Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Derde Serie A-club definitief in buitenlandse handen

Laatste update:

Na AS Roma en Internazionale wordt Parma de derde Italiaanse club uit de Serie A die in buitenlandse handen komt. Tommaso Ghirardi, nu nog de voorzitter van de vereniging uit de kaasstad, heeft het bestuur zondag laten weten dat de onderhandelingen met een Russisch-Cypriotisch bedrijf bijna zijn afgerond. Er wordt spoedig witte rook verwacht.

Ghirardi kocht Parma in januari 2007, maar zag zijn club afglijden naar de Serie B. In het seizoen 2008/09 keerden i Gialloblu terug op het hoogste niveau en momenteel staan zij laatste in de Serie A. Zondagmiddag werd er nog in eigen huis met 1-2 verloren van Lazio.

Zondagochtend kreeg de directie van Ghirardi te horen dat de onderhandelingen over een overname in een stroomversnelling zijn geraakt. "We hebben te horen gekregen dat er een nieuwe vicevoorzitter is, die de laatste details moet oplossen, zodat de deal snel afgerond kan worden", aldus Parma-directeur Pietro Leonardi. Het is niet bekend of het bedrijf dat Parma wil kopen wilde plannen heeft voor de aankomende transferperiode.

Update 11 december 19.55 uur - Derde Serie A-club definitief in buitenlandse handen
Parma is na AS Roma en Internazionale de derde club uit de Serie A die in buitenlandse handen komt. Via de officiële kanalen maakt voorzitter Tommaso Ghirardi bekend dat Parma is verkocht aan een Russisch-Cypriotisch conglomeraat. “De meerderheid van de aandelen wordt op 16 december overgedragen aan de kopers. Dan zal Parma ook een persconferentie beleggen om met meer informatie te komen”, luidt het statement.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De directeur van AS Roma mag dan wel een Amerikaans paspoort hebben, maar hij heeft nog altijd Italiaanse roots. Dus dat vind ik niet zo erg. Inter en nu ook Parma die in handen zijn van een buitenlander vind ik jammer. Al is het begrijpelijk dat geen Italiaan die bende bij Parma wilt overnemen. Ze hebben meer dan 200 spelers en dat valt administratief niet bij te houden. Daardoor lopen ze keer op keer boetes op. Ik gun het Parma van harte om in de Serie A te blijven, maar met dit spelersmateriaal ben ik bang dat degradatie dreigt.

8 december 2014 om 06:58

En waarom moet de eigenaar een Italiaan zijn of toch minstens Italiaanse roots hebben?

Is Italiaan zijn, een kwaliteitslabel misschien?

8 december 2014 om 07:10

Omdat we ten eerste niet de richting op willen van Engeland. En Italianen zullen de clubcultuur behouden en beschermen. Iets wat je jezelf altijd moet afvragen als er zo'n buitenlander komt. Vaak worden de clubs volledig in de schulden gewerkt, waardoor je compleet afhankelijk word.

8 december 2014 om 07:13

Neen, de PL, de succesvolste en mooiste competitie op Aarde, die richting moeten we inderdaad niet uit.

En zeg je nu dat Italianen clubs niet in de schulden werken? Echt?

Vandaar dat de boekhouding van Parma bloedrood kleurt zeker?

8 december 2014 om 10:19

De Premier League is juist de meest verrotte competitie die er is. Belachelijk hoge prijzen, veel toeristen, clubeigenaren die schijt hebben aan de clubcultuur en weinig Britse spelers (helemaal bij de topclubs). Die hele competitie draait maar om één ding en dat is geld.

8 december 2014 om 10:46

Koenkampioen,

Daarom dat de halve wereldbol naar de PL kijkt en niet naar de Serie A met zijn clubs - met halfvolle stadions - die vooral gerund worden door kwaliteitsvolle Italianen zeker?

Misschien moet u eens ontwaken uit uw nationalistisch getinte dromen en wakker worden in een wereld die al een tijdje geglobaliseerd is. Die globalisatie zorgt dat alles, mensen én geld, in beweging zijn.

En of u het nu graag heeft of niet, er valt niks aan te veranderen.

Wat maakt het in godsnaam nu ook uit of een clubeigenaar deze of die nationaliteit heeft? Niks, nada, geen bal.

Net zoals er buitenlanders clubs om zeep helpen, zijn er ook Italianen die het doen.

Conservatisme, drogredenen en acute xenofobie zal de beweging van mensen uit den vreemde met geld echt niet stoppen. Je kan er beter aan wennen en het omarmen.

