'We hadden de buit mee moeten nemen, Twente had niets te vertellen'

FC Utrecht speelde zondag de tweede zware uitwedstrijd in vier dagen tijd, maar kwam tegen FC Twente een stuk beter voor de dag dan tegen PSV. De Domstedelingen waren in de tweede helft duidelijk de betere ploeg, maar gingen uiteindelijk wel met 3-1 onderuit. Yassin Ayoub, die scoorde namens Utrecht maar ook een rode kaart kreeg, baalde behoorlijk.

Volgens de middenvelder had alleen Utrecht de drie punten verdiend. "We hadden hier de buit mee moeten nemen", vertelde Ayoub aan FOX Sports. "FC Twente had in de tweede helft niks te vertellen. Wij hadden scherper moeten beginnen en meer geloof moeten hebben dat we hier drie punten konden pakken. We hebben aardig gevoetbald, maar daar heb je niet veel aan als je geen punten pakt."

Alfred Schreuder geeft op de website van zijn club toe dat Twente niet kon mopperen. "Ik vind dat we geluk hebben gehad", zei de coach. "Naar mijn mening had FC Utrecht een punt verdiend. Natuurlijk ben ik achteraf tevreden met de punten, maar ontevreden over het spel. Dat is wel eens andersom geweest. Dat is ook wat we de spelers aangeven, het is niet belangrijk naar de stand te kijken, het gaat om de uitvoering op het veld. Ik baal van vandaag, wanneer je denkt het op minder dan honderd procent te kunnen gaat het mis. Nu zijn we wat dat betreft goed weggekomen.”

FC Twente heeft onverdiend gewonnen

1
2

Onzin. Twente speelde heel slap maar had wel de meeste kansen. Na een kwartier had het al 3-1 kunnen staan.

28 september 2014 om 17:55

Onzin? Vanaf minuut 15 tot de rode kaart hadden jullie niks meer te vertellen. De kansen waren misschien voor jullie, maar wij waren veel en veel sterker en verdiende zeker wel een punt.

28 september 2014 om 17:59

Hoezo? Als je geen kansen krijgt maar de bal wat rondtikt op het middenveld verdien je de overwinning? Dan had Ajax nu al 4 keer de CL gewonnen.

28 september 2014 om 18:00

Met balbezit win je geen wedstrijden, dus Utrecht verdiende helemaal niks behalve complimenten voor het vertoonde veldspel. De punten zijn terecht voor Twente, want Twente deed meer met het lagere percentage balbezit dan Utrecht met het vele balbezit.

28 september 2014 om 18:02

We hadden vaak genoeg de bal rondom het 16 meter gebied van Twente. Jullie kregen 1/2 kansen in de 2e helft waaruit ook de goal viel. Dat op verdienste van het spel van FC Utrecht. Ik vond een gelijk speel meer dan verdiend. Twente verdiende op het eerste kwartier een overwinning daarna niet meer.

28 september 2014 om 18:06

Je kunt de bal daar wel hebben maar als die bal niet richting het doel gaat of niet eens in de 16 bij een Utrecht speler komt is het ook geen kans.

28 september 2014 om 19:20

Zit je aan de drugs ofzo? Utrecht liet geen ene reet zien. Het spel was net zo lauw als het uitvak waar bijna geen hond inzat.
In de eerste helft heeft Utrecht geen ene kans gehad.het heeft zelfs heel lang geduurd voor ze in het strafschopgebied kwamen.
Na een kwartier had het al 3-0 voor Twente moeten staan. Enige kans ontstond uit een corner,het doelpunt viel gelukkig voor de voeten van Ayoub.
Geen moment gedacht dat het mis kon gaan. Ja heel eventjes,toen die 2-1 viel.
Maar een punt verdiend? Dat Schreuder dat zegt,zegt genoeg dat hij het ook niet altijd even goed ziet.
Ik denk zelfs dat van de Gijp een aantal Utrecht momentjes naar voren zal halen,want het was gewoon soms lachwekkend om te zien.
3-1 magere maar terechte uitslag.

28 september 2014 om 19:22

Utrecht kon geen enkele kans creëren.twente speelde op halve kracht nadat et wel erg simpel ging in het begin. Had allang afgestraft moeten worden.

28 september 2014 om 21:35

alsof de thuisvakken goed gevuld waren het halve stadion was leeg!!!! utrecht verdiende gewoon een puntje vandaag tikte twente zoek in bepaalde delen vd wedstrijd maar kon het niet afmaken omdat ze met de vierde keus voorin speelde ivm blessures twente moet zich kapot schamen dat ze het zo moeilijk hadden tegen een utrecht dat maar liefs 7 basisspelers miste

28 september 2014 om 21:49

27500 toeschouwers... met je halve stadion... die 2500 toeschouwers die er niet waren hadden (terecht) geen zin in Utrecht... alleen Ayoub speelde.leuk verder zwak team...

