ik zie United wel sprongen naar voren maken, maar alstublieft Louis Stop Moaning.

29 december 2014 om 11:36

United had gewoon moeten winnen.. United heeft echte kansen gehad om te scoren wat ik niet zo vond van de Spurs. Misschien heb ik wat gemist dus corrigeer me als ik dat fout heb.

29 december 2014 om 12:05

Nee Spurs2 kan gewoon nooit objectief reageren. In de eerste helft had United minimaal met 4-0 voor kunnen staan. Tweede helft waren Spurs beter maar ze domineerden echt niet zo als United dat deed in eerste helft. En Spurs speelden thuis dus het is gewoon om te lachen dat zij thuis zo worden weggespeeld. Daarnaast heeft de Gea misschien veel punten gepakt voor United, maar er zijn ook andere spelers die erg belangrijk zijn en zonder hun komen er geen goals zoals Rooney, Rvp, Carrick. Anders kunnen we ook concluderen dat Spurs in de degradatiezone zouden staan zonder Lloris of Eriksen.

29 december 2014 om 13:39

Mason

29 december 2014 om 13:42

Dat is ook zo, zonder Lloris stonden we zeker onderaan het rechter rijtje,

29 december 2014 om 15:57

Klopt, mooie aanval was dat, maar was net een te lastige hoek voor hem om de bal rustig op doel te schieten in plaats zo wild en blind op doel. Net als wat therosepetal zegt, ze domineerden de tweede helft maar kregen geen uitgespeelde kansen.

29 december 2014 om 12:33

Volgens mij kan je de wedstrijd zo onderverdelen:
1e Helft domineerde United.
De eerste 25 minuten van de tweede helft ging gelijk op.
De laatste 20 minuten van de tweede helft was Spurs de betere.

Volgens mij heeft United echter in de tweede helft net zoveel 100 kansen gehad als Spurs.
Als de 100 kansen aan beide kanten werden afgemaakt, dan stond het volgens mij iets van 2-5.

Dat je dan De Gea er bij haalt in eerdere wedstrijden is totaal irrelevant. Wat moeten anderen nu zeggen? Zonder Eriksen stond Tottenham nu 10e? Totale onzin. Je speelt met 10 spelers en 1 keeper en soms is het zo dat een keeper je punten redt en soms is het zo dat een speler punten redt en een "zonder die of die" is gewoon een nutteloos argument.

man man man, wees blij dat je 3e staat. Dat is al een prestatie op zich met het slechte voetbal in de eerste helft van het seizoen.

29 december 2014 om 12:34

LvG kijkt gewoon naar deze wedstrijd en hoopt gewoon op het hoogst haalbare aangezien hij een sportmentaliteit heeft. Vreemd he?

29 december 2014 om 14:09

Goed dat hij een sportmentaliteit heeft, maar realisme is ook belangrijk.

29 december 2014 om 15:16

Realisme is dat hij op plek 3 staat.
Realisme is dat deze wedstrijd in de eerste helft al beslist had kunnen worden met 1-4 ofzo.