Hallo zeg? Bekijk eens een plaatje van het in kaart gebrachte bekende universum. Daar is onze Melkweg een speldenprikje op. En op dat speldenprikje kan je microscopisch klein ons zonnestelsel terugvinden. Wanneer je op atomair niveau gaat, dan kan je de Aarde terugvinden.

En dan zijn wij zo achterlijk om dat atomair deeltje in te delen in een paar honderd nationaliteiten. Een indeling waarbij we dan nog veronderstellen dat de ene nationaliteit superieur is aan de andere.

Waanzinnig is dat.

8 december 2014 om 11:33

Wat een onzin verkondig jij zeg. Buitenlandse voorzitters hebben er vaak een handje van om de clubcultuur te veranderen, wat bijvoorbeeld bij Hull of Cardiff het geval was. Ik zeg niet dat elke buitenlandse voorzitter zo is, maar het percentage zal toch wel aanzienlijk hoger liggen als bij Italiaanse voorzitters. Die weten tenminste dat je de cultuur van het Italiaanse voetbal niet aan moet tasten, zij denken er echt niet over na om Palermo ineens in het blauw te laten spelen. Daarbij is de PL naast de best bekeken competitie ter wereld ook de meest neppe ter wereld. Alleen nog maar families op de tribune, geen sfeer, nauwelijke Engelsen in de basisopstelling, Chinese reclame en teksten op de shirts/reclameborden, buitenlandse eigenaren die de club als een speeltje zien, noem het maar op. Dan kan de PL misschien wel de beste competitie ter wereld zijn, de Serie A wil ik nooit zo nep zien.

8 december 2014 om 11:57

Palermo_1898,

Red Bull is Oostenrijks en heeft toch ook maar mooi de naam van Austria Salzburg veranderd. En da's geen unicum, die club heeft ook al de naam 'sv Casino Salzburg' en what's in a name 'sv Wüstenrot Salzburg' mogen dragen.

En Liverpool is niet altijd rood geweest. Dat was vroeger blauw met wit. De Engelsman Tom Watson heeft die laten veranderen naar rood.

Kijk zie, blijkbaar durven 'inlanders' ook aan traditie komen.

Leg me ook eens uit waarom een club plots 'nep' zou zijn wanneer er godgeklaagd families op de tribune zitten? Allez, de xenofobie gaat zelfs zo ver dat Chinese sponsors niet welkom zijn? Anders ben je 'nep'.

Weet u wat nep is? Clubs die te pas en onpas scheidsrechters en spelers omkopen en zo de competitie vervalsen. Drie keer raden welke 'pure' competitie daar toevallig nu eens regelmatig last van heeft, zie.

8 december 2014 om 12:12

Jouw eerste argument; daarom heb ik ook zo'n hekel aan RB Salzburg. Neppe club, waar de supporters alleen voor de successen komen. Van echte supporters is geen sprake. En tja, ga je nu echt beginnen over iets van tientallen jaren geleden? Wat denk je wat er gebeurt als Liverpool nu in het blauw gaat spelen? Dat de supporters dat wel prima vinden? Wat een non-argument zeg. Juventus en Genoa speelde vroeger ook in andere kleuren, maar waag het niet om hedendaags aan de clubkleuren te komen. En wat er mis is met Chinese reclame, Chinese eigenaren en alleen families op de tribune? Een club hoort gewoon een Engelse uitstraling te hebben, met ook ( fanatieke ) Engelse fans. Sommige Engelse clubs kun je bijna niet meer Engels noemen, net zoals ik PSG nog maar nauwelijks Frans noem. Daarom prefereer ik een club als Crystal Palace boven Chelsea of Arsenal, omdat je daar toch wat meer de echte Engelse sfeer kan proeven. Jij kan daar anders over denken, maar ik denk er het mijne van. En ga je nu serieus over omkoping beginnen in Italie? Het land waar er tenminste iets aan omkoping wordt gedaan? Ik raad je aan om eens een goed boek over omkoping te lezen, dan kom je er pas achter dat het overal voorkomt. Dus ook in die Belgische competitie van je.

8 december 2014 om 12:24

Palermo_1898,

Daar gaat het niet om. De stelling dat 'buitenlanders' aan de traditie durven raken, telt evenzeer voor de 'inlanders'. Ook daar heb je figuren tussen zitten die het doen.