28 september 2014 om 21:55

Helemaal mee eens Er waren 27500 supporters(en die waren er) en er kunnen er 30000 in.
Daar waren ong 50 Utrecht supporter van. Was verrast hoe leeg het uit vak was .normaal hebben de Utrecht supporters toch de naam hun club overal te steunen

29 september 2014 om 00:12

De meeste kozen om naar de beker wedstrijd te gaan en veel hebben geen zin om voor 30 euro met een verplichte buscombi naar Enschede te gaan. Veel achten ons ook bij voorbad al kansloos in deze wedstrijd waardoor er weinig animo is. Utrecht neemt er vaak 300 gemiddeld mee, dat gevoel heb ik alleen bepaalde wedstrijden zijn nooit in de smaak.

29 september 2014 om 03:18

Twente scoorde toch de drie doelpunten en Utrecht slechts eentje? Welke buit moet je dan meenemen?

28 september 2014 om 19:33

3-1? FC Utrecht kwam in de eerste vijftien minuten niet eens over de middenlijn. Ik vind dit allemaal zwaar overdreven. FC Twente speelde heel matig, maar was nog steeds beter dan FC Utrecht. Al met al een terechte overwinning, zeker als je kijkt naar het aantal échte kansen.

Nou Ayboub, een gelijkspel op basis van het vertoonde spel was misschien op zijn plaats.
Vooral de 2e helft.

Maar Utrecht maakt zijn kansen niet af.

28 september 2014 om 17:53

Jammer voor Utrecht dat ze bijna geen kansen hadden vandaag.

28 september 2014 om 17:56

Bijna geen zijn er altijd nog wat.

28 september 2014 om 18:41

Moet je wel scoren

28 september 2014 om 19:23

1ste helft 0 kansen,2de helft 2 toevallig ontstane kansen waarvan 1 het doelpunt.de andere was een kopbal uit een corner.

Wat een dom gelul van die pannekoek speler va Utrecht , het had 3-0 moeten staan voor Twente na 15 minuten , was het een heel andere wedstrijd geworden , Twente speelde niet goed , maar Utrecht had zeker niet gewonnen , op basis van 2e helft had Utrecht recht op een gelijkspel , meer niet , ik was er zelf bij , kan goed objectief beoordelen , dus pannekoek gelul van een Utrecht pannekoek speler.

28 september 2014 om 18:23

Na het lezen van jouw post krijg ik in eens zin in pannenkoeken.bedankt voor eet tip van vandaag

28 september 2014 om 18:43

Ayoub is anders gewoon een hele goede speler. Hij had gelijk dat na 15 minuten tot de rode kaart Twente inderdaad weinig te vertellen had, maar een overwinning had alleen verdiend geweest als Utrecht ook daadwerkelijk de grote kansen had afgedwongen. Twente stond goed te verdedigen

28 september 2014 om 19:38

Twente deed er niet veel aan. Goed verdedigen weet ik niet. Denk eerder dat Utrecht niks kon creëeren. Ik deel hooguit je mening over Ayoub. Die vond ik goed spelen. Bij Twente was Castaignos aardig en Mokotjo een genot om te zien.

28 september 2014 om 21:59

Uitstekende speler, die Yassin Ayoub. En niet alleen vanwege zijn fraaie treffer. De middenvelder stak met kop en schouders boven de andere spelers van FC Utrecht uit. Die eigenlijk niet veel verder kwamen dan het plichtmatig en risicoloos rondspelen van de bal in het eigen doelgebied en op het middenveld. Maar nauwelijks echte kansen wisten te creeëren. Met een Jens Toornstra er nog bij had ik FC Utrecht vanmiddag zeker kansen op een gelijkspel toegedicht. Niet meer dan dat omdat FC Twente met name in de eerste helft al op ruimere voorsprong dan 1-0 had moeten staan.

On: geen woorden maar daden

28 september 2014 om 19:05

Ja lekker PANNEKOEKEN
MET SPEK!!!!
Moeten ze de spelers van utrecht misschien eens voeren. Worden ze groot en sterk van

Dit komt dus echt door de Mcclaren speel stijl die Schreuder in wedstrijden hanteert. Je ziet het echt elke wedstrijd Twente komt op 1-0 en zakt dan terug voor echt resultaat voetbal.

Het word onverwacht 1-0 al heel vroeg en daardoor is Utrecht de weg helemaal kwijt. Twente probeerde daar gebruik van te maken in de 10 minuten er na maar geen bal wou er in, waar na ze terug vallen en maar gaan afwachten. Nou ging het vandaag met geluk goed, maar de eerste 4 wedstrijden absoluut niet. Blijf je druk zetten loop je in de eerste helft uit naar 3/4-0 en is de wedstrijd voorbij.