Weet u, zelfs bij mij eigen club is dit recent gebeurd en ook daar zitten geen buitenlanders in het bestuur.

2 dingen hebben ze veranderd:

a) Ons logo, een indiaan, keek vroeger naar links. Sinds 2 jaar kijkt die plots naar rechts. Dit omdat marketeers hebben uitgevogeld dat ie zo naar de toekomst kijkt en niet naar het verleden.

Dat kan best zijn, maar ik vind het jammer dat dit is gebeurd.

b) Tot 2 jaar geleden werd voor de wedstrijd begon een vlaggenparade gehouden. Deden ze al 100 jaar of zo en dit met de originele vlaggen van die tijd.

Heeft men dus afgeschaft want vond men oubollig en niet passen in de nieuwe moderne arena.

Ik had op zich ook niks met die vlaggenparade, maar het is wel een deel van onze traditie, van onze clubcultuur. Jammer dat het weg is.

En zoals eerder gezegd, wij hebben geen buitenlands bestuur.

Het argument 'ze komen aan onze cultuur' die buitenlanders, is gewoon een drogreden, want de 'inlanders' doen dat ook.

8 december 2014 om 12:33

Dat je Italie haat mag wel duidelijk zijn denk ik zo. Zielig mannetje ben je ook. Kom je met dat slappe gelul aanzetten omdat je niet weet wat je moet typen. Zal jou voortaan ook wel negeren. Scheelt een hoop slap gelul. Vind het niet erg om een discussie te voeren. Maar niet als iemand zo zielig gaat doen.

8 december 2014 om 12:42

Ik zeg ook alleen dat ik een Italiaan minder snel aan de clubcultuur zie komen dan een oliesjeik of een Rus. Ik kan me dan ook niet herinneren dat een Italiaan de laatste jaren aan de clubcultuur heeft gezeten. Het zal in andere landen inderdaad best eens voorkomen dat een 'inlander' aan de clubcultuur komt. Vaak weten Italianen echter meer over de Italiaanse cultuur, iets waar een sjeik of Rus de club vaak toch meer als een speeltje ziet. Daarbij zijn Italiaanse voorzitters ook geregeld al fan van de club, wat de kans op aanpassingen aan de clubcultuur ( nog ) kleiner maakt. Daarmee zeg ik overigens niet dat alle Italiaanse/buitenlandse voorzitters zo zijn.

8 december 2014 om 12:44

juvedeef,

Italië haten? Moi? Uit wat blijkt dat? Toch niet omdat ik er niets op tegen heb dat buitenladers eigenaar worden van een Italiaanse club?

Ik ben net een héél grote Italofiel, maar goed.

" Als je niet voor ons bent dan ben je tegen ons." is een drogreden uit de categorie tertium non datur.

Die bent u dus aan het gebruiken.

8 december 2014 om 12:50

Palermo_1898,

Ik denk dat die het gewoon evenveel durven raken, hetzij wat subtieler, met kleinere stapjes.

Er zullen vast wel Italiaanse voorzitters geweest zijn die ook aan de clubtradities hebben geraakt. Dat kan bijna niet anders.

Als ik moet kiezen tussen een Rus die kundig mijn club wil besturen en een Belg die er een rommeltje van maakt, dan ga ik voor de Rus.

8 december 2014 om 13:02

Er zal vast wel eens een Italiaanse voorzitter zijn geweest die iets veranderd heeft aan de identiteit van de club. Ik kan me echter niet herinneren dat een Italiaanse voorzitter de laatste jaren daadwerkelijk iets heeft willen veranderen aan het logo of de shirts. Zamparini is misschien wel gek, maar hij zal Palermo nooit in blauwe shirts laten spelen.

8 december 2014 om 13:16

Palermo_1898,

De families in de tribune vind ik net een goede zaak. Ha, ook uit eigenbelang. Sinds vorig seizoen neem ik mijn gezin ook mee naar het stadion en ik vind het wel leuk dat het kan.

Voor Engeland was dat ook een goede zaak. Ervoor was er gewoon te veel geweld, extreem geweld met doden en al.

Ik heb het Heizeldrama lijfelijk meegemaakt. Wel, dat nooit meer, graag. Die 'familietribunes' zijn zeker wat stiller en zijn niet goed voor de sfeer, maar het is nog altijd 1000 keer beter dan het zware hooliganisme.

Ik mis soms ook wel het rauwe en het ruwe dat iet of wat bij voetbal hoort, maar de hardheid is op een bepaald moment te ver doorgeslagen. Ze hebben hun eigen ruiten ingesmeten.