28 september 2014 om 20:15

We hadden na 10 minuten al 3-0 voor moeten staan

Wat een zielig stelletje zijn jullie toch daar in het oosten utje heeft na het eerste kwartier met al die jonge jongens gedomineerd in het alleen in jullie ogen zo uber Twente .
We hadden minimaal een punt verdient dat weten jullie maar jullie zijn in je gedrag nog erger dan een andere club in Nederland ga zo door zou ik zeggen hoogmoed gaat voor de val.
VZ dit is geen provoceren van mijn kant wel een constatering van een feit.

28 september 2014 om 20:29

Domineren is overdreven zoveel heeft FCU niet gecreëerd . Twente speelde weer slap na de voorsprong . Utrecht had wel meer balbezit .
Maar Ayoub en Alflen hebben toch ook praatjes alsof ze ik weet niet hoe geweldig hebben gespeeld ? Lijkt ook wel op een andere club.
Meesten hier vonden Twente niet geweldig

28 september 2014 om 21:51

Je kletst. FCU was zeer zwak.. had na 10 min. Al 3-0 moeten staan...

28 september 2014 om 22:00

Ben het niet met je eens. Utrecht had misschien vooral de 2e helft meer balbezit.maar ze hebben m.i. 2 goede kansen gehad (die goal (wat eigenlijk niet eens een kans was)en de bal die van de ;lijn werdt gehaald. Twente heeft in de eerste 10 minuten al 3 100 % kansen gehad. En wat nou hoogmoed? Twente speelde vandaag absoluut niet goed zo eerlijk zijn de meesten van ons ook wel.

helaas gebruiken steeds vaker kinderlijke figuren deze site om onzin te plaatsen.
Heb het gewoon om alle eerlijkheid over de wedstrijd.

Twente begon zeer sterk en kwam na(in mijn ogen) een zwak optreden van de ruiter op 1-0.
Hierna kreeg Twente nog twee beste kansen maar deed er niets mee.
Vanaf de 23ste minuut kwam Utrecht beter in de wedstrijd en begon met een veredelde a1 Twente onder druk te zetten met 2 goede kansen in de eerste helft.

Vanaf de aftrap van de tweede helft was het vooral Utrecht wat aanviel maar net die laatste pass lukte niet.
Als er al een kans kwam dan was het steeds de keeper die eerder was of iemand op de doellijn.

Waar vele wachtte op de gelijkmaker was het Kum(wat een clown zeg) die de bal over de lijn werkte. Hierna bleef Utrecht veel sterker en kwam verdiend aan zijn doelpunt.

Helaas ging daarna een oude voetbal gegeven van Utrecht zijn werk doen doordat de scheids Ayoub rood gaf terwijl hij eerder weigerde een twente speler(corona??) eruit te sturen.

Voor mij telt eigenlijk alleen maar dat Twente tegen viel, Utrecht het met wel heel veel jonkies moest doen en dat voor de zoveelste keer deze scheidsrechter Utrecht benadeeld.
Niets nieuws eigenlijk maar wel frustrerend .

Het geeft wel veel vertrouwen in de toekomst.
Maar goed dat is mijn mening.

Vreemde intervieuws. Vond twente eerste helft veel beter. 2e helft gelijk op.
Balbezit wellicht meer voor utrecht in 2e helft maar vrijwel geen kansen. Gewoon dik verdiende punten voor Twente.

Een bal van afstand die er in gaat en een kopbal, dat waren de enige wapenfeiten van Utrecht. Verder lieten ze de bal lekker afwachtend rond gaan terwijl ze achter stonden. Met zo'n speel opvatting win je geen buit.

Toch altijd grappig dat in Nederland meer balbezit altijd geassocieerd wordt met 'beter zijn'. Leuk dat je tot aan de zestien meter de bal rond kunt tikken, maar krijg je daar ook punten voor? Kansen creeren en afmaken, daar gaat het om. En daarin was Twente beter dan Utrecht. Terechte overwinning

29 september 2014 om 14:07

@henrico, voor het doelloos rondtikken van een bal krijg je als ploeg inderdaad geen bonuspunten. Het enige wat telt in het voetbal is dat de ploeg die minimaal één keer vaker scoort dan de tegenstander drie punten krijgt bijgeschreven. M.a.w. als de uitslag 3-1 voor FC Twente is dan heeft de thuisclub recht op de drie punten. En dus niet de ploeg uit de Domstad. Over twee weken is iedereen weer vergeten hoe de overwinning van de thuisploeg tot stand is gekomen en hoeveel balbezit de ploeg van Robby Alflen in dat duel had.

29 september 2014 om 18:18

Ik vind het gewoon uitstekend dat Utrecht met zoveel geblesseerde en met zulke jonge spelers zo goed aan de bal domineerde. Ze creëren weinig omdat veel niet durven te schieten van afstand en maar blijven brijen en we missen een echte spits. Boymans is geblesseerd en de Kogel hebben we verhuurd waar je met Rubin in de spits moet spelen. De beste man kan dan wel hard werken maar je hebt er nog vrij weinig aan. Dus je mist een echte killer/stormram om om te schakelen naar het oude speelstijl gewoon kick en rush.