11 december 2014 om 21:08

Wat dacht je, ik smijt er even wat dure en goed klinkende woorden tegenaan om serieus genomen te worden? De Premier League is inmiddels verziekt. Ik ging vroeger gemiddeld 10 keer per jaar naar Engeland. Arsenal, Liverpool, Man Utd, Aston Villa, Chelsea etc etc. Nu? Nooit meer.. Geld heeft de competitie volledig verziekt! Geef mij maar de Serie A. Passie, trots en bij de meeste clubs voetbal zoals het vroeger in de Premier League ook was. Voor de een onderontwikkeld, voor de ander juist leuk om te zien. Tactisch ipv optimistisch. Heel af en toe pak ik nog weleens een wedstrijdje in de League 1 of de League 2 mee. Dat is tenminste ouderwets Engels, zoals het vroeger ook in de Premier League was. Dit alles buiten het feit dat het over het algemeen beter is om een eigenaar uit eigen land te hebben. Ze kennen de club, kopen de club met een bepaalde motivatie en zijn vaak zelfs supporter van de club. En nee, niemand koopt de club om er opzettelijk een zooitje van te maken. Ik zit er iig niet op te wachten om met Parma een nieuwe titelkandidaat te hebben met nieuw geld! Against modern football.. Mooie slogan!

11 december 2014 om 23:25

Premier league is juist nog een competitie die altijd sfeervol is, vaak volle stadions, wereldsterren en mooi voetbal. Al spelen ze kick en rush, tiki taka, vechtvoetbal, je ziet het allemaal. Beter dan al die competities in stadions waar je nog niet dood gevonden wil worden. Serie A gaat gewoon niet voorruit maar telkens achteruit. De tijden van Milan, Inter en Juve die superieur waren zijn voorbij. Italiaanse ploegen voegen nog maar heel weinig toe in Europa. Ik ben sinds een jaar ook gestopt met Italiaans voetbal kijken en als ik daar aan terug denk wil ik niet meer terug, Premier league is gewoon geweldig. Maar ja, ieder zijn mening zeg ik dan maar!

12 december 2014 om 03:58

wazza,

En u bent de norm? U gaat niet meer, dus het is slecht?

De PL is populairder dan ooit. Stukken populairder dan de Serie A.

Ik ga wel nog af en toe naar Engeland, geen 10 keer per jaar, en geniet nog steeds met volle bakken van de passie op en naast het veld. Passie waar we quasi overal in de wereld iets van kunnen leren.

Voetbal is ziek, hopelijk komt er in Nederland net zo'n regel als is Duitsland om clubs te verplichten om min. 51 in eigen bezit te hebben.

7 december 2014 om 22:29

redbull leipzig is toch 100 procent in handen van redbull?

7 december 2014 om 22:38

Nee , ze mogen zichzelf niets eens redbull leipzig noemen, omdat redbull niet meer dan 49% van de club in handen mag hebben

7 december 2014 om 22:41

RB Leipzig heeft een aparte constructie gemaakt om daar omheen te komen. Dus ook dat soort regelingen zijn niet waterdicht.

7 december 2014 om 23:48

Het is niet perfect nee, ook Hoffenheim en Wolfsburg zijn niet clean op dat gebied, maar het is iets. In Nederland hebben we ook al anderhalve club in buitenlandse handen.

7 december 2014 om 22:29

Tsja, ook de Uefa/FIFA moet dit soort dingen aanpakken/verbieden.

8 december 2014 om 06:54

Waarom?

8 december 2014 om 01:14

Waarom doen we allemaal alsof we het erg vinden? Alsof de mensen die hier tegen zijn niet kijken naar de wedstrijden van de "nieuwe" topclubs. Ik durf te wedden dat jij veel liever naar een wedstrijd van twee topclubs kijkt, dan een wedstrijd topclub vs. middenmoter.

11 december 2014 om 23:24

De sjeiks van Manchester City hebben 200 miljoen geinvesteerd in de jeugdopleiding door een nieuw sportcentrum in Manchester te laten bouwen. Het is dan niet mijn club maar persoonlijk vind ik het goed dat de sjeiks en andere mensen die op miljarden zitten en er niets mee doen dit investeren. Dit zorgt voor werkgelegenheid voor bouwvakkers en leveranciers in Manchester en dat lijkt mij toch een positief gevolg.

Het voetbal wordt steeds meer een speeltje van die sjeiks uit Qatar en dat soort landen

7 december 2014 om 22:54

Want een eigenaar betekent altijd dat een club met geld smijt? Want als dat zo is heeft Arsenal toch iets fout gedaan, de eigenaren van Arsenal hebben ruim 20 miljard, en Arsenal doet niet bepaald veel grote aankopen. Een rijke eigenaar zegt niet alles.

Hopelijk zet deze trend zich niet voort, Italiaanse clubs moeten gewoon in handen blijven van Italianen. Ik las ook dat Brescia misschien wordt overgenomen door een Pakistaanse zakenman.. Natuurlijk kan het wel goed zijn voor het niveau van de competitie, maar dan zie ik toch liever een wat mindere competitie met alleen Italiaanse clubeigenaren. Voor Parma kan het trouwens geen kwaad, zonder investeringen in de winterstop gaan zij keihard degraderen.

7 december 2014 om 22:48

Je kunt je ook afvragen of het wel nodig is om elke club te redden van degradatie. Natuurlijk is het voor die club jammer maar zo krijgen clubs uit de Serie B de kans zich te bewijzen, en wie weet is er over 10 jaar wel een club die standaard in de top 5 komt terwijl die nu nog Serie B spelen.

8 december 2014 om 00:01

Voor het niveau van de Serie A is het denk ik wel beter dat Parma erin blijft. Het niveau wordt er met teams als Frosinone en Carpi niet beter op, mochten zij promoveren. Maar ik snap je punt wel, eigenlijk zou het beter zijn als ze vanuit de Serie B opnieuw beginnen. Net zoals NEC doet in de Jupiler League, of Bologna in de Serie B. Als het maar geen gevalletje Catania wordt..

7 december 2014 om 22:57

Wat maakt het uit waar een eigenaar vandaan komt? Arsenal heeft een Amerikaanse, een Oezbeek/russische en een Iraanse eigenaar, en veel Arsenalfans haten de Amerikaan. Niet voor zijn nationaliteit maar vanwege zijn gedrag.

Nationaliteit van een eigenaar maakt minder uit dan wat hij met de club doet, ik denk dat je liever een Russische eigenaar hebt die niets wil veranderen aan de club dan een eigenaar zoals die van Cardiff, ook al zou zo'n eigenaar een Italiaan zijn.

7 december 2014 om 23:57

Dat is het verschil, vaak willen buitenlandse eigenaren allemaal dingen veranderen aan de clubcultuur. Even iets veranderen aan het logo ( Real ), even de clubkleuren veranderen ( Cardiff ), of de naam van de club veranderen ( Hull ). Italianen kennen de cultuur in Italie, en weten dat ze zoiets niet hoeven te proberen. Ik hoef al die rare sjeiks en Russen niet, die weten gewoon niks af van de Italiaanse cultuur en het Italiaanse voetbal. Vaak zien ze de club alleen als een speeltje, een hart voor de club hebben ze niet. Dit kan gevaarlijke constructies opleveren, in het slechtste geval wordt een Italiaanse club een PSG- of Chelsea 2, net zoals bij Vitesse gebeurt momenteel. Dan krijg je zo een club zonder ziel, iets waar ik nogal huiverig voor ben.

11 december 2014 om 23:31

De naam van Hull is ook niet veranderd omdat supporters dit tegen gingen, kulargument om te zeggen dat alleen in Italië daar nee tegen Word gezegd. Bij Cardiff vind ik ook een vreemde zaak. Die eigenaar is ook niet helemaal goed bij zijn kop...

7 december 2014 om 22:59

Niet alleen degraderen, mogelijk ook een faillissement in gaan blijkbaar. Had enkele weken terug vernomen dat men alleen al aan belastingen 15 miljoen nog moest zien te voldoen voor het einde van het jaar. Met de overige schuldeisers zou men om het eind van het seizoen te redden ergens 30 miljoen vandaan moeten halen. Kan niet anders dan dat onder leiding van meneer Ghirardi aan creatief boekhouden is gedaan.

Overigens zijn er geruchten dat het zou gaan om Kerimov: Voormalig eigenaar van Anzhi. Weet niet of Parma daar blij mee moet zijn, want die draaide over een nacht plotseling de geldkraan dicht.

7 december 2014 om 23:51

Ook nog een faillisement inderdaad. Aan die knakworst van Anzhi moet Ghirardi de club niet verkopen, dan weet je gegarandeerd dat de club failliet gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren